Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 22 september 2022

“Waar staat Eden? Wat heeft Mertens nog in z’n mars? Wat zonder Romelu?”: onze chef voetbal ziet dat de vraagte...

HLN
"Waar staat Eden? Wat heeft Mertens nog in z'n mars? Wat zonder Romelu?": onze chef voetbal ziet dat de vraagtekens veelvuldiger zijn in aanloop naar het WK
Vandaag Wales, zondag Nederland. Maar vooral: het zal snel november zijn. Deviltime in Qatar. Onze chef voetbal Niels Poissonnier verwacht niet meer dan een statusupdate te krijgen uit dit tweeluik van de Rode Duivels. "Eden is op z'n 31ste 'a box of chocolates' geworden. Je weet niet meer zeker wat je krijgt."
Lees verder

Bruno Foodcorners sluiten 's nachts om energiekosten te drukken: "Pizza's bakken wordt bijna onbetaalbaar"
Group Bruno gaat al haar 21 Limburgse Foodcorners sluiten vanaf 3 oktober tussen middernacht en 5 uur 's morgens. Dat doet de groep om de energiekosten te drukken. "24 uur open blijven is onhoudbaar voor ons", zegt Luca Bruno. Er gaan ook veertig jobs verdwijnen.
Lees verder

Zoo ontzegt abonnee definitief toegang tot dierentuin: "Ze blijft contact zoeken. Dit is niet gezond voor chimpansee Chita"
De Zoo van Antwerpen heeft een vaste bezoekster de toegang ontzegd tot de dierentuin. De dame was er al herhaaldelijk op gewezen dat haar gedrag tegenover één van de chimpansees, Chita, niet goed was voor het welzijn van het dier. Ze zocht regelmatig meerdere uren per dag interactie met het dier, wat maakte dat het niet op een correcte manier de band met de andere chimpansees kon opbouwen. "Ze heeft al zoveel kansen gehad, het is genoeg", zegt de Zoo.
Lees verder

Vlaming en Nederlander vervolgd voor spionage nadat ze geheime bunker binnendringen in Italië
Een Vlaming en een Nederlander zijn in Italië vervolgd voor spionage, nadat ze een militaire basis binnendrongen en er beelden maakten die ze op het internet postten. Frank Brodala uit Maaseik en Bob Thissen uit het Nederlandse Heerlen - vlak bij de Belgische grens - kwamen ervan af met een boete van 250 euro. "Maar met de advocatenkosten erbij zijn we zo'n 10.000 euro kwijt. We gaan de militaire domeinen nu wel even links laten liggen", vertelt Thissen aan HLN.
Lees verder

Chinese ex-minister van Justitie krijgt levenslang voor corruptie
De Chinese ex-minister van Justitie Fu Zhenghua (67) heeft donderdag de doodstraf gekregen, met uitstel. Dat maakte de gewone volksrechtbank van Changchun bekend, de hoofdstad van de noordoostelijke provincie Jilin. De straf wordt omgezet in een levenslange celstraf.
Lees verder

"Stort nooit tussen 990 en 1.188 euro of je verliest belastingvoordeel": onze expert over de fiscale valkuilen van pensioensparen
Hun aantal vermindert, maar toch waren er ook dit jaar nog enkele duizenden belastingbetalers die in de pensioenspaarval liepen. Wie tussen 990 en 1.188 euro betaalde, liep belastingvermindering in de personenbelasting mis. Opdat het jou dit jaar niet meer zal overkomen, legt onze geldexpert Michel Maus hier uit waar je op moet letten om niet in een fiscale valkuil te sukkelen.
Lees verder

Streamz-serie '2DEZIT' brengt studentenleven in beeld: relaties, vriendschap én de zoektocht naar jezelf
'2DEZIT' verschijnt vanaf 29 september op Streamz. De serie geeft de kijkers een inkijk in het turbulente studentenleven. Hoofdrollen Lotte (Ninalotte Roose), Lucas (Nathan Bouts) en hun kotgenoten komen voor heel wat uitdagingen en moeilijke keuzes te staan. Ze worden geconfronteerd met relaties, vriendschappen, drugs en gaan op zoek naar hun ware identiteit. De reeks gaat geen enkel taboe uit de weg.
Lees verder

Linda de Mol maakt comeback na 'The Voice'-schandaal: "Een sterk staaltje hogeschool imagomanagement"
Na acht maanden stilzwijgen reageert Linda de Mol (58) voor het eerst op de wantoestanden bij 'The Voice of Holland'. De presentatrice en actrice raakte begin dit jaar in een mediastorm verzeild toen bleek dat haar echtgenoot Jeroen Rietbergen (51) beschuldigd werd van seksueel misbruik achter de schermen van het programma. In het voorwoord van haar maandblad beklemtoont ze dat ze zelf van niets wist. Maar hoe oprecht zijn die woorden? Wij leggen ons oor te luisteren bij een imagospecialist en collega's van De Mol. "Ze heeft niet zomaar toevallig iets wit aangetrokken."
Lees verder

"Na zilver op WK herkende ik mezelf niet meer door alle aandacht": kunstschaatster Loena Hendrickx begint vandaag aan nieuw seizoen
Na een jaar zonder weerga, met zilver op het WK als bekroning, neemt Loena Hendrickx vandaag de competitiedraad weer op. Tijdens de Nebelhorn Trophy zal de 22-jarige kunstschaatster de küren tonen waarmee ze in januari een gooi naar de Europese titel wil doen. "Het is heel gek om zeggen maar dat goud zit in mijn hoofd."
Lees verder

Hoe schat Tadej Pogacar zijn kansen in? "Dit is echt een parcours voor Wout en Mathieu"
Yorkshire (2019): negentiende. Imola (2020): drieëndertigste. Leuven (2021): zevenendertigste. Op een wereldkampioenschap heeft Tadej Pogacar zijn stempel nog niet gedrukt. Dat wordt, hoopt hij, dit keer anders.
Lees verder

"We kunnen aangesloten regio's verdedigen met kernwapens", zegt Russisch ex-president Medvedev
De Russische oud-president Dmitri Medvedev heeft gedreigd met de inzet van "alle wapens, inclusief strategische kernwapens" om geannexeerd grondgebied te verdedigen. De bondgenoot van president Vladimir Poetin maakte dat duidelijk via zijn Telegram-account. Medvedev is vicevoorzitter van de Russische Veiligheidsraad. In die rol zinspeelde hij al eerder op de mogelijkheid om nucleaire wapens te gebruiken als Rusland dat nodig acht.
Lees verder

Geneesmiddelenkoeriers parkeren zich uit protest aan kabinet Vandenbroucke: "We gaan richting een faillissement"
Enkele tientallen geneesmiddelenkoeriers hebben zich donderdag omstreeks 11 uur uit protest aan het kabinet van minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) op de Wetstraat in Brussel geparkeerd. De verdelers van geneesmiddelen Febelco, PharmaBelgium-Belmedis en Cerp klagen aan dat ze verlieslatend zijn doordat hun kosten stijgen, terwijl de wettelijk vastgelegde marge niet mee evolueert.
Lees verder

Adriaan Van den Hoof terug op het podium na beschuldigingen: "Er worden dingen gezegd die niet kloppen"
Komiek Adriaan Van den Hoof (50) schrapte in mei zijn theatervoorstelling vanwege heel wat commotie. Meerdere vrouwen beschuldigden hem van ongepast gedrag, met alle gevolgen van dien. Zijn plekje als 'Switch'-presentator ging naar 'Studio Brussel'-presentatrice Fien Germijns (27) én hij was nergens meer op het podium te bekennen, tot gisterenavond.
Lees verder

Terug in de tijd met Pommelien Thijs en Lotte De Clerck: duo doet oude video na
Pommelien Thijs (21) en Lotte De Clerck (22) schitteren nu naast elkaar in de serie #LikeMe, maar als kind deden ze samen auditie voor de musical 'Annie'. De twee kleines meisjes werden toen geïnterviewd en nu, jaren later, doen ze samen hun dubbelinterview na en krijg je dit.
Lees verder

Crevits wil preventieve vaccinatie tegen apenpokken "zo laagdrempelig mogelijk" maken: 1.120 vaccins beschikbaar, slechts 60 mensen dagen op voor proefproject
Het proefproject in Antwerpen waarbij mensen zich preventief kunnen laten vaccineren tegen het apenpokkenvirus kent een trage start. Er werd gemikt op 1.120 personen, maar volgens Vlaams minister van Volksgezondheid Hilde Crevits (CD&V) zijn er donderdag maar 60 mensen effectief ingeschreven om hun vaccin te komen halen. Er wordt gekeken naar bijkomende vaccinatiemogelijkheden en naar manieren om de drempel te verlagen.
Lees verder

LIVE RODE DUIVELS. Geen Boyata tegen Wales, Onana nog twijfelachtig - De Bilde: "Uitkijken naar wie achterin speelt"
Vanavond spelen de Rode Duivels hun vijfde groepsmatch in de Nations League. Tegenstander op de Heizel is Wales. De officiële uitzwaaimatch ook voor het WK in Qatar. In onderstaande liveblog volgt u de aanloop en uiteraard de wedstrijd zelf op de voet. De match is LIVE te bekijken op VTM, de uitzending start om 20.25u.
Lees verder

Londen maakt einde aan verbod op schaliegas, ondanks risico op aardbevingen
De nieuwe Britse regering heeft beslist om een einde te maken aan het verbod op "fracking", of het boren naar schaliegas. De techniek wordt beschouwd als schadelijk voor het milieu. Het Verenigd Koninkrijk had enkele jaren geleden nog een verbod ingesteld wegens het risico op aardbevingen.
Lees verder

Schade aan gebouwen door droogte in Frankrijk op 1,6 à 2,4 miljard euro geraamd
De droogte zal Frankrijk dit jaar tussen de 1,6 en 2,4 miljard euro kosten, zo blijkt donderdag uit een prognose van de verzekeringsfederatie bij onze zuiderburen. 2022 wordt daarmee mogelijk het duurste jaar ooit voor schade door droogte.
Lees verder

Unieke foto van NASA-astronaut legt sterrensporen en aarde vast vanop internationaal ruimtestation
NASA-astronaut Donald Pettit (67) heeft een fabelachtige foto van zogenaamde sterrensporen gemaakt tijdens een van zijn missies aan boord van het internationale ruimtestation ISS. Het beeld, waarop ook onze planeet aarde uniek te zien is, gaat viraal.
Lees verder

Zijn wens komt uit: Roger Federer dubbelt met Rafael Nadal in laatste match van zijn carrière
Roger Federer speelt morgen in de Laver Cup, in de laatste wedstrijd van zijn carrière, dubbel aan de zijde van zijn eeuwige concurrent Rafael Nadal. Dat maakten de organisatoren van het toernooi in Londen bekend. Hun tegenstanders zijn de Amerikanen Jack Sock en Frances Tiafoe.
Lees verder