Doorgaan naar hoofdcontent

Van cataract tot corona: dit is de dokter die de gezondheid van Queen Elizabeth opvolgt

HLN
Van cataract tot corona: dit is de dokter die de gezondheid van Queen Elizabeth opvolgt
De alarmerende toestand van Queen Elizabeth (96) komt niet als een verrassing. De vorstin sukkelt al een hele tijd met haar gezondheid en zeker de laatste maanden vertoonde ze zich nog amper in het openbaar. Gelukkig kon ze al die tijd rekenen op haar huisdokter Sir Huw Thomas. Een overzicht.
Lees verder

Wout van Aert, in aanloop naar WK, over relatie met medekopman Evenepoel: "We hebben onze les geleerd"
Wout van Aert kiest voor de zachte aanloop naar het wereldkampioenschap wielrennen. Vrijdag in Québec en zondag in Montréal geeft hij nog twee keer het beste van zichzelf. Om dan maandag al over de Stille Oceaan naar Australië te vliegen. Hij zal daar over twee weken het kopmanschap delen met Remco Evenepoel. "We hebben onze les geleerd."
Lees verder

Zac Efron legt eindelijk uit waarom z'n gezicht er een tijd geleden zo vreemd uitzag
Er ontstond vorig jaar heel wat heisa rond de 'nieuwe look' van 'High School Musical'-ster Zac Efron (34). "Heeft hij plastische chirurgie ondergaan?", vroegen mensen zich af op sociale media. De geruchtenmolen draaide dan ook op volle toeren, maar in een interview met 'Men's Health' geeft de acteur nu eindelijk meer duidelijkheid. "Ik heb een ongeluk gehad thuis, met een verbrijzelde kaak tot gevolg", klinkt het.
Lees verder

CELEB 24/7. 'The Fault in our Stars'-sterren houden een reünie en Kris Jenner werkt samen met dochter Kylie
Niets leuker dan meekijken met het leven van onze beroemde medemensen. Benieuwd wat ze zoal uitspoken? Je ontdekt het hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

BV 24/7. Mathieu Terryn gaat los op concert Harry Styles en Anouk Matton viert vijf jaar huwelijk met Dimitri Vegas
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Italiaanse politie arresteert 22 maffiosi van 'Ndrangheta
De Italiaanse politie heeft 22 verdachten gearresteerd die lid zouden zijn van de Calabrese maffiaclan 'Ndrangheta en ontdekte ook een nieuwe aftakking van de clan die actief zou zijn in de regio.
Lees verder

Voormalig CNN-journalist Bernard Shaw overleden op 82-jarige leeftijd
Voormalig CNN-journalist Bernard Shaw is gisteren overleden. Dat heeft zijn familie bekendgemaakt. Shaw werd 82 jaar. Hij was twee decennialang hoofdanker bij het Amerikaanse medium CNN.
Lees verder

LIVE VUELTA. Evenepoel deelt ferme prik uit aan het adres van Mas!
Vuelta 2022, hoofdstuk 18. Remco Evenepoel blijft op koers voor een eerste Belgische eindzege in een grote ronde sinds 1978. Met een nieuwe aankomst bergop moet de rode trui vandaag wel weer op de afspraak zijn. Heeft zijn naaste belager Enric Mas een plannetje bekokstoofd? De Spanjaard heeft in elk geval twee man mee in een ruime kopgroep van 41 renners. U volgt uiteraard alles mee in deze liveblog!
Lees verder

Julian Alaphilippe verdedigt wereldtitel in Australië
Goed nieuws voor wereldkampioen Julian Alaphilippe. Tien dagen na zijn val in de Vuelta kan de Fransman van Quick.Step-Alpha Vinyl alweer trainen. Ook de vraagtekens achter zijn deelname op het WK in Wollongong zijn van de baan.
Lees verder

Onderzoek in Nederland of verdachte van moord op Gino (9) passende zorg kreeg
Het Nederlandse Toezicht Sociaal Domein gaat onderzoeken in hoeverre aan Donny M., de man die verdacht wordt van het ontvoeren en ombrengen van de 9-jarige Gino in Limburg in juni van dit jaar, "passende begeleiding, ondersteuning en zorg is verleend".
Lees verder

LIVE. Mazzu voelt geen extra druk - Ex-speler Frimann ziet paars-wit als favoriet tegen Silkeborg: "Maar hoop dat Anderlecht achter zijn filosofie blijft staan"
• Conference League groep B • Lotto Park (donderdag, 18u45) • Silkeborg startte in eigen land met 13/24, Anderlecht kon al drie matchen niet meer winnen • Ook West Ham tegen Steaua Boekarest in dezelfde groep
Lees verder

Hoe een buitenechtelijk kind prinses Anne en Mark Phillips verloste van hun huwelijk: "Ze waren in stilte ongelukkig"
Ophef in het Verenigd Koninkrijk: Mark Phillips (73), de ex-man van de Britse prinses Anne (71), loopt tegenwoordig rond met een frisse, jonge deerne aan zijn arm. De Belgische dame zou niet veel ouder zijn dan zijn eigen dochter, wat hem op enig misprijzen komt te staan. Al is Mark het intussen gewoon om kritiek te krijgen: zijn huwelijk met de prinses was een regelrechte nachtmerrie. Het relaas van een tumultueuze relatie vol affaires, publieke afkeer, gelekte liefdesbrieven en zelfs een buitenechtelijke dochter. "Er was zelfs geen haat, alleen kille onverschilligheid."
Lees verder

Milieuorganisaties dagvaarden Vlaamse regering voor "falend mestbeleid"
Vijf milieuorganisaties, BBL, Dryade, Greenpeace, Natuurpunt en WWF slepen de Vlaamse regering voor de rechter over het "falend mestbeleid". De dagvaarding wordt donderdag ingeleid bij de rechtbank van eerste aanleg in Brussel, nadat een ingebrekestelling in april zonder antwoord bleef. De zaak is "een ultieme poging om te streven naar gezonde waterlopen én om een algemene vergunningsstop te vermijden", klinkt het.
Lees verder

Evenepoel zet na sprintje bergop tegen Mas en Gesink de puntjes op de i met tweede ritzege
Rood is donkerrood. Remco Evenepoel heeft de puntjes op de i gezet in de Vuelta. Onze landgenoot won bovenop de Alto de Piornal zijn tweede rit in deze Ronde van Spanje. Hij haalde het na een sprintje bergop van concurrent Enric Mas en vroege vluchter Robert Gesink.
Lees verder

Kim Clijsters schenkt inboedel van tennisacademie aan slachtoffers watersnood in Wallonië
Kim Clijsters heeft de inboedel van haar stopgezette Kim Clijsters Academy geschonken aan de slachtoffers van de watersnood in Wallonië. Vrijwilligers uit haar thuisstad Bree en omstreken brachten de spullen van de tennisacademie tot bij de Waalse gezinnen. Dat schrijft Het Belang van Limburg vandaag en het nieuws wordt door het team vrijwilligers aan Belga bevestigd.
Lees verder

BEKIJK. Wat een machtssprint van Remco: zo reed Evenepoel naar tweede ritzege in Vuelta
Wow, Remco Evenepoel. Op de Alto de Piornal probeerde Enric Mas het meermaals. Maar de rodetruidrager lossen, neen dat lukte niet. Het werd nog mooier: met een ultieme krachtinspanning reed Evenepoel naar zijn tweede ritzege in deze Vuelta - Mas en laatste overgebleven vluchter Gesink waren eraan voor de moeite. Een ferm slot na een turbulente etappe waarin onder meer bergkoning Jay Vine viel en Almeida het probeerde met een verre aanval.
Lees verder

Kernkabinet praat vrijdag voort over energiefacturen
Terwijl de Europese ministers van Energie vrijdagmorgen verzamelen blazen over de torenhoge energieprijzen, komt het kernkabinet van de federale regering opnieuw samen in een zoektocht naar maatregelen om de energiefacturen te verlichten.
Lees verder

Remco Evenepoel na tweede ritzege: "Dit was de meest perfecte dag ooit"
Remco Evenepoel (22) heeft nog een extra likje rode verf aan z'n leiderstrui in de Ronde van Spanje toegevoegd. Onze landgenoot pakte op de laatste aankomst boven van deze Vuelta zijn tweede etappezege en lijkt nu écht wel op weg naar eindwinst. "Ze zullen me zeker nog aanvallen, maar mijn benen zijn heel goed."
Lees verder

Valt het plan van de BV's in 'Het jachtseizoen' in het water? "Laat Chris en Guga niet toe op jullie boot"
Het is geen gemakkelijke opdracht voor de bekende koppen. In het VTM-programma 'Het jachtseizoen' slaan telkens twee BV's samen op de vlucht, terwijl ze uit de klauwen van de drie jagers, Laura Tesoro, Jamie-Lee Six en Maarten Cop, proberen te blijven. 'Tegen de sterren op'-acteurs Chris Van Espen en Guga Baùl gooien het bij hun aanpak over een andere boeg, letterlijk dan. Slagen ze erin te ontsnappen via een boottochtje?
Lees verder

Rusland beweert recordoogst tarwe te hebben dit jaar
Rusland zegt dat het dit jaar een recordoogst tarwe aan het binnenhalen is. Dat meldt het Russische staatspersbureau Interfax. Een en ander zou te maken kunnen hebben met de oorlog in buurland Oekraïne. Satellietbeelden en tracking van schepen toonden afgelopen zomer dat Rusland tarwe stal uit Oekraïne.
Lees verder