Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 14 september 2022

Wankelt de stoel van Ursula von der Leyen? Vernietigend rapport rond ‘Pfizer-gate’ en geheime sms’en

HLN
Wankelt de stoel van Ursula von der Leyen? Vernietigend rapport rond 'Pfizer-gate' en geheime sms'en
Woensdag spreekt de Duitse Commissievoorzitter Ursula von der Leyen het Europees Parlement toe. Maar haar jaarlijkse 'State of the Union' wordt overschaduwd door een vernietigend rapport van de Europese Rekenkamer. Bevoordeelde von der Leyen het Duitse bedrijf Biontech-Pfizer bij de groepsaankoop van corona-vaccins?
Lees verder

De Origi-klok staat weer stil: de moeizame weg van Divock Origi, nu ook bij AC Milan
Zonder een keer in de basis te staan, heeft hij al geschiedenis geschreven in Milaan. Divock Origi (27) is een spits met meer mijlpalen dan minuten. Ook bij AC Milan nam de Rode Duivel een valse start. Hoe de Origi-klok in Italië weer tot stilstand kwam.
Lees verder

"Onvoorstelbaar dat dader vrij is, terwijl Maarten (33) moet vechten voor zijn leven": mama reageert nadat collega haar zoon schedelbreuk slaat
Voor Christine Closset uit Paal blijft het bang afwachten hoe haar zoon Maarten Bogaerts (33) zal herstellen na de aanval door een collega vrijdagnamiddag bij citroenzuurfabrikant Citribel in Tienen. Een 24-jarige werknemer zag zijn contract niet verlengd en de stoppen sloegen door. Hij ging twee leidinggevenden te lijf, sloeg nadien Maarten een schedelbreuk en liet hem voor dood achter. "Bij Maarten moest het werk in orde zijn, desnoods sprak hij er een collega over aan. Dat werd hem bijna fataal."
Lees verder

Opgelet voor wateroverlast en verkeershinder: KMI kondigt code geel en oranje af voor regen
Het wordt een herfstachtige dag, met buien die op heel wat plaatsen intens kunnen zijn. In Brussel en Vlaams-Brabant is tot woensdagavond code oranje van kracht. Voor de andere Vlaamse provincies geldt code geel. Ook de komende dagen blijft het wisselvallig, meldt het KMI.
Lees verder

Mysterie groeit over nieuwe vrouw in 'inner circle' van Kim Jong-un
Ze wordt de laatste tijd vaak opgemerkt aan de zijde van de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un. Ze draagt steevast een donker mantelpak. En haar zwarte handtas is telkens van de partij. Maar haar identiteit blijft vooralsnog een mysterie, zo schrijft 'The Guardian'.
Lees verder

Mysterie groeit over nieuwe vrouw in inner circle Kim Jong-un
Ze wordt de laatste tijd vaak opgemerkt aan de zijde van de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un. Ze draagt steevast een donker mantelpak. En haar zwarte handtas is telkens van de partij. Maar haar identiteit blijft vooralsnog een mysterie, zo schrijft 'The Guardian'.
Lees verder

Operation London Bridge: wat staat er vandaag te gebeuren?
Operatie London Bridge gaat woensdag dag 6 in. Vandaag wordt het lichaam van de Queen overgebracht van Buckingham Palace naar het Palace of Westminster.
Lees verder

Sluiting Doel 3 binnenkort onomkeerbaar
Hoewel enkele meerderheidspartijen er nog op hopen, is het geen optie om Doel 3 stand-by te houden na de sluiting op 23 september. De voorbereidende werken voor de ontmanteling sluiten een herstart uit, concluderen experts uit de recentste contacten tussen de nucleaire waakhond FANC en Electrabel (Engie), de uitbater van de kernreactor. Dat schrijft De Tijd.
Lees verder

Milan-ster Zlatan Ibrahimovic over De Ketelaere: "Hij is een topper, dat zeg ik jou"
• Tweede speeldag Champions League, groep E • AC Milan speelde gelijk in Salzburg (1-1), Zagreb stuntte tegen Chelsea (1-0) • Stadion: San Siro • Scheidsrechter: Jesus Gil (Spa)
Lees verder

De woonkosten van onze 3 gezinnen doorgelicht: "Let op met je inboedelverzekering. De duurste speler kan tot drie keer zoveel kosten als de goedkoopste"
Het water staat veel mensen (net niet) aan de lippen in deze woelige tijden van inflatie. Ook voor onze interviewees - een Gents gezin met twee kinderen, een single veiligheidsagent uit Antwerpen en een alleenstaande moeder van twee uit Torhout - is het maandelijks tellen geblazen. In augustus hielden zij voor ons hun woonkosten bij, van hun hypothecaire lening tot de energie-uitgaven. Experts Kenneth Vansina, directeur Independer België, en notaris Bart van Opstal, woordvoerder van Notaris.be, geven hun persoonlijk besparingsadvies tijdens September Geldmaand.
Lees verder

Belgische 'League of Legends'-topspeler Targamas: 'Ik voel meteen aan wat m'n team nodig heeft'
Sinds hij eind vorig jaar onderdak vond bij het grote G2 Esports is de 22-jarige Raphaël 'Targamas' Crabbé een van de Belgische toppers in de wereldwijde professionele League of Legends-competitie. Aan de vooravond van Worlds 2022, het wereldkampioenschap in zijn game waaraan hij voor het eerst deelneemt met zijn nieuwe team, voelde HLN hem aan de tand over het onwaarschijnlijke pad dat hij al heeft afgelegd. En dat hem misschien dit jaar al naar die begeerde wereldbeker leidt.
Lees verder

Hoeveel kunnen onze 3 gezinnen besparen op hun woonkosten? "Een ander injectietarief kan bijna 100 euro verschil maken"
Het water staat vele mensen (net niet) aan de lippen in deze woelige tijden van inflatie. Ook voor onze interviewees - een Gents gezin met twee kinderen, een single veiligheidsagent uit Antwerpen en een alleenstaande moeder van twee uit Torhout - is het maandelijks tellen geblazen. In de maand augustus hielden zij voor ons hun woonkosten bij, van hun hypothecaire lening tot de energie-uitgaven. Experts Kenneth Vansina, directeur Independer België, en notaris Bart van Opstal, woordvoerder van Notaris.be, geven hun persoonlijk besparingsadvies tijdens September Geldmaand.
Lees verder

Sven Gatz en Lydia Peeters stellen voor om rekeningrijden en verbreding Brusselse Ring te verbinden
Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters en haar Brusselse collega van Financiën Sven Gatz (beiden Open Vld) pleiten voor een akkoord tussen Brussel en Vlaanderen waarbij de slimme kilometerheffing wordt verbonden aan een gedeeltelijke verbreding van de Ring. Dat zeggen ze in een interview met 'BRUZZ'.
Lees verder

"Hij leek wel verdrietig": Carl Hoefkens toont ondanks ferme stunt amper emotie bij de vier goals van Club Brugge
0-4 op het veld van FC Porto in de Champions League. Een ferme stunt van Club Brugge. Maar coach Carl Hoefkens, die bleef er ijzig kalm bij. Amper tot geen bewogenheid bij de vier Brugse goals. Opvallend. "Ik probeer heel bewust zoveel mogelijk mijn echte emoties achterwege te laten."
Lees verder

Mama van 'Down the Road'-deelnemer Kevin reageert: "Hij is veel zelfstandiger geworden dankzij het programma"
"Dieter Coppens is zo'n lieve man. Kevin heeft nog altijd contact met hem", zegt Marleen, de mama van Kevin, die tweemaal deelnam aan het VRT-programma. Marleen is het niet eens met de kritiek van comedian William Boeva, en schetst hoeveel haar zoon al gehad heeft aan zijn avonturen. Al geeft ze ook toe dat inclusie voor mensen als Kevin moeilijk is. "Natuurlijk worden de 'besten' gekozen. Wij hebben het geluk dat Kevin bij 'de goeie' zit."
Lees verder

Hoe voorkom je onaangename verrassingen bij een variabel energietarief?
Vandaag is het amper nog mogelijk om een vast contract voor gas of elektriciteit af te sluiten. Wie zijn huidige contract verlengt, is dus zo goed als verplicht om voor een variabel tarief te gaan. De kilowattuurprijs beweegt in dat geval mee met de marktprijzen. Dat leidt er mogelijk toe dat de slotfactuur een stuk hoger uitkomt dan het totaal van de voorschotten die je in de loop van het jaar hebt betaald. Mijnenergie.be verzamelt vier tips waarmee je een dergelijke koude douche kan vermijden.
Lees verder

Zo vermijd je een torenhoge eindfactuur bij een variabel energiecontract
Vandaag is het amper nog mogelijk om een vast contract voor gas of elektriciteit af te sluiten. Wie zijn huidige contract verlengt, is dus zo goed als verplicht om voor een variabel tarief te gaan. De kilowattuurprijs beweegt in dat geval mee met de marktprijzen. Dat leidt er mogelijk toe dat de slotfactuur een stuk hoger uitkomt dan het totaal van de voorschotten die je in de loop van het jaar hebt betaald. Mijnenergie.be verzamelt vier tips waarmee je een koude douche kan vermijden.
Lees verder

Prins Harry niet in militair uniform naar begrafenis Queen Elizabeth: "Zijn jaren bij het leger worden niet bepaald door het uniform dat hij draagt"
Prins Harry zal in burgerkostuum de begrafenis van zijn overleden grootmoeder bijwonen. Dat nieuws raakte dinsdag bekend. Sinds hij een stap terugzette, mag de Britse royal zijn militaire titels niet meer gebruiken. Een beslissing waar de hertog van Sussex het bijzonder moeilijk mee had.
Lees verder

Minister Diependaele: "Tekort op Vlaamse begroting geraamd op 450 miljoen euro, geen reden om teugels te laten vieren"
Volgens nieuwe cijfers stevent de Vlaamse begroting volgend jaar af op een tekort van 450 miljoen euro. Dat heeft Vlaams minister van Financiën en Begroting Matthias Diependaele (N-VA) woensdag gezegd in het VRT-radioprogramma 'De ochtend'. Bij de begrotingsopmaak in maart ging de regering-Jambon nog uit van een tekort van 600 miljoen euro. Toch is dat kleinere begrotingstekort voor Diependaele geen reden om de teugels te laten vieren.
Lees verder

Daar zijn Remco en Wout: kopmannen goed aangekomen in Australië voor WK, Van Aert en co. vertrekken meteen voor eerste trainingsrit
Ze zijn er! Remco Evenepoel (22) en Wout van Aert (27) landden op Kingsford Smith International Airport in Sydney om zich vervolgens bij de rest van de Belgische delegatie te voegen in het Headlands Austinmer Beach Hotel. Donderdagavond lokale tijd worden de laatste renners verwacht. Van Aert en co. lieten er geen gras over groeien en trokken er al meteen met de fiets op uit.
Lees verder