Doorgaan naar hoofdcontent

VOORBESCHOUWING VUELTA 2022. RIT 17 (Aracena – Monasterio de Tentudía): Een nieuwe tricky finale, maar dé vraag i...

VOORBESCHOUWING VUELTA 2022. RIT 17 (Aracena – Monasterio de Tentudía): Een nieuwe tricky finale, maar dé vraag is hoe Primoz Roglic herstelt van val

Dit is de eerste van de drie etappes die op papier er nog tricky uitzien. In vergelijking met de woensdag- en zaterdagrit is de klim naar het Monasterio de Tentudía peanuts, maar Remco Evenepoel moet er toch over waken niet opnieuw seconden te verliezen zoals dinsdag het geval was. Dé vraag is hoe zwaar de blessures van de eeuwige aanvaller Primoz Roglic woensdag en donderdag gaan doorwegen in zijn pogingen om de kopman van Quick-Step Alpha Vinyl te onttronen.

Lees verder

Ex-renner Adam Blythe komt met excuses na insinuaties over lekke band Remco Evenepoel: "Hij zag er niet plat uit"

Remco Evenepoel verloor dinsdag acht seconden op zijn dichtste belager Primoz Roglic, die bovendien viel in de laatste rechte lijn. De rodetruidrager kreeg in de laatste drie kilometer een lekke band, al werd daar hier en daar aan getwijfeld.

Lees verder

Nick Kyrgios speelt fantastisch maar verliest kwartfinale op US Open: Australiër gaat volledig door het lint na handshake

De Rus Karen Khachanov (ATP 31) heeft zich gekwalificeerd voor de halve finales van de US Open in New York. Hij versloeg de Australiër Nick Kyrgios (ATP 25) in vijf sets.

Lees verder

INTERACTIEF TRANSFEROVERZICHT. Alle zomertransfers in de Jupiler Pro League op een rijtje

De Belgische mercato is voorbij. Bekijk hier alle zomertransfers uit de Jupiler Pro League.

Lees verder

Eden Hazard krijgt applaus na eindelijk nog eens een topwedstrijd voor Real Madrid: "Een droomavond voor de Belg"

Wat zal dat deugd gedaan hebben bij Eden Hazard. De Rode Duivel na een halfuur in bij Real Madrid voor de geblesseerde Karim Benzema en schitterde tegen Celtic in de Champions League.

Lees verder

Charles De Ketelaere kan voor de tweede keer op rij niet overtuigen bij Milan: "De blonde Belg speelde zonder pit"

AC Milan begon de Champions League met een teleurstellend gelijkspel tegen RB Salzburg. En Charles De Ketelaere speelde volgens de Italiaanse pers opnieuw geen goeie partij.

Lees verder

Roglic verlaat de Vuelta na valpartij: Evenepoel ziet zijn grootste concurrent wegvallen

Primoz Roglic gaat niet van start in de zeventiende etappe van de Vuelta. De Sloveen, tweede in het algemene klassement achter Remco Evenepoel, verlaat de Ronde van Spanje na een valpartij in de laatste rechte lijn van de rit van dinsdag.

Lees verder

Alpecin-Deceuninck bevestigt komst van Robbe Ghys: "Ik geloof in dit project"

Robbe Ghys zet zijn carrière verder bij Alpecin-Deceuninck. Hij ondertekent bij de Belgische wielerploeg, waar Mathieu van der Poel kopman is, een contract tot eind 2025.

Lees verder

Roman Yaremchuk, het nieuwe wapen van Club, had vanavond ook voor Leverkusen kunnen spelen

De kans is reëel dat Sowah nog de voorkeur krijgt, maar hoe dan ook heeft Club Brugge er met Roman Yaremchuk (26) een wapen bij voor de Champions League. En zeggen dat de Oekraïense spits vanavond evengoed bij de tegenstander had kunnen spelen. Jawel, ook Leverkusen heeft een poging ondernomen om hem te strikken.

Lees verder

RB Leipzig zet trainer Tedesco aan de deur na debacle in de Champions League

Het Duitse RB Leipzig heeft zijn Italiaanse trainer Domenico Tedesco woensdag ontslagen. Dat gebeurde daags na de pijnlijke 1-4 nederlaag op de eerste speeldag in de Champions League tegen het Oekraïense Shakhtar Donetsk.

Lees verder

Twee succesvolle testers tekenen voor beloftenploeg van KV Mechelen

Bij Malinwa was dé blikvanger op deadline day zonder twijfel Birger Verstraete. Bij de beloften mochten ondertussen nog twee jongens hun handtekening zetten: flankspeler Bill Antonio (20) en spits Alassane Zeba (19).

Lees verder

Kevin De Bruyne geeft advies aan Erling Haaland, die kritiek krijgt van Thierry Henry: "Hij creëert geen kansen"

Een assist van Kevin De Bruyne voor een doelpunt van Erling Haaland. Het begint stilaan een traditie te worden, zoals verwacht. Maar de Noorse superspits is nog geen afgewerkt product, aldus 'KDB'

Lees verder

Union en Union Berlin hebben meer gemeen dan alleen maar de naam: over kerstliedjes, bloedgeven en staanplaatsen

Niet alleen de naam is identiek. Union Berlin lijkt op Union Saint-Gilloise: qua fans, mentaliteit en parcours. Dit is een verhaal over kerstliedjes, bloedgeven en staanplaatsen.

Lees verder

Drie spelers om naar uit te kijken bij de tegenstander van Club Brugge: maker van wereldgoal, pijlsnelle Nederlander en Chelsea-huurling

Club Brugge opent de Champions League vanavond (21u) tegen Bayer Leverkusen. Voor velen misschien een nobele onbekende, daarom lichten wij er alvast drie spelers uit om in de gaten te houden:

Lees verder

Wie doet Remco nog wat? Dit zijn de overgebleven tegenstanders van Evenepoel na opgave Roglic

Roglic out. De baan naar eindwinst in de Vuelta ligt nu helemaal open voor Remco Evenepoel, zou je denken. Alleen Mas nog afhouden of werpt er toch nog iemand anders zich op voor de eindzege. De Spaanse jongeren Ayuso en Rodriguez hebben plots zicht op het podium of krijgen we nog een kamikazepoging van Lopez? Nummer zes Almeida volgt al op 7 minuten en kunnen we in principe afschrijven.

Lees verder

Chelsea grijpt meteen in na tegenvallende seizoensstart en zet coach Thomas Tuchel op straat

Opvallend nieuws woensdagochtend: Chelsea besloot, daags na de verrassende nederlaag tegen Dinamo Zagreb, trainer Thomas Tuchel op straat te zetten. Ook in de Premier League vlot het nog niet echt voor The Blues met slechts 10 op 18.

Lees verder

De pech blijft duren voor Primoz Roglic: vier valpartijen met grote gevolgen in twee jaar tijd

Geen Primoz Roglic meer in de Vuelta. Het is al de vierde keer in twee jaar tijd dat de 32-jarige Sloveen van Jumbo-Visma zware pech kent in een belangrijke rittenkoers. Met steeds grote gevolgen.

Lees verder

Ploegleider Jumbo-Visma leeft mee met Primoz Roglic na opgave in Vuelta: "Dit is een serieuze klap voor hem"

Primoz Roglic blijft één van de grootste pechvogels in het wielerpeloton de laatste jaren. Ook in de Vuelta, waarin hij in de slotweek Remco Evenepoel nog van het rood wou houden, kwam de Sloveen zwaar ten val met een opgave tot gevolg.

Lees verder

LIVE VUELTA. Opgelet voor de Spanjaarden: wie kan Evenepoel nog uitdagen na uitvallen van Roglic?

Dit is de eerste van de drie etappes die op papier er nog tricky uitzien. In vergelijking met de woensdag- en zaterdagrit is de klim naar het Monasterio de Tentudía peanuts, maar Remco Evenepoel moet er toch over waken niet opnieuw seconden te verliezen zoals dinsdag het geval was. Dé vraag is wie er na het uitvallen van Roglic nog genoeg in de tank heeft om te proberen de kopman van Quick-Step Alpha Vinyl te onttronen. Het blijft uitkijken naar de drie Spanjaarden die nu de drie dichtste achtervolgers zijn. Volg alles hier LIVE!

Lees verder

Mike Vanhamel naar B-kern bij Beerschot

Over en out voor Mike Vanhamel. Een transfer is er niet meer gekomen voor deadline day en nu heeft de club de 32-jarige doelman naar de B-kern verwezen.

Lees verder

Evenepoel rekent zich nog niet rijk na opgave Roglic in Vuelta: "Makkelijk om te zeggen dat weg nu open ligt, maar daar geloof ik niet in"

Remco Evenepoel ziet zijn grootste concurrent in de Vuelta wegvallen, maar de opgave van Primoz Roglic zorgt er niet voor dat de Aerokogel van Schepdaal zich al rijk rekent: "De Vuelta eindigt pas zondagavond in Madrid. In het wielrennen kan het snel gaan."

Lees verder

Het nieuwste innovatieve snufje in het voetbal: 'half-geautomatiseerde' technologie maakte gisteren intrede in Champions League en moet ook op WK voor duidelijkheid zorgen

Chelsea verloor gisteren verrassend van Dinamo Zagreb in de Champions League, al had het ook anders kunnen lopen: in de tweede helft scoorde Aubameyang de gelijkmaker, maar zijn treffer werd afgekeurd voor buitenspel.

Lees verder

Alexander Zverev is hersteld van enkelblessure en vreest Belgen niet in Davis Cup: "Van België zou iedereen moeten winnen"

De enkelblessure van Alexander Zverev is verleden tijd. Begin juni scheurde hij in de halve finale van Roland Garros tegen Rafael Nadal drie ligamenten. Aan Bild bevestigt de tennisser woensdag dat hij weer fit is voor de dienst. "De ligamenten zijn helemaal hersteld", aldus de Duitser, die af en toe nog wat hinder voelt maar verzekert dat zijn voet genezen is.

Lees verder

Dimitri Van den Bergh wil scoren op WK darts met gloednieuwe pijlen: "Ik voel nu perfectie tussen mijn vingers"

Dimitri Van den Bergh wil in de komende 20 jaar, naar eigen zeggen, drie keer wereldkampioen worden. Dat doel wil 'The DreamMaker' bereiken met nieuwe dartspijlen.

Lees verder

IN BEELD. Champions League zorgt meteen voor helse sfeer: PSG en Dortmund zetten stadion in vuur en vlam met pyromateriaal

De Champions League is terug, en dat hebben ook de supporters geweten. In het stadion van zowel PSG als Dortmund werd gisteren heel wat pyrotechnisch materiaal afgestoken: het zal de clubs op een boete komen te staan, maar spectaculair is het alleszins wel.

Lees verder

30 jaar geleden maakte Club-spits Daniel Amokachi de allereerste Champions League-goal: "Ik word er nog altijd aan herinnerd"

Eind dit jaar wordt hij vijftig. Maar dat doelpunt van dertig jaar geleden zal hij nooit vergeten. Daniel Amokachi, de Nigeriaanse bonk van Club Brugge, scoorde toen de allereerste Champions League-goal. Een jubileum dat smeekte om een telefoontje met de man. "Ik weet nog goed hoe gelukkig Hugo Broos was."

Lees verder

Mazzu voor Silkeborg en na de 1 op 9 in de competitie van Anderlecht: "We moeten onszelf geen extra druk opleggen"

Anderlecht start morgenavond in de groepsfase van de Conference League tegen het Deense Silkeborg. Voor het eerst in vier jaar zit RSCA nog eens in de Europese poules. Ondanks de 1 op 9 in de competities beginnen coach Felice Mazzu en middenvelder Kristian Arnstad met een positief gevoel aan deze campagne. "Dit is een andere competitie."

Lees verder

De miljardairsdochter van het tennis: nummer acht van de wereld Jessica Pegula is kwartfinaliste op de US Open, en ze speelt vooral niet voor het geld

From rags to riches. In sportsprookjes is dit geregeld een rode draad: arm meisje/jongen werkt zich op door de sport, wordt wereldtop en verdient meer dan behoorlijk zijn/haar boterham. Jessica Pegula is het omgekeerde: ze wás al miljonairsdochter en werd wereldtop. Excuseer: ze was niet miljonair maar miljardair.

Lees verder

Dat was nipt! Schaap zorgt ei zo na voor val in Tour of Britain

In de Tour of Britain zit het peloton bijna in de helft. Van uitbollen is er weliswaar nog geen sprake. De renners moeten geconcentreerd blijven om niet ten val te komen. Die alertheid werd vandaag nog maar eens getest. Een schaap stak net voor het peloton over. Ongelukken gebeurden er niet, maar de hartslag van enkele renners ging wel plots een stuk de hoogte in.

Lees verder

Goed nieuws voor Beerschot: Tribune 1 net op tijd klaar voor komst Lommel

Vrijdagavond neemt Beerschot het in eigen huis op tegen Lommel. Voor het eerst dit seizoen zijn de fans opnieuw welkom op het Kiel. Na onderhoudswerken is tribune 1 net op tijd klaar geraakt om vol te lopen.

Lees verder

Ondertussen in Canada: Wout van Aert en Jasper Stuyven verkennen het parcours in Quebec

Wout van Aert is aan zijn voorbereiding richting het WK in Australië bezig. De groene trui van de afgelopen Ronde van Frankrijk hoopt in Wollongong de wereldtitel te veroveren. Eerder won hij al in het Franse Bretagne. Overmorgen staat Van Aert aan de start van de GP van Quebec in Canada. Vandaag ging hij er al eens het parcours verkennen.

Lees verder

Enric Mas knipoogt na mislukte aanvallen op Remco Evenepoel: "Of ik zwakheden zie bij Evenepoel? Uiteraard"

Enric Mas toonde zich in de etappe richting Monasterio de Tentudía door Remco Evenepoel een paar keer aan te vallen. Tijd terugpakken op onze landgenoot deed Mas niet, maar aan opgeven denkt de Spanjaard niet. "Ik heb het alleszins geprobeerd", klonk het bij Mas.

Lees verder

Remco Evenepoel blijft rustig: "Mas testte me op die slotklim, het was niet zo gemakkelijk maar ik zat snel in zijn wiel"

Remco Evenepoel finishte wel net voor Enric Mas aan het hoog gelegen slotklooster in Extremadura, maar de leider gaf toe dat de Spanjaard het hem niet gemakkelijk had gemaakt in de 17e etappe van de Vuelta. "Het was niet zo gemakkelijk om zijn aanvallen te beantwoorden."

Lees verder

Opvallend: de "nieuwe Haaland" had bij Beveren moeten spelen en niet bij Molde, de Europese tegenstander van AA Gent

De sensatie bij Molde, de tegenstander van AA Gent in de Conference League, is spits David Datro Fofana (19). Die had in Beveren (of Brugge) moeten spelen, maar het nodige smeergeld bracht hem in Noorwegen. Het relaas van een 'spooktransfer' die Waasland-Beveren de degradatie kostte.

Lees verder

Waarom AA Gent dan toch niet doordrukte voor Beerschots goudhaantje Ilias Sebaoui

AA Gent kreeg dan toch geen creatieve injectie meer op de laatste dag van de zomermercato. Er werd nochtans wel gesnuffeld aan Beerschot-speler Ilias Sebaoui, maar wat Beerschot vroeg, wilde niemand betalen.

Lees verder

Belgian Lions kloppen Bulgarije na spannend slot en maken zich op voor 1/8ste finale op EK Basketbal

De Belgian Lions hebben zich geplaatst voor de 1/8ste finales van het EK basketbal. Na eerdere zeges tegen Georgië en Spanje, was een derde zege tegen Bulgarije op de vijfde en laatste speeldag van de groepsfase genoeg voor een plekje in de volgende ronde.

Lees verder

Remcoorts breekt nu volop uit in thuisgemeente van leider van Vuelta: "Kleur het hele dorp rood in steun voor Remco"

Met de oproep van de gemeente Dilbeek om het straatbeeld de komende dagen zo rood mogelijk te kleuren lijkt de Remcoorts eindelijk helemaal uit te breken in de thuisgemeente van Remco Evenepoel.

Lees verder

LIVE. Begint Club Brugge tegen Bayer Leverkusen met een gunstig resultaat aan Champions League-campagne?

Club Brugge neemt het vanavond (21u) in het Jan Breydelstadion op tegen Bayer Leverkusen. Blauw-zwart wil zijn zesde CL-deelname in de laatste zeven jaar aanvatten met een gunstig resultaat tegen de stugge Duitsers, die in eigen land hun start gemist hebben. Volg de partij hier LIVE!

Lees verder

VOORBESCHOUWING VUELTA 2022. RIT 18 (Trujillo-Alto de Piornal): Twee cols van eerste categorie, maar de Piornal is niet meteen een reuzendoder

Het is aftellen geblazen. Remco Evenepoel staat nog voor drie ritten die er toe doen, het afsluitend avondcriterium in Madrid buiten beschouwing gelaten. Daaronder nog twee bergritten. Houdt de leider donderdagmiddag dezelfde voorsprong ten opzichte van zijn nieuwe uitdager en ex-ploegmaat Enric Mas, dan zet hij opnieuw een belangrijke stap naar zijn eerste eindzege ooit in een grote ronde. De Piornal van vandaag is niet meteen een reuzendoder, alleen mag je zelfs al leider niet zonder 'benen' vallen.

Lees verder

Remco-mania neemt ook toe in Spanje: ongeduldige fan werkt Evenepoel danig op de zenuwen tijdens de cooling down

Remco Evenepoel is meer dan ooit favoriet om de Ronde van Spanje te winnen. Onze landgenoot wil koste wat kost gezond blijven en laat dan ook niets aan het toeval over. Na de etappe van vandaag vroeg een fan om een handtekening. Toen Evenepoel dat voorstel vriendelijk afwees, besloot de vader van het jongetje maar een shirt richting Evenepoel te gooien. Die liet zich echter niet van gedachten veranderen.

Lees verder

Belgian Lions nemen het op tegen Europees kampioen Slovenië en NBA-superster Luka Doncic

De Belgian Lions nemen het zaterdag in de 1/8ste finales van het EK in de Duitse hoofdstad Berlijn op tegen Europees kampioen Slovenië met NBA-superster Luka Doncic.

Lees verder

SK Beveren rondt kaap van 2.000 abonnees

SK Beveren heeft de kaap van 2.000 abonnementen bereikt. Daarmee doet geel-blauw flink beter dan de voorbije jaren.

Lees verder