Doorgaan naar hoofdcontent

Van grote borden pasta tot Vlaamse klassiekers: 10 eetadressen in Brussel waar je kan eten onder de 10 euro

HLN
Van grote borden pasta tot Vlaamse klassiekers: 10 eetadressen in Brussel waar je kan eten onder de 10 euro
Heel wat mensen schrappen op restaurant gaan om geld te besparen. Alles wordt duurder en wanneer je zelf niet kookt, loopt de rekening meestal veel hoger op. In deze 10 eetadressen in Brussel kan je daarentegen nog lekker eten onder de 10 euro. Van balletjes in tomatensaus tot een groot bord verse pasta: hier scoor je goedkoop lekkers.
Lees verder

"Onze borsten zullen nooit meer dezelfde zijn." 3 'gewone' vrouwen ontwerpen nieuw lintje voor Pink Ribbon
Het iconische roze lintje van Pink Ribbon is al jaren een teken van solidariteit met alle vrouwen die strijden tegen borstkanker. Dat lintje zit weer in een heel nieuw jasje, bedacht door Kim, Ann en Nathalie: zij kregen zelf ook de diagnose en moesten hun nieuwe borsten leren omarmen. Het is die zoektocht die hun bijzondere ontwerp inspireerde. "Het kost tijd om dat nieuwe lichaam te accepteren."
Lees verder

Primeur voor ons land: Infrabel bestelt drie zero-emissietreinen
Infrabel heeft drie zero-emissietreinen besteld bij de Italiaanse constructeur Mermec. Dat meldt de spoorwegbeheerder in een persbericht. Het gaat om een primeur voor het Belgische spoornet, want momenteel maakt Infrabel nog grotendeels gebruik van werk- en meettreinen op diesel.
Lees verder

Moeder (78) en zoon (53) in de cel voor moord op vriendin (65): "Na heel wat alcohol liep een ruzie helemaal uit de hand"
Een 78-jarige vrouw en haar 53-jarige zoon zitten in de gevangenis op verdenking van moord op een 65-jarige vriendin. De dame werd dood aangetroffen in een appartement aan de Reinaartlaan op Linkeroever. Alle betrokkenen zijn afkomstig uit Kirgizië, een republiek in Centraal-Azië.
Lees verder

Martínez: "Sommige jongens die al lang bij de groep zijn, zullen niet meegaan naar WK" - Witsel: "Hier ben ik Axel de middenvelder"
Matchday -1, en dus staat bondscoach Roberto Martínez de pers te woord. Morgen winnen tegen Wales is de minimumvereiste voor de Rode Duivels om nog kans te blijven maken op de eindronde van de Nations League. "Deze twee wedstrijden zullen belangrijke info voorzien voor onze WK-selectie", zegt hij bij VTM Nieuws.
Lees verder

Bondscoach Martínez blikt vooruit naar WK-selectie: "Er gaan nog jongens afvallen die toch al lang bij de groep horen"
Matchday -1, en dus staat bondscoach Roberto Martínez de pers te woord. Morgen winnen tegen Wales is de minimumvereiste voor de Rode Duivels om nog kans te blijven maken op de eindronde van de Nations League. "Deze twee wedstrijden zullen belangrijke info voorzien voor onze WK-selectie", zegt hij bij VTM Nieuws.
Lees verder

Tien jaar geleden leverden Stefan (58) en Lut (59) hun Michelinster vrijwillig in, nu sluiten ze ook de deuren van hun Bistrotheek: "Geen minuut met tegenzin gewerkt"
Voormalige sterrenchef Stefan Billiau (58) en zijn vrouw Lut Maenhout (59) sluiten eind deze week de deuren van Bistrotheek Billiau in de Dumortierlaan in Knokke-Heist. Tot 2013 baatten ze sterrenzaak De Oosthoek uit, waarna rugproblemen de gastvrouw bijna noodgedwongen deden stoppen. Uiteindelijk startten ze met een nieuwe, kleinschaligere zaak waar een Michelinster geen ambitie meer was. "De tranen bij de vaste klanten bewijzen dat we doorheen de jaren iets neergezet hebben", zegt Lut, die alle vertrouwen heeft in de nieuwe uitbaters Pascal Jekel en Phusita Boonson.
Lees verder

BV 24/7. Anouk Matton geniet van een fietstocht en Kristel Verbeke viert de sweet sixteen van haar dochter
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Jommekes Plastieken Walvis duikt op in Wilrijkse parkvijver
Het Wilrijkse Park Steytelinck heeft er een blikvanger bij. In de parkvijver prijkt voortaan 'De Plastieken Walvis', een circulair kunstwerk gebaseerd op de gelijknamige onderzeeër uit de strips van Jommeke.
Lees verder

Rekenhof kritisch voor toekenning van station van Bergen aan architect Calatrava
Het Rekenhof heeft in een rapport kritiek op de toewijzing van de overheidsopdracht voor het nieuwe station van Bergen aan het bureau van architect Santiago Calatrava. Dat schrijft Le Soir woensdag.
Lees verder

Procureur-generaal van New York klaagt Trump aan voor belastingfraude
De procureur-generaal van New York klaagt de voormalige Amerikaanse president Donald Trump aan voor belastingfraude. Dat heeft ze zelf bekendgemaakt.
Lees verder

KOERS KORT. Philipsen klopt De Lie in Omloop van het Houtland - Lotto-Dstny stopt samenwerking met Energy Lab
Jasper Philipsen heeft de Omloop van het Houtland gewonnen. De 24-jarige Limburger bleef in de massasprint een andere landgenoot, Arnaud De Lie, voor. Dylan Groenewegen vervolledigde het podium. Voor de renner van Alpecin-Deceuninck is het z'n achtste zege van het seizoen, na onder meer twee ritten in de UAE Tour en twee in de Ronde van Frankrijk.
Lees verder

Hoe de blitzcarrière van Linda Mertens een tragisch einde kende: "Als een leeuwin heeft ze voor haar welpje gestreden"
Milk Inc.-frontzangeres Linda Mertens (44) maakt op 12 november haar comeback, althans als we de affiche van het Spaanse dance-event 'Yesterday 14' mogen geloven. De Antwerpse verdween vijf jaar geleden van de radar na het overlijden van haar 2,5 jaar oude dochtertje Lio aan een agressieve kanker. Een tragische klap, die haar carrière abrupt op pauze zette. "Op dit ogenblik is een terugkeer nog niet aan de orde."
Lees verder

Het hilarisch moment waarop security beseft dat hij dragqueen verwart met Lady Gaga
"Ik ben een dragqueen, ik ben een dragqueen!" Je hoort het Penelopy Jean duidelijk zeggen in virale beelden van haar in een gang van het Hard Rock Stadium in Miami (Florida). De Braziliaanse performer is helemaal opgedirkt als Gaga, die daar die avond optreedt.
Lees verder

"Floyd Mayweather bokst opnieuw tegen Conor McGregor"
Floyd Maywheater heeft aan Engelse media bevestigd dat hij in 2023 weer met Conor McGregor de ring in stapt. De bokslegende en MMA-legende weten nog niet zeker of het een professionele bokswedstrijd of een presentatiewedstrijd wordt.
Lees verder

Vorig jaar nog sensatie, nu is Biniam Girmay gewoon een van favorieten: "Als ik beweeg zullen alle ogen op mij gericht zijn"
Dat een renner uit Eritrea zilver pakte op het WK U23, dat hadden ze in het wielrennen nog niet gezien. Biniam Girmay (22) deed het vorig jaar in Leuven en misschien doet hij het dit jaar in Wollongong weer. Want ook bij de profs is hij, na zijn overwinning in Gent-Wevelgem en een ritzege in de Giro, weer bij de favorieten.
Lees verder

Iran wil geen kernwapens verwerven, zegt Iraanse president Ebrahim Raïsi
De Iraanse president Ebrahim Raisi heeft woensdag het atoomprogramma van zijn land verdedigd. Hij benadrukte dat Iran geen kernwapens wil maken of verwerven. Dat zei Raisi tijdens de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in New York.
Lees verder

Echtgenoot vindt Isabelle (50) levenloos terug in slaapkamer: "Haar vader is op net dezelfde manier gestorven"
Ze was kerngezond, maar dinsdagmorgen stierf Isabelle De Grim (50) - mama van vier (plus)kinderen - thuis uit het niets. Haar man trof haar 's middags dood aan in bed. De verslagenheid bij vrienden en familie is groot. "Isabelle was een levensgenieter pur sang", zegt echtgenoot Philip (60). "Ze heeft veel uit het leven gehaald, maar ze heeft er te kort van mogen genieten."
Lees verder

TikTokker (29) dwong minderjarige meisjes zich te prostitueren voor 'snel en gemakkelijk geld': slachtoffer Nele (20) getuigt
Glen W. (29), meer bekend als Tiktokker Glen Van Ranst, zit in de cel op verdenking van ernstige zedenfeiten. De Limburger wordt verdacht van tienerpooierschap en mensenhandel bij minstens drie jonge vrouwen, waaronder ook minderjarigen. Zijn werkwijze was steeds dezelfde: hij palmde zijn slachtoffers in via sociale media, manipuleerde en verplichtte hen uiteindelijk tot het hebben van seks met oudere mannen. Slachtoffer Nele (20) getuigt bij VTM NIEUWS. Volg de uitzending hier live.
Lees verder

Wendy Van Wanten sukkelt met haar gezondheid: "Ik vrees dat dit een operatie wordt"
"Twee weken geleden, op vrijdag, kreeg ik plots verschrikkelijke pijn in mijn knie. Ik kon mijn been helemaal niet meer strekken. Knie op slot, noemt men dat." Wendy Van Wanten (62) had zo veel last dat ze een cortisonespuit kreeg om de pijn draaglijk te maken. Ze legt uit wat er precies gebeurd is en hoe het nu verder moet. "Plooien, dat staat niet in mijn woordenboek. The show must go on", klinkt het in Primo.
Lees verder