Doorgaan naar hoofdcontent

Veerle Heeren zet stap terug als Truiens burgemeester na commotie rond lening aan overleden oud-burgemeester

HLN
Veerle Heeren zet stap terug als Truiens burgemeester na commotie rond lening aan overleden oud-burgemeester
Truiens burgemeester Veerle Heeren (CD&V) zet een stap terug. Dat maakt ze zelf bekend in een persmededeling. De beslissing komt na de heisa over een lening van de stad aan intussen overleden oud-burgemeester Jef Cleeren (CD&V).
Lees verder

100-tal jobs bij wapenfabrikant FN Herstal bedreigd door besparingen
Bij wapenfabrikant FN Herstal heeft de directie vandaag haar besparingsplan voorgesteld. De bedoeling is om volgend jaar uit de rode cijfers te komen. Zo'n 100 banen zouden verdwijnen.
Lees verder

Slachtoffer ontgoocheld dat Abdeslam en co hun zin krijgen: "Waarom luisteren naar 9 klagende terroristen en niét naar honderden slachtoffers?"
"Ik ben verbaasd en ontgoocheld dat die 9 terroristen hun goesting krijgen." Zo reageert Nidhi Chaphekar - het gezicht van de slachtoffers van de aanslag in Zaventem - op het nieuws dat de 9 glazen boxen voor het terreurproces moeten worden afgebroken. "Wij hebben óók niet gewild wat die terroristen ons hebben aangedaan. Maar wij hebben geen keuze."
Lees verder

Vlaming getuigt over schade na overstromingen in Italië: "Er liggen auto's aangespoeld op rotondes"
In De Marken, een regio aan de Adriatische kust van Italië, is er enorme schade na zware regenval en overstromingen. Lokale Vlaming Nadine Van de Veire beschrijft de schade in de omgeving. Onder meer in de stad Ancona zouden er volgens de autoriteiten minstens zes mensen om het leven gekomen zijn.
Lees verder

Belgische 'coëfficiëntie': 'veilige' plek (én bijhorend recht­streeks CL-tic­ket) op de ­ran­king forse stap dichter na vliegende start in Europa
Een rechtstreeks ticket in de CL-groepsfase voor 2024: dàt is de inzet van alle Belgische clubs in Europa. De sterren staan gunstig. Alleen België en Hongarije verloren nog niet in de groepsfases. Doe zo voort, en België herovert een 'veilige' plek op de coëfficiëntenranking.
Lees verder

Doe zo voort, jongens! 'Veilige' plek (én bijhorend rechtstreeks CL-ticket) op de coëfficiëntenranking forse stap dichter na vliegende start in Europa
Een direct ticket in de CL-groepsfase voor 2024: dàt is de inzet van alle Belgische clubs in Europa. De sterren staan gunstig. Alleen België en Hongarije verloren nog niet in de groepsfases. Doe zo voort, en België herovert een 'veilige' plek op de coëfficiëntenranking.
Lees verder

Oscarwinnende regisseur Oliver Stone vol lof over 'Rebel' van Adil en Bilall': "Wat een krachtige film"
"Mijn favoriete regisseur heeft onze film 'Rebel' gezien", klinkt het enthousiast op het Instagramaccount van Adil El Arbi (34). Onze landgenoot heeft het over Oliver Stone (76), een Amerikaanse filmregisseur die met zijn eigen werk al maar liefst drie Oscars won.
Lees verder

Jumbo-topman blijft langer vast als verdachte in witwaszaak
Jumbo-topman Frits van Eerd, de topman van de Nederlandse supermarktketen Jumbo, blijft langer vastzitten als verdachte in een witwaszaak. Het Openbaar Ministerie in Nederland meldde dat zijn inverzekeringstelling vrijdagmiddag door de rechter-commissaris in Assen getoetst is en door de officier van justitie is verlengd met maximaal drie dagen.
Lees verder

Grootste gebouw van Europa dooft lichten om energie te besparen
De verlichting van het Roemeense parlementsgebouw, het grootste gebouw van Europa, gaat 's avonds eerder uit. Ook zal het gebouw worden verduurzaamd om energiekosten te besparen. Dat meldt het Roemeense parlement.
Lees verder

Rotterdams evenement annuleert optreden Lil Kleine, rapper betrokken bij vechtpartij
Lil Kleine (27) zal zaterdag toch niet optreden tijdens het TikTak Festival in Rotterdam. Dat maakte de organisatie op vrijdag bekend. "Ons festival staat voor inclusie en wij willen een positieve ervaring bieden aan al onze bezoekers", staat er te lezen in een verklaring.
Lees verder

Rotterdams evenement annuleert optreden Lil Kleine: "Ons festival staat voor inclusie"
Lil Kleine (25) zal zaterdag toch niet optreden tijdens het TikTak Festival in Rotterdam. Dat maakte de organisatie op vrijdag bekend. "Ons festival staat voor inclusie en wij willen een positieve ervaring bieden aan al onze bezoekers", staat er te lezen in een verklaring.
Lees verder

LIVE. Antwerp al meteen op voorsprong: Alderweireld kopt openingstreffer voorbij Dietsch
• Negende speeldag Jupiler Pro League • Aftrap: 20u45 • Scheidsrechter: Kevin Van Damme • Antwerp is de fiere leider met 24 op 24, Seraing heeft slechts zes punten
Lees verder

'Phantom Fury' brengt de nineties terug naar je console
3D Realms, het gamelabel dat ons in de nineties toppers als 'Duke Nukem 3D' en 'Hexen' bracht, keert na jaren terug naar het voorplan met nieuwe shooter 'Phantom Fury'. Die blinkt uit in precies dezelfde ninetiesvibe als die oudjes van het bedrijf, waarvoor de makers flink aan de graphics moesten sleutelen. Niet om ze er scherp te laten uitzien, zoals bij een moderne shooter, maar om ze net een beetje telegeniek verouderd te doen lijken.
Lees verder

BV 24/7. Astrid Coppens lanceert nieuwe collectie en Olga Leyers is op vakantie in Marbella
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

LIVE. Daar is plots de aansluitingstreffer: Bernier brengt Seraing weer in de wedstrijd
• Negende speeldag Jupiler Pro League • Aftrap: 20u45 • Scheidsrechter: Kevin Van Damme • Antwerp is de fiere leider met 24 op 24, Seraing heeft slechts zes punten
Lees verder

Britse overheid werkt aan plan voor energiehulp aan bedrijven
De Britse regering wil de energierekening voor bedrijven behapbaar houden. Dat kan door een korting te geven op de rekening. Londen zou werken aan een plan dat de energienota voor bedrijven meer in lijn brengt met wat huishoudens voor energie betalen. Dat meldden ingewijden die bekend zijn met de plannen tegen persbureau Bloomberg.
Lees verder

Football Talk. Vincent Janssen (Antwerp) opgeroepen voor Nederland - Fortuna Sittard Vrouwen, met vier Flames in de basis, verliest van Ajax
Met Tessa Wullaert, de kapiteinsband om de arm, met Diede Lemey in doel en Féli Delacauw en Jarne Teulings op het middenveld begon Fortuna Sittard aan het allereerste seizoen van de club in de Nederlandse Eredivisie. De vijfde Flame van Sittard, Isabelle Iliano, werkt aan haar comeback. Uit en tegen vicekampioen en bekerwinnaar Ajax werd het meteen een serieuze test. Sittard heeft ambitie. Top drie wordt hier en daar gezegd. Dan is 4-0 wel een ferme opdoffer. Ajax scoorde in de eerste (Pelova 23') en drie keer in de tweede helft (owngoal Van Koot 77', opnieuw Pelova 90' en Verhoeve 92'). Volgende week speelt Fortuna thuis tegen Feyenoord.
Lees verder

Mogen ook leken voortaan insuline inspuiten? Nieuw wetsvoorstel moet jongeren met diabetes helpen
In Vlaanderen leiden zo'n 50.000 jongeren aan diabetes type 1. In crisissituaties hebben zij nood aan een insulinespuit, maar die mag lang niet iedereen toedienen. Volgens de wet mogen enkel dokters of verpleegkundigen 'de huid doorprikken'. Nemen leerkrachten, kinderverzorgers of leiders bij jeugdbeweging de taak toch op zich, dan riskeren zij in theorie vervolging.
Lees verder

Koning Filip rijdt mee met Nederlandse zonnewagen: "Hij was oprecht geïnteresseerd"
Koning Filip bezocht op vrijdag het circuit van Zolder. De koning ging er niet alleen langs bij het Belgische team, maar maakte ook een ritje in één van de zonnewagens. De wagen van ons land bleek helaas te klein te zijn, maar die van onze noorderburen was gelukkig wel groot genoeg.
Lees verder

CELEB 24/7. Lindsay Lohan deelt kinderfoto en Nick Jonas viert 30ste verjaardag in privéjet
Niets leuker dan meekijken met het leven van onze beroemde medemensen. Benieuwd wat ze zoal uitspoken? Je ontdekt het hier in onze nieuwsstream.
Lees verder