Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 14 september 2022

“Veel vrouwen zijn bang voor de eendenbek.” 4 gynaecologen over hun remedies tegen onze 'blotebillenschaamte’

HLN
"Veel vrouwen zijn bang voor de eendenbek." 4 gynaecologen over hun remedies tegen onze 'blotebillenschaamte'
"Hij kletste me op mijn billen om het onderzoek 'af te ronden'. Zo ongemakkelijk." Voor veel vrouwen gaat een bezoek aan de gynaecoloog gepaard met angst. Herkenbaar? Misschien heb jij ook 'pelvic exam anxiety'. Gelukkig zijn gynaecologen zich steeds meer bewust van die angsten. Vier artsen verhelderen wat je als patiënt kan eisen om je in de beugels meer op je gemak te voelen. "Ik wil benadrukken dat wij niet bezig zijn met esthetiek. Jouw schaamhaarcoupe doet er echt niet toe."
Lees verder

Wat zijn de beste MacBooks van het moment? "Koop niet de nieuwste versie, dit model van vorig jaar is beter"
"Hoewel MacBooks qua uiterlijk op gewone laptops lijken, zijn ze in gebruik toch net anders", zegt Friso Weijers, laptopexpert bij technologiesite Tweakers.
Lees verder

Dit is waarom sommige mensen sneller boos worden als ze honger hebben
Word je soms weleens boos of ben je sneller geïrriteerd wanneer je honger hebt, dan ben je niet alleen. In het Engels wordt deze emotie weleens 'hangry' genoemd, naar een samentrekking van hungry en angry. Maar ben je écht sneller boos omdat je honger hebt? Of ervaren we hier iets anders? HLN-wetenschapsexpert Martijn Peters zoekt het uit.
Lees verder

"Halloween in Porto, anderhalve maand vroeger dan voorzien": buitenlandse pers spreekt van schandaal, maar looft ook "superieur" Club Brugge
Uiteraard is de 0-4-bolwassing van Club Brugge aan Porto ook de buitenlandse pers niet ontgaan. Niet in het minst in Portugal zelf, waar ze van "een schandaal" spreken. Dan nog wel tegen het 'zwakke broertje' van de groep. Voor het Spaanse 'AS' kwam Halloween iets vroeger dan verwacht.
Lees verder

Vicepremier Van Quickenborne: "Basispakket energie niet alleen voor laagste inkomens. Ook voor wie 2.500 euro netto of meer verdient"
De federale regering zit momenteel samen om te bekijken wat er kan gedaan worden aan de torenhoge energiefacturen. Eén van de pistes is de invoering van een basispakket energie, waarbij je voor een bepaalde hoeveelheid energie een lager tarief betaalt. Volgens Open Vld-vicepremier Vincent Van Quickenborne zou dat er niet alleen zijn voor de laagste inkomens.
Lees verder

Van Quickenborne: "Basispakket energie niet alleen voor laagste inkomens. Ook voor wie 2.500 euro netto of meer verdient"
De topministers van de federale regering zijn uit elkaar gegaan zonder een grote beslissing over de aanpak van de torenhoge energiefacturen. Dat meldt politiek journalist Karel Lattrez van 'VTM NIEUWS'. Eén van de pistes is de invoering van een basispakket energie, waarbij je voor een bepaalde hoeveelheid kilowattuur een lager tarief betaalt. Volgens Open Vld-vicepremier Vincent Van Quickenborne zou dat er niet alleen zijn voor de laagste inkomens.
Lees verder

Toespraak Von der Leyen lokt gemengde reacties uit: "Europese Unie faalt in haar plicht om burgers te beschermen"
De Belgische leden van het Europees Parlement reageren gemengd op de State of the Union, de beleidstoespraak van Commissievoorzitter Ursula von der Leyen. De aanpak van de energiecrisis kreeg een centrale plaats in de toespraak, maar volgens de N-VA faalt de Europese Unie "in haar plicht om haar burgers en economie te beschermen". Groen is dan weer tevreden dat de overwinsten van energiebedrijven "eindelijk" worden aangepakt en dat de Commissie inzet op de Green Deal.
Lees verder

Britney Spears en prins William hadden ooit een online romance: "Maar hij had het te druk met jagen op vossen"
'Prinses van de pop' Britney Spears (40) waande zichzelf bijna een echte prinses, toen ze in 2002 flirterige e-mails uitwisselde met prins William (40). De twee hadden destijds namelijk bijna afgesproken. Dat vertelde de popsensatie zelf in een interview met comedian Frank Skinner (65).
Lees verder

Hein Vanhaezebrouck onderschat Ierse tegenstander niet: "Shamrock is niét het zwakke broertje"
• Tweede speeldag Conference League, groep F • Zowel Molde - Gent als Shamrock - Djurgaarden 0-0 • Buffalo's verloren in play-offs EL van Omonia Nicosia • Stadion: Ghelamco Arena
Lees verder

Etienne (77) wordt geflitst aan 79 km/u met zijn... tuintractor, en dat al voor de tweede keer: "En zeggen dat ik er nooit de weg mee opga"
Kafka heeft voor een tweede keer op minder dan een jaar tijd toegeslagen bij Etienne Dierick uit Lokeren in Oost-Vlaanderen. Net als eind vorig jaar kreeg de onfortuinlijke man recent een flitsboete uit ... Limburg voor zijn minitractor in de bus. "Dit keer zou ik nog sneller en verder van huis gereden hebben", zucht Etienne.
Lees verder

KOERS KORT. Intermarché-Wanty-Gobert strikt oude bekende - Niki Terpstra hangt zijn fiets aan de haak
De Nieuw-Zeelander Dion Smith gaat opnieuw de kleuren van Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux verdedigen. Hij ondertekent bij de Belgische wielerploeg een contract voor twee seizoenen. De 29-jarige Smith keert terug naar het team waarvoor hij eerder uitkwam in 2017 en 2018. Hij toonde zich toen door onder meer drie dagen de bolletjestrui te dragen in de Ronde van Frankrijk.
Lees verder

Gerecht houdt reconstructie van gijzeling die leidde tot dood van Jarne (19)
Het gerecht heeft woensdag een reconstructie gehouden in het onderzoek naar de gijzeling met fatale afloop eind juni in de Rodenbachstraat in Merksplas. De 19-jarige Jarne Piré kwam daarbij om het leven. De reconstructie ging nog niet over de moord zelf, maar over eerdere feiten van huiselijk geweld waarvan Peter V.H. verdacht wordt.
Lees verder

Boekhouders vragen Van Peteghem om deadline voor belastingaangifte weer uit te stellen
Eind september moeten ook de belastingaangiftes die accountants en belastingadviseurs voor hun klanten indienen, binnen zijn bij de fiscus. De voorbije jaren kregen ze daarvoor uitstel, en ook dit jaar willen de boekhouders graag uitstel verkrijgen van bevoegd minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V). Hij weigert uitstel te verlenen zolang ITAA, de betrokken beroepsorganisatie, geen akkoord sluit voor toekomstige aangiftes, klinkt het. Van Peteghems woordvoerder laat weten dat de gesprekken lopen.
Lees verder

"Deze microfoons lijken dan wel klein, hun prestaties zijn groots": onze techjournalist test de DJI-set
Stel, je hebt iemand in huis die graag wil vloggen. Of zelfs ambities koestert als regisseur, podcaster of journalist. Wat geef je hem of haar cadeau voor een verjaardag? Deze DJI-microfoonset is de optie waarmee je levenslang liefde oogst. Het is met voorsprong de beste en meest veelzijdige draadloze microfoonset voor consumenten die we ooit op onze testbank kregen.
Lees verder

INTERVIEW. Alin Stoica kijkt met lede ogen naar Anderlecht en schat Roemeense tegenstand in: "De ingesteldheid van sommige jongens... Dat kan écht niet"
"Weten deze spelers nog waarvoor Anderlecht staat?" Alin Stoica (42), gewezen ster van het Park, vraagt het zich luidop af. Aan de vooravond van de Europese match in 'zijn' Roemenië praat Stoica over de paars-witte crisis, een "zielloos" FCSB en zijn trainersdroom: "Bij de loting zei ik meteen dat Anderlecht duidelijk favoriet was. Nu moet ik mijn mening herzien en denk ik dat het gelijk op zal gaan."
Lees verder

Mark, de sympathieke bordeeluitbater uit 'Het oudste beroep': "Met al het geld dat ik de meisjes heb toegestopt, kon ik met pensioen"
Het zachtste ei in een harde sector. Mark Seys (71) ontpopt zich in Eén-programma 'Het oudste beroep' tot de populairste bordeeluitbater van ons land. "Mijn telefoon staat niet stil. Plots lijkt elk meisje voor me te willen werken." Gesprek met een vaderfiguur die al veel genot én ellende zag in zijn carrière. "Heel veel meisjes zijn getekend door seksueel misbruik, maar ik zeg hen vaak: 'Lachen! De mannen zijn hier niet om naar jouw miserie te luisteren."
Lees verder

"Wij zijn woedend en geschokt": personeel van koning Charles krijgt waarschuwing voor ontslag
Nu Queen Elizabeth is overleden staan er nog heel wat veranderingen op til. Tientallen medewerkers van Clarence House (Charles' ambtswoning als kroonprins) zijn op de hoogte gesteld van hun mogelijk ontslag, nu de kantoren van de koning naar Buckingham Palace verhuizen. Volgens de Britse krant 'The Guardian' zeggen werknemers "woedend en geschokt" te zijn.
Lees verder

Vlaamse eigenaar bezorgt Kreta nieuwe architectuurparel (waar je zelf op vakantie kunt)
We zullen misschien nooit het geld hebben om er zelf te wonen, maar kijken naar en dromen van een geweldig huis doen we allemaal graag. Daarom tonen we elke woensdag een waanzinnige woning. Deze week is dat een nieuwbouwvilla op Kreta van een Vlaamse eigenaar, ongetwijfeld een van de mooiste van het eiland.
Lees verder

WHO en gezondheidsorganisaties vragen "mondiaal en juridisch bindend plan" voor minder fossiele brandstoffen
Samen met de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) hebben meer dan tweehonderd gezondheidsorganisaties opgeroepen tot een "non-proliferatieverdrag voor fossiele brandstoffen". Daarbij wezen ze nog eens op de "ernstige bedreigingen voor de gezondheid van mens en wereld" die zij vormen.
Lees verder

Een woelige day after voor Club Brugge: spelersgroep landt na ommetje in Zaventem toch in Oostende
De terugvlucht verliep niet hélemaal volgens plan - in plaats van te landen in Oostende werd het Zaventem om dan toch opnieuw op te stijgen richting kust - maar was ongetwijfeld wel fijn. Want 0-4 in Porto, dat speel je niet elke dag klaar. Gisteravond trok een deel nog even - rustig - naar de bar. Vanaken: "We hebben er wel even van genoten, ja. Want dit is een grote uitslag. Historisch."
Lees verder