Doorgaan naar hoofdcontent

Swingende Belgian Cats kennen geen problemen met Korea in tweede WK-match

Swingende Belgian Cats kennen geen problemen met Korea in tweede WK-match

Geen problemen voor de Belgian Cats tegen Korea. Met swingend basketbal realiseerden ze op de tweede groepswedstrijd op het WK in het Australische Sydney een afgetekende overwinning. De selectie van bondscoach Valéry Demory is meteen "back on track" voor een stek in de kwartfinale op de WK. "Morgen bevestigen tegen Puerto Rico is nu de boodschap," zei Antonia Delaere.

Lees verder

Kim Huybrechts adviseert Belgische fans voor Belgian Darts Open en stelt: "Darts is hier momenteel groter dan in Nederland"

Van vrijdag tot zondag strijdt de wereldtop van het darts in de Oktoberhallen in Wieze om de Belgian Darts Open, de twaalfde manche van de European Tour. Kim Huybrechts heeft de dartssport zien exploderen in ons land.

Lees verder

NBA-team Boston Celtics schorst topcoach coach Ime Udoka volledig seizoen na relatie met vrouwelijk staflid

Boston Celtics heeft zijn coach Ime Udoka donderdag een schorsing voor het hele NBA-seizoen 2022-23 opgelegd vanwege "schendingen van de gedragslijn" binnen de club. "Een beslissing over zijn toekomst bij de Celtics na komend seizoen volgt op een latere datum", zo klinkt het. Volgens Amerikaanse media verwijt de clubleiding Udoka een relatie met een vrouwelijk staflid.

Lees verder

Julie Vanloo heeft al meteen de topvorm te pakken op WK: "Belangrijke overwinning, maar nu knop omdraaien naar Puerto Rico"

Julie Vanloo is met de Belgian Cats aan een sterk WK bezig. De eerste twee wedstrijden tegen Amerika en Korea pake ze met veel vista en vooral veel bommen uit. "De winst tegen Korea is belangrijk, maar nu moeten we snel de knop omdraaien naar de partij van zaterdag tegen Puerto Rico," zei de shooting guard van de Belgian Cats.

Lees verder

Kazach Fedorov pakt wereldtitel bij de beloften, aanvallende Belgen niet beloond met medaille

Yevgeniy Fedorov heeft het WK voor beloften wielrennen op zijn naam geschreven. De Kazach van Astana was na een attractieve koers in het Australische Wollongong de beste van een onderonsje met de Tsjech Mathias Vacek. De Belgen reden een attractieve koers, maar kwamen finaal te kort voor de prijzen. De Noor Soren Warenskjold won de pelotonsprint voor het brons.

Lees verder

Belgische beloften blijven zonder medaille achter: "Sterk gereden, maar niet beloond"

De Belgische beloften toonden zich vrijdag op het WK voor beloften met een attractieve en attente koers, maar slaagden er niet in om die prestaties te verzilveren met een podiumplaats.

Lees verder

Na het thuisshirt met de vlammen stellen Rode Duivels uittenue met Tomorrowland-touch voor

Eén dag na de thuiszege tegen Wales (2-1) hebben de Rode Duivels hun uittenue voor WK 2022 in Qatar voorgesteld. De witte outfit is volgens Adidas "festivalgeïnspireerd" en moet de boodschap "LOVE" van Tomorrowland uitdragen.

Lees verder

Roberto Martinez blikt al vooruit naar 'ideale laatste match voor WK': "Tegen Nederland komen er veranderingen"

Bondscoach Roberto Martinez laat er geen gras over groeien. Na de 2-1 zege tegen Wales blikt hij al vooruit naar de wedstrijd van zondag in Amsterdam tegen Nederland.

Lees verder

"Er is een grens overschreden": Eendracht Aalst daagt eigen fans voor rechter

Eendracht Aalst trekt tegen "een kleine groep supporters" naar het gerecht. Voorzitter Patrick Le Juste ligt al langer onder vuur, maar "de persoonlijke aanvallen vallen niet meer onder gewoon protest", oordeelt manager Marc Vael. Vlaggen met Exit PLJ en Stop het wanbeleid zijn voor hen de druppel, maar het clubbestuur heeft het ook over een "fysieke aanval" tegenover een van de medewerkers.

Lees verder

WADA volgt eindelijk UCI en zet tramadol vanaf 2024 op lijst met verboden producten

Het wereldantidopingagentschap WADA beschouwt tramadol vanaf 2024 als een verboden product. Dat maakte de organisatie bekend na afloop van een samenkomst van het uitvoerend comité.

Lees verder

In de voetsporen van Nico Mattan en Robbie McEwen: Yves Lampaert gaat racen tegen een paard

Sint-Eloois-Winkel maakt zich op voor de jaarlijkse hoogdag. Op dinsdag 4 oktober is er de 166ste editie van Winkel Koerse. Het evenement heeft ook dit jaar enkele 'speciallekes' in petto. Zo neemt Yves Lampaert, die aanstaande zondag nog te bewonderen is op het wereldkampioenschap wielrennen in Australië, het op tegen een paard.

Lees verder

Nicholas Latifi verlaat F1-renstal Williams op einde van seizoen

Nicholas Latifi zit volgend jaar niet meer aan het stuur van een Williams. De Britse Formule 1-renstal bevestigde vrijdag dat de samenwerking eind dit seizoen wordt stopgezet.

Lees verder

Yanina Wickmayer bereikt finale dubbelspel op WTA Seoel

Yanina Wickmayer heeft zich vrijdag op het WTA-toernooi in het Zuid-Koreaanse Seoel (hard/251.750 dollar) geplaatst voor de finale van het dubbelspel.

Lees verder

Kersvers wereldkampioen wielrennen bij de beloften werd vorig jaar nog uit de Ronde van Vlaanderen gezet

Yevgeniy Fedorov is de nieuwe wereldkampioen wielrennen bij de beloften. De 22-jarige Kazach doet bij wielerliefhebbers allicht een belletje rinkelen want hij rijdt eigenlijk al twee seizoenen als prof bij Astana. Zo stond hij vorig jaar tijdens de Ronde van Vlaanderen even in het middelpunt van de belangstelling nadat hij uit koers werd gezet na een robbertje vechten op de fiets met onze landgenoot Otto Vergaerde (herbekijk de beelden hieronder).

Lees verder

Parcours voor WK-wegrit van volgend jaar in Schotland bekendgemaakt

De internationale wielerunie UCI heeft vrijdag het parcours bekendgemaakt voor de WK-wegrit van volgend jaar in Schotland. Vanuit hoofdstad Edinburgh vertrekken de renners op zondag 6 augustus voor een wedstrijd over 277,6 km. De streep ligt in Glasgow na tien rondjes over een lokaal circuit. In totaal moeten ze 3.167 hoogtemeters overwinnen.

Lees verder

Wereldtop is present, 18.000 fans verwacht voor Belgian Darts Open: "Vijf jaar geleden hadden we dit niet gedaan"

Dit weekend verzamelt de crème de la crème van de dartswereld in Wieze, voor de Belgian Darts Open. En er wordt een bom volk verwacht in de Oktoberhallen. "Vijf jaar geleden hadden we deze stap niet gezet", klinkt het bij organisator Golazo.

Lees verder

Goed nieuws voor Nederland: Favoriete Van Vleuten kan na val in aflossing toch starten in WK-wegrit

Annemiek van Vleuten komt zaterdag toch aan de start van de wegrit op het WK wielrennen bij de vrouwen. De Nederlandse favoriete kwam afgelopen woensdag nog stevig ten val tijdens de mixed team relay en liep daarbij een breukje in de elleboog op. Vrijdag kreeg ze toch groen licht om te starten in de wegrit. Dat meldt de Nederlandse wielerbond.

Lees verder

Officieel: Thierry Henry zondag als vervanger van bondscoach Martinez op de bank bij Rode Duivels

Geen Roberto Martinez zondag op de bank bij de Rode Duivels in de derby der Lage Landen tegen Nederland. De Belgische bondscoach kreeg donderdagavond een rode kaart voor spelbederf. Die vond die rode kaart onterecht, maar was volgens de letter van de wet wel correct. Assistent Thierry Henry zal zo op de bank plaatsnemen in Amsterdam.

Lees verder

Rode Duivels zijn door zege tegen Wales reekshoofd voor kwalificaties EK 2024 in Duitsland

Groepswinnaar worden in de Nations League dreigt moeilijk te worden voor de Rode Duivels, maar dankzij de 2-1-zege tegen Wales op donderdag zijn de Belgen wel al zeker dat ze reekshoofd zullen zijn bij de loting voor de kwalificaties van het EK 2024.

Lees verder

Spelers krijgen op WK toegang tot individuele data via applicatie van FIFA

Spelers zullen op het WK voetbal in Qatar onmiddellijk na een wedstrijd toegang hebben tot een rist persoonlijke data. De wereldvoetbalbond FIFA heeft daarvoor samen met spelersvakbond FIFPro een applicatie ontwikkeld, zo is vrijdag bekendgemaakt.

Lees verder

Elise Mertens bereikt halve finales dubbelspel op WTA-toernooi in Tokio

Elise Mertens heeft zich vrijdag geplaatst voor de halve finales van het dubbelspel op het WTA-toernooi in de Japanse hoofdstad Tokio (hard/757.900 dollar).

Lees verder

Bekerclash met RC Mechelen wordt wellicht vuurdoop voor Daan Vekemans (Lierse): "Hoop dat het Lisp mij snel leert kennen"

Daar is hij dan eindelijk! Daan Vekemans, de 22-jarige aanvaller die met best wel hoge verwachtingen overkwam van OH Leuven, maar van daar ook een vervelende scheenbeenblessure meebracht. Met enkele maanden uitstel kan hij eindelijk aan zijn verhaal bij Lierse beginnen schrijven. De bekerclash op zaterdagavond tegen RC Mechelen (20u) wordt mogelijk zijn eerste échte hoofdstuk.

Lees verder

Deze interlands mag u dit weekend niet missen: match tussen toplanden in crisis en interessante partij voor de Rode Duivels

Behalve Nederland-België op zondag staan er dit weekend nog een resem interessante matchen op het programma in de Nations League. Daarom selecteerden wij vijf wedstrijden die u niet mag missen.

Lees verder

Vader van Vlad Van Mechelen volgde medaillerace van zijn zoon noodgedwongen van thuis uit: "Mijn vrouw was vijf dagen onderweg naar Australië"

Terwijl zijn zoon Vlad in Australië naar een bronzen medaille spurtte op het WK voor juniores, zat vader Françis Van Mechelen thuis in Bertem nagelbijtend voor de tv. Normaal gezien zou ook hij naar Wollongong afreizen, maar na een rollercoaster van gebeurtenissen moest Françis uiteindelijk toch thuis voor de buis de WK-strijd volgen.

Lees verder

Kempenaar Jimmy Janssens verlengt contract bij Alpecin-Deceuninck: "Die eerste zege blijft een droom"

Jimmy Janssens heeft zijn contract bij wielerformatie Alpecin-Deceuninck verlengd tot eind volgend jaar, zo maakte het Belgische team vrijdag bekend.

Lees verder

Cristiano Ronaldo aangeklaagd voor gewelddadig gedrag vijf maanden na befaamd smartphone-incident

Vijf maanden na de feiten heeft de Engelse Voetbalfederatie FA Cristiano Ronaldo aangeklaagd voor "ongepast en/of gewelddadig gedrag" na de competitiewedstrijd van vorig seizoen tegen Everton. Ronaldo sloeg toen de smartphone van een jonge Everton-fan uit diens handen. De Portugees excuseerde zich weliswaar, maar wordt dus alsnog aangeklaagd.

Lees verder

BELGIAN DARTS OPEN. Belgische qualifiers weren zich kranig voor dolenthousiast publiek, maar stranden in eerste ronde: "Dit was een droom die uitkwam"

De eerste sessie van de Belgian Darts Open zit erop. Van de drie Belgische qualifiers kon er zich geen enkele plaatsen voor de tweede ronde.

Lees verder

PODCAST. Frank Raes interviewt Roger De Vlaeminck: "Van Aert is heel goed, maar we mogen ook niet overdrijven"

Elke maand interviewt Frank Raes voor Gazet van Antwerpen een iconisch figuur uit de Belgische sportwereld. In aanloop naar het WK wielrennen op de weg in het Australische Wollongong trapt Raes zijn interviewreeks af met een van de strafste Belgische wielrenners aller tijden: Roger De Vlaeminck (75). Beluister het interview hieronder.

Lees verder

Opschudding enkele uren voor afscheid Roger Federer: klimaatactivist betreedt terrein en steekt eigen arm in brand

Het publiek kijkt reikhalzend uit naar de afscheidswedstrijd van Roger Federer op de Laver Cup vrijdagavond, maar enkele uren eerder is er flink wat opschudding ontstaan op het Britse tennistoernooi. Een klimaatactivist betrad het terrein van de O2 Arena tijdens de match tussen Stefanos Tsitsipas en Diego Schwartzman. De man ging op het terrein zitten en sloeg iedereen met verstomming door zijn eigen arm in brand te steken.

Lees verder

Westerlo mist zondag vijf internationals voor de beker: "Niet correct, maar geen excuus"

Geen weekendje rust voor Jonas De Roeck en de spelers van Westerlo. De Kemphanen trekken zondag naar Eendracht Aalst voor hun eerste opdracht in de Beker van België. De Roeck moet voor de verplaatsing naar de carnavalstad wel vijf internationals missen.

Lees verder

Lothar uit 'Blind Getrouwd' verwacht stadionverbod na rellen vorig seizoen: "Ik zat slecht in m'n vel"

Lothar Callaerts (29), oud-Blind Getrouwd-kandidaat en fervent supporter van Beerschot, geeft in TV Familie toe dat hij flink in de fout ging toen hij in april het veld van Union Saint-Gilloise op liep en enkele rake klappen uitdeelde. "Ik zat slecht in mijn vel", zegt hij daarover.

Lees verder

Lionel Taminiaux sprint sneller dan Cees Bol en Stan Van Tricht in Zwevezele Koers

Lionel Taminiaux (Alpecin-Deceuninck) heeft vrijdag de 71e editie van Zwevezele Koers, een profkoers op de nationale kalender over 153,5 kilometer, op zijn naam gebracht.

Lees verder

DE BLIK VAN BISTIAUX. "Nergens meer verhalen van verraad en woordbreuk dan rond de strijd om de regenboogtrui"

De volle 23 jaar lang was Paul Bistiaux bij Royal Antwerp FC de bekendste en kleurrijkste clubsecretaris van het land. Vandaag is hij de vaste columnist voor Gazet van Antwerpen en ook hij kijkt uit naar de wegritten op het WK wielrennen in Australië. "Tegenstanders van een gans jaar worden die dag ineens maten. Allez, in theorie toch. Want in de praktijk zijn er ­nergens meer verhalen van ­verraad en woordbreuk dan rond de strijd om de regenboogtrui."

Lees verder

Rode Duivels spelen zondag tegen gehavend Nederland: geen Memphis Depay, Frenkie de Jong en Teun Koopmeiners

Memphis Depay, Frenkie de Jong en Teun Koopmeiners ontbreken in de selectie van het Nederlands elftal voor de afsluitende groepswedstrijd in de Nations League tegen België van komende zondag. De drie Nederlandse internationals liepen donderdag in Warschau tegen Polen (0-2) blessures op.

Lees verder

Spaanse gerecht opent onderzoek naar racistische gezangen aan adres Vinicius

Het Spaanse gerecht opent een onderzoek naar supporters van Atlético Madrid die zich vorige week in de stadsderby tegen Real bezondigden aan racistische gezangen aan het adres van Real Madrid-speler Vinicius, zo werd vrijdag bekendgemaakt.

Lees verder

LIVE WK. Wat kunnen Kopecky en De Wilde (belofte) op het WK in Australië? Volg het hier op de voet!

In de tijdrit werd ze negende, maar in de wegrit hoopt Lotte Kopecky wel met eremetaal naar België terug te keren. Bij de vrouwen rijden de elites en de beloften in een en dezelfde koers. Het is dus ook uitkijken naar Julie De Wilde, die haar ambities niet wegsteekt. Mis geen enkele update via onze LIVE!

Lees verder

Jonge Duivels verliezen eerste Derby der Lage Landen van het weekend

De eerste Derby der Lage Landen van het weekend heeft een 1-2-zege voor Nederland opgeleverd. Jong Oranje strafte voor de pauze de foutjes in de Belgische defensie af. Een sterk ingevallen Doku trok de Jonge Duivels na de pauze op sleeptouw, maar kreeg de scheve situatie niet meer rechtgezet.

Lees verder

Wim De Decker beseft dat er voor Beveren in eerste bekerronde maar weinig eer te rapen valt: "Als we winnen, is dat logisch"

SK Beveren start zijn bekeravontuur zondag met een verplaatsing naar eerstenationaler Wezet. T1 Wim De Decker wil graag een mooie bekercampagne spelen, al is er van onderschatting geen sprake. "We mogen niet in dezelfde val lopen als de voorbije jaren."

Lees verder

Jean-Paul Boëtius (ex-Racing Genk) geopereerd aan tumor: "Alles is goed verlopen"

De Nederlandse voetballer Jean-Paul Boëtius heeft een succesvolle operatie ondergaan. Bij de 28-jarige Rotterdammer werd onlangs een tumor in een testikel aangetroffen. "De operatie is achter de rug en goed verlopen", schrijft Boëtius op Instagram bij een foto waarop hij te zien is in een ziekenhuisbed.

Lees verder

Francis 'Cisko Kid' (48) glimt van trots met bronzen medaille van zoon Vlad (18) op WK wielrennen voor junioren: "Er hangen bijna geen nagels meer aan mijn vingers"

Ooit verdiende hij zijn strepen in de muziekwereld onder de naam 'Cisko Kid' of samen met zijn vrouw Erika als het duo 'Dynamite', maar tegenwoordig is Francis (48) vooral bekend als de vader van wielertalent Vlad Van Mechelen (18). Die behaalde op het WK wielrennen voor junioren in Australië immers een bronzen medaille. Al moest de fiere Francis die prestatie wel vanuit België volgen wegens een medisch probleem op de heenvlucht.

Lees verder

Jérémy Doku speelt zich in de kijker bij Jonge Duivels: "Niet bezig met wat er voorbije weken is gebeurd"

Na een moeilijk begin van het seizoen bij Stade Rennes moest Jérémy Doku tevreden zijn met een selectie voor de Jonge Duivels. De 20-jarige aanvaller liet het niet aan zijn hart komen en trok met een sterke invalbeurt alle aandacht naar zich toe.

Lees verder

Steven Defour krijgt mooi compliment van Burnley-legende: "Meest getalenteerde speler die ik gecoacht heb"

Sean Dyche was van oktober 2012 tot april dit jaar coach bij Burnley, de huidige club van Vincent Kompany. De 51-jarige Engelsman werkte in die tijd samen met een pak spelers, maar volgens hem was Steven Defour de meest getalenteerde van allemaal. Dat vertelde Dyche tijdens Fozcast, de podcast van Ben Foster (voormalig doelman van onder meer Manchester United en Engeland, red.).

Lees verder

Telenet Giants Antwerp voorbij Kortrijk en ex-coach Beghin naar 1/8ste finales Beker van België

Telenet Giants Antwerp heeft zich na een spannende partij en versus tweedeklasser Kortrijk Spurs van coach Christophe Beghin (ex-Giants) geplaatst voor de 1/8ste finales van de Beker van België.

Lees verder

Bekerstunt! Dessel Sport nekt profclub Virton na verlengingen en mag dromen van topaffiche

Dessel Sport zette vrijdagavond een regelrechte stunt neer tegen Virton. In de vijfde ronde van de Beker van België waren de Kempenaars met 2-1 te sterk voor de Luxemburgers, die net voor de rust tot tien man werden herleid. Daar kon Dessel Sport optimaal van profiteren, al had de eerstenationaler daar wel extra tijd voor nodig.

Lees verder

OVERZICHT NATIONS LEAGUE. Hongarije is na wereldgoal en verrassende zege in Duitsland bijna zeker van play-offs, Engeland degradeert

De derde groep van Divisie A heeft vrijdagavond een fikse verrassing opgeleverd. Hongarije won met 0-1 op bezoek bij Duitsland en blijft zo verrassend leider met nog maar één speeldag te gaan. Engeland verloor de andere groepswedstrijd met 1-0 van Italië en degradeert naar Divisie B. In Divisie D viel zowaar een Belgisch getinte goal te noteren, want Teddy Teuma scoorde voor Malta.

Lees verder

KOPMAN. "Van Aert is genereus naar ploegmaats en vrienden, maar gunt hij Evenepoel de wereldtitel?"

Geboren en getogen in de Kempense wielergrond en met meer dan een decennium ervaring in het peloton richt wielerjournalist Guy Van Den Langenbergh zijn eigenzinnige blik op de koers. "Wout van Aert heeft zondag in ­Wollongong zijn laatste afspraak van het wegseizoen. Of het ook een afspraak met de geschiedenis wordt, zal ­blijken."

Lees verder

Geen interland voor Chadli, wel bekervoetbal met Westerlo: "Een maand na het EK dacht ik aan stoppen bij de Rode Duivels"

Geen Nederland - België, wel de bekerwedstrijd Eendracht Aalst - Westerlo voor Nacer Chadli (33). Een gesprek met een tricolore tintje. "Ik hoop dat die match tegen Italië niet mijn laatste is bij de nationale ploeg."

Lees verder

Dubbelinterview Franky Van der Elst - Johan Boskamp: "Van Gaal zou een goeie bondscoach zijn voor België"

Vergeet de Nations League. De interland Nederland - België is vooral dé laatste grote test voor het WK in Qatar. Hoe ver staan we echt? Wij brachten alvast Franky Van der Elst (61) en Johan Boskamp (73) samen voor een derby der Lage Landen onder analisten. "De Hollandse ploeg is beter in zijn geheel, maar zij hebben geen De Bruyne en Courtois."

Lees verder

LIVE BEKER VAN BELGIË. Wie stoot er door naar de volgende ronde: RC Mechelen of Lierse K?

Een topaffiche om vingers van af te likken: zaterdagavond nemen Lierse Kempenzonen en Racing Mechelen het tegen elkaar op in een traditiekraker. Wie stoot er door naar de volgende ronde? Dat volg je hier LIVE vanaf 19u30

Lees verder

Dries Ventôse (RC Mechelen) heeft nog een eitje te pellen met ex-club Lierse: "Ik ben er veel geld kwijtgespeeld tijdens het kaarten"

Vanavond neemt RC Mechelen, dat uitkomt in de tweede amateurklasse, het in de vijfde ronde van de beker op tegen Lierse, dat twee reeksen hoger speelt. Racing-speler Dries Ventôse (32) keert straks als underdog terug naar de club waar het voor hem allemaal is begonnen: als 17-jarige maakte hij destijds zijn debuut op het Lisp. "Hier kijk ik echt wel naar uit. Ook onze vurige ­aanhang wil niets minder dan een overwinning."

Lees verder

Antwerpenaar Senne Ceulemans treft met Knokke zijn ex-club: "We dromen van een bekerstunt tegen Beerschot"

Terwijl de Rode Duivels het beste van zichzelf geven in de Nations League, trekt Beerschot in de vijfde ronde van de Beker van België naar Knokke. De 20-jarige Antwerpenaar Senne Ceulemans wordt door FC Knokke gehuurd van KV Mechelen en heeft ook een verleden op het Kiel. "Dit is voor mij een heel speciale wedstrijd."

Lees verder

Beerschot bekert tegen Knokke zonder internationals Vaca en Sebaoui

Ramiro Vaca en Ilias Sebaoui zijn zondag niet beschikbaar voor Beerschot. Vaca speelt zaterdagavond in het Franse Orléans met Bolivia een oefenduel tegen Senegal. Sebaoui speelt deze week twee keer met de beloften van Marokko tegen die van Senegal. Dante Rigo zit in Knokke zijn tweede schorsingsdag uit. Op dit afwezige drietal na kan Andreas Wieland over zijn volledige kern beschikken. Iedereen is fit. De coach ­kondigde aan dat hij in dit bekerduel wil roteren, maar daarin ook niet zou overdrijven.

Lees verder

Vader Evenepoel en vader Van der Poel kijken uit naar hun zonen op het WK: "Als Mathieu met Remco meegaat, zit Wout gegarandeerd in hun wiel"

Zondag zijn hun zonen concurrenten, bijna dertig jaar geleden waren de vaders ploegmaten. Adrie van der Poel (63) en Patrick Evenepoel (54) droegen een jaar lang hetzelfde shirt. Aan de vooravond van het WK kijken ze vooruit naar de zoveelste belangrijke afspraak voor hun zonen. Als ex-renners, maar toch vooral als vaders.

Lees verder

Frank Raes interviewt Roger De Vlaeminck: "Van Aert is heel goed, maar de Tour zal hij nooit winnen. Dat beseft Wout zelf ook wel"

Elke maand interviewt Frank Raes voor Gazet van Antwerpen een iconisch figuur uit de Belgische sportwereld. In aanloop naar het WK wielrennen op de weg in het Australische Wollongong trapt Raes zijn interviewreeks af met een van de strafste Belgische wielrenners aller tijden: Roger De Vlaeminck (75). Het interview werd ook opgenomen als podcast, die kan je helemaal onderaan beluisteren.

Lees verder

'Team Remco' is dubbel zo groot als 'Team Wout', maar mag je op een WK eigenlijk een 'ploegmaat' van een ander land helpen?

Wie wereldkampioen wil worden, kan altijd wel een paar extra vrienden in het peloton gebruiken. En die vind je niet zelden bij de ploegmaats met wie je de rest van het jaar afwerkt. Welke merkenploeg is het sterkst vertegenwoordigd op het WK? En hoe zit dat eigenlijk? Mág je wel over de landsgrenzen heen 'een ploegmaat' helpen?

Lees verder

WK VOLLEYBAL. Yellow Tigers beginnen met zorgen aan race naar Parijs

Een slechte zomer, een gehavend team en een gecontesteerde bondscoach: de Yellow Tigers vatten vandaag in penibele omstandigheden hun WK aan. Een stand van zaken.

Lees verder