Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 7 september 2022

Valérie toont haar bijzondere flat in Hasselt: “Eclectisch, maar het groen houdt alles samen”

HLN
Valérie toont haar bijzondere flat in Hasselt: "Eclectisch, maar het groen houdt alles samen"
Hoewel ze nog maar 25 was, kon Valérie (nu 28) niet wachten om een eigen appartement te hebben. Ze wilde een plek om er eindelijk al haar interieurideeën uit te werken. Nadat zij en haar man hun flat in Hasselt renoveerden, deed ze alles waar ze van droomde met dat blanke canvas. "Patroontegels, rotan, riet, planten, goudtoetsen, landelijke accenten: het is een wilde mix geworden."
Lees verder

"Ze is briljant": Britse premier Liz Truss waant zichzelf grootste Taylor Swift-fan
Liz Truss, de gloednieuwe premier van het Verenigd Koninkrijk, is een echte 'Swiftie'. Dat liet ze ook al meermaals publiekelijk blijken. Van een Swift-citaat in het parlement tot het delen van een selfie. Dit zijn alle keren dat Truss haar liefde voor de zangeres heeft geuit.
Lees verder

CELEB 24/7. Courteney Cox woest op Kanye West na 'Friends'-opmerking en wie toont zijn blote billen?
Niets leuker dan meekijken met het leven van onze beroemde medemensen. Benieuwd wat ze zoal uitspoken? Je ontdekt het hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Vijf mensen veroordeeld in Hongkong voor maken van prentenboek dat "kinderen opzet tegen de overheid"
Een rechtbank in Hongkong heeft woensdag vijf mensen wegens opruiing veroordeeld voor het publiceren van kinderboeken die de pro-democratische aanhangers van de stad afbeelden als schapen die hun dorpen verdedigen tegen wolven.
Lees verder

Vakbonden voor aanvang van energie-overleg: "Regering moet met verschillende maatregelen over de brug komen"
Bij de start van een overleg met de vakbonden over de hoge energieprijzen heeft premier Alexander De Croo (Open Vld) een oproep gedaan tot samenwerking. "We moeten de handen in elkaar slaan", zei de eerste minister. Intussen vragen de vakbonden dringend bijkomende maatregelen en dreigen ze met een algemene staking op 9 november. Al spreekt Marc Leemans van het ACV liever van een "waarschuwing" dan van een "dreiging" en kan een staking vermeden worden "mits er goede maatregelen komen".
Lees verder

IAEA kan niet garanderen dat Iraans kernprogramma "uitsluitend vreedzaam" is
Het Internationaal Atoomenergieagentschap (IAEA) krijgt maar geen antwoord uit Teheran op de vragen over niet-aangegeven nucleaire sites in Iran. Het agentschap kan daardoor niet garanderen dat het Iraanse nucleair programma "uitsluitend vreedzaam" is, klinkt het woensdag in een rapport. Daarin wordt ook opgemerkt dat Iran de voorbije maanden verrijkt uranium is blijven opslaan. Die voorraad overschrijdt nu al 19 keer de toegelaten voorraad.
Lees verder

Grote verbazing in Franse 'Masked Singer': Cobra wordt ontmaskerd en blijkt beroemde Hollywoodster
Vlaanderen moet nog wachten op een nieuw seizoen, maar in Frankrijk is 'The Masked Singer' alweer een aantal weken bezig. Het programma trekt miljoenen kijkers, maar nooit eerder werden zij zo verrast als dinsdag: toen Cobra het programma moest verlaten en ontmaskerd werd, bleek er tot ieders verbazing een Hollywoodster onder het masker te zitten.
Lees verder

Is Saartje Vandendriessche klaar voor haar deelname aan 'BV Darts'? "Ik kan niet goed tegen mijn verlies"
Donderdagavond wordt het tweede seizoen van 'BV Darts' afgetrapt op VTM2. Zes weken lang nemen negen bekende koppen het tegen elkaar op in een grote dartscompetitie. De winnaar van vorig seizoen, Andy Peelman, ging alvast even polshoogte nemen bij kandidate Saartje Vandendriessche. "Gewoon rustig blijven, want anders gaat het alleen maar slechter", luidt zijn advies. Of haar deelname een schot in de roos wordt, valt nog af te wachten.
Lees verder

LIVE VUELTA. 13 aanvallers strijden om dagzege, wordt Evenepoel na opgave Roglic nog bedreigd?
Vandaag is het woord in de Vuelta opnieuw aan de klimmers, want de aankomst ligt bergop aan het Monesterio de Tentudía. Voor de belagers van Remco Evenepoel is het de op drie na laatste kans om hem het vuur aan de schenen te leggen. Van Primoz Roglic zal het niet meer komen - hij gaat na zijn zware val van gisteren niet meer van start. Op deze pagina volgt u de etappe op de voet.
Lees verder

"Je kan al vanaf 20 euro investeren." 2 experts leggen uit hoe je geld verdient met designerhandtassen
Nu ons spaarboekje niets meer opbrengt, zoeken veel mensen andere manieren om meer uit hun geld te halen. En kijk: beleggen in designerhandtassen zit in de lift, volgens velen een slimme en veilige investering. Je koopt een chique tas, wacht geduldig tot de prijs stijgt en doet dan mooie zaakjes. Hoeveel je ermee verdient, en hoe je weet welke tas in waarde zal blijven stijgen? Experts Birgit de Jager en Elien Migalski leggen het uit. "Sommige it bags brengen meer op dan goud."
Lees verder

Geld verdienen door een handtas te kopen en 10 jaar in de kast te laten liggen: hoe pak je dat aan?
Nu ons spaarboekje niets meer opbrengt, zoeken veel mensen andere manieren om meer uit hun geld te halen. En kijk: beleggen in designerhandtassen zit in de lift, volgens velen een slimme en veilige investering. Je koopt een chique tas, wacht geduldig tot de prijs stijgt en doet dan mooie zaakjes. Hoeveel je ermee verdient, en hoe je weet welke tas in waarde zal blijven stijgen? Experts Birgit de Jager en Elien Migalski leggen het uit. "Sommige it bags brengen meer op dan goud."
Lees verder

STREAMINGTIP. 'The Disappearance Of: Natalee Holloway': fatale ontmoeting met een Nederlander
De docureeks 'The Disappearance Of: Natalee Holloway' vertelt het verhaal van de Amerikaanse studente, die in 2005 verdween op Aruba. 'The Disappearance Of Natalee Holloway' volgt Dave, de vader van Natalee. Hij liet zijn dochter in 2012 wettelijk dood verklaren, maar heeft de zoektocht naar haar nooit gestaakt.
Lees verder

Dierenrechtenactivisten opgepakt nadat ze verf gooien op Britse parlement
Verschillende dierenrechtenactivisten zijn opgepakt nadat ze witte verf hadden gegooid op het Britse parlement tijdens een vergadering van Liz Truss als de nieuwe Britse premier. Tien leden van Animal Rebellion lijmden zich vast op de stoep voor het parlementsgebouw maar werden al snel verwijderd.
Lees verder

Brent-olie zakt onder de 90 dollar, ook gasprijs daalt
De prijs voor een vat Brent-olie is woensdag op de termijnmarkten onder de 90 dollar per vat gedaald, voor het eerst sinds begin februari. De vrees voor een economische recessie - en dus mindere vraag naar ruwe olie - ligt aan de basis.
Lees verder

"Ganzen moedwillig doodgereden en koe mishandeld met staalkabel": boeren uit Appelterre riskeren alsnog celstraf na eerdere vrijspraak
Twee boeren uit Appelterre riskeren een celstraf en een geldboete wegens het meermaals mishandelen van hun eigen dieren. Beide heren, vader en zoon, werden afgelopen jaar voor de rechter gebracht wegens dierenmishandeling. Ze werden vervolgens vrijgesproken, tot grote verbazing van Gaia en Animal Rights. Zij tekenden beroep aan, net zoals het parket. "Ze leggen de schuld bij de dieren zelf."
Lees verder

Familie ontdekt nu pas wanpraktijken in rusthuis: "Vader stierf zo plots, werd hij ook slachtoffer van die seriemoordenaar?"
De nabestaanden van een hoogbejaarde man die op 28 augustus 2021 overleed in het woonzorgcentrum Rozenberg in Oostrozebeke zijn in shock. "We vernemen nu pas dat daar toen vreselijke dingen gebeurden die het leven eisten van drie mensen", zegt zijn dochter. "Nooit heeft iemand ons daar ooit iets over gezegd, laat staan dat er achteraf onderzoek zou gedaan zijn naar de doodsoorzaak."
Lees verder

Amerikaanse klimaatgezant hoopt dat de COP27-conferentie de "energie" zal losmaken om "wereld te redden"
De Amerikaanse klimaatgezant John Kerry hoopt dat de VN-wereldklimaatconferentie (COP27) die in november in Sjarm el-Sjeikh is gepland, "de energie kan ontketenen die we nodig hebben om de wereld te veranderen" . Hij heeft dit woensdag gezegd tijdens een voorbereidende bijeenkomst met vertegenwoordigers van 24 Afrikaanse landen in Egypte .
Lees verder

Nu 'Cobra Kai' deze week terugkeert voor een vijfde seizoen: dit zijn de meest rake sportreeksen
Deze week is themaweek in streamingland. Vrijdag lost Netflix het langverwachte vijfde seizoen van 'Cobra Kai', maar daags voordien deelt Disney+ al een stevige muilpeer uit in de vorm van 'Mike', een achtdelige reeks over het leven van bokslegende Mike Tyson. Voor de sport hebben we dan maar een lijstje gemaakt met streamingtitels waarin niet wordt gekeken op een zweetdruppeltje meer of minder. Van 'Heels' op STARZPLAY tot 'Winning Time: The Rise of the Lakers Dynasty' op Streamz: dit zijn de meest rake sportreeksen.
Lees verder

Mensenrechtenexperts vragen in open brief om terrorist Assadi niet uit te leveren aan Iran
In een open brief aan eerste minister Alexander De Croo (Open Vld) vragen 68 internationale professoren en (ex-)magistraten om de veroordeelde Iraanse terrorist Assadollah Assadi niet aan Iran uit te leveren. Ons land sloot in juli een verdrag met Iran over een gevangenenruil. Het zou de enige manier zijn om de Belgische ngo-medewerker Olivier Vandecasteele, die sinds februari in het land wordt vastgehouden, vrij te krijgen.
Lees verder

Zorgen rond gezondheid Cara Delevingne duren voort: onverzorgd én op haar sokken naar de luchthaven
Wat is er aan de hand met het Britse topmodel Cara Delevingne (30)? Nadat ze in juli te gast was bij een Amerikaanse talkshow merkten heel wat fans verdachte blauwe plekken op en vonden ze dat ze zich 'vreemd' gedroeg. Een recent voorval op de luchthaven doen de roddels alleen maar toenemen. "Ze droeg zelfs geen schoenen."
Lees verder