Doorgaan naar hoofdcontent

Tot 4u op het politiekantoor, dinsdag voor de rechtbank en opgave na 30km: Mathieu van der Poel kent rampnacht na inc...

Tot 4u op het politiekantoor, dinsdag voor de rechtbank en opgave na 30km: Mathieu van der Poel kent rampnacht na incident met kinderen in hotel

Het WK is voor Mathieu van der Poel uitgedraaid op een regelrechte ramp. De Nederlandse schaduwfavoriet zat tot 4u 's nachts op het lokale politiekantoor na een incident met luidruchtige kinderen in zijn hotel. "Ze bleven bonken op mijn deur", aldus MVDP. "Toen heb ik niet zo vriendelijk gezegd dat ze ermee moesten stoppen." Na 30km gaf de Nederlander er de brui aan. De zaak krijgt een staartje: Van der Poel moet dinsdag voor de rechtbank verschijnen.

Lees verder

Opgaves van Mathieu van der Poel en "renner van de paus", poging tot Franse coup en steun van Georges van Aert: dit heeft u deze WK-nacht gemist

Bent u niet vanaf 2 uur aangeschoven om het WK wielrennen te volgen? Dan heeft u vannacht een pak gemist. Hét nieuws van de nacht draait natuurlijk rond Mathieu van der Poel, die de nacht voor de wedstrijd opgepakt werd door de politie en er uiteindelijk na 30 kilometer de brui aan gaf. Maar ook in de koers viel er al wat te beleven. Een overzicht.

Lees verder

"Een beetje stress", maar ook een mooie WK-ochtend voor topfavoriet Wout van Aert

De WK-spanning kreeg ook hem de laatste tijd te pakken, al kon Wout van Aert voor de start van het WK nog even ontspannen. De topfavoriet voor de wereldtitel werd voor het startsignaal opgewacht door vrouwlief Sarah en zoontje Georges, voor de gelegenheid uitgedost met een WK-hoedje.

Lees verder

Ploegleider Christoph Roodhooft: "Mathieu heeft dus echt in een cel gezeten, we moeten alles ondergaan"

Op 180 kilometer van het einde de auto in en weg: zo eindigde het WK voor Mathieu van der Poel na een ware rampnacht. Christoph Roodhooft, ploegleider bij Alpecin-Deceuninck reageerde aangeslagen. "Mathieu had gehoopt hier iets recht te zetten. En dan gebeurt dit."

Lees verder

Twee gloednieuwe synthetische voetbalvelden zien er opeens uit als gravel tennisbanen na hevige regen

De twee gloednieuwe synthetische velden op het jeugdvoetbalcomplex in Diegem zien er door een chemische reactie als gevolg van de hevige regen uit als waren het tennisbanen op Roland Garros. Heel wat wedstrijden van jeugdploegen zijn al noodgedwongen afgelast en verplaatst.

Lees verder

Lichaamsresten die in Peru gevonden zijn, zijn van "blanke vrouw tussen 25 en 30 jaar oud"

De lichaamsresten die deze week in Peru door vissers gevonden werden, zijn van een blanke vrouw die tussen de 25 en 30 jaar oud was. Dat blijkt volgens de Peruaanse media uit de eerste resultaten van de autopsie. Maar zekerheid over haar identiteit en of het eventueel om de Vlaamse Natacha de Crombrugghe gaat, is er pas over enkele dagen.

Lees verder

Yanina Wickmayer verovert dubbeltitel op WTA-toernooi Seoel

Yanina Wickmayer heeft zich zondag samen met de Française Kristina Mladenovic verzekerd van de dubbeltitel op het WTA-toernooi in het Zuid-Koreaanse Seoel (hard/251.750 dollar).

Lees verder

Een vlag die op het verkeerde moment wapperde op het WK: Jake Stewart smakt tegen het asfalt, Peter Sagan verricht wonder

En een val… Met nog 107 kilometer te gaan tijdens het WK in Wollongong ging Jake Stewart onderuit. Niet door zijn eigen toedoen, wel door een Australische toeschouwer met een vlag van het organiserende land. Peter Sagan ontweek de val als bij wonder, terwijl hij aan zijn bril bezig was. Met Stewart kwam het wel goed want de Brit schoof mee met de groep van Remco Evenepoel en co.

Lees verder

BEKIJK. Dit was de beslissende demarrage van Remco Evenepoel op weg naar de wereldtitel

Remco Evenepoel is wereldkampioen. Na zijn triomf in de Vuelta reed de 22-jarige alleskunner nagenoeg de perfecte koers in Wollongong. Samen met Quinten Hermans en Stan Dewulf meegaan in een grote groep op zoek naar de vlucht van de dag met Pieter Serry, op 35 kilometer van de streep vol gas geven samen met Alexey Lutsenko en de Kazach dan lossen in de voorlaatste ronde.

Lees verder

DISCUSSIE. Evenepoel of Van Aert: is de strijd om wie de beste is nu definitief beslecht?

Remco Evenepoel heeft het gedaan! De 22-jarige wielrenner van Quick-Step Alphavinyl is in Australië wereldkampioen geworden. Daarmee wint hij op twee weken tijd zowel de Vuelta als het WK. Wout van Aert eindigde in de sprint om de ereplaatsen vierde. Is daarmee de strijd om wie de beste is nu beslecht?

Lees verder

IN BEELD: Ouders, vriendin Oumi en fans zien 'hun' Remco naar de regenboogtrui soleren

Al in de vroege uurtjes kwamen de supporters van de Aerokogel van Schepdaal samen in zijn thuisdorp om samen op groot scherm naar de exploten van hun kampioen te kijken. Gaandeweg groeide de hoop en tegelijk het enthousiasme. Samen zagen ze Evenepoel met een onwaarschijnlijk nummer naar de wereldtitel rijden.

Lees verder

Een van de mooiste, maar lang niet de eerste solo van Remco Evenepoel: ken je deze nog?

De tweede overwinning in de Clasica San Sebastian of de zege in Luik-Bastenaken-Luik? Beiden erg mooi, maar zeker niet de enige solozege uit de nog prille carrière van Remco Evenepoel. Een overzicht.

Lees verder

Kersvers wereldkampioen Remco Evenepoel glundert: "Hier droomde ik van, een jaar als dit ga ik nooit meer hebben"

België heeft opnieuw een wereldkampioen. Tien jaar na Philippe Gilbert is er Remco Evenepoel, die in het verre Australië de regenboogtrui veroverde na alweer een straf nummer. "Tijdens de laatste klim voelde ik de benen ontploffen, maar ik wist dat het bijna voorbij was", vertelde de 22-jarige knaap in het flashinterview.

Lees verder

Yves Lampaert door het dolle heen na wereldtitel Remco Evenepoel, ook Wout van Aert is happy: "Miljaar, wa ne coureur!"

Remco Evenepoel kroonde zich in Australië tot wereldkampioen na een straf nummer. Na de finish was de voltallige Belgische equipe door het dolle heen, ook Wout van Aert. Maar het was vooral Yves Lampaert die de show stal toen hij Evenepoel zag.

Lees verder

Wout van Aert (vierde) wist niet dat hij voor tweede plek sprintte: "Ik had de benen om samen met Remco op het podium te kruipen"

Remco Evenepoel was uiteraard de Belgische ster van de dag, maar het scheelde geen haar of het Belgische feest was nog wat groter geweest. Wout van Aert strandde immers op de vierde plek en greep dus net naast een medaille. Van Aert was uiteraard gelukkig met de Belgische zege, maar laakte ook het gebrek aan oortjes op het WK. "Dat is niet meer van deze tijd."

Lees verder

REACTIES. Belgische ploegmaats zijn unaniem: "Ongelofelijk wat hij hier vandaag doet", Julian Alaphilippe: "Ik weet welke emoties Remco nu meemaakt"

Remco Evenepoel heeft zich in Wollongong met een geweldige solo tot wereldkampioen gekroond. De Belgen reden collectief een sterke koers en waren continu op het voorplan aanwezig. Ook zij staken achteraf hun bewondering niet onder stoelen of banken voor Evenepoel.

Lees verder

Details over rampnacht Mathieu van der Poel lekken uit: ploegmaats pas vlak voor start ingelicht, ze dachten dat het een grap was

Mathieu van der Poel gaf er al na 30 kilometer de brui aan op het WK in Wollongong. Een rampnacht gooide roet in het eten van de Nederlandse kopman, maar die lichtte zijn ploegmaats blijkbaar pas enkele minuten voor de start in. "Bizar", aldus Bauke Mollema na de wegrit.

Lees verder

Wout van Aert wenst Evenepoel proficiat met 'een Museeuwke': "Is Rempo Evekoel door het ijs hezak? Neen"

Dat Wout van Aert van wat humor houdt wisten we al, nu gebruikt hij het ook om Evenepoel meteen na de finish te feliciteren. "Is Rempo Evekoel door het ijs hezak? Neen", een verwijzing naar de op sociale media intussen iconische verspreking van Johan Museeuw. De Leeuw van Vlaanderen deed de uitspraak eerder deze maand naar aanleiding van de prestaties van Evenepoel in de Ronde van Spanje.

Lees verder

Eddy Merckx geniet en bewondert: "Mooier dan wat Remco deed, kan niet op een WK. Dit was zéker Merckxiaans!"

"Gebruik maar alle superlatieven. Remco verdient dat. Dit was zéker Merckxiaans", zei de drievoudige ex-wereldkampioen bij de profs, Eddy Merckx. "Ik heb ervan genoten, hier bij mij thuis in Sint-Brixius-Rode met onder andere Axel."

Lees verder

"Hij heeft het gedaan. Niemand zal hier iets over kunnen zeggen": ouders en verloofde Oumi zien hoe hun Remco wereldtitel pakt

Feest in Schepdaal aan Café In De Rustberg waar zo'n 200 supporters de wedstrijd op groot scherm volgden en iedereen ervan overtuigd is: "Le nouveau Merckx est arrivé." Van zes uur 's morgens stonden ze er paraat, met koffie en al heel snel ook wat pintjes. "Nu gaan we feesten", aldus Remco's vader Patrick. "Amai niet." En morgen werken? "Ook 'amai niet'."

Lees verder

Kim Huybrechts kijkt best uit voor gevallen wereldkampioen op Belgian Dart Open: Adrian Lewis is niet vies van confrontatie

Kim Huybrechts stuntte zaterdag door meervoudig wereldkampioen Michael van Gerwen uit de Belgian Darts Open te knikkeren. Zondag neemt 'The Hurricane' het, in de 1/8ste finales, op tegen nog een ex-wereldkampioen: Adrian Lewis.

Lees verder

Wereldkampioen Evenepoel wordt op 2 oktober gehuldigd op Grote Markt in Brussel

Omdat hij na zijn Vuelta meteen richting Australië moest vliegen, kon Evenepoel niet gehuldigd worden in eigen land. Maar nu krijgt de renner van Quick-Step Alpha Vinyl een dubbele viering in onze hoofdstad. Dat maakte de burgemeester Philippe Close bekend op Twitter.

Lees verder

COMMENTAAR. "Remco Evenepoel kan alles en alles als de beste"

Alles lukt Remco Evenepoel. Al-les. En op welke manier. Mensengods. Zelfs de meest ervaren renners, het type dat doorgaans allang niet meer opkijkt van een sterke prestatie van een van zijn collega's, stond er in Wollongong met grote ogen naar te kijken.

Lees verder

Weer een halve minuut sneller: marathonloper Eliud Kipchoge verbreekt in Berlijn zijn eigen wereldrecord

De Keniaan heeft tijdens de Marathon van Berlijn zijn eigen wereldrecord weer wat scherper gezet. Hij verbeterde zijn tijd met exact een halve minuut en kwam binnen 2u01'09". Zijn vorige wereldrecord stond sinds 2018 op de tabellen.

Lees verder

Feest bij de familie van wereldkampioen Remco Evenepoel: verloofde Oumi danst in regenboogtrui

Remco Evenepoel kroonde zich zondag tot wereldkampioen wielrennen. Een triomf vanjewelste voor de amper 22-jarige renner uit Schepdaal. Aan Café In De Rustberg werd er dan ook feestgevierd, door zijn familie in aanwezigheid van de aanhang. En verloofde Oumi, die had al een regenboogtrui aan.

Lees verder

Kalmthoutenaar supportert in Wollongong Remco Evenepoel naar de wereldtitel: "Wat een race was dat, zeg"

"Wat een race, seg", neemt Nikki Vergracht de telefoon aan de andere kant van de oceaan op. Nikki (34) trok vijf jaar geleden naar Sydney voor het werk en woont nu drie jaar in Wollongong, waar het wielerpeloton dit jaar arriveerde.

Lees verder

Bondscoach Sven Vanthourenhout heeft eerste WK bij de elite op de weg beet: "Het zal een stevig feestje worden"

Voor Sven Vanthourenhout was de wereldtitel van Remco Evenepoel ook een primeur: de Belgische bondscoach heeft zo voor het eerst een wereldtitel op de weg bij de elite beet. Iets dat ongetwijfeld zeer welkom was na de teleurstelling van Leuven vorig jaar. "Nu heb ik bijna alles meegemaakt en dat doet deugd", genoot Vanthourenhout.

Lees verder

Floyd Mayweather blijft ongeslagen na overwinning tegen MMA-vechter Asakura

Floyd Mayweather behoudt zijn status als ongeslagen boksfenomeen. De 45-jarige Amerikaan won zondag in Saitama in een demonstratiekamp makkelijk van de Japanner Mikuru Asakura.

Lees verder

Een kinderdroom komt uit: foto van piepjonge Remco Evenepoel in regenboogtrui wordt weer gretig gedeeld

Alsof het in de sterren geschreven stond. Nadat Remco Evenepoel zondag in het Australische Wollongong zijn eerste wereldtitel bij de profs veroverde, dook op sociale media ook weer een foto uit de oude doos op. Daarop is een piepjonge Remco Evenepoel te zien in een wereldkampioenentruitje van Quick-Step, dat toen gedragen werd door Tom Boonen. Nu mag Evenepoel dus zelf een jaar lang met de regenboogkleuren rijden. De schattige foto werd begin 2021 een eerste keer gedeeld door zijn vriendin Oumi: ook toen ging die viraal.

Lees verder

Belgian Cats nu al quasi zeker van kwartfinales op WK basket: "Doel is bereikt, maar het moet beter"

Met twee zeges in hun eerste drie groepswedstrijden mogen de Belgian Cats zich op het WK basket in Australië opmaken voor de kwartfinales. "Met twee overwinningen (tegen Zuid-Korea en Puerto Rico) en een nederlaag (tegen de VS) is het mathematisch bijna zeker dat we ons kwalificeren voor de kwartfinales. Het doel is bereikt. We hebben gedaan wat we moesten doen", zegt adjunctcoach Rachid Meziane zondag.

Lees verder

Winnares Annemiek van Vleuten krijgt twee boetes voor inbreuken op kledingreglement tijdens WK

Annemiek van Vleuten veroverde zaterdag haar tweede wereldtitel op de weg bij de elite vrouwen, maar het heeft de Nederlandse ook wat euro's gekost. Van Vleuten kreeg na haar wereldtitel twee boetes voor inbreuken op het kledingreglement. Uiteindelijk kost haar dat 700 Zwitserse frank, ofwel zo'n 736 euro.

Lees verder

Patrick Lefevere voelde dat er iets in de lucht hing voor wereldkampioen Remco Evenepoel: "Ik liep al twee dagen nerveus rond"

De tel is hij intussen zelf al kwijt geraakt, maar de regenboogtrui voor Remco Evenepoel is ook voor Patrick Lefevere (67) één van de meest bijzondere wereldkampioenen die hij al wist af te leveren. Het brein achter de Quick-Step – Alpha Vinyl formatie voelde al twee dagen dat er iets in de lucht is en staat zelf ook versteld van de sprongen die Evenepoel blijft maken. "Hij neemt twee hordes tegelijk."

Lees verder

Van 'kannibaal' tot 'wonderkind': ook buitenlandse pers strooit met superlatieven voor wereldprestatie Evenepoel

Heel wielerminnend België is in feeststemming na de wereldtitel van Remco Evenepoel, maar ook de buitenlandse media zijn lyrisch over de prestatie van onze landgenoot. Welke krant de 22-jarige Evenepoel morgen ook zal openslaan, hij zal er alleen maar mooie woorden lezen.

Lees verder

Yellow Tigers blijven ook foutloos tegen Kenia, maar nu wacht de echte test op het WK volleybal

De Belgische volleybalvrouwen (FIVB 12) hebben zondag ook hun tweede groepswedstrijd op het WK zonder setverlies afgesloten. Daags na hun 3-0 zege tegen Puerto Rico (FIVB 19) wonnen de Yellow Tigers met dezelfde score van Kenia (FIVB 31).

Lees verder

De verwachte opstelling van de Rode Duivels tegen Nederland: nieuwe kans voor Debast of probeert de bondscoach weer iets anders?

Bondscoach Roberto Martinez kondigde aan dat hij in vergelijking met de wedstrijd tegen Wales niet veel wijzigingen zal doorvoeren. Het wordt uitkijken of de bondscoach Zeno Debast opnieuw een kans in de basiself zal geven.

Lees verder

En plots staat klompenboer Jos Daems uit Mol naast Wout en Remco: "Op mijn T-shirt staan mijn vorige 50 WK's opgelijst"

Remco Evenepoel was na zijn overwinning nog aan het uithijgen of wie stond er al naast hem voor het zicht van heel de wereld: Jos Daems (73), de al even bekende klompenboer – schoenenverkoper- uit Mol. We belden Jos even op in zijn hotelkamer in Australië om naar het geheim van zijn zoveelste 'tour de force' te polsen.

Lees verder

LIVE. Duivels legioen verovert Amsterdam Centraal: volg hier alles in de aanloop naar Nederland - België

De Rode Duivels hebben nog een serieuze rekening te vereffenen met de Noorderburen. In juni kwam Oranje met zware 1-4-cijfers winnen in Brussel en nu willen Roberto Martinez en co sportieve revanche nemen. Maar: winnen alleen is niet voldoende om nog over Nederland naar groepswinst te wippen. Daarvoor moet er met drie doelpunten verschil (of meer) gewonnen worden in Amsterdam. Volg de wedstrijd, met aftrap om 20u45, en alles in de aanloop hier LIVE!

Lees verder

Opvallend: Dendoncker niet op Squad List, ook Faes en Mechele in de tribune bij Rode Duivels

Opvallend: Leander Dendoncker maakt geen deel uit van de door de UEFA gepubliceerde Squad List van de Belgen voor de match tegen Nederland (aftrap 20u45). Dat zou betekenen dat hij op de tribune zit vanavond.

Lees verder

NASCAR-race ontspoort compleet: autopiloot crasht en gaat vervolgens op de vuist met concurrent

Een NASCAR-race in de Amerikaanse staat Virginia is zaterdag compleet uit de hand gelopen. Tijdens Heat 1 van de Valleystar Credit Union 300 deelde autopiloot Andrew Grady plots vuistslagen uit aan concurrent Davey Callihan. Volgens Grady heeft Callihan bewust een crash veroorzaakt om hem uit te schakelen.

Lees verder

Uitgerekend KV-huurling Raemaekers brak de ban voor Lierse tegen RC Mechelen: "Scoren op het Lisp was al altijd een jongensdroom"

Met een ruime 5-1 overwinning in het streektreffen met RC Mechelen dook Lierse de zestiende finales van de Croky Cup in. Nagenoeg een helft lang ondervonden de Pallieters felle weerstand, maar het was uitgerekend een KV-huurling die de ban brak tegen de Mechelse buren.

Lees verder

Fem van Empel houdt landgenote Lucinda Brand af in Beringen en boekt tweede zege van het seizoen

De Nederlandse Fem van Empel (Pauwels Sauzen-Bingoal) heeft de Exact Cross in Beringen op haar naam gezet. Ze hield haar landgenote Lucinda Brand (Trek-Segafredo) in de sprint af. Voor Van Empel is het na Kruibeke vorige week haar tweede zege van het seizoen. Denise Betsema (Pauwels Sauzen-Bingoal) ging als derde het podium op.

Lees verder

Het hart van een echte winnares: Tessa Wullaert in tranen na zure nederlaag met Fortuna Sittard

De vrouwen van Fortuna Sittard hebben ook hun tweede partij van het Eredivisie-seizoen verloren. Voor eigen publiek werd met 0-1 verloren van Feyenoord.

Lees verder

Ruiter Pieter Devos tweede op Grand Prix in New York, samen aan zijde van Niels Bruynseels wint hij wel

Pieter Devos is zaterdag tweede geworden in de Grand Prix van New York, veertiende manche in de Global Champions Tour. Met de 15-jarige merrie Toupie was de 36-jarige Vlaams-Brabantse springruiter acht honderdsten van een seconde trager dan de Duitse Mechelaar Daniel Deusser en zijn 14-jarige Belgische hengst Tobago.

Lees verder

Lisa Vaelen wordt op World Challenge Cup derde aan de brug en vierde in sprongfinale

Lisa Vaelen is zondag op de World Challenge Cup in Parijs-Bercy derde geworden in de finale aan de brug met ongelijke leggers, met haar sprongoefening werd ze vierde.

Lees verder

"Miljaar, miljaar, wa ne coureur. Mo vint toh!" Evenepoel wint het WK, maar Yves Lampaert de Vlaamse harten

De regenboogtrui voor Remco Evenepoel, de eeuwige sympathie voor Yves Lampaert. Met zijn dolenthousiaste felicitaties – in het West-Vlaams, zoals het een 'farmer's son from Belgium' past – verzekerde Lampaert zich van een plaatsje in de harten van de wielerfans.

Lees verder

Beerschot zet Knokke makkelijk opzij in bekerduel, Thórisson scoort zijn eerste voor de club

Beerschot heeft zich met sprekend gemak geplaatst voor de volgende ronde van de Beker van België. De Kielse Ratten wonnen met duidelijke 0-4-cijfers bij FC Knokke, dat in eerste nationale uitkomt. De IJslander Nökkvi Thórisson maakte zijn eerste doelpunt voor de club.

Lees verder

Kim Huybrechts sneuvelt op Belgian Open darts na zware 1-6: geen enkele Belg kan zich plaatsen voor kwartfinales

Kim Huybrechts (PDC-33) heeft zich zondag in Wieze niet kunnen plaatsen voor de kwartfinales van het Belgian Open (PDC/ET12/160.000 euro). De-36-jarige, Antwerpenaar, die een ronde eerder wel de Nederlander Michael van Gerwen (PDC-3) uitschakelde, moest met 6-1 zijn meerder erkennen in Adrian Lewis (PDC-35).

Lees verder

Regenboogtrui niet meer in actie dit seizoen: geen Lombardije voor Evenepoel, wel trouwen met Oumi

Wanneer zien we Remco Evenepoel voor het eerst weer in zijn regenboogtrui? Op training zal hij wel al eens trots rondrijden in zijn nieuwe tenue, maar in een wedstrijd zal het pas volgend seizoen zijn. Dus dit jaar ook geen Ronde van Lombardije, waar hij na zijn doodsmak van 2020 nog een rekening heeft openstaan, want dat weekend (8-9 oktober) staat... zijn trouw gepland!

Lees verder

Zwoegend Westerlo pas na verlengingen voorbij amateurclub Eendracht Aalst in Beker van België

Het kostte Westerlo bloed, zweet en tranen én verlengingen tegen traditieclub Eendracht Aalst. Maar de kampioen van vorig seizoen in eerste klasse B zit dan toch in de volgende ronde van de Croky Cup. Tuur Dierckx trok zijn team met een omgezette strafschop in de verlengingen over de streep. Halil Akbunar telde de moedige Aalstenaars helemaal uit

Lees verder

Eli Iserbyt laat concurrenten vlot achter zich en soleert naar winst in cross van Beringen

Eli Iserbyt heeft zichzelf opgevolgd in Beringen. Net zoals in 2021 mocht hij zegevieren op de mijnterril in Beringen. Zijn ploegmaat bij Pauwels Sauzen-Bingoal Michael Vanthourenhout werd tweede. Lars van der Haar derde.

Lees verder

Australisch hotel overspoeld met klachten van Nederlanders na incident met Mathieu van der Poel

Het opvallende incident tussen Mathieu van der Poel en de luidruchtige kinderen in het Australische hotel is intussen bekend. Veel Nederlandse wielerfans kunnen niet geloven wat Van der Poel nu meemaakt en uiten met talloze klachten en 'bad reviews' hun ongenoegen aan het adres van het Novotel Brighton-Le-Sands, dat de politie zaterdagnacht optrommelde toen de Nederlander het aan de stok kreeg met de kinderen.

Lees verder

Spelers van RC Mechelen verlieten het Lisp met opgeheven hoofd: "Kopjes gingen naar beneden na penaltyfase"

Racing Mechelen was zaterdagavond naar Lier afgezakt met één doel voor ogen. "Ons niet laten doen", weet aanvaller Yasin Mrani. En daar slaagde de oudste ploeg van Mechelen met verve in. "Zeker in de eerste helft konden we ons mannetje staan."

Lees verder

Team World klopt Team Europe en wint zo voor de allereerste keer de Laver Cup

Team World heeft zondagavond de hegemonie van Team Europe doorbroken op de Laver Cup in Londen. De Amerikaan Frances Tiafoe (ATP 19) zette na een knappe collectieve remonte de kers op de taart tegen de Griek Stefanos Tsitsipas (ATP 6): 1-6, 7-6 (13/11) en 10-8.

Lees verder

Straffe transfer op til: Dieumerci Mbokani staat dicht bij SK Beveren

Straffe transfer in de maak. SK Beveren staat op het punt om de transfervrije Dieumerci Mbokani (36) terug naar België te halen. De Congolese spits landde zondagmiddag in België. Maandag staan de medische en fysieke testen op het programma.

Lees verder

Thomas Pieters eindigt als derde in Open de France, Italiaan Migliozzo triomfeert

Thomas Pieters is zondag in Guyancourt, nabij Parijs, derde geworden in het Open de France (DP World Tour/3 miljoen euro). Met een slotronde in 70 slagen, één onder par, bracht de 30-jarige Antwerpenaar zijn totaal op 273, elf onder. De Italiaan Guidi Migliozzi stak met 268 slagen de zege op zak. De Deen Rasmus Höjgaard werd op één slag tweede.

Lees verder

Thierry Henry vervangt geschorste Roberto Martinez: "We hebben alle mogelijke scenario's vooraf afgesproken"

Door de rode kaart van bondscoach Roberto Martinez staat T2 Thierry Henry voor het eerst langs de zijlijn om de Rode Duivels te coachen. "We weten wat ons te doen staat, de coach heeft ons goed ingelicht vooraf."

Lees verder

Debutant Gumuskaya geeft visitekaartje af bij Westerlo met goal en assist: "Ik twijfelde niet en trapte intuïtief"

Met een doelpunt en een assist kon Mohammed Gumuskaya (21) op een geslaagd debuut terugblikken in de bekerwedstrijd tegen Eendracht Aalst. En hij was niet het enige lichtpunt bij Westerlo.

Lees verder

Rode Duivels showen tijdens Derby der Lage landen voor het eerst hun nieuwe, witte uittenues

Donderdagavond tegen Wales traden de Rode Duivels al met de eerste, nieuwe WK-shirts aan. Zondagavond was het de beurt aan de witte variant.

Lees verder

Tom Boon en Charlotte Englebert worden als beste hockeyspelers van het voorbije seizoen beloond met de Gouden Stick

Tom Boon en Charlotte Englebert zijn zondag tot beste hockeyspelers van het seizoen 2021-2022 verkozen. Ze ontvingen de Gouden Stick op een gala in het  Château du Lac in Genval (Rixensart).

Lees verder

ONS OORDEEL. Eén Rode Duivel gebuisd, Kevin De Bruyne alweer bij de beste Belgen

De Rode Duivels eindigen deze Nations League-campagne met een verlies tegen Nederland. Het was niet top in de ArenA en dat uit zich ook in de beoordelingen: niemand krijgt meer dan een zeven. Eén Belg is zelfs gebuisd. Dit zijn onze punten.

Lees verder

OVERZICHT NATIONS LEAGUE. Frankrijk gaat onderuit tegen Denemarken, maar haalt opgelucht adem en blijft in Divisie A

Frankrijk kon zondagavond nog degraderen uit de hoogste divisie in de Nations League. Dat gebeurde uiteindelijk niet, omdat Oostenrijk thuis de boot inging tegen Kroatië.

Lees verder

REACTIES. Rode Duivels opvallend positief (en toch wat gepikeerd) na nederlaag: "Het is altijd hetzelfde met jullie, pers"

De Rode Duivels hebben zondagavond op de zesde en tevens laatste speeldag in groep 4 van de A-divisie in de Nations League met het kleinste verschil (1-0) verloren op bezoek bij een door blessures toch wel gehavend Nederland. Toch bleven de Duivels achteraf opvallend positief.

Lees verder

Nieuwe debutant in de basis bij Rode Duivels onder de loep: op Amadou Onana kan je bouwen

Ei zo na was híj de matchwinnaar. Amadou Onana (21), voor het eerst in de basis bij de Rode Duivels, maakte uiteindelijk geen goal maar scoorde wel punten. De middenvelder bewees dat Roberto Martinez op hem kan bouwen.

Lees verder

Opmerkelijke statistiek: Rode Duivels komen voor het eerst in 50 interlands niét tot scoren

De 129e Derby der Lage Landen in en tegen Nederland (1-0) werd zondagavond een frustrerende wedstrijd voor de Rode Duivels, die voor het eerst in vijftig interlands niet tot scoren kwamen.

Lees verder

22 cijfers over de 22-jarige wereldkampioen: van die ene prestatie die niemand hem ooit voordeed, tot zijn 29.752km

De solo van de 22-jarige Remco Evenepoel was straf en dat zijn zijn cijfers ook: de nieuwe wereldkampioen samengevat in 22 cijfers.

Lees verder

KOPMAN. "Evenepoel ­is in 2022 geworden wat hij altijd wilde zijn: de beste ­renner van de wereld"

Geboren en getogen in de Kempense wielergrond en met meer dan een decennium ervaring in het peloton richt wielerjournalist Guy Van Den Langenbergh zijn eigenzinnige blik op de koers. "Op zijn 22ste in 2022 is Remco Evenepoel ­geworden wat hij altijd wilde zijn: de beste ­renner van de wereld. De manier waarop hij in het Australische Wollongong de wereldtitel claimde, was een perfecte blauwdruk van de ­manier waarop baron Eddy Merckx in zijn tijdperk het wielrennen domineerde."

Lees verder

Anthony Pauwels maakte als enige Evenepoels triomfen in WK én Vuelta mee: "Ik heb nog nooit met een grotere atleet dan Remco gewerkt"

Of hij het zag zitten om hem bij te staan in de Vuelta en op het WK.Zo ongeveer vroeg Remco Evenepoel het begin dit jaar aan kinesist-osteopaat Anthony Pauwels. Zonder veel nadenken had hij er 'ja' op gezegd. Geen haar op zijn hoofd dat toen vermoedde dat hij daarmee tekende voor zes waanzinnige weken. Vandaag is Pauwels de enige Belg die er overal bij was, van de Vuelta tot Wollongong.

Lees verder

Amper 22 en al fenomenaal: waar eindigt dat? Drie specialisten overtuigd dat Remco Evenepoel nóg groeimarge heeft

"Indrukwekkend. Fenomenaal. Merckxiaans. En nog altijd maar 22. Wat gaat dat niet geven de komende jaren?" Dat was zo een beetje de teneur nadat Remco Evenepoel zich down under tot wereldkampioen wielrennen kroonde. Maar zijn de verwachtingen nu niet té hoog gespannen? Drie specialisten over de groeimarge van een 22-jarige: fysiek, psychisch en mentaal.

Lees verder