Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 9 september 2022

Stad Hamont-Achel: Boek online je afspraak in bij dienst Stadsontwikkeling

Boek online je afspraak in bij dienst Stadsontwikkeling

Wil jij een omgevingsvergunning aanvragen, algemene informatie verkrijgen omtrent percelen/verkavelingen of openbare onderzoeken inkijken? Dan kan je vanaf vandaag je afspraak bij de dienst Stadsontwikkeling online inboeken via https://hamont-achel.mijnafspraakmaken.be/Client/. De medewerkers bereiden je afspraak voor en helpen je verder op het door jou gekozen moment.

Sinds 1 juli 2021 was het al mogelijk om je eigen afspraak online in te boeken bij de dienst Burgerzaken om bijvoorbeeld een nieuwe identiteitskaart, Kids-ID of rijbewijs aan te vragen. Het afsprakensysteem werd sinds september 2022 uitgebreid waardoor je nu ook online een afspraak kan inboeken bij de dienst Stadsontwikkeling.

Let wel: momenteel zit het afsprakensysteem voor de dienst Stadsontwikkeling nog in de testfase. Het is dus mogelijk dat er nog kleine fouten aanwezig zijn. Door het afsprakensysteem al open te stellen voor de burgers kunnen eventuele fouten opgespoord en gecorrigeerd worden.

Lees verder

Openluchtfilm 'Gli Anni Piu Belle' vertoond in Cinema Walburg omwille van slecht weer

Omwille van het slechte weer wordt de openluchtfilm van morgenavond vertoond in Cinema Walburg. Op het programma staat 'Gli Anni Piu Belle', een Italiaanse film over vier vrienden die elkaar regelmatig uit het oog verliezen om elkaar steeds weer terug te vinden. 

De film start om 20.15 uur. De toegang is gratis. 

Meer info: Openluchtfilm: Gli Anni Piu Belle - Stad Hamont-Achel

Lees verder

Eerste regenboogzebrapad aangelegd in Achel
Alle kleuren van de regenboog, die vind je terug in Achel-centrum op de Generaal Demseylaan. Daar legde het Agentschap Wegen en Verkeer gisteren namelijk het eerste regenboogzebrapad van Hamont-Achel aan.
 
Iedereen heeft het recht om zich altijd en overal op z'n gemak te voelen. Door het aanbrengen van regenboogzebrapaden geeft Hamont-Achel aan een warme en toegankelijke stad te zijn waar elke inwoner zich thuis moet kunnen voelen ongeacht genderidentiteit of seksuele geaardheid.
 
Goed nieuws: ook in de andere drie kerkdorpen worden er binnenkort regenboogzebrapaden geschilderd!
Lees verder

Diverse werken in Hamont-Achel van 12 t.e.m. 14 september

Op verschillende locaties in Hamont-Achel vinden er vanaf maandag 12 september tot en met woensdag 14 september werken plaats. Zo wordt voor een rioolaansluiting in de Bosstraat het fietspad opengebroken, wordt er nabij het Scoutsheem gewerkt aan het fietsroutenetwerk en vinden er herstellingswerken plaats aan het Chrysantenpad.


Omwille van een aansluiting op de riolering wordt het fietspad op de Bosstraat ter hoogte van nummer 114 komende maandag opengebroken. Na het graven van een sleuf en het aankoppelen van de afvoer op het rioolnetwerk, wordt de sleuf terug dicht gemaakt en wordt er beton aangebracht voor het fietspad.


Omdat de nieuwe betonplaat voldoende moet uitharden, wordt er voor de fietsers een omleiding voorzien tot en met vrijdag 16 september. Het doorgaand verkeer kan tijdens de werken op maandag 12 en dinsdag 13 september – tussen 07.30 en 16.00 uur – beurtelings passeren door middel van verkeerslichten.


Opknapbeurt voor fietspaden

Vanaf maandag 12 september worden er werken uitgevoerd aan het fietsroutenetwerk nabij het Scoutsheem. De fietspaden krijgen hierbij een opknapbeurt. Hierdoor zijn knooppunten 513 en 514 gedurende drie dagen – maandag, dinsdag en woensdag – niet toegankelijk voor fietsers of voetgangers.


Ook aan het Chrysantenpad in Hamont wordt er gedurende deze drie dagen gewerkt. Het pad is tijdens deze herstellingswerken niet toegankelijk.

Lees verder