Doorgaan naar hoofdcontent

Vrouwen bedenken creatieve manier om meisje gratis Disneyland Parijs binnen te smokkelen

HLN
Vrouwen bedenken creatieve manier om meisje gratis Disneyland Parijs binnen te smokkelen
De prijzen swingen ook bij Disneyland Parijs de pan uit. Om de kosten enigszins te drukken, bedachten twee vrouwen een creatieve oplossing. Ze smokkelden een meisje dat normaal gezien de volle pot had moeten betalen in een... buggy het attractiepark binnen.
Lees verder

Franse politie zet traangas in om Iran-demonstranten tegen te houden
De Franse politie heeft onder meer traangas ingezet om te voorkomen dat honderden demonstranten zouden oprukken naar de Iraanse ambassade in Parijs. De betogers voerden voor de tweede dag op rij actie wegens de dood van Mahsa Asini in Teheran. Zij stierf nadat ze opgepakt werd door de Iraanse zedenpolitie omdat ze niet volgens de strenge voorschriften gekleed was.
Lees verder

Anti-migratie, anti-abortus en pro-Poetin: wie is Giorgia Meloni, de eerste vrouw ooit die afstevent op het Italiaans premierschap?
Giorgia Meloni, rijzende extreemrechtse ster in de Italiaanse politiek, lijkt op basis van de exitpolls de Italiaanse parlementsverkiezingen te hebben gewonnen. Naar alle waarschijnlijkheid wordt ze dan ook de eerste vrouwelijke premier van Italië. Haar politieke wortels liggen in het fascistische verleden van Italië. Dictator Mussolini omschreef ze ooit als "de grootste politicus die Italië ooit gekend heeft". Wie is Giorgia Meloni?
Lees verder

Vijf politieagenten "ernstig gewond" bij betoging aan Iraanse ambassade in Londen
Zeker vijf politieagenten zijn "ernstig gewond" geraakt bij incidenten in de marge van een betoging aan de Iraanse ambassade in Londen. Er werden ook twaalf personen gearresteerd. De betogers protesteerden tegen de dood van een jonge vrouw, Mahsa Amini (22), die op 13 september in Teheran opgepakt was door de zedenpolitie omdat ze "ongepaste kledij" droeg.
Lees verder

Meer dan honderd arrestaties bij protesten tegen mobilisatie in Russische regio Dagestan
In de Russische autonome republiek Dagestan, in de Kaukasus, is het tot confrontaties gekomen tussen politie en betogers. Die protesteerden tegen de gedeeltelijke mobilisatie die de Russische president Vladimir Poetin afkondigde voor de oorlog tegen Oekraïne. Dat bericht de Britse omroep BBC.
Lees verder

Groeipakket plaatst CD&V lijnrecht tegenover coalitiepartners
De Vlaamse begrotingsdiscussie loopt in de nacht van zondag op maandag bijzonder stroef. Dat valt te horen bij verschillende betrokkenen. De grote splijtzwam is het groeipakket. CD&V wil dat opnieuw koppelen aan de gezondheidsindex. Vorig jaar werd de indexering van het groeipakket teruggeschroefd van 2 procent tot 1 procent. CD&V heeft zich ertoe verbonden die besparing dit jaar teniet te doen.
Lees verder

Belgian Cats winnen in Sydney vrij makkelijk van Bosnië
De Belgische basketbalvrouwen hebben Bosnië vandaag vrij makkelijk verslagen met 85-55 in hun vierde groepswedstrijd op het WK in het Australische Sydney. Bij de rust leidde België al met 37-22. Met twee zeges in de eerste drie groepswedstrijden mochten de Belgian Cats zich al opmaken voor de kwartfinales. Na een verliespartij tegen de VS en twee overwinningen tegen Zuid-Korea en Puerto Rico behaalden de Cats ook vandaag een overwinning tegen Bosnië, dat nog geen enkele wedstrijd kon winnen op dit WK.
Lees verder

Verhoogde kinderbijslag en uitbreiding jobbonus: dit ligt op tafel van de Vlaamse regering
Straks legt Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) zijn Septemberverklaring af in het Vlaams parlement. Vast staat dat het groeipakket (de vroegere kinderbijslag) verhoogt, maar hoeveel precies? Krijgt iedereen een paar euro meer of krijgt een kleinere groep plots meer dan 100 euro? CD&V wil het groeipakket opnieuw koppelen aan de gezondheidsindex, maar dat vinden N-VA en Open VLD te duur, waardoor de Vlaamse begrotingsdiscussie in de nacht van zondag op maandag volgens meerdere betrokkenen bijzonder stroef verloopt.
Lees verder

Onderhandelaars zitten nog steeds samen voor Vlaams begrotingsakkoord, dit ligt op tafel
Straks legt Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) zijn Septemberverklaring af in het Vlaams parlement. Vast staat dat het groeipakket (de vroegere kinderbijslag) verhoogt, maar hoeveel precies? Krijgt iedereen een paar euro meer of krijgt een kleinere groep plots meer dan 100 euro? CD&V wil het groeipakket opnieuw koppelen aan de gezondheidsindex, maar dat vinden N-VA en Open VLD te duur, waardoor de Vlaamse begrotingsdiscussie in de nacht van zondag op maandag volgens meerdere betrokkenen bijzonder stroef verloopt.
Lees verder

Marc Van Ranst is nu ook fotograaf
Marc Van Ranst stelt het scherp. Na griepcommissaris, coronaexpert, apenpokkenkenner en columnist komt hij nu voor het eerst naar buiten als fotograaf en beeldend kunstenaar.
Lees verder

Mohamed Abrini overgebracht naar gevangenis Leuze-en-Hainaut
Mohamed Abrini, de zogenoemde man met het hoedje die beschuldigd wordt van de aanslagen in Zaventem en Brussel, is overgebracht naar de gevangenis van het Henegouwse Leuze-en-Hainaut. Ook daar verblijft hij in een isolatiecel, berichten de Sudinfo-kranten vandaag.
Lees verder

Zeker vijf doden in Filipijnen door supertyfoon Noru
De supertyfoon Noru heeft in de Filipijnen ten minste aan vijf reddingswerkers het leven gekost. Zij kwamen om in de provincie Bulacan, waar Noru voor overstromingen zorgde. In totaal zijn vanwege de storm en overstromingen 74.000 mensen geëvacueerd. President Ferdinand Marcos heeft opdracht gegeven om via de lucht noodhulp en opruimmaterialen naar de zwaarst getroffen gemeenschappen te brengen.
Lees verder

SLANGEN OP MAANDAG. Zowel de Vlaamse als de federale regering probeert de hete adem van de kiezer af te koelen met cadeautjes voor iedereen
Vandaag beklimt de minister-president het spreekgestoelte van het Vlaams Parlement voor de septemberverklaring. De datum staat al maanden rood omcirkeld op de wandkalender ten huize Jambon. Sinds weken preekt de Vlaamse Regering geduld, wanneer haar gevraagd wordt wat zij zal doen aan de prangende financiële problemen van de Vlaming. Wacht maar, klonk het. Maar bestaat er, na zo lang wachten en na zo'n prelude, een sterveling die nog aan die gezwollen verwachtingen kan voldoen? En is Jan Jambon die sterveling? Als dit geen sof wordt, verdient hij een medaille. Op het tipje van onze stoel wachten we geduldig af.
Lees verder

Tientallen kopers van Antwerps vastgoedkantoor MADE trekken aan de alarmbel. "Het lijkt hip, tot het water langs de ramen binnenstroomt"
Waterlekken, slechte isolatie, niet-vergunde terrassen en verborgen bouwovertredingen. Het is een kleine greep uit de klachten die het Antwerps vastgoedkantoor MADE krijgt van hun kopers. Nochtans zijn hun appartementen razend populair, met hun trendy bouwstijl en flashy marketing. "Op het eerste gezicht zag alles er prachtig uit, maar na enkele maanden regende het letterlijk binnen", vertelt één van de tientallen eigenaars die we spraken.
Lees verder

Amerikaanse politie arresteert man die massale schietpartij "in Las Vegas-stijl" beraamde
De politie in de Verenigde Staten heeft zondag een 37-jarige man opgepakt die zou hebben gedreigd met een massale schietpartij "in Las Vegas-stijl". In die stad vielen in 2017 zestig doden en ruim vierhonderd gewonden toen een schutter vanuit het raam van een hotelkamer het vuur opende op een muziekfestival.
Lees verder

Meer dan 250 vluchten geschrapt op Canarische Eilanden vanwege tropische storm
De Canarische Eilanden worden geteisterd door stormweer. Zondag moesten op de eilanden 252 vluchten geschrapt worden vanwege de tropische storm Hermine. Nog eens 38 vluchten werden omgeleid, meldt luchthavenexploitant Aena op Twitter.
Lees verder

Belgian Cats walsen met steun van Evenepoel en co. over Bosnië, Meesseman loopt kuitbeenblessure op
De Belgische basketbalvrouwen hebben Bosnië vrij makkelijk verslagen met 85-55 in hun vierde groepswedstrijd op het WK in het Australische Sydney. Bij de rust leidde België, dat aangemoedigd werd door kersvers wereldkampioen wielrennen Remco Evenepoel en vicewereldkampioen Lotte Kopecky, al met 37-22.
Lees verder

Dziubi uit 'Blind getrouwd' kreeg op school te maken met homofoob geweld: "Een snel kusje, meer affectie zal ik niet tonen op straat"
"Zeven jongens sloegen me in elkaar geslagen terwijl ze 'vuile homo' riepen." De tienerjaren van Dziubi Steenbergen (29), knuffelbeer uit 'Blind getrouwd', waren een verschrikking. Ondertussen staat hij met vertrouwen in het leven, al sijpelt die periode af en toe nog door. "Een snel kusje, veel meer affectie zal ik op straat niet tonen."
Lees verder

Nergens beter dan thuis aan het zwembad en de kerstboom
Wat een uitersten bij 'Thuis'. Een deel van de cast mocht in bikini genieten van een tropisch zonnetje aan het zwembad, terwijl de rest dikke truien moest aantrekken om Kerstmis te vieren.
Lees verder

"Van der Poel veroordeeld tot boete van 1.000 dollar na hotelruzie, Nederlander gaat in beroep"
Mathieu van der Poel is in Australië veroordeeld tot een geldboete van 1.000 dollar voor het aanvallen van twee meisjes tijdens een dispuut in de gang van het hotel, zo meldt de NOS. De rechtszaak zou normaal morgen plaatsvinden, maar omdat zijn terugvlucht al vandaag was gepland, kwam de zaak nu voor. De Nederlander gaat in beroep tegen de uitspraak.
Lees verder