Doorgaan naar hoofdcontent

Twee politieagenten neergestoken door man met mes in hartje Londen

HLN
Twee politieagenten neergestoken door man met mes in hartje Londen
Een man met een mes heeft twee agenten neergestoken in het centrum van Londen. Dat berichten Britse media.
Lees verder

Wouter Beke schildert Gert Verhulst: "Zie ik er zo oud uit?"
Wouter Beke was donderdagavond te gast bij 'De tafel van vier', de nieuwe en veelbesproken talkshow van Gert Verhulst. De ex-minister voor Welzijn kwam niet met lege handen. Hij had namelijk een cadeautje mee voor de gastheer: een portret van Gert Verhulst. Het schilderij van Beke zorgde voor enige verbazing. "Zie ik er zo oud uit?", klonk het bij Verhulst.
Lees verder

Zeno Debast andermaal de beste bij Anderlecht: mag hij straks naar de Rode Duivels?
Zowat de enige die altijd overeind blijft. Ook in Boekarest was Zeno Debast (18) de beste Anderlecht-speler. Volgt vanmiddag de kers op de taart bij de selectie van Roberto Martínez?
Lees verder

Fysiek sterk, présence en matuur: 18-jarige Zeno Debast andermaal de beste bij Anderlecht
Zowat de enige die altijd overeind blijft. Ook in Boekarest was Zeno Debast (18) de beste Anderlecht-speler. Volgt vanmiddag de kers op de taart bij de selectie van Roberto Martínez?
Lees verder

Sta jij stil bij je digitale erfenis? Dit gebeurt er met je Facebook en WhatsApp als je overlijdt
Een Instagrampagina met prachtige foto's of een Facebookprofiel met duizenden vrienden is leuk om te hebben, maar wat als je plots komt te overlijden? Kan je jouw digitale erfenis dan doorgeven aan je nabestaanden? En kunnen zij dan plots privéberichten lezen of foto's bekijken? Wij zetten samen met expert Stijn Debie (KU Leuven) vier sociale netwerken op een rij, en gaan na hoe jij je digitale leven veilig kan stellen. "In België is er nog geen duidelijkheid over de rechtsgeldigheid van een online wilsuitdrukking."
Lees verder

Onbeperkt én snel internet voor 32 euro per maand: dit zijn de goedkoopste abonnementen voor wie veel streamt
Met de druilerige herfstmaanden in aantocht zullen we ons met z'n allen weer volop in de zetel nestelen voor een avondje tv. Lineair tv-kijken moet steeds vaker plaats ruimen voor streaming. Netflix, Streamz, Disney+, Amazon Prime… de opties lijken wel eindeloos. Maar wat betekent streaming voor je internetabonnement? Mijntelco.be bezorgt een overzicht.
Lees verder

Goed nieuws aan de pomp: diesel wordt morgen stuk goedkoper
Diesel tanken en stookolie inslaan wordt zaterdag een stuk goedkoper. Dat meldt de FOD Economie.
Lees verder

Minstens 135 Armeense soldaten gedood bij gevechten met Azerbeidzjan
Minstens 135 Armeense soldaten zijn deze week om het leven gekomen bij gevechten met Azerbeidzjan. Het gaat om de zwaarste grensgevechten sinds de oorlog tussen de landen in 2020. Dat blijkt uit een nieuw bilan dat de Armeense premier Nikol Pashinyan aankondigde.
Lees verder

8 van 9 verdachten langer vast in Nederlandse witwaszaak, ook Jumbo-baas Frits van Eerd nog steeds verhoord
Acht van de negen mensen die zijn aangehouden in een Nederlands onderzoek naar witwassen en btw-fraude blijven voorlopig vastzitten. Ook Jumbo-topman Frits van Eerd wordt nog ondervraagd, bevestigt de Nederlandse supermarkt. Een 33-jarige man uit Assen is vrijgelaten, maar blijft wel verdachte in de zaak.
Lees verder

Football Talk. Akpala en Hempte nieuwe assistenten KV Kortrijk
KV Kortrijk breidt de technische staf uit met Jimmy Hempte & Joseph Akpala. Ze vervoegen de staf van Adnan Custovic en gaan aan de slag als assistent-trainers. Voor Hempte is het een terugkeer naar het oude nest, want hij speelde in totaal 145 wedstrijden voor de West-Vlamingen. De komst van Akpala is dan weer verrassend te noemen. De ex-speler van onder meer Charleroi, Club Brugge en KV Oostende zet bij KVK zijn eerste stapjes in het trainersvak. (IVDA)
Lees verder

Prinses Kate helpt meisje bloemen neerleggen: "Waar wil je ze plaatsen?"
Tijdens het groeten van de menigte in Sandringham liet prinses Kate (40) haar emotionele kant zien. Wanneer ze tussen de mensen een klasje zag staan met bloemen, koos ze Elizabeth (8) jaar eruit. Samen gingen ze naar de bloemenzee om die van haar, samen met een corgiknuffel, neer te leggen. Na het moment zat kleine Elizabeth vol emotie.
Lees verder

De Lijn geeft 100.000 tickets weg naar aanleiding van Week van de Mobiliteit
De Lijn geeft naar aanleiding van de Week van de Mobiliteit (16-22 september) 100.000 digitale tickets weg. Bovendien is er een 'park-and-ride'-actie met gratis tram en bus naar het stadscentrum voor wie de wagen parkeert in Leuven, Gent, Antwerpen en Hasselt.
Lees verder

Palestijnse boer ontdekt zeldzame oude schat in Gaza
In de lente plantte een Palestijnse boer een nieuwe olijfboom toen zijn schop een hard voorwerp raakte. Hij riep zijn zoon en drie maanden lang groef het tweetal langzaam een sierlijk mozaïek uit het Byzantijnse tijdperk op dat volgens deskundigen een van de grootste archeologische schatten is die ooit in Gaza zijn gevonden.
Lees verder

Britse vader deelt aangrijpende foto van gepeste zoon: "Streepjes op zijn hand getrokken voor elke belediging"
Een Britse vader heeft op Twitter een aangrijpende oproep tegen pesten gelanceerd. Matthew Beard, een man uit Londen, deelde een foto waarop te zien is hoe de hand van zijn zoon Harry vol streepjes staat. De jongen had de afgelopen twee dagen geteld hoe vaak hij door zijn klasgenoten werd getreiterd. "Hij gaat nog maar een week naar het middelbaar", aldus Beard. "Het is hartverscheurend".
Lees verder

Mogelijk tot 30 procent stroomverlies bij thuis opladen van je elektrische auto
Elektrisch rijden is al niet goedkoop door de huidige energietarieven, maar nu blijkt uit onderzoek van de Duitse mobiliteitsorganisatie Adac dat er mogelijk behoorlijk wat stroomverlies optreedt wanneer je op een eenvoudiger manier (thuis) je elektrische auto oplaadt.
Lees verder

Ronaldinho volgende week in België voor galamatch tussen AA Gent en Standard, ook Mido, Lombaerts en Van Damme spelen mee
Ronaldinho (42) is volgende week in België te bewonderen. Het Braziliaanse voetbalicoon zal meespelen tijdens een galamatch tussen AA Gent en Standard. Ook de Egyptenaar Mido, Nicolas Lombaerts en Jelle Van Damme tekenen present.
Lees verder

Auteur van financiële bestseller waarschuwt beleggers: "Ik voorspel grootste beurscrash in de geschiedenis"
Financieel bestsellerauteur Robert Kiyosaki waarschuwt beleggers voor "de grootste crash uit de geschiedenis". Kiyosaki is bekend van de boeken 'Rich Dad, Poor Dad', waarvan hij tientallen miljoenen exemplaren verkocht. Volgens de goeroe zijn er tijdens zo'n crisis wel opportuniteiten die kans bieden op een buitensporig rendement. Hij geeft ook enkele tips.
Lees verder

Uber heeft te maken met grote hackaanval op zijn intranet
Uber heeft te maken met een 'cybersecurity-incident' waar het de politie bij heeft betrokken, zo meldt het taxi- en maaltijdbezorgbedrijf zelf. Volgens bronnen van onder andere 'The New York Times' heeft een hacker "veel interne Uber-systemen doordrongen" en zijn meerdere systemen offline gehaald.
Lees verder

Zonneboiler of warmtepompboiler: wat verdien je het snelste terug?
40 procent van het water dat we dagelijks verbruiken, wordt verwarmd. Daarnaast bepaalt sanitair water onze gasfactuur voor 20 procent. Wie z'n water goedkoper wil verwarmen, kan kiezen voor een duurzamere warmtepompboiler of zonneboiler. Maar welk toestel is de beste keuze? Hoeveel kosten ze? En welke investering verdien je het snelste terug? Bouwsite Livios vroeg het aan Geert Flipts van het Vlaams Energie- en Klimaatagentschap (VEA).
Lees verder

LIVE (12u). Roept Roberto Martínez verrassende namen op voor Nations League-tweeluik tegen Wales en Nederland?
Om 12 uur maakt Roberto Martínez zijn selectie bekend voor de twee laatste matchen in de Nations League, tegen Wales en Nederland. Roept de bondscoach verrassende namen, zoals Zeno Debast, op? Volg alles hier op de voet!
Lees verder