Doorgaan naar hoofdcontent

Voor het eerst in drie jaar opnieuw dode door ebola in Oeganda

HLN
Voor het eerst in drie jaar opnieuw dode door ebola in Oeganda
In Oeganda is wellicht opnieuw sprake van een ebolavirusepidemie. Dat heeft het Oegandese ministerie van Gezondheid gezegd. Voor het eerst in drie jaar werd er een overlijden als gevolg van het virus geregistreerd.
Lees verder

Pas september en je geduld is al op? Zo ga je volgens expert om met 8 irritante collega's
Je collega's kies je niet. Soms worden ze vrienden voor het leven, soms zou je ze liever achter het behang plakken. Hoe ga je om met dat lakse teamlid waar jij voor opdraait, de bevriende collega die dezelfde promotie wil of die koppigaard die je goede ideeën alsmaar afblokt? Tijdens deze 'Week van het Werkgeluk' beantwoordt arbeidspsycholoog Tom Dijckmans jullie ingestuurde vragen. "Wil je de confrontatie aangaan, pas dan op dat je niet aanvallend overkomt."
Lees verder

Vrouw die beruchte ontvoering zelf in scène zet, veroordeeld tot 18 maanden cel
De Californische Sherri Papini (39) is veroordeeld tot 18 maanden cel. Haar verdwijning leidde tot een grote zoekactie in verschillende Amerikaanse staten, maar de vrouw had haar eigen ontvoering zorgvuldig in scène gezet.
Lees verder

Opmerkelijke beelden tonen hoe duizenden alligators verzamelen op Braziliaans strand: "Bereiden ze zich voor op een aardbeving?"
Deze opmerkelijke beelden zijn opgedoken vanuit Brazilië. Op de beelden lijken duizenden alligators zich te verzamelen op een Braziliaans strand en dat zorgt voor veel speculatie op sociale media.
Lees verder

Dewinter (Vlaams Belang): "Cokesnuivers aanpakken? Politie heeft er geen volk voor en politici hebben er geen zin in"
De themacommissie over drugs verliep in het stadhuis achter gesloten deuren. Maar veel nieuws hebben de buitenstaanders niet gemist, oordeelt Filip Dewinter (Vlaams Belang). "De recherche heeft 160 speurders tekort. De scheepvaartpolitie is nog erger, daar is minder dan één op de twee plaatsen ingevuld. En over de gebruikers? Daar ligt dit stadsbestuur niet van wakker."
Lees verder

Landingsbanen om mensen langer aan het werk te houden, werkt dat wel? "Mogelijk ga je minder verdienen, al kan dat beter meevallen dan gedacht"
"Als we willen dat mensen langer werken, dan is er nood aan werkbaar werk." Het is een veelgehoorde uitspraak in debatten over onze arbeidsmarkt. Om een stap in die richting van werkbaar werk te zetten, werd bij ons jaren geleden de landingsbaan geïntroduceerd. Maar bereikt het systeem wel zijn doel? Onze werkexpert Stijn Baert, professor arbeidseconomie aan de UGent, bespreekt de voorwaarden en gevaren van de landingsbaan.
Lees verder

Landingsbanen om mensen langer aan het werk te houden, werkt dat wel? Onze werkexpert legt uit waarom hij geen fan is van het systeem
"Als we willen dat mensen langer werken, dan is er nood aan werkbaar werk." Het is een veelgehoorde uitspraak in debatten over onze arbeidsmarkt. Om een stap in die richting van werkbaar werk te zetten, werd bij ons jaren geleden de landingsbaan geïntroduceerd. Maar bereikt het systeem wel zijn doel? Onze werkexpert Stijn Baert, professor arbeidseconomie aan de UGent, bespreekt de voorwaarden en gevaren van de landingsbaan.
Lees verder

Sekswerker Alfred uit 'Het oudste beroep': "Misschien ontdekken m'n kinderen zo wat ik doe"
Hij geeft seksuele dienstverlening aan mannen met een beperking en daarnaast kent hij de klappen van de zweep als sm-meester. De job van Alfred (56) uit de Eén-docureeks 'Het oudste beroep' is er eentje van uitersten. In een open en eerlijk interview doet hij alle details uit de doeken. "De trend van 't moment? Da's 'puppy play'."
Lees verder

Dan toch verzoening tussen Sylvester Stallone en zijn ex-vrouw? Acteur deelt opvallende foto op Instagram
In augustus raakte bekend dat Jennifer Flavin (54), de vrouw van 'Rocky'-ster Sylvester Stallone (76), na 25 jaar een punt wilt zetten achter hun huwelijk. Maar amper een maand later verschijnt er nu wel een zeer opmerkelijke foto op zijn Instagrampagina, wat de hoop op een mogelijke verzoening doet oplaaien. Fans zien het rooskleurig in. "Ik hoop dat jullie elkaar hebben teruggevonden", klinkt het hoopvol.
Lees verder

Binnenkijken in het tiny house van Gerdine: "Ben zelf verbaasd hoe ruim het aanvoelt"
In het Nederlandse Diepenveen werkt Gerdine aan de laatste details van haar tiny house. Dat bouwde ze zo goed als helemaal zelf. En het resultaat mag er absoluut zijn. "Zeker over de keuken ben ik tevreden", vertelt Gerdine aan bouwsite Livios. "Het is echt een ruime keuken geworden met veel bergruimte. Ik sta er zelf versteld van."
Lees verder

Football Talk. Vandaag duidelijkheid over blessure Amuzu - Lloris haakt geblesseerd af bij Frankrijk
Gisteren kwam er nog geen duidelijkheid over de ernst van de blessure van Francis Amuzu. De winger moest zondag na nog geen 20 minuten naar de kant met last aan de hamstrings. Felice Mazzu vreesde al voor een spierblessure, maar die bevestiging kwam er na de onderzoeken van gisteren nog niet. Vandaag moet blijken hoelang Anderlecht Amuzu moet missen. Anderlecht houdt in elk geval rekening met een afwezigheid van enkele weken. Intussen gaan de onderhandelingen over zijn nieuwe contract de goeie richting uit. Zijn huidige verbintenis loopt tot 2024. (SVL/KDZ)
Lees verder

Ruzie tussen Vandenbroucke en beheerder coronavaccins naar kookpunt: "Overheid is onbetrouwbaar, dus willen we stoppen met vaccins leveren"
Het conflict tussen Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) en Medista is ontspoord. De firma die de coronavaccins beheert, wil niet langer werken voor "een onbetrouwbare overheid". Omdat Vandenbrouckes nieuwe logistieke partner nog niet klaar is, moest de minister naar de rechter.
Lees verder

Ouders vermiste Maddie McCann lijden nederlaag in smaadzaak na beschuldiging van Portugese ex-rechercheur
Het Europees Hof voor de Rechten van de Mens in Straatsburg heeft vandaag de ouders van de vermiste Britse peuter Madeleine 'Maddie' McCann ongelijk gegeven in een smaadzaak na beschuldigingen van een Portugese ex-rechercheur. Die beweert dat Gerry en Kate McCann betrokken zijn bij de verdwijning van hun dochter.
Lees verder

"Miraculeuze redding": aan Bretoense kust aangespoelde walvis vindt weg naar zee terug
De walvis die maandag was aangespoeld op het strand van het Bretoense plaatsje Ploéven, heeft afgelopen nacht zijn weg naar de zee teruggevonden, na een reddingsoperatie. Dat meldt de prefectuur van het departement Finistère. Vrijwilligers van Sea Shepherd zijn dolgelukkig dat al hun moeite heeft opgeleverd: het dier is gered.
Lees verder

Zeno Debast droomt van debuut als Rode Duivel: "Natuurlijk ben ik nog wat 'starstruck'" - Vanaken: "Ga ervan uit dat ik mee ga naar Qatar"
Maakt hij straks zijn debuut als Rode Duivel? Zeno Debast (18) is bezig aan zijn eerste dagen als Rode Duivel. "De kennismaking met de andere jongens verliep vlot", vertelt hij aan VTM Nieuws.
Lees verder

Kelly Clarkson krijgt haar plekje op de Hollywood Walk of Fame
Zangeres Kelly Clarkson (40) heeft haar plaatsje op de Hollywoold Walk of Fame gekregen. Ze krijgt een ster in de categorie 'Rec' voor muziek. Twintig jaar geleden, in 2022, won de zangeres 'American Idol'. Nadien bracht ze verschillende hits uit en won ze ook een Emmy Award voor haar talkshow 'The Kelly Clarkson Show'. Juryleden van het 'American Idol', waaronder Simon Cowell, kwamen samen om het speciale moment te vieren.
Lees verder

Fikse werkstraf en boete voor agent die zich letterlijk drugsmilieu indanste: "De dienbladen met coke gingen rond en hij liet zich verleiden"
Hij was agent bij de politiezone Vlas maar in zijn vrije tijd tegelijk danser in discotheken en op evenementen. Het bleek voor een 35-jarige inspecteur uit Menen uiteindelijk een onmogelijke combinatie. Hij raakte verstrengeld in het drugsmilieu en ging over de schreef. Niet enkel door drugs te gebruiken en uit te delen, maar hij raadpleegde ook illegaal politiedatabanken en verduisterde 1 kilo cocaïne. Het leverde hem dinsdag een werkstraf van 280 uren en een boete van 8.000 euro op. "Je was een schande als agent", aldus de openbare aanklager.
Lees verder

Russische oud-kolonel: "Kremlin ten dode opgeschreven bij nieuwe militaire nederlaag of ontsporende inflatie"
Vladimir Poetin dreigt zijn macht te verliezen door een bijkomende militaire mislukking of economische schok. Deze waarschuwing wordt de wereld ingestuurd door Igor Girkin, een voormalige kolonel die de Pro-Russische opstand in Oost-Oekraïne leidde in 2014 en verantwoordelijk wordt geacht voor het neerhalen van MH17.
Lees verder

Directeur Russisch wapenbedrijf opgepakt vanwege fraude
Russische speurders hebben de directeur van een groot wapenbedrijf opgepakt op verdenking van fraude. "Joeri Sjoemski, algemeen directeur van het staatsbedrijf 'Sverdlov-fabriek', een van 's lands grootste bedrijven voor de productie van springstof, is opgepakt", aldus de Russische krant Kommersant.
Lees verder

Tractoren van boze boeren in beslag genomen in Den Haag: "Dat kunnen we niet gebruiken op Prinsjesdag"
Een groep van zo'n veertig landbouwers was vanochtend onderweg naar Den Haag om te protesteren tegen de Nederlandse stikstofwet. De boeren negeerden zo een noodbevel dat vorige nacht was ingesteld door het gemeentebestuur. Vier tractoren zijn vlak voor het centrum in beslag genomen.
Lees verder