Doorgaan naar hoofdcontent

Tyfoon Nanmadol nadert Japan, 2 miljoen mensen opgeroepen tot evacuatie

Tyfoon Nanmadol nadert Japan, 2 miljoen mensen opgeroepen tot evacuatie

Het Japanse Meteorologische Agentschap heeft zaterdag gewaarschuwd voor de 'ongekende' risico's van een 'erg gevaarlijke' tyfoon die op weg is naar het eiland Kyushu, in het zuiden van de Japanse archipel. Maar liefst twee miljoen mensen zouden moeten evacueren.

Lees verder

Rusthuisbewoner overleden nadat brand uitbreekt in kamer

In een rusthuis in Molenbeek is zaterdagavond een brand ontstaan op een kamer. Een bewoner werd levenloos in bed aangetroffen, een kamergenoot is bewusteloos en zwaar bevangen door rook overgebracht naar het Militair Hospitaal. Dat bevestigt de brandweer van Brussel.

Lees verder

Noor Tobias Foss is wereldkampioen tijdrijden, Remco Evenepoel pakt brons

Tobias Foss is de nieuwe wereldkampioen tijdrijden. In het Australische Wollongong was de 25-jarige Noor verrassend de snelste. Zowel Stefan Küng als Remco Evenepoel beten hun tanden stuk op de tijd van Foss, die de grootste overwinning uit zijn carrière boekt. Evenepoel strandde op negen seconden en pakt brons.

Lees verder

Brand in AZ Maria Middelares: persoon overleden, patiënten op spoed geëvacueerd

Zondagochtend is er op de dienst spoedgevallen van AZ Maria Middelares een kortstondige en hevige brand ontstaan waarbij een persoon overleden is. Politie en parket zijn ter plaatse.

Lees verder

Koningin-gemalin Camilla haalt herinneringen op aan overleden Queen: 'Het moet zo moeilijk voor haar geweest zijn'

Koningin-gemalin Camilla heeft in een emotionele videoboodschap hulde gebracht aan wijlen koningin Elizabeth II. 'Ze heeft altijd deel uitgemaakt van ons leven', zei de echtgenote van de nieuwe Britse koning Charles III over de overleden Queen in een BBC-interview. 'Ik zal me haar glimlach altijd herinneren.'

Lees verder

Europa schort 7,5 miljard euro subsidies Hongarije op

De Europese Commissie wil 65 procent van een aantal EU-fondsen voor Hongarije opschorten. De sanctie is bedoeld om premier Orbán te dwingen maatregelen te treffen tegen de corruptie en fraude in het land met EU-geld.

Lees verder

Akkoord over nieuwe eindtermen secundair onderwijs

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) heeft met de onderwijsverstrekkers een akkoord bereikt over de eindtermen voor de tweede en derde graad secundair onderwijs. Dat was nodig nadat het Grondwettelijk Hof in juni de eindtermen vernietigde.

Lees verder

De Sutter: 'Verlinden is teruggefloten na uitspraak over Doel 3'

'Op een paar dagen van het stilzetten van de activiteiten vragen aan het FANC of een verlenging toch nog mogelijk zou zijn, wij zijn daar van geschrokken.' Dat zei Groen-vicepremier Petra De Sutter (Groen) zondag in De Zevende Dag.

Lees verder

Vooruit kant zich tegen eventuele verplichting om minder te verbruiken

Partijvoorzitter Conner Rousseau (Vooruit) ziet geen heil in een algemene verplichting voor de burger om (nog) minder energie te verbruiken. Volgens hem is het de Vlaamse regering die in gebreke blijft.

Lees verder

De kangoeroesprong van Tobias Foss

Niet Filippo Ganna of Remco Evenepoel maar de verrassende Tobias Foss is de nieuwe wereldkampioen tijdrijden. Hoe speelde de Noor dat klaar en waar komt hij vandaan?

Lees verder

Rode Kruis zkt. dringend stamceldonoren met niet-Europese roots

Eén op de drie patiënten met Turkse, Noord- of Centraal-Afrikaanse roots kan géén stamceltherapie krijgen omdat er te weinig geschikte donoren zijn. Minder dan 3 procent van de stamceldatabank heeft de juiste achtergrond om hen te helpen. Het Rode Kruis lanceert een campagne voor meer etnische variatie.

Lees verder

De staatsbegrafenis van de Queen, van uur tot uur

Het draaiboek voor de uitvaart van Queen Elizabeth II maandag, ligt minutieus vast. Hieronder een overzicht van uur tot uur, omgezet naar Belgische tijd.

Lees verder

Heynen bezorgt Genk in slotfase zege tegen gretig Gent

Striemende regen en een hels tempo, de spelers maakten er een heel intense pot voetbal van maar fraai was het al te vaak niet wat de spelers in Genk op de mat brachten. De partij leek af te stevenen op een billijk gelijkspel maar een late kopbalgoal van Heynen leverde de thuisploeg een nieuwe zege op. Gent blijft achter met een magere drie op negen.

Lees verder

Zware overstromingen in Italië kosten het leven aan meer dan 10 personen

Door de zware neerslag die de Italiaanse regio De Marken heeft geteisterd, zijn elf mensen om het leven gekomen. Premier Mario Draghi bezocht het gebied en sprak van een 'catastrofe'.

Lees verder

Nieuw festival in Doel worstelt met bewonersprotest en de regen

Door een combinatie van burgerprotest, tegenvallende ticketverkoop en hevige regen had Doel Festival alle moeite om voet aan de grond te krijgen voor zijn eerste editie. Maar de technobeats knalden er niet minder hard om.

Lees verder

Jumo-topman vrij na verhoor in witwaszaak

De topman van supermarktketen Jumbo, Frits van Eerd, is zondag na verhoor in Nederland vrijgelaten. Hij werd eerder deze week opgepakt in een groot witwasonderzoek.

Lees verder

Union door het oog van de naald tegen Eupen

Union is er in extremis toch in geslaagd om Eupen opzij te zetten. De Unionisten speelden niet hun beste wedstrijd en leken lang op weg naar een puntendeling. In de absolute slotseconden werd een vrije trap nog doorgekopt tot bij Victor Boniface, die hoger sprong dan de Eupense doelman en Union zo toch nog de drie punten bezorgde.

Lees verder

Dit zijn de beste films van het najaar: van 'Blonde' tot 'Le otto montagne'

Films van eigen bodem, zoals Lukas Dhonts Close, en sequels op Black Panther en Knives out. Maar ook Amsterdam met Matthias Schoenaerts in het gezelschap van Robert De Niro. Wat een najaar!

Lees verder

Recordopbrengst van 2,6 miljoen euro voor plantjes Kom op tegen Kanker

Het 28ste Plantjesweekend voor Kom op tegen Kanker heeft een recordbedrag van ruim 2,64 miljoen euro opgebracht. Dit weekend werden 329.560 azalea's verkocht.

Lees verder

Hoelang zal deze energiecrisis nog duren?

De energiecrisis maakt burgers, overheden en bedrijven stilaan radeloos. Wanneer komt er een einde aan de prijsstijgingen die een jaar geleden zijn begonnen? En wat kan er nog gebeuren om de factuur te milderen? Eén jaar energiecrisis in 12 vragen.

Lees verder

Standard duwt bleek Club Brugge van Europese wolk

Standard heeft een einde gemaakt aan de winstreeks van Club Brugge. Nieuwkomer Philip Zinckernagel bezorgde de Luikenaars verdiend de drie punten na twee schitterende doelpunten bij zijn basisdebuut. Balikwisha zette in de toegevoegde tijd de 3-0-eindcijfers op het bord. Voor Club Brugge was het al van eind juli tegen Eupen geleden dat het nog eens verloor.

Lees verder

Nog meer lichamen ontdekt in massagraf in Izjoem

In de Oekraïense stad Izjoem zijn er nog meer lichamen ontdekt in het massagraf dat vrijdag gevonden werd. Oekraïense hulpverleners zijn volop de lichamen aan het bergen en identificeren. De lichamen van 17 Oekraïense soldaten werden geïdentificeerd. Er zouden nog honderden burgers in de graven liggen.

Lees verder

Ook bondgenoten Xi en Modi laten Poetin stilaan in de steek

Terwijl het Oekraïense leger in de regio rond Charkov nog altijd terreinwinst boekt, groeit de vraag wat Vladimir Poetin van plan is. Militair, diplomatiek én economisch raakt de Russische president steeds meer in de knoei.

Lees verder

Anderlecht boekt deugddoende zege tegen KV Kortrijk

Anderlecht lijkt tegen Kortrijk de crisis voorlopig afgewend te hebben. Yari Verschaeren opende de score voor de pauze. Na de rust breidden Ashimeru, Vertonghen en Refaelov de kloof verder uit. Selemani zorgde daartussen voor de Kortrijkse eerredder. Anderlecht duikt dankzij deze 4-1 opnieuw de top acht binnen.

Lees verder

Spanje kroont zich tot Europees kampioen basketbal

Spanje is voor de vierde keer Europees kampioen basketbal geworden. In de finale tegen Frankrijk waren de Spanjaarden meer dan een maatje te sterk. De regerende wereld­kampioen won met 88–76. Eerder op de dag pakte Duitsland brons tegen Polen.

Lees verder

Kunnen William, Harry, Kate en Meghan weer door één deur?

Queen Elizabeth wordt vandaag begraven. En het lijkt wel of haar dood de verzoening van de zogenaamde 'fab four' inluidt. Niet The Beatles uiteraard, maar wel prinsen William en Harry en hun echtgenotes Kate Middleton en Meghan Markle. Want daar zit al jaren een stevig haar in de boter. Worden de familiebanden echt hersteld of is het vooral schone schijn?

Lees verder

Open VLD wil garagehouders auto's laten keuren

Open VLD wil de autokeuring zoals die nu ­bestaat afschaffen. De jaarlijkse keuring zou dan door de garagehouders gebeuren.

Lees verder

Kunnen William, Harry, Kate en Meghan weer door één deur?

Queen Elizabeth wordt vandaag begraven. En het lijkt wel of haar dood de verzoening van de zogenaamde 'fab four' inluidt. Niet The Beatles uiteraard, maar wel prinsen William en Harry en hun echtgenotes Kate Middleton en Meghan Markle. Want daar zit al jaren een stevig haar in de boter. Worden de familiebanden echt hersteld of is het vooral schone schijn?

Lees verder

Biden: Amerikaanse troepen verdedigen Taiwan als China aanvalt

Amerikaanse troepen zullen Taiwan verdedigen in het geval dat China het eiland aanvalt. Dat heeft de Amerikaanse president Joe Biden zondag gezegd in een interview met televisiezender CBS.

Lees verder

Week begint met kans op buien

De week start wisselend bewolkt, met hier en daar enkele buien. Het KMI verwacht dat die meestal licht zullen zijn. Het kwik haalt maar 11 graden in de Hoge Venen, maar lokaal 17 graden in het westen van het land.

Lees verder

Al bijna 400.000 Vlamingen kregen boosterprik

Na een week in de herfstvaccinatiecampagne werden al 385.564 mensen gevaccineerd. Meer dan de helft van de volwassen Vlamingen kreeg al een uitnodiging in de bus. Bijna 1,4 miljoen afspraken werden ingepland.

Lees verder

Waarom vier miljard mensen naar de uitvaart van de Queen zullen kijken

De Queen is dood, en iedereen zal een stukje van haar begrafenis meegepikt hebben. Waarom raakt het overlijden van een 96-jarige Britse vorstin een ganse wereld? 'We houden wel van af en toe een zonsverduistering of een tsunami, of zoals hier: het overlijden van een koningin die zeventig jaar op de troon zat.'

Lees verder