Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 15 september 2022

Van Quickenborne trekt erkenning Moslimexecutieve officieel in: “Moslimgemeenschap in ons land verdient beter”

HLN
Van Quickenborne trekt erkenning Moslimexecutieve officieel in: "Moslimgemeenschap in ons land verdient beter"
De erkenning van het Executief van de Moslims van België (EMB) of Moslimexecutieve wordt na 26 jaar ingetrokken. "Ik heb nog nooit zo'n amateurisme meegemaakt", schrijft minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) in een persbericht. De liberaal roept Belgische moslims nu op om een representatief orgaan op te starten dat hun godsdienst kan vertegenwoordigen in ons land.
Lees verder

Niet alleen anciënniteit speelt een rol: zo kan je als starter je loon doen stijgen
Hoe langer je werkt, hoe meer je verdient. Dat is algemeen geweten. De cijfers zijn zelfs behoorlijk extreem: volgens het Salariskompas van Jobat.be bedraagt het gemiddelde startloon in Vlaanderen 2.561 euro bruto (1.781 netto), terwijl de gemiddelde werknemer met 30 jaar anciënniteit maar liefst 4.870 euro bruto (2.768 euro netto) krijgt. Maar wat als je al op jongere leeftijd graag wat meer loon wil binnenrijven? Enkele tips.
Lees verder

Hoe komt hij aan Oostenrijkse nummerplaat in Roeselare? "Er is duidelijk foefelarij in het spel"
In 'Alloo bij de Verkeerspolitie' wordt een wagen met Oostenrijkse nummerplaat aan de kant gezet door de politie. De auto zelf werd aangekocht in België en ging nog nooit naar het buitenland. Toch heeft de wagen een Oostenrijkse nummerplaat. De politie stelt zich bijgevolg vragen bij de echtheid van de plaat en raakt in een moeilijk gesprek verwikkeld met de bestuurder.
Lees verder

"Van waar komen jullie?": hilariteit tijdens 'koffieritje' op verjaardag Wout van Aert, Evenepoel deze keer wél op tijd wakker
Wout van Aert viert vandaag zijn 28ste verjaardag. Samen met zijn WK-ploegmaats haspelde onze landgenoot een trainingsrit af. Onderweg stopten de renners voor een koffiestop, waarbij Van Aert een - uiteraard - blauw koekje kreeg als cadeau. Ook stonden de Belgen aan de kant van de weg om te supporteren bij een lokale wedstrijd. Kortom: de sfeer zit goed bij het team van bondscoach Sven Vanthourenhout. Wie ook present tekende, was Remco Evenepoel. Gisteren had de Vuelta-winnaar zich nog overslapen. Vanmorgen was hij wel op tijd wakker.
Lees verder

Opnieuw nacht van drugsgeweld in Antwerpen: derde aanslag op Merksemse woning in drie maanden tijd, explosief gevonden aan pannenkoekenhuis Stacks
In de nacht van woensdag op donderdag is een vuurwerkbom in de tuin van de woning van Gianni en Giorgi F. in de Rietschoorvelden in Merksem beland. Het is al het derde incident op drie maanden tijd bij de broers, vermoedelijk opnieuw drugsgerelateerd. Daarnaast zou er ook een explosief gevonden zijn aan het pannenkoekenhuis Stacks op het Zuid.
Lees verder

"Ik zie ze, ik zie ze!": De jagers hebben Gunther Levi en Sven De Ridder bijna te pakken in 'Het Jachtseizoen'
Gunther Levi en Sven De Ridder slaan in de nieuwe aflevering van 'Het Jachtseizoen' op de vlucht voor jagers Jaimie-Lee, Laura en Maarten. Wanneer die laatste aan toevallige voorbijgangers vraagt of ze iets gezien hebben, antwoorden ze met: "Nee. En mocht dat zo zijn, zouden we jullie niet helpen." Daaruit weten de jagers dat Sven en Gunther in de buurt zijn. Niet veel later schreeuwt Jaimie-Lee: "Ik zie ze, ik zie ze!"
Lees verder

Aantal sancties voor werkzoekenden neemt toe
Het aantal effectieve sancties dat de controledienst van de VDAB tijdens de eerste helft van dit jaar aan werkzoekenden heeft opgelegd, zoals het tijdelijk of definitief schrappen van de uitkering, ligt 30 procent hoger dan in dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van Vlaams minister van Werk Jo Brouns (CD&V).
Lees verder

Neymar haalt uit naar Duitse topref na strenge gele kaart: "Totaal gebrek aan respect"
Paris Saint-Germain won gisteren ook zijn tweede wedstrijd in de groepsfase van de Champions League - met 3-1 bij Maccabi Haifa. Maar de meeste aandacht naderhand ging uit naar Neymar. De Braziliaan was woedend op de Duitse scheidsrechter Daniel Siebert, die hem in de slotfase een opmerkelijke gele kaart had gegeven.
Lees verder

Operation London Bridge: wat staat er vandaag te gebeuren?
Operatie London Bridge gaat donderdag dag 7 in. Vandaag staat er een repetitie van de begrafenis op de planning. De laatste keer dat er gerepeteerd werd voor een staatsbegrafenis dateert al van 1965, sinds de dood van Churchill. Charles verblijft in zijn privéresidentie Highgrove House.
Lees verder

TikTok: onmogelijk te checken of leden Chinese communistische partij gebruikersdata inzien
Het is volgens TikTok niet mogelijk om na te gaan of leden van de Chinese communistische partij data van gebruikers buiten China inzien. Een topvrouw van TikTok weigerde bij een hoorzitting onder ede in de Amerikaanse Senaat vragen daarover te beantwoorden.
Lees verder

Een huis gebouwd in amper 48 uur vanaf 146.363 euro: Sanne, Gert en Patricia kozen voor een kant-en-klare woning
Alles wordt tegenwoordig tot op de stoep geleverd. Zelfs een huis. Steeds meer Vlamingen kiezen voor een nieuwe prefabmethode waarbij een nieuwe woning in amper 48 uur als een paddenstoel uit een bouwgrond schiet. Onder meer door die razendsnelle manier van werken, valt de kost voor de koper lager uit en is die beter beschermd tegen prijsstijgingen van materialen. Onze woonexpert Björn Cocquyt nam zo'n zogenaamd Skilpodhuis onder de loep en klopte aan bij enkele eigenaars.
Lees verder

Een huis vanaf 146.363 euro, gebouwd in amper 48 uur: Sanne, Gert en Patricia kozen voor een kant-en-klare woning
Alles wordt tegenwoordig tot op de stoep geleverd. Zelfs een huis. Steeds meer Vlamingen kiezen voor een nieuwe prefabmethode waarbij een nieuwe woning in amper 48 uur als een paddenstoel uit een bouwgrond schiet. Onder meer door die razendsnelle manier van werken, valt de kost voor de koper lager uit en is die beter beschermd tegen prijsstijgingen van materialen. Onze woonexpert Björn Cocquyt nam zo'n zogenaamd Skilpodhuis onder de loep en klopte aan bij enkele eigenaars.
Lees verder

'Wayward Strand': een game over helpen in een woonzorgcentrum, dat is eens wat anders
Wie alleen maar schedels wil splijten in videogames, blijft beter ver weg van het aandoenlijke 'Wayward Strand'. Voor gamers die wat breder kijken is deze titel, waarin je een handje moet toesteken in een vliegend woonzorgcentrum, een nieuw bewijs dat het volle creatieve potentieel van dit medium nog lang niet is bereikt.
Lees verder

Jacky Lafon gaat door moeilijke periode: "Ik ga naar een therapeut, ik heb te veel moeten incasseren"
Komende zaterdag kruipt Jacky Lafon (75) nog eens in de rol van haar leven: die van 'zatte' Rita in 'Familie'. Tijdens het '30 jaar Familie Feest' in de Lotto Arena zal ze een verrassingsliedje zingen. Toch houdt ze tegenwoordig wrange gevoelens over aan de soap. Aan 'Primo' vertelt Jacky openlijk over haar 'vergeten' 'Familie'-collega's, hoe de soap al lang geen échte familie meer is en of ze ooit nog zou terugkeren. "De producer van 'Familie' heeft me al eens gevraagd om terug te keren, maar alleen als ik dan wou sterven."
Lees verder

Vakbonden en werkgevers bereiken geen akkoord over 900 miljoen euro om uitkeringen op te trekken
De sociale partners zijn er niet in geslaagd een akkoord te vinden over de verdeling van meer dan 900 miljoen euro, bedoeld om de laagste uitkeringen op te trekken. De wet vereist dat zo'n advies er tegen 15 september moet komen. De vakbonden wijzen daarvoor naar de werkgevers.
Lees verder

"Ik heb er alle vertrouwen in": zo beleefden de kandidaten uit 'Blind getrouwd' hun laatste nacht als vrijgezel
De avond voor je trouwdag is sowieso al spannend, maar voor de kandidaten van 'Blind getrouwd' is het natuurlijk des te spannender. Zij stappen namelijk in het huwelijksbootje met een onbekende. Al vloggend delen de deelnemers hoe ze hun laatste nacht als single ervaren hebben.
Lees verder

Homofobe jongeren beschieten gaybar in Amsterdam, burgemeester spreekt van 'cultureel probleem'
Burgemeester Femke Halsema erkent dat er te veel anti-LGBTQ+-incidenten in Amsterdam zijn. Dat zegt ze in antwoord op mondelinge vragen van de lokale VVD, nadat een bezoeker van gaybar 'Prik' in het centrum van de Nederlandse hoofdstad gewond raakte na een beschieting met een gelblaster.
Lees verder

Energiefactuur speelt de mentale gezondheid parten
De energiecrisis met de fors stijgende energiefactuur zorgt voor meer gesprekken over financiële kopzorgen bij Tele-Onthaal. Bovendien speelt niet alleen het financiële. Volgens de hulplijn wegen de geldzorgen ook op de relatie en de gezondheid, of veroorzaken ze eenzaamheid, zo klinkt het donderdag in een persbericht.
Lees verder

Inbreker die Queen ontmoette in haar slaapkamer, brandt kaarsje voor haar in de kerk
Michael Fagan (74), die ooit inbrak in de slaapkamer van de Queen in Buckingham Palace en een gesprekje met haar voerde, brandde in de kerk een kaarsje voor de vorstin. "Ik vind het heel erg dat ze gestorven is", klinkt het.
Lees verder

WK-SELECTIES. Deze renners verschijnen zondag aan de start van het WK in Wollongong
Zondag 25 september vindt het WK wielrennen plaats. In het Australische Wollongong zoeken we een opvolger voor de tweevoudige wereldkampioen Julian Alaphilippe. Op deze pagina vindt u een handig overzicht van de verschillende selecties die de deelnemende landen aan het vertrek brengen.
Lees verder