Doorgaan naar hoofdcontent

Toeval of strategische zet? Meghan Markle amper zichtbaar achter grote kaars tijdens uitvaart

HLN
Toeval of strategische zet? Meghan Markle amper zichtbaar achter grote kaars tijdens uitvaart
Alle ogen stonden gericht op de Westminster Abbey in Londen, waar de staatsbegrafenis van Queen Elizabeth plaatsvond. Koning Charles en de andere kinderen van de koningin namen plaats op de eerste rij, terwijl prins Harry en Meghan Markle een zitje op de tweede rij kregen. Opvallend was echter dat de hertogin van Sussex veel minder vaak in beeld kwam, omdat één van de kaarsen - al dan niet toevallig - het zicht verspert.
Lees verder

LIVE. Eden Hazard en Mertens komen in short en Batshuayi steelt opnieuw de show met opvallende bril: Rode Duivels verzamelen voor tweeluik Wales-Nederland
De Rode Duivels blazen vanaf 14u in het nationaal oefencentrum in Tubeke verzamelen voor hun voorbereiding op de Nations League-wedstrijden tegen Wales en Nederland, tevens de laatste wedstrijden met inzet voor de start van het WK van later dit jaar in Qatar.
Lees verder

LIVE. Eden Hazard en Mertens komen in short, Courtois afgezet door vader en ook Denayer gearriveerd: Rode Duivels verzamelen voor tweeluik Wales-Nederland
De Rode Duivels blazen vanaf 14u in het nationaal oefencentrum in Tubeke verzamelen voor hun voorbereiding op de Nations League-wedstrijden tegen Wales en Nederland, tevens de laatste wedstrijden met inzet voor de start van het WK van later dit jaar in Qatar.
Lees verder

VS en taliban ruilen gevangenen: ontvoerde Amerikaan (60) na bijna drie jaar vrijgelaten in Afghanistan
De taliban zeggen een gevangenenruil met de Verenigde Staten te hebben uitgevoerd. Zij hebben de Amerikaanse ingenieur Mark Frerichs (60) vrijgelaten in ruil voor Haji Bashir Noorzai, een Afghaanse stamleider die de taliban financieel heeft gesteund. De VS, die de talibanregering niet erkennen, bevestigen het nieuws. Frerichs werd bijna drie jaar vastgehouden in Afghanistan.
Lees verder

1 op de 2.000 mensen lijdt aan lupus: "De ziekte heb je voor het leven, maar veelbelovende medicatie is op komst"
Bekende patiënten als Selena Gomez en Kim Kardashian gaven lupus al meer bekendheid, maar de chronische auto-immuunziekte neemt vele gedaanten aan. Reumatologe Ellen De Langhe (UZ Leuven) weet er alles van. Welke aandoening schuilt er achter deze ronkende naam en hoe kan je ze oplopen? "Meestal verloopt de ziekte niet zo dramatisch, maar in zeldzame gevallen kunnen je vitale organen wel aangetast worden."
Lees verder

IN BEELD. Hoger wordt een hogeschool niet, ontdekken deze fietsende studenten
Aan de Hasseltse PXL-campussen in de Elfde-Liniestraat is het nieuwe academiejaar maandagochtend verrassend gestart. Zo maakten verscheidene hogeschoolstudenten vanochtend een fietsritje... op 50 meter hoogte. "Als Limburger fietsen we al door het water, maar nu dus ook in de lucht", grapt algemeen directeur Ben Lambrechts. Toch zit er ook een boodschap achter de stunt.
Lees verder

IN BEELD. Hogeschool PXL fietst het nieuwe academiejaar in... op 50 meter hoogte
Aan de PXL-campussen in de Elfde-Liniestraat is het nieuwe academiejaar maandagochtend verrassend gestart. De Hasseltse hogeschool pakte daar uit met een stunt in de hoogte. Zo sprongen verschillende studenten vanochtend op de fiets...op liefst 50 meter hoogte. "Als Limburger fietsen we al door het water, maar nu dus ook in de lucht", grapt algemeen directeur Ben Lambrechts.
Lees verder

Koppel gevangen op hotelkamer tijdens Orkaan Fiona: "We zijn zelf aan het opruimen, de receptie kan niemand sturen omdat het te gevaarlijk is"
De Caraïben worden op dit moment geteisterd door Orkaan Fiona. Patrick en Luz Roos, een koppel dat hun huwelijksverjaardag wil vieren met een vakantie in de Dominicaanse Republiek, heeft zich schuil moeten houden op hun hotelkamer tijdens de eerste uren van de voorbijrazende orkaan. Op dit moment bevinden ze zich in het oog van de storm, het ergste moet dus nog komen. Bekijk hier de getuigenis van het koppel ter plaatse.
Lees verder

Gert (48) verongelukt met elektrische fiets na Druivenfestival: "Zijn ongeruste vriendin heeft hem 's ochtends vroeg gevonden"
"Gisteravond stond hij nog volop te dansen op het Druivenfestival. Niemand kon toen vermoeden welk drama zou gebeuren." Gert Vandervoort (48) kwam vanochtend na een nachtje feesten niet thuis. Zijn partner Elke vond hem uiteindelijk vlak bij huis. De bekende marktkramer bleek met zijn elektrische fiets verongelukt, maar er zijn nog heel wat vragen bij de omstandigheden van het ongeval.
Lees verder

Enige familieleden die écht vochten, dragen geen militair uniform op de begrafenis
De enige twee prinsen die meevochten in oorlogen, zijn juist de nazaten van koningin Elizabeth die geen militair uniform dragen bij haar begrafenis. Haar zoon Andrew (veteraan uit de Falkland-oorlog tegen Argentinië) en kleinzoon Harry (gediend in Afghanistan) deden allebei een stap terug uit het Britse koningshuis.
Lees verder

Ian Harding uit 'Pretty Little Liars' is voor het eerst vader geworden
Ian Harding (36), beter bekend als 'Ezra Fitz' uit 'Pretty Little Liars', is voor het eerst papa geworden. Dat lieten hij en zijn partner Sophie Hart weten via sociale media met een foto van het kleine handje van hun kindje. En dat op Hardings eigen verjaardag.
Lees verder

Europese Commissie wil 'EU first' voor leveranciers in crisistijd
De Europese Commissie wil leveranciers kunnen dwingen de EU voorrang te geven als die in crisistijd om bepaalde producten verlegen zit. De unie moet leren van de jacht op mondmaskers en coronavaccins tijdens de pandemie en het getouwtrek om aardgas en andere brandstoffen sinds het oplaaien van het conflict met Rusland.
Lees verder

Eerste 'Counter-Strike'-finalist van Elite Series bekend
In de play-offs van de 'Counter-Strike: Global Offensive'-competitie van de Benelux vochten de teams uit wie naar de grote offline finale mag op GameForce Belgium.
Lees verder

Zeker 13 doden bij artilleriebeschietingen in Donetsk
Bij artilleriebeschietingen op de door de Russen gecontroleerde stad Donetsk, in het oosten van Oekraïne, zijn zeker dertien mensen omgekomen. Twee granaten kwamen neer op een bushalte en een winkel vlakbij. Dat zegt de Moskougezinde burgemeester van Donetsk, Oleksi Koelemzin, die de schuld bij Kiev legt. Over hoeveel gewonden er gevallen zijn, bestaat voorlopig geen duidelijkheid.
Lees verder

IN BEELD. Busje komt zo: koninklijke hoofden moeten samen wachten op vervoer
Een zeldzaam tafereel: buitenlandse staatshoofden en royals die staan te wachten op de bus. Ze mochten niet zomaar met hun eigen vervoer naar de begrafenis van Queen Elizabeth II komen. Er werden speciaal bussen ingelegd door de Britse overheid die de wereldleiders komen ophalen bij Westminster Abbey.
Lees verder

Stomers Gentse foodboxleverancier Mealhero binnenkort waardeloos, geen overnemer gevonden
Het Gentse bedrijf Mealhero heeft geen overnemer gevonden en houdt dus op te bestaan. De slimme stomers die klanten nog hebben worden onbruikbaar. Mealhero leverde foodboxen, waarvan je de ingrediënten in zo'n speciale stomer kon klaarmaken.
Lees verder

KOERS KORT. Guy Niv hangt zijn fiets aan de haak
Guy Niv zet op 28-jarige leeftijd een punt achter zijn wielercarrière. "Het is de moeilijkste beslissing die ik ooit heb genomen, maar het inwendige vuur dat mij voortstuwde sinds ik begon met koersen, is uitgedoofd", zegt hij. "Voor velen zal dit als een verrassing komen, maar mijn naasten weten dat ik hier al langer over nadacht. Er zijn veel redenen, maar de belangrijkste is dat ik niet langer de drive en de motivatie heb die essentieel zijn om de hoogtes te bereiken waartoe ik als profrenner in staat ben."
Lees verder

Rusland en China gaan intensiever samenwerken op vlak van nationale veiligheid: "Het is belangrijk elkaars kernbelangen te steunen"
Rusland en China zijn overeengekomen om op vlak van veiligheid intensiever samen te gaan werken. Nikolai Patrushev, secretaris van de Russische nationale veiligheidsraad, noemde de "versterking van het alomvattende partnerschap en de strategische samenwerking een onvoorwaardelijke prioriteit".
Lees verder

Sint-Truiden start tuchtprocedure tegen financieel directeur: "We willen vooral rust laten terugkeren"
Het stadsbestuur van Sint-Truiden start een tuchtprocedure op tegen financieel directeur Luc Vandijck. Oppositiepartij Vooruit drong aan op een schorsing van de man nadat bekend werd dat voormalig burgemeester Jef Cleeren (CD&V) in 2017 en 2020 een totaalbedrag van 65.000 euro ontving van de stad.
Lees verder

Hogescholen noteren meer inschrijvingen dan vorig jaar
De hogescholen Odisee, Erasmus Hogeschool Brussel (EhB), Vives en Thomas More hebben bij de start van dit academiejaar meer inschrijvingen genoteerd in vergelijking met vorig jaar. Populaire richtingen zijn businessrichtingen, de opleiding verpleegkunde gaat erop achteruit.
Lees verder