Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 8 september 2022

Vrouw (42) die man na jarenlang partnergeweld voor ogen van hun zoon neersteekt, riskeert 3 jaar cel: “Ik was op, i...

HLN
Vrouw (42) die man na jarenlang partnergeweld voor ogen van hun zoon neersteekt, riskeert 3 jaar cel: "Ik was op, ik kon niet meer"
Een 42-jarige vrouw uit Gent riskeert een celstraf van drie jaar nadat ze haar man in de zomer van vorig jaar vier messteken gaf, na jarenlang aanhoudend partnergeweld. Hun minderjarige zoon kwam tijdens de vele ruzies steeds tussenbeide om erger te voorkomen, maar die keer was hij net te laat.
Lees verder

Onze woonexpert spot 5 huizen op de woningmarkt ideaal voor jonge gezinnen: "Steeds minder dan een kilometer stappen naar de schoolpoort"
De nabijheid van een school is voor veel (jonge) gezinnen een van de punten op het verlanglijstje tijdens hun woningzoektocht. Onze woonexpert Bjorn Cocquyt vond vijf huizen waarbij je niet eens een kilometer hoeft te overbruggen van de voordeur tot aan de schoolpoort. "Voor 325.000 euro heb je een compleet gerenoveerde, energetische burgerwoning die heel wat karakter uitstraalt."
Lees verder

Bitse vetes, ontslagen en nu ook slechte kritieken: hoe het helemaal fout liep op de set van 'Don't Worry Darling'
Het moest dé hypefilm van het jaar worden, maar de eerste recensies voor 'Don't Worry Darling' - de nieuwste prent van Harry Styles (28) - zijn vernietigend. De ruzies, roddels en liefdesperikelen achter de schermen zijn dan weer wél om van te watertanden… en ontaardden in een ware PR-nachtmerrie. Wat is daar allemaal gebeurd op de set?
Lees verder

Bitse vetes, ontslagen en nu ook slechte kritieken: het liep helemaal fout op de set van Harry Styles' nieuwe film
Het moest dé hypefilm van het jaar worden, maar de eerste recensies voor 'Don't Worry Darling' - de nieuwste prent van Harry Styles (28) - zijn vernietigend. De ruzies, roddels en liefdesperikelen achter de schermen zijn dan weer wél om van te watertanden… en ontaardden in een ware PR-nachtmerrie. Wat is daar allemaal gebeurd op de set?
Lees verder

LIVE US OPEN. Alcaraz naar halve finale na epische vijfsetter (en punt van het toernooi?)
Zonder Belgen in het enkelspel dendert de US Open verder. Mis niets van de actie in Amerika via onderstaande liveblog.
Lees verder

Gezinnen kunnen vanaf 1 oktober 12 maanden betalingsuitstel op hun woonkrediet krijgen
De banksector heeft een steunregeling uitgewerkt voor particulieren en bedrijven die door de hoge energieprijzen kampen met betalingsproblemen. Particulieren kunnen onder bepaalde voorwaarden gebruikmaken van betalingsuitstel op hun woonkrediet, zo kondigt sectorfederatie Febelfin donderdag aan. Vanaf 19 september kunnen ze contact opnemen met hun bank om te zien of ze aan de voorwaarden voldoen. De maatregel gaat in op 1 oktober en geldt al zeker tot eind maart volgend jaar.
Lees verder

Efficiënt én gezellig: zo richt je een studentenkot in
Een studentenkot is vaak klein, maar dat hoeft niet te betekenen dat het er studentikoos uitziet. Want ook een kleine ruimte biedt genoeg mogelijkheden. Vtwonen.be geeft tips om je studentenkot efficiënt, stijlvol én gezellig aan te kleden.
Lees verder

Hoe creëer je een stijlvol studentenkot met een klein budget?
Een studentenkot is vaak klein, maar dat hoeft niet te betekenen dat het er studentikoos uitziet. Want ook een kleine ruimte biedt genoeg mogelijkheden. Vtwonen.be geeft tips om je studentenkot efficiënt, stijlvol én gezellig aan te kleden.
Lees verder

Grand Prix-winnaar 'Close' van Lukas Dhont krijgt nieuwe trailer: emotioneel verhaal over twee boezemvrienden
De nieuwe langspeelfilm van regisseur Lukas Dhont (31), 'Close', scoorde op het 75ste filmfestival van Cannes. Ze wisten de Grand Prix (oftewel de zilveren medaille) te behalen én kregen een langdurige staande ovatie. De prent vertelt het verhaal over de twee beste vrienden Léo en Rémi. Maar wanneer mensen zich vragen beginnen te stellen over hun intense band, komt hun vriendschap onder druk te staan.
Lees verder

Genieten van zon, zee en … werk: IT-bedrijf neemt medewerkers mee op 'workation' in Spanje
Twee weken lang genieten van zon, zee en… werk. Dat is wat het Mechelse IT-bedrijf Ixor, bekend van onder meer Doccle en de Corona-alert app, vanaf zaterdag met zijn medewerkers gaat doen. "Wij geloven in samen remote werken. Als het kan in een aangenaam, warm klimaat, met een strand op wandelafstand", zegt managing director Roel Verbeeck.
Lees verder

Hof van beroep verwerpt klacht van acteur Filip Peeters: "Het blijft een politiek spel van intimidatie en provocatie"
De politieke saga in Boechout ontrolde zich net nog wat verder. Naast de klacht aan Audit Vlaanderen én gouverneur Cathy Berx van acteur en raadslid Filip Peeters ('t Dorp) legde hij -met zijn echtgenote Ann Miller-ook klacht neer bij de onderzoeksrechter. Deze heeft betrekking tot de betichtingen valsheid in geschriften, oplichting en poging tot oplichting. Het hof van beroep verwerpt deze klacht echter, blijkt nu: "Hopelijk kunnen we die negatieve energie nu achter ons laten", reageert burgemeester van Boechout Koen T'Sijen.
Lees verder

"Mijn moeder stierf na insulineprik, en haar moordenaar loopt nog vrij rond": ook Denderleeuw in de ban van rusthuismoord na dood Maria (88)
Niet alleen in Oostrozebeke zijn ze al maanden op zoek naar een onbekende dader die drie bejaarden vermoordde, ook in een rusthuis in Denderleeuw is er een onopgeloste zaak na een dodelijke insulineprik. Maria Schoonjans (88) viel in 2019 plots neer aan tafel, waarna ze overleed in het ziekenhuis. Het gerecht zocht drie jaar lang naar een dader, maar een verdachte kon (nog) niet geïdentificeerd worden.
Lees verder

Voor het eerst sinds lang regen en meteen 220 km file op de Vlaamse snelwegen: "Maar het echte fileseizoen moet nog starten"
Het natte wegdek en de drukte op de weg zorgde voor lange files deze ochtend in heel Vlaanderen. Tijdens de spits stond er in heel ons land zelfs 220 km file met vooral grote drukte rond Antwerpen en Brussel. Toch was dit slechts een voorproefje van "het fileseizoen", laat Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeercentrum weten. "De komende weken zal het nog iets erger worden en vanaf eind september barst het fileprobleem echt los".
Lees verder

Russische troepen evacueren vrouwen en kinderen uit Koepjansk wegens Oekraïense tegenaanvallen
Russische troepen beweren dat ze begonnen zijn met de evacuatie van vrouwen en kinderen uit de Oekraïense stad Koepjansk, een belangrijk transportknooppunt in de oostelijke regio Charkiv. "We worden gedwongen om de bevolking, in ieder geval vrouwen en kinderen, in veiligheid te brengen omdat de stad wordt blootgesteld aan raketaanvallen door Oekraïense militaire eenheden", zei het hoofd van de door Rusland aangestelde militaire regering Vitali Gantsjev volgens staatspersbureau TASS.
Lees verder

Nieuwe Britse premier wil energiefactuur gezinnen plafonneren op 2.880 euro per jaar
De nieuwe Britse premier, Liz Truss, wil dat de energiefactuur van de gezinnen in het Verenigd Koninkrijk de komende twee jaar gemiddeld maximaal 2.500 pond (omgerekend zowat 2.880 euro) bedraagt. Dat heeft ze donderdag aangekondigd als onderdeel van een groter energieplan.
Lees verder

Johannes Vermeer paste 'Het Melkmeisje' aan: onderzoekers ontdekken onderschets
De eerste resultaten daarvan werden donderdag gedeeld en geven meer inzicht in Vermeers artistieke keuzes. "Het schilderij is geliefd bij mensen over de hele wereld", zei onderzoeker Annelies van Loon. "Het is miljoenen keren gereproduceerd op mokken, t-shirts en nog veel meer. Je zou denken dat dit iconische schilderij geen geheimen meer had voor ons."
Lees verder

België bij EU-landen die minste staatssteun boden tijdens hoogtepunt pandemie
In 2020, het eerste jaar van de coronacrisis, heeft België voor omgerekend 0,4 procent van zijn bbp staatssteun geboden aan bedrijven die getroffen waren door de gevolgen van de pandemie. Enkel Ierland, Zweden en Finland boden, in verhouding tot hun bbp, nog minder staatssteun. Dat blijkt vandaag uit een analyse van de Europese Commissie.
Lees verder

Dochter van Carrie Fisher pronkt met bolle babybuik op première van 'Ticket to Paradise'
Actrice Billie Lourd (30), de dochter van 'Star Wars'-ster Carrie Fisher en Bryan Lourd (61) is zwanger van haar tweede kindje. Dat kondigde ze aan door woensdag met haar bolle babybuik op de première van 'Ticket to Paradise' te verschijnen.
Lees verder

Levenslang voor tiener die twee leraressen vermoordde in Zweedse school
Een 18-jarige Zweedse scholier die in maart twee vrouwelijke leraren met een bijl om het leven bracht is veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf. Hij is de jongste persoon in de moderne geschiedenis van het Scandinavische land die die straf heeft gekregen. De rechtbank heeft geen duidelijk motief kunnen vaststellen.
Lees verder

Buckingham Palace deelt verontrustend bericht over de Queen: "Artsen maken zich zorgen om haar gezondheid, Charles en William onderweg"
Een officieel statement van Buckingham Palace doet de bezorgdheid over Queen Elizabeth stijgen. Volgens het paleis gaat het namelijk niet goed met de monarch. Zo meteen meer in onze live-verslaggeving.
Lees verder