Doorgaan naar hoofdcontent

Toptalent Roméo Lavia lijkt klaar voor de Rode Duivels: het was Guardiola die hem ontdekte, nu maakt hij al wekenlan...

Toptalent Roméo Lavia lijkt klaar voor de Rode Duivels: het was Guardiola die hem ontdekte, nu maakt hij al wekenlang indruk

Nieuwe Rode Duivel incoming. Onze 18-jarige landgenoot Roméo Lavia maakt al wekenlang indruk voor Southampton en maakte dinsdag tegen Chelsea zijn eerste Premier League-doelpunt voor de ogen van bondscoach Roberto Martinez. Het is hopen dat de blessure die hij daarna opliep meevalt, want het moet al raar lopen om een fitte Lavia nog buiten de selectie van de nationale ploeg te houden.

Lees verder

Anderlecht mikt op Jan Vertonghen als nieuwe leider en wil zo ook statement maken

Anderlecht speelt tegen AA Gent, maar dit is de vraag die op ieders lippen rust: komt Jan Vertonghen (35) naar het Lotto Park? De verdediger zou direct veel metier en leiderschap in de jonge kern injecteren. Sowieso wil de Rode Duivel nog enkele jaren voetballen.

Lees verder

Alison Van Uytvanck plaatst zich al enige landgenoot voor derde ronde op US Open en wordt nieuwe Belgische nummer één: "Hard voor gewerkt"

Na de uitschakeling van Maryna Zanevska (WTA-97) in de tweede ronde, is Alison Van Uytvanck de enige overgebleven Belgische tennisser in het enkelspel op het US Open. Na het Amerikaanse Grand Slam zal ze ook de hoogst geplaatste Belg op de WTA-ranking zijn.

Lees verder

Afscheid nog even uitgesteld: Serena Williams verslaat nummer twee van de wereld en mag naar derde ronde op US Open

De 40-jarige Amerikaanse Serena Williams (WTA-605) heeft zich woensdag in New York voor de derde ronde van het US Open geplaatst. De voormalige nummer een van de wereld versloeg de huidige nummer twee, de 26-jarige Estlandse Anett Kontaveit,  in 2 uur en 27 minuten met 7-6, 2-6 en 6-2 en breide zo nog een vervolg aan haar tennisloopbaan.

Lees verder

Daar is de vierde Belg bij AC Milan: Aster Vranckx legt medische testen af

Er spelen straks vier Belgen bij AC Milan. Aster Vranckx (19) staat op het punt Wolfsburg te verlaten voor de kampioen van Italië. De middenvelder landde woensdagavond al in Italië en legt donderdag zijn medische testen af.

Lees verder

Jeugdspeler Axl Van Himbeeck tekent profcontract bij Beerschot tot 2025

Zondag maakte Van Himbeeck nog zijn debuut bij Beerschot, vandaag mocht hij zijn kribbel zetten onder zijn eerste profcontract. Het jeugdproduct van Beerschot tekent een contract tot 2025, met een optie voor twee extra seizoenen.

Lees verder

Anderlecht heeft Jan Vertonghen zo goed als beet, deal donderdag wellicht rond

Anderlecht heeft zijn stunttransfer bijna beet. Benfica heeft zijn akkoord gegeven aan paars-wit voor de overgang van Jan Vertonghen (35), die snel in Brussel verwacht wordt voor zijn medische tests en zijn handtekening.

Lees verder

Referee Department noemt "Jij bent de slechtste verdediger die ik ooit zag"-uitspraak van Jonathan Lardot "uit zijn context gerukt"

"Je bent de slechtste centrale verdediger die ik ooit zag." Dat zei scheidsrechter Jonathan Lardot volgens Union-verdediger Christian Burgess tegen hem tijdens de wedstrijd tegen Antwerp op woensdagavond. Het Referee Department van de Belgische voetbalbond ontkent de uitspraak niet, maar noemt ze wel "uit de context getrokken".

Lees verder

ANALYSE GOOTS. "Bij winst tegen Westerlo pakt Antwerp 21 op 21, dat is geleden van 1930"

"De mooiste aanval van Antwerp die ik in jaren heb gezien leverde niet eens een doelpunt op." Ook huisanalist Patrick Goots genoot met volle teugen van het spektakelstuk dat de Great Old gisteravond tegen vicekampioen Union serveerde. "Het middenveld stond als een huis en dan deed Radja niet eens mee."

Lees verder

Officieel: Adnan Custovic is de nieuwe coach van KV Kortrijk

Adnan Custovic (44) wordt de nieuwe coach van KV Kortrijk. De Bosniër ondertekent een contract voor twee seizoenen in het Guldensporenstadion. De Veekaa stelt met Custovic een oude bekende aan.

Lees verder

Toptalent Vrenz Bleijenbergh debuteert op EK met Belgian Lions: "Hier heb ik hard voor gewerkt"

Donderdag (19 uur, live op Sporza) vatten de Belgian Lions het EK in en tegen Georgië aan. In de selectie van bondscoach Dario Gjergja twee young guns die hun debuut op een Eurobasket vieren: Vrenz Bleijenbergh (21, 2m11) en Haris Bratanovic (21, 2m09). "Hier heb ik na een moeilijk seizoen hard voor gewerkt", zei Vrenz Bleijenbergh.

Lees verder

Internationaal Sporttribunaal behandelt zaak-Quintana

Het Internationaal Sporttribunaal (TAS) heeft donderdag bekendgemaakt het beroep van wielrenner Nairo Quintana te hebben ontvangen tegen de beslissing van de Internationale Wielerunie (UCI) om de Colombiaan te schrappen uit de uitslag van de Tour de France van dit jaar vanwege een positieve test op de verboden pijnstiller tramadol.

Lees verder

LIVE VUELTA. Kan Mas in de buurt van Evenepoel blijven in rit 12? Volg het HIER!

Er zijn nog zes grote hindernissen die Evenepoel van eeuwige roem scheiden in de Vuelta. De rit naar Peñas Blancas is heuvelig, maar normaal gezien geen probleem voor de rode trui. Wél is het de ideale etappe voor andere klassementsrenners. Wat doen zijn? Blijf hier op de hoogte!

Lees verder

Remco Evenepoel voor belangrijke Vuelta-etappe met steile slotklim: "De vermoeidheid begint te komen"

Nieuwe dag in het rood voor Remco Evenepoel. Wat doet onze landgenoot op de steile slotklim straks en wat verwacht hij zelf van de twaalfde etappe? "Twintig kilometer focus", aldus Evenepoel voor de start.

Lees verder

Officieel: Rode Duivel Wout Faes maakt toptransfer naar Leicester City

Leicester City heeft donderdag de komst van Rode Duivel Wout Faes bekendgemaakt. De 24-jarige verdediger maakt de overstap van het Franse Stade Reims. Hij ondertekende in het King Power Stadium een contract voor vijf seizoenen. Met zijn overgang zou zo'n twintig miljoen euro gemoeid zijn.

Lees verder

ANALYSE. Wissel van de macht bij Beerschot, of toch niet?

Exit Sander Van Praet, enter Gyorgy Csepregi. Beerschot heeft in de slotweek van de zomermercato nog snel even van technisch manager gewisseld. Dat is, op zijn zachtst gezegd, een bizarre timing. De man die de voorbije weken en maanden bij zowat alle in- en uitgaande transfers betrokken was, mocht plots beschikken wegens een verschil in visie. Een dag later stond er al een – op het eerste gezicht – onbekende vervanger klaar.

Lees verder

Nauris Petkevicius (Charleroi) versterkt Beerschot op huurbasis

Beerschot heeft een nieuwe spits gevonden: Nauris Petkevicius wordt voor één seizoen gehuurd van Charleroi. De Litouwse international legde gisteravond zijn medische testen af en tekende vanmiddag zijn contract bij Beerschot. Morgen zal hij meteen aansluiten bij de groep.

Lees verder

Carl Hoefkens kijkt met kamerbrede glimlach terug op transferperiode: "Roman Yaremchuk was het wachten waard"

Carl Hoefkens is een gelukkig man. Omdat het de laatste weken goed loopt bij Club Brugge, maar vooral omdat zijn club er een uiterst geslaagde transferperiode opzitten heeft. Vanaken en Lang bleven, een topspits als Yaremchuk kwam. De landskampioen is duidelijk versterkt. "Dat moet ook, als je je Europees wil tonen", aldus Hoefkens.

Lees verder

Afscheid van wielerkampioen Herman Vanspringel: "Je was een schat van een mens"

Indrukwekkend, maar in dezelfde adem ook ingetogen en met een vleugje humor waar dat kon. De afscheidsplechtigheid voor wielerkampioen Herman Vanspringel (79) ademde de persoonlijkheid van 'monsieur Bordeaux-Parijs' helemaal uit. Onder meer ex-renners Eddy Merckx, Rik Van Looy, Walter Godefroot en Jan Janssen waren donderdagvoormiddag naar Grobbendonk gekomen om Herman Vanspringel een laatste groet te brengen.

Lees verder

TRANSFERLIVE. Beerschot huurt Petkevicius van Charleroi, Aubameyang op weg naar Chelsea, Faes naar Leicester (en Lierse K langs de kassa)

In België loopt de laatste transferdag nog tot 6 september. Maar verschillende internationale competities sluiten vandaag hun deuren. Blijf hier op de hoogte!

Lees verder

Spuwende Nick Kyrgios maakt ruzie met eigen entourage op US Open: "Ga naar huis als je niet achter mij staat!"

Nick Kyrgios heeft weer van zich laten spreken. De 27-jarige Australiër ging tijdens de tweede ronde van de US Open zelfs tegen zijn eigen entourage door het lint. Eerder had hij ook al geklaagd bij de umpire over een cannabisgeur vanuit de tribunes.

Lees verder

Toprenner Nathan Van Hooydonck nieuwe peter van vzw rond zeldzame ziekte waar ook Sete (11) aan lijdt

Wielrenner Nathan Van Hooydonck heeft het peterschap aanvaard van de vzw LGD Alliance Belgium. Die ijvert voor patiënten met Gorham-Stout, onder wie Sete Braspenning uit Loenhout. 23 en 24 september is er een benefietweekend rond de zeldzame ziekte.

Lees verder

Wout van Aert praat met Jumbo-Visma over openbreken van zijn contract?

Wout van Aert heeft een verbintenis met Jumbo-Visma die loopt tot einde 2024, maar renner en ploeg zijn aan het praten om dat contract open te breken. De Nederlandse website Wielerflits meldde dat het de bedoeling is om het te verlengen tot einde 2026.

Lees verder

Remco Evenepoel komt ten val in aanloop naar slotklim: bekijk hier de beelden

Remco Evenepoel is in de twaalfde etappe van de Vuelta ten val gekomen. De leider in het algemene klassement schoof onderuit in een bocht in aanloop naar de slotklim, maar stond snel weer recht. Evenepoel bleef opvallend rustig en werd door onder anderen Ilan van Wilder teruggebracht naar het peloton, dat wachtte op de man in de rode leiderstrui. Klasse.

Lees verder

Voorlopig kleine 35.000 tickets de deur uit voor Memorial Van Damme: "Heel blij met deze cijfers"

Daags voor de Memorial Van Damme van vrijdag in Brussel zijn er een kleine 35.000 tickets verkocht. Dat heeft meetingdirecteur Kim Gevaert donderdag verteld op een persconferentie.

Lees verder

Leander Dendoncker op laatste dag van de zomermercato op weg naar Aston Villa

Leander Dendoncker zet een punt achter zijn periode bij Wolverhampton. De Rode Duivel maakt de overstap naar Aston Villa. Na zijn medische testen is het enkel nog afwachten op de aankondiging.

Lees verder

Charlotte Kool wint derde etappe in Simac Ladies Tour

De Nederlandse Charlotte Kool (Team DSM) heeft donderdag de derde rit in de Simac Ladies Tour op haar naam geschreven.

Lees verder

Lille en Engelse club grijpen naast Noa Lang, die gewoon bij Club Brugge blijft

Noa Lang (23) had alsnog een transfer kunnen versieren, maar blijft gewoon bij Club Brugge.

Lees verder

De beelden die u nog niet zag: de val van Julian Alaphilippe leek onschuldig, maar schijn bedriegt

Julian Alaphilippe kwam woensdag ten val in de Vuelta en liep een ontwrichte schouder op. Tot nu toe waren er nog geen (duidelijke) beelden opgedoken van het incident, tot nu. Daarbij lijkt de tuimelpartij - door een lekke band - van de wereldkampioen relatief onschuldig, maar schijn bedriegt. Alaphilippe pakt meteen naar zijn schouder en kermt het uit van de pijn. Het WK halen lijkt een utopie.

Lees verder

Ploegmaats Ilan Van Wilder en Louis Vervaeke staan Remco Evenepoel bij tot op de slotklim: "Het was een moeilijke dag voor ons"

Remco Evenepoel heeft donderdag met glans zijn rode leiderstrui verdedigd in de twaalfde etappe van de 77e Ronde van Spanje. "Dit was het gewenste scenario", reageerde de kopman van Quick-Step Alpha Vinyl, die tot op de slotklim in de groep met de favorieten kon rekenen op de steun van zijn Belgische ploegmaats Ilan Van Wilder en Louis Vervaeke.

Lees verder

Maccabi Haifa versterkt zich met Abdoulaye Seck (Antwerp) en Dylan Batubinsika

Er staan binnenkort twee spelers met een Antwerpverleden in de defensie van Maccabi Haifa. Dylan Batubinsika zette woensdag zijn kribbel onder een contract, donderdag poseerde Abdoulaye Seck met een shirt van de Israëlische club.

Lees verder

KV Mechelen haalt met David Bates "stevige" Schotse centrale verdediger in huis

David Bates (25) komt de achterlinie van KV Mechelen versterken. De Schotse verdediger was eerder al actief in ons land en tekent een driejarig contract Achter de Kazerne.

Lees verder

Wéér blessureleed bij Westerlo: aanvoerder Lukas Van Eenoo mogelijk maanden aan de kant

Nieuwe tegenslag voor Westerlo. Na Erdon Daci en Jan Bernat staat ook Lukas Van Eenoo voor lange tijd aan de kant. De middenvelder heeft een klein scheurtje in de achillespees opgelopen en is minstens drie tot vier weken buiten strijd. Bij een operatie wacht een revalidatie van drie maanden.

Lees verder

LIVE. Wie sluipt dichter bij leider Antwerp: Anderlecht of AA Gent?

Antwerp en Union haalden gisteren hun wedstrijd van speeldag 5 in, vanavond is het aan Anderlecht en AA Gent. Volg de partij hier LIVE vanaf 20u30!

Lees verder

Marcel Lewis (Union) op weg om zesde (!) JPL-aanwinst van Vincent Kompany bij Burnley te worden

Dat de overbodige Marcel Lewis (20) mocht vertrekken bij Union, werd woensdagavond nog maar eens in de verf gezet: kapitein Teddy Teuma pronkte opeens met het nummer 10 op de rug, ook al was dat eigenlijk het nummer van Marcel Lewis.

Lees verder

Sissako tekent bij Russische club, maar Standard weigerde mee te werken

Een dag na zijn vertrek bij Standard heeft Moussa Sissako een nieuwe club gevonden. De 21-jarige verdediger heeft voor drie jaar getekend bij het Russische Sochi.

Lees verder

Remco Evenepoel leert een wijze les na valpartij in de Vuelta: "Misschien moet ik vanaf nu toch handschoenen dragen"

Remco Evenepoel kwam in de twaalfde etappe van de Vuelta ten val, maar hield met glans stand op de slotklim. Hij blijft met relatief grote voorsprong leider in het algemene klassement.

Lees verder

Pro League-baas Lorin Parys kondigt overleg aan met supporters na kritiek over kalender: "Ons voetbal is van ons allemaal"

Pro League-CEO Lorin Parys heeft donderdag een open brief geschreven aan de supporters naar aanleiding van de aanhoudende kritiek over de speelmomenten. Naast uitleg over de keuzes dit seizoen, kondigde Parys een vergadering met de nationale supportersfederatie Belgian Supporters aan.

Lees verder

Oplossing voor Michy Batshuayi in de maak: Rode Duivel "op weg naar Nottingham Forrest"

Michy Batshuayi gaat ook dit seizoen niet in de kleuren van Chelsea spelen. De Belgische spits lijkt op weg naar Nottingham Forrest.

Lees verder

VOORBESCHOUWING VUELTA 2022. RIT 13: Pakken Tim Merlier en Mads Pedersen revanche in de laatste vlakke rit in Andalusië?

Vandaag zijn de sprinters opnieuw aan zet. Dé voorwaarde is dat hun ploegen onderweg het nodige werk doen zodat we de vierde massaspurt van deze Vuelta krijgen. Op papier lijkt de finish iets meer geknipt voor Pedersen dan voor Tim Merlier, maar de Belgische kampioen ligt erop gebrand om in deze Vuelta te scoren. Leider Remco Evenepoel en de andere klassementsrenners zullen vandaag al koersen met het loodzware klimweekend in Andalusië in het achterhoofd.

Lees verder

Hardleerse wegpiraat (21) krijgt rijopleiding van bekende rallypiloot

Geen boete, rijverbod of bolwassing van de burgemeester kon een jonge wegpiraat uit Menen op het rechte pad brengen. "Ik rijd beter dan de agenten", pochte Isa Kovrayev (21) na zijn zoveelste overtreding. Om hem te doen inzien dat dit niet zo is, kreeg de jongeman gisteren een opleiding van Freddy Loix, viervoudig Belgisch kampioen rally. "Voor sommigen is dit het enige wat helpt."

Lees verder

Belgian Lions openen het EK basketbal in Georgië met een stunt in het hol van de leeuw

Wat een stunt van de Belgian Lions op het EK in Georgië. De eerste wedstrijd bracht in Tbilisi en voor 10.000 helse fans na één overtime een 76-79 overwinning. Jonathan Tabu dropte de bom van de overwinning. "Ik nam mijn verantwoordelijk. Maar dit is vooral een collectieve en verdiende zege," zei de recordinternational van de Lions. De deur naar de 1/8ste finales is meteen open. Zaterdag wacht Noord-Macedonië.

Lees verder

Den Dreef is uitverkocht voor duel tussen Red Flames en Noorwegen

Het Den Dreef Stadion in Leuven is vrijdag (20u30) uitverkocht voor de WK-kwalificatiematch van de Red Flames tegen Noorwegen. 8832 supporters zullen het duel bijwonen, een record. Dat heeft de Belgische voetbalbond (KBVB) donderdag gemeld.

Lees verder

Geen Porto voor Pierre Dwomoh (Antwerp), maar wel Sporting Braga: deadline halen wordt nipt

FC Porto wilde Pierre Dwomoh (18) en de Belgische middenvelder van Antwerp is effectief op weg naar de Portugese Primeira Liga, maar dan een vijftigtal kilometer verderop.

Lees verder

Landry Dimata debuteert bij NEC met gelijkspel tegen AZ

NEC heeft donderdagavond in een uitgestelde wedstrijd van de derde speeldag van de Eredivisie 1-1 gelijkgespeeld tegen AZ. Nieuwkomer Landry Dimata maakte in het slot zijn debuut bij het team uit Nijmegen.

Lees verder

Manchester United boekt derde opeenvolgende overwinning bij hekkensluiter Leicester

Manchester United heeft donderdagavond op de vijfde speeldag van de Premier League een derde opeenvolgende overwinning geboekt. Hekkensluiter Leicester werd het kind van de rekening met 0-1.

Lees verder

Remco Evenepoel bewaarde zijn cool na glijpartij: "Vorig jaar zou ik helemaal beginnen flippen zijn"

"Vorig jaar zou ik nog helemaal beginnen flippen zijn, maar nu bleef ik kalm." Ook een valpartij brengt Remco Evenepoel in deze Vuelta niet van de wijs. Zelfs niet als hij nadien bergop wordt aangevallen. Zijn lichaam kwam geschaafd uit rit 12, zijn kopke is sterker dan ooit.

Lees verder

Praten met Yaremchuk en salaris inleveren: ook Anderlecht heeft met Jan Vertonghen zijn stunttransfer beet

Hij is er, de stunttransfer. Jan Vertonghen (35) tekent voor twee seizoenen bij Anderlecht en werd in Brussel als een ware held ontvangen. De camera's wachtten de Rode Duivel op in de luchthaven en alle fans probeerden hem – tevergeefs – te spotten op de match tegen AA Gent. "Het gevoel zit goed", aldus de verdediger.

Lees verder

Het rode sapje dat Remco de Vuelta moet helpen winnen is "absoluut af te raden" voor gewone mensen

De finishlijn overschrijden, de remmen dichtknijpen, een flesje met een donkerrode vloeistof aannemen en dat volledig leegdrinken. Ziedaar de routine van leider Remco Evenepoel (22) na een zware rit in de Ronde van Spanje. De inhoud? Water met kersenextract. Geen domme zet, zeggen experts. Maar probeer het niet thuis. "Voor gewone mensen na een training is het absoluut af te raden."

Lees verder

Mondo Duplantis droomt van nieuw wereldrecord op de Memorial: "Als ik me goed voel, zal ik doen wat ik wil doen"

Moeiteloos springt hij over een huis, op zijn 22ste heeft hij alles gewonnen wat er te winnen valt, zijn wereldrecord polsstok verbetert hij keer op keer haast spelenderwijs. Dé superster van de atletiek heet Mondo Duplantis en hij is vanavond een van de topattracties op de Memorial Van Damme. Een exclusief gesprek.

Lees verder