Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 5 september 2022

“Soloseks kan je immuunsysteem een boost geven.” Experts delen 15 eyeopeners uit hun vakgebied

HLN
"Soloseks kan je immuunsysteem een boost geven." Experts delen 15 eyeopeners uit hun vakgebied
Een smoothie is net zo gezond als een glas cola. Slechte slapers moeten dringend stoppen met vroeger in bed te kruipen. En wist je dat masturberen goed is voor je immuniteit? Omdat je nooit te oud bent om bij te leren, delen vijftien experts eyeopeners uit hun vakgebied. Pas deze inzichten toe, en je gaat gelukkiger, gezonder en onbezorgd door het leven. "Een dik haartje op je kin? Dat overkomt elke gezonde vrouw weleens – mezelf incluis."
Lees verder

"Een boete van 4.826 euro? Die betaal ik wel even": politie neemt zeven voertuigen in beslag tijdens controleactie en int voor ruim 8.000 euro aan openstaande boetes
De politie van Mechelen-Willebroek heeft afgelopen zaterdag vijf voertuigen getakeld. De eigenaars ervan hadden allen nog openstaande boetes.
Lees verder

Politie neemt vijf voertuigen in beslag: "Een bestuurder betaalde zijn openstaande boetes van 4826 euro ter plekke"
De politie van Mechelen-Willebroek heeft afgelopen zaterdag vijf voertuigen getakeld. De eigenaars ervan hadden allen nog openstaande boetes.
Lees verder

Romelu Lukaku revalideert enkele dagen bij Lieven Maesschalck in Antwerpen
Een paar dagen revalideren in Antwerpen. Romelu Lukaku (29) laat zijn heupblessure de komende dagen behandelen bij Lieven Maesschalck. Inter gaf de toestemming aan 'Big Rom' om naar België af te reizen.
Lees verder

Linda de Mol terug op tv na 'The Voice of Holland'-schandaal: "Ik zou liegen als ik zei dat het goed met haar ging"
Na een stilte van zeven maanden verscheen Linda de Mol zondagavond terug op televisie in Nederland. Ze verdween uit de publiciteit na de onthullingen over seksueel grensoverschrijdend gedrag door haar partner, Jeroen Rietbergen, en de uitspraken van haar broer, John de Mol, die de schuld op de slachtoffers afschoof. Linda werkte hard aan haar comeback, maar de storm is nog niet gaan liggen. Het volgende schandaal diende zich intussen al aan. "Rietbergen woont gewoon weer bij haar."
Lees verder

Onzekerheden steken de kop op bij 'De schaal Van Pascale': "We willen écht verrast worden"
Alle begin is moeilijk, en dat ondervindt Sofie aan den lijve bij 'De schaal van Pascale'. De andere kandidaten en de ervaren jury bezorgen haar extra spanningen, al heeft ze geen reden om aan zichzelf te twijfelen. Tranen van stress vloeien over haar wangen, maar daar schieten presentatoren Kürt Rogiers en Pascale Naessens te hulp als steunpilaar. "Wij hebben er vertrouwen in", troost Pascale. "Nu jij nog."
Lees verder

Van zaaien tot composteren: zo herstel je een dor gazon in het najaar
Na de hete en droge zomer zijn de gazons in Vlaanderen nog rosser dan ros. Echt veel regen komt er de komende weken ook niet aan. Wat kan je dit najaar doen om je gazon maximaal te laten herstellen? Bouwsite Livios vroeg het aan Bart Verelst van Groen Groeien.
Lees verder

Zo herstel je een dor gazon in het najaar: "nu krijgt gras geen concurrentie van onkruid"
Na de hete en droge zomer zijn de gazons in Vlaanderen nog rosser dan ros. Echt veel regen komt er de komende weken ook niet aan. Wat kan je dit najaar doen om je gazon maximaal te laten herstellen? Bouwsite Livios vroeg het aan Bart Verelst van Groen Groeien.
Lees verder

Turkse inflatie stijgt boven 80 procent
De inflatie in Turkije is in augustus voorbij de kaap van 80 procent gegaan. De consumptieprijzen lagen er 80,21 procent hoger dan een jaar eerder, zo blijkt maandag uit cijfers van het Turkse statistiekbureau. Dat is het hoogste peil sinds 1998.
Lees verder

Twee doden en elf gewonden bij zware explosie bij Russische ambassade in Kaboel
In de Afghaanse hoofdstad Kaboel is maandag in de buurt van de Russische ambassade een zware explosie gehoord. Volgens berichten in Afghaanse media zou de explosie gebeurd zijn op een moment dat tal van mensen voor de diplomatieke post aan het aanschuiven waren voor een visum.
Lees verder

Weyts trekt 500.000 euro uit om meer meisjes en vrouwen te betrekken in de sportwereld
Vlaams minister van Sport Ben Weyts (CD&V) maakt 500.000 euro vrij om projecten te steunen die meer meisjes en vrouwen moeten activeren binnen de sport, zowel als sporter, begeleider, coach als clubbestuurder. Dat maakt hij vandaag bekend.
Lees verder

Braziliaanse man overleeft anderhalve week op zee in koelkast
Een Braziliaanse man heeft naar eigen zeggen in totaal 11 dagen op zee overleefd. Toen zijn boot zonk voor de kust van Noord-Brazilië, klom hij snel in een grote koelkast die bleef drijven. Anderhalve week later werd hij gered.
Lees verder

Drie zwaargewonden nadat bestuurder groep voetgangers van weg maait in Toulouse
In Toulouse, in het zuiden van Frankrijk, heeft een bestuurder zondagochtend een groep voetgangers van de weg gemaaid. Negen mensen werden geraakt, drie onder hen liepen ernstige verwondingen op. Er zijn geen doden gevallen.
Lees verder

Sioen legt deel fabriek in Moeskroen twee weken stil wegens hoge energieprijzen
De West-Vlaamse textielgroep Sioen sluit een deel van haar fabriek in Moeskroen gedurende minstens twee weken, wegens de hoge energieprijzen. Dat heeft de christelijke vakbond bevestigd. De betrokken werknemers worden in tijdelijke werkloosheid om economische redenen gezet.
Lees verder

Marc Degryse blikt vooruit op Europese avonturen: "Club Brugge is meer dan ooit gewapend voor de Champions League"
Deze week komen onze vier Belgische ploegen in actie in Europa. Onze huisanalist Marc Degryse blikt vooruit. "Club Brugge moet woensdag winnen tegen Leverkusen wil het overwinteren in Europa." En wat verwacht hij van Anderlecht, Union en AA Gent?
Lees verder

"Ik zag eruit als een idioot, dit komt sowieso overal op televisie": Kyrgios begaat opmerkelijke blunder tijdens duel tegen Medvedev
Nick Kyrgios staat in de kwartfinales van de US Open, maar de Australiër beging wel een opvallende blunder tijdens het duel tegen de Russische titelverdediger Daniil Medvedev. "Ik dacht eerlijk gezegd dat dit mocht."
Lees verder

Veel kritiek op tweede seizoen van 'Klopjacht': "Die kliklijn was geen goed idee"
Er is heel wat commotie rond het nieuwe concept van 'Klopjacht'. Vanaf dit seizoen kunnen de kijkers namelijk helpen bij de zoektocht naar de 15 voortvluchtige kandidaten. Maar heel wat fans van het programma vinden het jammer dat er zoveel geklikt wordt door televisiekijkend Vlaanderen. "Ze maken het de kandidaten bijna onmogelijk", klinkt het op Twitter.
Lees verder

Volg het grote voorzittersdebat 'Voka Rentrée' live om 19u
Ben je klaar voor hét event met de top van de Vlaamse bedrijfswereld en de politiek? Want om 19u trapt de Voka Rentrée een ongetwijfeld verhit politiek-economisch jaar af.
Lees verder

Mama Floor zingt over haar burn-out voor haar kinderen. "Hiervoor vroeg mijn jongste elke dag of ik doodging"
Mama heeft een burn-out: hoe leg je in hemelsnaam uit wat dat betekent? Momfluencer en mama van drie zonen Floor van der Linden (41) crashte een paar maanden geleden letterlijk en figuurlijk, maar de muzikante zingt nu haar weg terug naar herstel. Ze noemt haar nummers op sociale media #songsformysons, want met de liedjes zorgt ze ook dat haar zoontjes begrijpen wat ze doormaakt. Een kinderpsychologe geeft extra advies: "Kinderen voelen héél snel dat er iets aan de hand is."
Lees verder

Vervangt Emilia Clarke straks Amber Heard in 'Aquaman 2'? "Ze staat op de castlijst van Google"
Vervangt 'Game of Thrones'-gezicht Emilia Clarke straks Amber Heard in de sequel van de DC-film 'Aquaman'? Het zou zomaar kunnen, menen oplettende fans. Emilia's naam verscheen recent namelijk op de castlijst van Google. Een foutje? Of een teken dat de rolwissel nu écht een feit is?
Lees verder