Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 4 september 2022

Twee doden na zware botsing tussen fietser (85) en motorrijder (40) in Genk, militair diende eerste hulp toe: “Ik v...

HLN
Twee doden na zware botsing tussen fietser (85) en motorrijder (40) in Genk, militair diende eerste hulp toe: "Ik voelde geen pols meer, maar heb wel mijn plicht gedaan"
Bij een zwaar verkeersongeval in Genk zijn deze namiddag twee doden gevallen. Op het kruispunt van de Zuiderring en de Swinnenwijerweg kwam rond 17 uur een motorfiets in aanrijding met een fiets. De fietser (85) uit Genk overleefde de klap niet. Ook de motorrijder (40) uit Lanaken bezweek kort na de zware klap aan de opgelopen verwondingen. De passagier op de motorfiets (37) raakte zwaargewond. Militair Tom Vermossen van 10W Tac zag alles gebeuren en diende de eerste hulp toe: "Hopelijk komt het goed met de vrouw!"
Lees verder

Twee doden na zware botsing tussen fietser (80) en motorrijder (40) in Genk
Bij een zwaar verkeersongeval in Genk zijn deze namiddag twee doden gevallen. Op het kruispunt van de Zuiderring en de Swinnenwijerweg kwam rond 17 uur een motorfiets in aanrijding met een fiets. De fietser (80) overleefde de klap niet. Ook de motorrijder (40) bezweek kort na de zware klap aan de opgelopen verwondingen. De passagier op de motorfiets (37) raakte zwaargewond.
Lees verder

LIVE. AA Gent gaf gelijkmaker cadeau én gaat met tien de rust in
• Mambourg • Aftrap: 18u30 • Ref: Lothar D'Hondt • Beide teams willen aansluiten bij de top
Lees verder

Twee doden bij crash vliegtuigje nabij circusvoorstelling in Duitsland
Bij de crash van een vliegtuigje naast een circus in de westelijke Duitse stad Duisburg zijn zondag twee mensen omgekomen, zo heeft een woordvoerder van de brandweer aan het Duitse persbureau DPA gezegd.
Lees verder

Vrees voor 'Lehman-schok' op maandag: Zweden en Finland bieden energiebedrijven miljardensteun
Finland en Zweden schieten energiebedrijven te hulp met miljarden, omdat ze vrezen voor een forse reactie van de financiële markten maandagochtend nu de gaspijpleiding Nord Stream 1 gesloten blijft. De Zweedse regering belooft aan de energiebedrijven een kredietgarantie tot 250 miljard Zweedse kroon (23,2 miljard euro). Finland komt met zo'n 10 miljard op de proppen, schrijft persbureau Reuters.
Lees verder

Zweden vreest 'Lehman-schok' op maandag en biedt energiebedrijven hulp aan
De Zweedse regering schiet energiebedrijven te hulp, omdat ze vreest voor een forse reactie van de financiële markten maandagochtend nu de gaspijpleiding Nord Stream 1 gesloten blijft. De Zweedse regering belooft aan de energiebedrijven een kredietgarantie tot 250 miljard Zweedse kroon (23,2 miljard euro).
Lees verder

Football Talk. Manchester United pakt 12 op 12 na droomdebuut Antony en duur balverlies Sambi Lokonga
Manchester United heeft op de zesde speeldag van de Premier League een vervolg gebreid aan zijn zegereeks. Tegen de voordien nog ongeslagen leider Arsenal kwam de teller op vier te staan (3-1).
Lees verder

Onderzoekscommissie Congres wil Republikein Gingrich horen over bestorming Capitool
De commissie van het Amerikaanse Congres die onderzoek doet naar de bestorming van het Amerikaanse Capitool wil de Republikein en voormalig voorzitter Newt Gingrich (79) van het Huis van Afgevaardigden horen. Commissielid en Democraat Jamie Raskin zei zondag tegenover nieuwszender CNN: "Tijdens het onderzoek bleef hij proberen de grote leugen (van kiezersbedrog) te verspreiden en de zaak gaande te houden lang na de verkiezingen."
Lees verder

LIVE. Zorgane knalt Charleroi op voorsprong tegen tienkoppig Gent
• Mambourg • Aftrap: 18u30 • Ref: Lothar D'Hondt • Beide teams willen aansluiten bij de top
Lees verder

PVDA-PTB wil Prijzenobservatorium in Kamercommissie ondervragen
De partij PVDA-PTB wil het Prijzenobservatorium ondervragen in de Kamercommissie Economie. De bedoeling is onder meer om te begrijpen waar de prijsverschillen tussen bijvoorbeeld Belgische en Franse supermarkten vandaan komen, zegt Kamerlid Roberto D'Amico.
Lees verder

Wat u niet zag na Anderlecht-OHL: Mazzu, Verbeke én Vandenhaute gaan verhaal halen bij scheidsrechters
Opnieuw geen overwinning vandaag voor Anderlecht, dat op een 2-2-gelijkspel bleeft steken tegen OH Leuven. Paars-wit blijft zo in eigen land achter met één op negen en dat de zenuwen stilaan strakker gespannen staan, bleek ook meteen na affluiten. Zowel coach Felice Mazzu, als CEO Peter Verbeke en voorzitter Wouter Vandenhaute gingen verhaal halen bij scheidsrechter Nicolas Laforge en zijn team. Mazzu was vooral ontstemd dat zijn ploeg geen strafschop kreeg na een charge van Vlietinck op Sadiqi, terwijl op de beelden nog te zien is hoe Verbeke naar zijn horloge wijst.
Lees verder

Topman meme-aandeelbedrijf 'Bed Bath & Beyond' dood nadat hij uit Jenga-toren valt
Gustavo Arnal (52), de financiële topman van meme-aandeelbedrijf 'Bed Bath & Beyond', is overleden na een val uit een raam van een wolkenbrabber in New York. De topman was op 23 augustus aangeklaagd door een groep ontevreden aandeelhouders die hem beschuldigden van fraude met aandelen van 'Bed Bath & Beyond'.
Lees verder

Domme rode kaart Okumu luidt nederlaag AA Gent op Charleroi in
Eerste competitienederlaag op verplaatsing voor AA Gent sinds december 2021. De Buffalo's gingen met 2-1 onderuit in Charleroi. Een domme rode kaart van Okumu op slag van rust brak hen zuur op.
Lees verder

Vanhaezebrouck woest na domme rode kaart voor Okumu die Gentse nederlaag op Charleroi inluidt: "Dit is onaanvaardbaar"
Eerste competitienederlaag op verplaatsing voor AA Gent sinds december 2021. De Buffalo's gingen met 2-1 onderuit in Charleroi. Een domme rode kaart van Okumu op slag van rust brak hen zuur op. Coach Vanhaezebrouck was dan ook woest: "Dit is onaanvaardbaar", klonk het.
Lees verder

Privéjet na 'spookvlucht' door half Europa met onbereikbare piloot neergestort in zee
Een privéjet met vermoedelijk vier mensen aan boord is zondagavond voor de kust van Letland neergestort na een 'spookvlucht' doorheen half Europa. Naast de piloot waren er wellicht nog een man, een vrouw en hun dochter aan boord. De Zweedse kustwacht heeft reddingsvliegtuigen, boten en een helikopter naar de plaats van de crash gestuurd.
Lees verder

Fabrizio is opnieuw verliefd
Goed nieuws voor Fabrizio Tzinaridis (29). De voormalige Bachelor is opnieuw verliefd, laat hij weten op sociale media.
Lees verder

Zeven personen lichtgewond na botsing met paardentrailer
Op de Oostmalsebaan in Brecht heeft zondagavond een indrukwekkende botsing plaatsgevonden tussen een personenwagen en een paardentrailer. Dat eerste voertuig begon na de botsing te tollen en raakte daarbij nog een derde voertuig. Niemand raakte gewond, ook de paarden niet, maar het accident zorgde wel enige tijd voor verkeershinder.
Lees verder

KOERS KORT. Ook Tom Pidcock past voor WK: "Ik heb een zware week achter de rug"
Tom Pidcock is de volgende afzegger voor het WK wielrennen in Australië. De 23-jarige Brit moet bekomen van zijn vierde plek op het WK mountainbike. "Ik deed er alles aan om dat WK te winnen, maar het lukte niet. Nadien heb ik een klap gekregen. Ik heb een zware week achter de rug. Mentaal kan ik een extra wereldkampioenschap niet meer opbrengen." Ook over zijn crossseizoen, en het WK veldrijden in Hoogerheide, bestaan er twijfels. "Ik wil me goed kunnen voorbereiden op de wegklassiekers van 2023. In mijn hoofd wil ik minder crossen, selectiever zijn in mijn programma. Een volledig veldritseizoen én wegseizoen met Tour en WK heeft geen zin."
Lees verder

"Ik heb het mentale spel gewonnen": Remco Evenepoel duikt met tevreden gevoel rustdag in
Twee dagen bestookt en aangevallen. Remco Evenepoel (22) heeft afgezien, maar hij heeft het zwaarste en cruciale weekend van deze Vuelta overleefd. Eindwinst is nu echt binnen bereik. "Hier had ik vooraf voor getekend."
Lees verder

Wij zagen in de 'pain cave' van pechvogel Pieter Serry hoe Remco Evenepoel overeind bleef in de Sierra Nevada: "We leven in een droom"
Pechvogel Pieter Serry (33) van Quick.Step-Alpha Vinyl verdween een week geleden door een positieve coronatest uit de Ronde van Spanje. Wij zochten hem op, om samen in zijn 'pain cave' - een creatie van sponsor Quick.Step - te zien hoe Remco Evenepoel de slag in de Sierra Nevada knap overleefde.
Lees verder