Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 22 september 2022

Tirade van Russische buitenlandminister op Veiligheidsraad over “straffeloosheid” van Oekraïne

HLN
Tirade van Russische buitenlandminister op Veiligheidsraad over "straffeloosheid" van Oekraïne
De Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov heeft donderdag tijdens een bijeenkomst van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties de westerse beschuldigingen rond de oorlog in Oekraïne verworpen. Hij had het ook over de "straffeloosheid" van Kiev. Onmiddellijk na zijn speech verliet hij de zaal.
Lees verder

Vandalen zagen drie bomen van eeuw oud in en laten boodschap achter: "Vuil groen rotzakken"
Vandalen hebben drie bomen van zo'n honderd jaar oud op de Balderij in Tielen ingezaagd. De vrees bestaat dat de bomen het niet gaan halen. De 'techniek' werd eerder ook al eens twee keer toegepast in het natuurgebied De Liereman in Oud-Turnhout. In de Balderij lieten de vandalen nog wel een boodschap achter in de vorm van aan blad papier met een geprinte boodschap 'vuil groen rotzakken'. De politie is een onderzoek gestart.
Lees verder

Lewis Hamilton wil nog niet weten van afscheid: "Ik voel me fitter dan ooit"
Lewis Hamilton is niet zinnens om snel te stoppen. Dat zegt hij op de website van de Formule 1. De zevenvoudige wereldkampioen is ook van plan om voor altijd bij Mercedes te blijven.
Lees verder

LIVE RODE DUIVELS. Martínez verrast: Debast begint in de basis tegen Wales, dat het zonder Bale doet
• Rode Duivels - Wales • Heizel (20u45) • Zeno Debast meteen in de basis • Gareth Bale zit op de bank bij de bezoekers
Lees verder

Woning beschoten in Sint-Joost-ten-Node, kogelhulzen aangetroffen op straat
In de Brusselse gemeente Sint-Joost-ten-Node is afgelopen nacht een woning beschoten met een vuurwapen. Dat meldt Sudpresse en het nieuws wordt bevestigd door het Brusselse parket. Bij de schietpartij vielen geen gewonden.
Lees verder

Verse Zeeuwse oesters uit de Oosterschelde zijn opnieuw op de markt
Het nieuwe oesterseizoen is officieel geopend. De eerste Zeeuwse oesters zijn vandaag uit de Oosterschelde opgevist. Een hoogdag voor de dertig Zeeuwse oesterkwekers. Zij produceren jaarlijks meer dan 30 miljoen Zeeuwse platte en holle oesters (creuses). Een groot deel van deze oesters worden in ons land geconsumeerd. Voor de oesterfanaten kan het feest dus opnieuw beginnen.
Lees verder

LIVE RODE DUIVELS. Martínez verklaart verrassende keuze voor Debast: "Hij heeft het ideale profiel"
• Rode Duivels - Wales • Heizel (20u45) • Zeno Debast meteen in de basis • Gareth Bale zit op de bank bij de bezoekers
Lees verder

Kan het straatprotest Poetin in de problemen brengen? Ruslandkenner: "Hij staat veel steviger dan de meesten denken"
De onrust in Rusland is toegenomen. Bij straatprotesten tegen de mobilisatie zijn al meer dan duizend mensen opgepakt. Komt het regime in gevaar? En heeft Poetin een probleem door die protesten? Zo denken vooraanstaande Ruslandkenners erover: "Hij wil dit conflict tot het bittere eind uitzitten."
Lees verder

Groen licht voor 'Terug naar werk-plan' Vandenbroucke: langdurig zieken die niet meewerken aan reïntegratie verliezen 2,5 procent van uitkering
De plenaire Kamer heeft donderdag definitief het licht op groen gezet voor het 'terug naar werk-plan' van minister Frank Vandenbroucke (Vooruit). Het gaat onder meer om de responsabilisering van langdurig zieken. Er waren 79 stemmen voor, 10 stemmen tegen van PVDA en 42 onthoudingen van onder meer N-VA en Vlaams Belang.
Lees verder

Hoeveel reservisten zijn er in ons land? Wat zijn hun talenten? En is algemene mobilisatie bij ons mogelijk?
Rusland roept 300.000 reservisten op om de troepen aan het front te versterken, maar wat als in ons land plots een militaire noodsituatie zou ontstaan? Hoe groot is de poule dan waaruit minister van Defensie Ludivine Dedonder (PS) kan plukken? Welke talenten hebben de strijdkrachten die op de reservebank zitten? En is een algemene mobilisatie - waarbij mensen die zich niet vrijwillig opgegeven hebben toch opgeroepen worden - in ons land überhaupt mogelijk?
Lees verder

Alle Spice Girls mochten vriendjes hebben, behalve Mel C: "Ik begon aan mezelf te twijfelen"
De Britse zangeres Melanie Chisholm (48), beter bekend als Mel C, mocht naar eigen zeggen geen vriendjes hebben tijdens de hoogtijdagen van de Spice Girls. Het management vond haar niet sterk genoeg voor een relatie, terwijl de andere leden van de groep gewoon mochten daten.
Lees verder

LIVE RODE DUIVELS. De Bruyne maakt er op aangeven van Batshuayi meteen knap 1-0 van!
• Rode Duivels - Wales • Heizel (20u45) • Zeno Debast meteen in de basis • Gareth Bale zit op de bank bij de bezoekers
Lees verder

"Duitse economie ziet dit jaar bijna 60 miljard euro verloren gaan als gevolg van hoge energiefactuur"
De Duitse economie zal in de loop van dit jaar bijna 60 miljard euro verloren zien gaan, een gevolg van de fors gestegen energiefactuur. Het gaat om het kostenplaatje dat voortvloeit uit de situatie waarbij het land bijvoorbeeld de energie afkomstig uit Rusland bij andere bronnen moet aankopen. Dat heeft minister van Economie Robert Habeck in Berlijn gezegd.
Lees verder

HIGHLIGHTS. Na de fraaie goal, de al even knappe assist: De Bruyne schotelt Batshuayi 2-0 voor
Michy Batshuayi en Kevin De Bruyne. Zij knutselden in België-Wales de eerste twee goals in elkaar. Tussendoor trapte diezelfde 'KDB' op de paal. Kijk hieronder naar de highlights van de wedstrijd.
Lees verder

LIVE RODE DUIVELS. Nu wél 2-0! Batshuayi scoort op voorzet van De Bruyne, die zelf ook al raak trof
• Rode Duivels - Wales • Heizel (20u45) • Zeno Debast meteen in de basis • Gareth Bale zit op de bank bij de bezoekers
Lees verder

"Beyoncé gaat volgend jaar opnieuw op wereldtournee"
Fans van Beyoncé (41) kunnen maar beter even gaan zitten. Volgens het doorgaans goed geïnformeerde 'Page Six' gaat de Amerikaanse zangeres volgend jaar opnieuw op wereldtournee.
Lees verder

Vlaanderen zoekt 10.000 buddy's voor inburgeraars
In het kader van het Vlaams inburgeringstraject wil de Vlaamse overheid vanaf januari gebruik maken van buddy's, die inburgeraars helpen om wegwijs te geraken in Vlaanderen. Dat meldt Vlaams minister van Samenleven Bart Somers (Open Vld) donderdag.
Lees verder

Fluvius waarschuwt voor valse mails
Netbeheerder Fluvius heeft vandaag gewaarschuwd voor valse -e-mailberichten die de voorbije dagen weer volop circuleerden. In de mails worden klanten onterecht aangespoord om bij Fluvius een compensatie van 125 euro aan te vragen naar aanleiding van de hoge energieprijzen en de situatie in Oekraïne.
Lees verder

LIVE RODE DUIVELS. Moore troeft Debast af en kopt Wales meteen na rust weer in de match!
• Rode Duivels - Wales • Heizel (20u45) • Zeno Debast meteen in de basis • Moore kopte Wales terug in de match na eerdere goals De Bruyne en Batshuayi
Lees verder

Rusland laat bij ruil 215 krijgsgevangenen vrij: "Velen onder hen zijn gemarteld"
Bij een gevangenenruil tussen Oekraïne en Rusland zijn 205 Oekraïense soldaten die vochten om de havenstad Marioepol en de belegerde Azovstaalfabriek vrijgelaten. Ook tien buitenlandse strijders die met het Oekraïense leger meevochten, zijn door Rusland vrijgelaten. "Velen onder hen zijn gemarteld", liet het hoofd van de militaire inlichtingendienst in Kiev weten tijdens een persconferentie. Enkele slachtoffers werden voor verzorging naar een ziekenhuis gestuurd.
Lees verder