Doorgaan naar hoofdcontent

The Phantom of the Opera stopt na 35 jaar op Broadway

HLN
The Phantom of the Opera stopt na 35 jaar op Broadway
Na 35 jaar komt er een einde aan de musical 'The Phantom of the Opera' op Broadway in New York. In februari 2023 zouden de laatste voorstellingen zijn, zo melden Amerikaanse media. Het is de langstlopende show op Broadway.
Lees verder

Zeker zestien kinderen omgekomen bij verkeersongeval in Zuid-Afrika
In Zuid-Afrika zijn vrijdag zeker 16 schoolkinderen om het leven gekomen bij een verkeersongeluk. Het busje waar ze in zaten kwam in botsing met een vrachtwagen op een snelweg ten noorden van de stad Durban. Dat heeft de regionale overheid gemeld.
Lees verder

Zelensky roept internationale gemeenschap op om Russische "terreurstaat" te veroordelen
Na de ontdekking van massagraven rond de stad Izjoem, in het oosten van Oekraïne, heeft de Oekraïense president Volodymyr Zelensky de internationale gemeenschap opgeroepen de Russische "terreurstaat" te veroordelen.
Lees verder

Vijf doden door luchtaanval Israël op vliegveld Damascus in Syrië
Bij Israëlische luchtaanvallen op het vliegveld van Damascus zijn volgens het Syrische regime vijf soldaten omgekomen. Ook is er materiële schade, maar het is nog niet duidelijk wat de gevolgen van de aanvallen zijn voor het luchtverkeer van en naar de Syrische hoofdstad.
Lees verder

LIVE. 25 uur aanschuiven voor laatste groet Queen - Man aangehouden die kist wilde bereiken
Het Verenigd Koninkrijk is ondergedompeld in diepe rouw sinds Queen Elizabeth II vorige week donderdag overleed. De kist van de overleden koningin is nog tot de ochtend van haar begrafenis op 19 september in Westminster Hall, zodat het volk haar kan groeten. Momenteel is de wachtrij opgelopen tot zo'n 8 kilometer. Wie de koningin wil groeten zal ongeveer 25 uur in de rij moeten staan. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog.
Lees verder

Oktoberfest terug na twee jaar corona
Na twee sobere jaren door de coronapandemie wordt weer een officieel Oktoberfest gehouden in de Beierse hoofdstad München. Daar worden de komende weken feestvierders van over de hele wereld verwacht. De openingsceremonie vindt vanmiddag plaats om 12 uur.
Lees verder

COLUMN. "Roger Federer heeft besloten naar zijn lichaam te luisteren. En gelijk heeft hij"
Elke zaterdag blikt onze columniste terug op de week. Met het afscheid van Roger Federer valt opnieuw een vaste waarde weg. Maar de tennisser deed het op een mooie manier. Na vele operaties en blessures 'is de boodschap van mijn lichaam duidelijk'. In een wereld van stappentellers en zelfhulpboeken, van pillen en drugs, is het velen niet meer zo duidelijk wat hun lijf juist vertelt, daarin raakt Federer wel een snaar.
Lees verder

NMBS wil treinrit 10 procent duurder maken
De directie van de NMBS wil de treinkaartjes vanaf februari ongeveer 10 procent duurder maken. Het voorstel is bezorgd aan de raad van bestuur. Die heeft er "akte van genomen", maar nog niet zijn goedkeuring gegeven. Dat schrijven De Tijd en L'Echo vandaag.
Lees verder

50 Cent klaagt schoonheidskliniek aan: "Ik heb nooit een penisvergroting ondergaan"
Een foto waarop de Amerikaanse rapper 50 Cent staat afgebeeld met een chirurg van een schoonheidskliniek duikt nu op als promotiemateriaal voor penisvergrotingen. Tot grote woede van de rapper die de kliniek voor de rechter daagt.
Lees verder

Steeds meer gezinnen kunnen schoolfactuur niet betalen: "Voor sommige leerlingen kopen we zélf brood en beleg. Anders hebben ze geen eten"
Steeds meer gezinnen hebben moeite om de schoolfactuur te betalen — tot bijna 1 op 4 gezinnen in centrumsteden. Dat blijkt uit een bevraging van Vlaams parlementslid Loes Vandromme (CD&V) bij bijna 500 scholen. Linda, een alleenstaande moeder van vier, maakt het zelf mee. "Je kinderen moeten uitleggen dat je een schooluitstap niet kan betalen is het ergste wat er bestaat."
Lees verder

Staatssecretaris De Bleeker wil onderzoek naar piramidespelen bij verschillende personages uit VRT-reeks FIRE
Staatssecretaris voor Consumentenbescherming Eva De Bleeker (Open VLD) heeft de Economische Inspectie en de financiële waakhond (FSMA) gevraagd om mogelijke piramidespelen te onderzoeken bij verschillende personages uit de VRT-reeks FIRE. Onderzoek van Het Laatste Nieuws toonde eerder aan dat het bedrijf van Stijn Vereecken (28), Pips2Prosperity, alles wegheeft van een piramidespel. Ook raakte bekend dat deelnemer Wout (27) een Russisch piramidespel promoot.
Lees verder

Veranderen van verzekeraar moet eenvoudiger worden
Veranderen van verzekeraar moet eenvoudiger worden. Een wetsvoorstel voor hervorming ligt al enkele jaren klaar, maar werd nog altijd niet uitgevoerd. Volgens staatssecretaris voor Consumentenzaken Eva De Bleeker (Open Vld) komt daar echter snel verandering in. "Het voorstel zal dit jaar nog worden afgeklopt", voorspelt ze.
Lees verder

Elf doden door overstromingen in Italië: "Er komt nog meer noodweer rond de Middellandse Zee"
In de centraal Italiaanse regio De Marken zijn elf doden gevallen nadat in de nacht van donderdag op vrijdag een enorme hoeveelheid neerslag viel, een zogenaamde waterbom. Vier personen zijn nog vermist, onder wie twee kinderen. Het hele Middellandse Zeegebied zet zich schrap voor hevige regenval.
Lees verder

ANALYSE: "Zonder draagvlak wordt besturen nog lastiger en raakt de malaise moeilijker opgelost"
Toen de Wetstraat enkele weken geleden met een schok uit haar zomerreces ontwaakte, en ter compensatie van die stilte een tapijtbombardement van voorstellen en ideetjes over ons liet vallen, leek het even alsof al die daadkracht snel tot lagere energieprijzen zou leiden. Alles uit de kast, niemand blijft achter, we slaan er ons samen wel door. Na het mislukte overlegcomité werd snel duidelijk dat in de Wetstraat weinig 'samen' is.
Lees verder

Nederlandse gemeente daagt Twitter voor rechter wegens verspreiding complottheorieën
De Nederlandse gemeente Bodegraven-Reeuwijk heeft Twitter vrijdag voor de rechter gedaagd. Bodegraven-Reeuwijk eist dat het sociale netwerk alle berichten verwijderd die verband houden met complottheorieën over een ritueel-satanisch pedofielennetwerk dat in de jaren 80 in de gemeente zou hebben bestaan.
Lees verder

Gilkinet maakt inrichting "middenrijbanen" mogelijk
Minister van Mobiliteit Georges Gilkinet (Ecolo) heeft het licht op groen gezet voor de inrichting van "middenrijbanen". Dat is een nieuw soort openbare weg, die voor meer veiligheid voor de zwakke weggebruikers moet zorgen. De aanpassing van de verkeersregels, die eerder deze week in het Staatsblad verscheen, gaat in vanaf 1 oktober.
Lees verder

Prestigezege (met grote emotionele waarde) voor Van Aert tegen Nuyens: rechtbank oordeelt dat ex-werkgever twee fietsen moet teruggeven
Wout van Aert vierde donderdag zijn 28ste verjaardag in Australië met koffie en taart. Het mooiste cadeau kwam van de Rechtbank van eerste aanleg in Mechelen. Die oordeelt dat de twee fietsen waarmee hij in Bieles en Valkenburg wereldkampioen veldrijden werd, zijn eigendom zijn. Nick Nuyens had die fietsen in beslag laten nemen via een deurwaarder, maar moet ze nu teruggeven.
Lees verder

Staatshoofden en royals moeten met trein, tram en bus naar begrafenis Queen (en dat zou die prima gevonden hebben)
Buitenlandse staatshoofden die naar Londen komen voor de begrafenis van koningin Elizabeth II worden aangemaand met commerciële vluchten te komen en hun privéjets thuis te laten. Ook helikopters en staatsauto's zijn uit den boze. De wereldleiders worden per bus naar Westminster Abbey gebracht. Ongebruikelijk? De koningin was zélf dol op bussen, nadat ze op eentje werd 'geduwd' in Nederland.
Lees verder

INTERVIEW. Conner Rousseau: "Ik wil aan de jonge generatie tonen dat er nog andere politici zijn dan die extreemrechtse paljassen"
Zegedronken? Dat beweert Conner Rousseau niet te zijn. Maar voor Vooruit heeft hij grote dromen, zeker nu de 20% lonkt. Zijn ultieme doel? Vlaams Belang een kopje kleiner maken. "Ik wil aan de jonge generatie tonen dat er nog andere politici zijn dan die extreemrechtse paljassen."
Lees verder

Geweld en grootschalige plunderingen in Haïti omwille van stijging brandstofprijzen
In verschillende steden in Haïti zijn vrijdag opnieuw gewelddadige protesten uitgebroken en is er geplunderd, na de beslissing van de regering om de brandstofprijzen te verhogen. Enkele betogers plunderden zelfs een opslagplaats van het Wereldvoedselprogramma (WFP) van de Verenigde Naties. In de hoofdstad Port-au-Prince is het al sinds dinsdag onrustig.
Lees verder