Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 14 september 2022

Waarom thuis besparen als het op kosten van de baas kan? Zoveel bespaar je met extreem 'freeloaden'

HLN
Waarom thuis besparen als het op kosten van de baas kan? Zoveel bespaar je met extreem 'freeloaden'
Besparen op energiekosten kan door te freeloaden: van andermans stroom of gas profiteren door bijvoorbeeld je laptop en smartphone op het werk te laden. Maar hoeveel bespaar je als je die hype-in-wording extreem navolgt?
Lees verder

Aannemer nog maar eens failliet, maar hij en zijn verloofde maken wel grote sier tijdens snoepreisje naar New York: "Die man is een beroepsoplichter"
Mike D. (52) uit Waregem riskeert een strenge straf omdat hij 68.000 euro versluisde uit zijn zieltogende vennootschap. Op de dag van het faillissement was dat zelfs 29.000 euro in één klap. "Zonder dat hij en zijn vrouw dat konden verklaren", zegt de curator.
Lees verder

Woonzorgcentrum Domino niet schuldig aan dood Anna (99): "Niet bewezen dat oproepsysteem moord had kunnen voorkomen"
In de zaak omtrent het gewelddadige overlijden van Anna Berteyn (99) in woonzorgcentrum Domino in Gent, is de vzw van het centrum vrijgesproken voor onopzettelijke doodslag. Een medebewoner die later ontoerekeningsvatbaar werd verklaard, bleek de dader te zijn. Domino vzw moest zich op 29 juni 2022 verantwoorden voor onopzettelijke doodslag, maar heeft volgens de rechter geen schuld aan de dood van de vrouw.
Lees verder

Duitse bondskanselier belt 90 minuten lang met Poetin over oorlog in Oekraïne
De Duitse bondskanselier Olaf Scholz heeft dinsdag voor het eerst in maanden weer eens telefonisch gesproken met de Russische president Vladimir Poetin. In het onderhoud, dat anderhalf uur duurde, heeft Scholz aangedrongen op een snelle diplomatieke oplossing voor de oorlog in Oekraïne.
Lees verder

Je gezicht scheren als vrouw zou voor een glanzende, zuivere huid zorgen: wat zeggen de experts?
Face shaving, dermaplaning of gewoon: scheren voor vrouwen. Hoe je het ook noemt, de techniek waarbij je met een haarscherp mesje het gezicht 'afschraapt' is op dit moment zeer populair. "Wij krijgen héél veel aanvragen en zien er mooie resultaten mee", zegt schoonheidsspecialiste Kaat. Dermatoloog Ilan Karavani is minder overtuigd.
Lees verder

Ons laatste interview met de immer vurige Michel Verschueren: "Die smeerlap van een corona vergalt mijn ouwe dag"
"Er was een intiem feestje gepland. Corona heeft het me niet gegund." Op 17 maart 2021 ging onze columnist Hugo Camps langs bij Michel Verschueren. Het was toen zijn 90ste verjaardag. Een laatste gesprek over Anderlecht, zijn gezondheid en het maatschappelijke kluwen.
Lees verder

Dit zijn de tien best bekeken reeksen van het afgelopen jaar op Streamz
Het Vlaamse streamingplatform Streamz blaast vandaag twee kaarsjes uit. Voor hun verjaardag maakt het platform bekend wat de tien best bekeken reeksen van het afgelopen jaar zijn. Daarnaast kondigt Streamz ook twintig nieuwe titels aan, die dit najaar zullen verschijnen.
Lees verder

Dit zijn de 10 best bekeken reeksen van het afgelopen jaar op Streamz
Het Vlaamse streamingplatform Streamz blaast vandaag twee kaarsjes uit. Voor die verjaardag maakt het platform bekend wat de tien best bekeken reeksen van het afgelopen jaar zijn. Daarnaast kondigt Streamz ook twintig nieuwe titels aan, die dit najaar zullen verschijnen.
Lees verder

Tinderkindje Nolan geboren op de verjaardag van Tinder: "We zijn zò meant-to-be"
De 'Tinderbaby' van bewakingsagent Mathias (30) en lerares Tara (30) uit Wommelgem was uitgerekend voor maandag 12 september, precies op de tiende verjaardag van de Amerikaanse app die hen samenbracht. "Hoe mooi zou het zijn als ons kind effectief op de verjaardag van Tinder geboren wordt?", droomden de ouders in de aanloop naar de bevalling. En kijk, de kosmos zat mee.
Lees verder

"Queen Elizabeth wist dat ze niet zou terugkeren naar Windsor of Buckingham Palace"
Volgens royalty-experte Katie Nicholl was koningin Elizabeth niet van plan om nog terug te keren naar Windsor Castle of Buckingham Palace. "Het was haar wens om haar laatste adem uit te blazen in Balmoral", klinkt het bij BBC. De Britse monarch is afgelopen donderdag op 96-jarige leeftijd overleden.
Lees verder

Lichaam van 49-jarige man aangetroffen in Eeklo: parket gaat uit van verdacht overlijden
In de Vrouwestraat in Eeklo is dinsdagavond het levenloze lichaam van een 49-jarige man aangetroffen. Het parket gaat uit van een verdacht overlijden. Er werd intussen een wetsdokter aangesteld.
Lees verder

Google verliest beroep over Android-boete van Europese Commissie: techgigant moet 4,125 miljard euro betalen
Het tweede belangrijkste hooggerechtshof van de Europese Unie heeft de Europese Commissie grotendeels gelijk gegeven in het beboeten van Google. De zaak draaide rond het mobiele besturingssysteem Android. De techgigant ziet de boete wel verkleinen van 4,34 miljard naar 4,125 miljard euro.
Lees verder

Monsterboete voor eigenaar Phoenix Suns wegens racisme en seksisme
Robert Sarver, eigenaar van het NBA-team Phoenix Suns, is door de Amerikaanse basketliga voor een jaar geschorst. Hij moet ook een boete van 10 miljoen dollar betalen. De 60-jarige zakenman krijgt de zware sanctie omdat hij zich schuldig heeft gemaakt aan racisme en seksisme.
Lees verder

Football Talk. Racing Genk verlengt contract van Paintsil - Cools ruilt Midtjylland voor Jablonec
Racing Genk heeft het contract van Joseph Paintsil verlengd tot de zomer van 2026. De 24-jarige Ghanees speelt sinds juli 2018 voor Genk, waarmee hij in zijn eerste seizoen meteen kampioen werd. De flankaanvaller werd vervolgens een seizoen uitgeleend aan het Turkse Ankaragücü.
Lees verder

Plofkrakers vrijgesproken. Hof scheldt straffen van 7 en 8 jaar kwijt: "DNA-spoor is onvoldoende bewijs"
Twee Amsterdammers die in eerste aanleg 7 en 8 jaar cel kregen voor vijf plofkraken in Limburg en Luik in het voorjaar van 2019, zijn vrijgesproken. Nochtans zaten hun DNA-sporen op spullen die in de vluchtwagen Audi RS6 werden aangetroffen. "Dat DNA bewijst nog niet dat de twee Amsterdammers ook effectief bij de plofkraken aanwezig waren", zegt het hof van beroep in Antwerpen.
Lees verder

Goldman Sachs voorspelt dat gasprijs halveert: "Europa heeft puzzel met succes opgelost"
Economen van de gezaghebbende Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs houden er rekening dat de gasprijs komende winter kan halveren, tot op het niveau van vorige winter. "Europa heeft de puzzel met succes opgelost", luidt het in een rapport, "door de vraag te drukken en in te zetten op vloeibaar lng via schepen, met een bovengemiddelde opslag van gas als resultaat."
Lees verder

Van student LO tot topmanager: het parcours van de brandend ambitieuze 'Mister Michel'
'Mister Michel' is niet meer. De Zilveren Vos van Anderlecht overleed deze ochtend op 91-jarige leeftijd. Hieronder zijn levensverhaal. Van student lichamelijke opvoeding tot topmanager.
Lees verder

Zijn Leonardo DiCaprio en Gigi Hadid aan het daten? "Ze leren elkaar alvast beter kennen"
Leonardo DiCaprio (47) zou naar verluidt interesse tonen in topmodel Gigi Hadid (27). De twee zijn namelijk al enkele keren samen gespot in het centrum van New York City, melden bronnen aan 'People'. En dat is opvallend, want Hadid is 'al' ouder dan 25.
Lees verder

Chris Umé na finale 'America's Got Talent': "Onze show hoort thuis in Vegas"
Dinsdagavond vloog het dak er weer af tijdens de finale van 'America's Got Talent'. En dat met dank aan Belg Chris Umé. Hij verbaasde, samen met zijn team, de jury en de hele zaal met een deepfake van de overleden Elvis Presley. Na de show kon Showbits-reporter Desna hem spreken.
Lees verder

Donny M. (22) bekent moord op Gino (9): moeder verwijderd uit rechtszaal nadat ze begint te schelden
Donny M. (22) bekent dat hij de 9-jarige Gino op 1 juni heeft ontvoerd uit het Nederlandse Kerkrade, hem seksueel heeft misbruikt, hem drugs heeft toegediend en hem daarna heeft gedood. Dat werd duidelijk tijdens de eerste, niet-inhoudelijke zitting in Maastricht in de zaak. De zitting moest kort onderbroken worden omdat de moeder van het kind begon te gillen naar de verdachte.
Lees verder