Doorgaan naar hoofdcontent

Wallonië doet om 22 uur het licht uit op autosnelwegen

HLN
Wallonië doet om 22 uur het licht uit op autosnelwegen
Vanaf 19 september gaat het licht 's nachts uit op een groot deel van de Waalse autosnelwegen. De Waalse regering had dat eerder al beslist. De raad van bestuur van beheerder Sofico heeft vrijdag het licht op groen gezet voor de maatregel, die er komt naar aanleiding van de energiecrisis, meldt minister van Energie en Infrastructuur Philippe Henry (Ecolo).
Lees verder

LIVE (zo, 13u30). Genk mist Paintsil tegen Gent: "Hebben opties, maar moeten Hein niet slimmer maken dan hij al is"
Geen Joseph Paintsil bij Racing Genk dit weekend. De Ghanese vleugelspits viel op Union (1-2) geblesseerd uit en dus moet Wouter Vrancken aan zijn succesformule gaan sleutelen.
Lees verder

Camille Dhondt wordt stripfiguur: "Ik voel me echt enorm vereerd"
Camille Dhondt (21) wordt binnenkort een stripheldin. Scenarist Danny De Vos en striptekenares Renée Rienties sloegen de handen in elkaar om het stripuniversum rond de zangeres uit te werken. Het eerste stripavontuur van Camille zal vanaf mei in de winkel liggen.
Lees verder

Ook speelsters van Ajax slachtoffer van Marc Overmars: "Hij zag ons als flirtmateriaal"
Ook voetbalsters van Ajax zijn in het verleden geconfronteerd met grensoverschrijdend gedrag van Marc Overmars, zeggen drie oud-speelsters tegen de Nederlandse krant Het Parool. "Hij maakte weleens een opmerking waarvan je dacht: niet zo netjes, niet professioneel."
Lees verder

In deze tien steden wonen de meeste miljonairs (en het is niet Dubai)
Ben je een miljonair? Dan is de kans groot dat je in de Verenigde Staten woont. Dat blijkt uit een nieuw rapport van adviesbureau Henley & Partners. Zeker vijf Amerikaanse steden staan in de top tien van rijkste steden ter wereld. Maar om welke steden gaat het? En in welke Europese stad wonen de meeste miljonairs? Een overzicht.
Lees verder

Groep van 38 migranten gered op het Kanaal
Het Britse leger heeft donderdagochtend 38 mensen aan boord van een rubberboot op het Kanaal in veiligheid gebracht. Het bootje had lucht verloren, en een deel van de groep was in het water beland, deelde het ministerie van Defensie vrijdag mee. De groep werd overgebracht naar Dover. De toestand van de opvarenden is stabiel, er vielen geen dodelijke slachtoffers.
Lees verder

"Oud-burgemeester Jef Cleeren ontving betalingen voor een totaal van 65.000": Truiens schepencollege valt uit de lucht en eist onderzoek
In 2017 en 2020 ontving de intussen overleden oud-burgemeester Jef Cleeren (CD&V) een bedrag van 65.000 euro. Dat laat het Truiense college van burgemeester en schepenen weten. "Wij hadden totaal geen kennis van deze feiten", klinkt het.
Lees verder

Vlaams Belang hekelt Engelse affiche voor... sneakerexpo: "Sportschoenententoonstelling is een leuk Scrabble-woord, maar niet zo praktisch op een poster"
In stadsmuseum Eperon d'Or in Izegem kun je vanaf eind oktober een nieuwe expo rond sneakers bezoeken. De aankondigende affiche lokt echter wrevel uit bij Vlaams Belang omdat die Engelse woorden bevat, terwijl daar volgens de oppositiepartij wel degelijk een Nederlands alternatief voor bestaat.
Lees verder

Lekkende pennen, een wake en officieel benoemd tot koning: dit was de eerste week van koning Charles III
Een week geleden kwam de wereld te weten dat koningin Elizabeth (96) overleden is. 70 jaar nadat ze de troon besteeg, is het aan haar zoon Charles (73), nu koning Charles III. In zijn eerste week is er alvast veel gebeurd, van virale momenten door pennen tot begroetingen aan het volk.
Lees verder

"Groen, dunbevolkt, met veel ongerepte natuur en centraal in Europa": Els (42) en Mathieu (48) raakten verknocht aan Slovenië
Velen mijmeren er wel eens over, maar weinigen durven het: hun hebben en houden achterlaten om een nieuw leven in het buitenland op te bouwen. Tijdens een van hun roadtrips in Slovenië ontdekten Els (42) en Mathieu Vandersmissen (48) de perfecte plek om hun droom van een ecologische B&B waar te maken. Dus waagden ze de sprong. "Hier hebben we onze talenten kunnen ontwikkelen."
Lees verder

Voor de kandidaten van 'LEGO MASTERS' staat de wereld even op z'n kop
Een moeilijke uitdaging in 'LEGO MASTERS': de kandidaten moeten met een omgekeerde bril proberen om een object te maken in LEGO. Maar dat loopt niet van een leien dakje: "Het is heel raar. Je ziet je hand op een andere plek dan waar die volgens je gevoel zou moeten zitten", klinkt het.
Lees verder

Ferrero krijgt definitieve vergunning na salmonellaschandaal
De fabriek van Ferrero in Aarlen heeft een definitieve vergunning gekregen drie maanden nadat het bedrijf onder voorwaarden mocht heropstarten van het federale voedselagentschap FAVV. Ferrero Ardennes heeft een bericht hierover in de krant 'L'Echo' bevestigd aan Belga.
Lees verder

Advocaten van Nederlandse drugsbaron Ridouan Taghi vragen vrijspraak
De advocaten van de vermeende topcrimineel Ridouan Taghi vinden dat het Openbaar Ministerie hun cliënt nooit had mogen vervolgen. Het bewijs in de zaak bestaat voor een groot deel uit gekraakte berichten van cryptotelefoons, waarin over moorden werd gesproken. De verdediging vindt echter dat de Nederlandse justitie deze data op onjuiste wijze heeft verkregen.
Lees verder

Zeno Debast over eerste selectie voor Rode Duivels: "Het is allemaal heel snel gegaan, maar dit is een droom die uitkomt"
30 spelers, 1 nieuwe naam. Zeno Debast maakt zijn opwachting in de selectie van Roberto Martínez voor de Nations League-duels tegen Wales en Nederland. "Een droom die uitkomt", zo reageerde Debast op de terugvlucht vanuit Roemenië. Ook de clubloze Jason Denayer is een opvallende naam in de kern. De geblesseerde Romelu Lukaku is er dan weer niet bij, net als Jérémy Doku, die opgeroepen is voor de U21.
Lees verder

Reiziger filmt sms'ende chauffeur van De Lijn: "Er zullen gepaste maatregelen volgen"
De Lijn zal één van zijn chauffeurs op de vingers tikken nadat die de verkeersregels aan zijn laars lapt. Een reiziger kon filmen hoe de man een bericht aan het sturen was terwijl hij reed, en bezorgde die beelden aan De Lijn. "Dit gedrag wordt uiteraard niet getolereerd", klinkt het bij de vervoersmaatschappij.
Lees verder

Vrouwelijke fan van Gavi (18) profiteert van speciaal moment om hem vlug haar gsm-nummer te geven
Niet de contractverlenging van FC Barcelona-talent Gavi, maar de bijdehandse vrouwelijke fan gaat viraal.
Lees verder

Umicore vraagt bedienden op vrijdag thuis te werken om energie te besparen
De Belgische producent van batterijmaterialen en autokatalysatoren Umicore vraagt zijn bedienden om op vrijdag thuis te werken, om zo energie te besparen. Dat zegt voorzitter Thomas Leysen in een weekendinterview met 'De Tijd'. Zelf neemt hij alvast "kortere en koudere douches". Door thuiswerk op vrijdag kan de verwarming op kantoor drie dagen uit. De thermostaat van de Umicore-kantoren wordt ook naar 19 graden gedraaid.
Lees verder

Glazen 'kooien' op terreurproces moeten afgebroken worden
De individuele glazen boxen voor de beschuldigden op het assisenproces over de aanslagen van 22 maart 2016 in Brussel en Zaventem schenden de rechten van verdediging en moeten afgebroken worden. Dat heeft het Brusselse assisenhof vrijdag beslist.
Lees verder

De herfst is in aantocht. Van grafische prints tot glitter: dit zijn de grootste tassentrends voor het najaar
Als we op het weer afgaan, lijkt de zomer officieel voorbij en is de herfst gearriveerd. Maar een nieuw seizoen betekent óók dat we plaats mogen maken in onze kast voor een nieuwe handtas. Van prints en glitters tot slotjes en nonchalance: deze trends komen recht van de catwalk en bengelen binnenkort misschien ook aan jouw arm.
Lees verder

Nieuwe tas nodig met de herfst in zicht? Met deze 20 handige tassen ben je helemaal on trend dit najaar
Als we op het weer afgaan, lijkt de zomer officieel voorbij en is de herfst gearriveerd. Maar een nieuw seizoen betekent óók dat we plaats mogen maken in onze kast voor een nieuwe handtas. Van prints en glitters tot slotjes en nonchalance: deze trends komen recht van de catwalk en bengelen binnenkort misschien ook aan jouw arm.
Lees verder