Doorgaan naar hoofdcontent

Shakira heeft het voor het eerst over haar breuk met Gerard Piqué: “Het is extreem moeilijk”

HLN
Shakira heeft het voor het eerst over haar breuk met Gerard Piqué: "Het is extreem moeilijk"
In juni gingen zangeres Shakira en voetballer Gerard Piqué uit elkaar na een relatie van elf jaar. Zo'n drie maanden nadat het nieuws bekendraakte heeft de Colombiaanse zich nu voor het eerst uitgesproken over de zeer publiekelijke relatiebreuk. "Hij blijft de vader van mijn kinderen", klinkt het in 'Elle'.
Lees verder

Protesten uitgebroken in Rusland tegen gedeeltelijke mobilisatie: al meer dan 1.000 mensen opgepakt in 38 steden
In verscheidene steden in Rusland is protest uitgebroken tegen het besluit van president Vladimir Poetin om een deel van de bevolking onder de wapens te roepen voor de strijd in Oekraïne. Volgens de Russische burgerrechtenorganisatie OVD-Info zijn al zeker 1.026 mensen aangehouden in 38 steden. Vermoedelijk zijn dat er in werkelijkheid zelfs meer. "We publiceren alleen de namen van die mensen van wie we het zeker weten en van wie we de namen kúnnen publiceren."
Lees verder

Protesten uitgebroken in verscheidene steden in Rusland tegen gedeeltelijke mobilisatie
In verscheidene steden in Rusland is protest uitgebroken tegen het besluit van president Vladimir Poetin om een deel van de bevolking onder de wapens te roepen voor de strijd in Oekraïne. Volgens de Russische burgerrechtenorganisatie OVD-Info zijn zeker 268 mensen aangehouden.
Lees verder

Protesten uitgebroken in verscheidene steden in Rusland tegen gedeeltelijke mobilisatie: al zeker 746 mensen aangehouden in 36 steden
In verscheidene steden in Rusland is protest uitgebroken tegen het besluit van president Vladimir Poetin om een deel van de bevolking onder de wapens te roepen voor de strijd in Oekraïne. Volgens de Russische burgerrechtenorganisatie OVD-Info zijn al zeker 746 mensen aangehouden in 36 steden. Vermoedelijk zijn dat er in werkelijkheid zelfs meer. "We publiceren alleen de namen van die mensen van wie we het zeker weten en van wie we de namen kúnnen publiceren."
Lees verder

Brussels parlementslid valt over betonblok nadat tegenstanders circulatieplan het hadden verschoven: "Een stuk van mijn tand kwijt, maar het had erger gekund"
Juan Benjumea-Moreno, Brussels parlementslid voor Groen, reed maandagavond met zijn fiets tegen een betonblok op de George Moreaustraat in Kuregem. Het blok werd verplaatst door tegenstanders van het nieuwe circulatieplan in Anderlecht.
Lees verder

Brussels parlementslid valt over betonblok nadat tegenstanders circulatieplan het verschoven: "Een stuk van mijn tand kwijt, maar het had erger gekund"
Juan Benjumea-Moreno, Brussels parlementslid voor Groen, reed maandagavond met zijn fiets tegen een betonblok op de George Moreaustraat in Kuregem. Het blok werd verplaatst door tegenstanders van het nieuwe circulatieplan in Anderlecht.
Lees verder

Russen proberen massaal vlucht te boeken naar buitenland, maar "geen tickets voor mannen tussen 18 en 65"
Kort na de speech waarin de Russische president Vladimir Poetin opriep tot gedeeltelijke militaire mobilisatie, proberen Russen massaal het land uit te vluchten. Sinds woensdagochtend is een rush ontstaan op vliegtickets vanuit Rusland naar het buitenland. De prijzen voor vliegtickets schieten de lucht in en alle vluchten zijn inmiddels volgeboekt. Bovendien worden er geen tickets meer verkocht aan mannen tussen 18 en 65, zo bevestigt Derk Sauer, uitgever van 'The Moscow Times', aan VTM Nieuws.
Lees verder

Waals Parlement verbiedt uithuiszettingen tussen november en maart
Het Waals Parlement heeft woensdag unaniem een decreet van meerderheidspartijen PS-MR-Ecolo goedgekeurd dat uithuiszettingen verbiedt tussen 22 november 2022 en 15 maart 2023. Ook het verbod op elektriciteits- en gasafsluitingen tot eind december is unaniem goedgekeurd.
Lees verder

"Naar een duel met Evenepoel voor Giro-winst?": onze chef wielrennen vraagt zich af of verlengd contract ook nieuwe doelen brengt voor Van Aert
"Hoe gaat het verder van hier?", zo vraagt onze chef wielrennen Marc Ghyselinck zich af nadat Wout van Aert vandaag zijn contract bij Jumbo-Visma verlengde tot 2026. "Blijft hij ook volgend jaar en de jaren daarna in de grote rondes een super domestique? Of gaat hij zelf zijn kans?"
Lees verder

Onze chef wielrennen na contractverlenging Wout van Aert: "En nu een duel met Evenepoel voor Giro-winst?"
"Hoe gaat het verder van hier?", zo vraagt onze chef wielrennen Marc Ghyselinck zich af nadat Wout van Aert vandaag zijn contract bij Jumbo-Visma verlengde tot 2026. "Blijft hij ook volgend jaar en de jaren daarna in de grote rondes een super domestique? Of gaat hij zelf zijn kans?"
Lees verder

Hoogbegaafde Jade is pas achttien, maar start derde jaar Geneeskunde én staat op WK wielrennen: "Op haar vijftiende was ze al geslaagd voor het toegangsexamen aan de unief, maar we vonden dat te snel"
Amper achttien jaar is Jade Linthoudt uit Appelterre, maar toch start ze binnenkort al aan haar derde jaar Geneeskunde. Eerst staat ze vrijdag nog op het wereldkampioenschap wielrennen. Het wielrennen is een uitlaatklep voor de hoogbegaafde wielrenster.
Lees verder

Centrale bank VS verhoogt rente met 0,75 procentpunt
De Amerikaanse centrale bank heeft het belangrijkste rentetarief in de Verenigde Staten met 0,75 procentpunt verhoogd om de hoge inflatie te beteugelen. Het betekende de vierde rentestap van de Federal Reserve op rij dit jaar waarvan de laatste drie keer de rente met driekwart procentpunt omhoog ging. De centrale bank gaat ook uit van verdere renteverhogingen dit jaar en zegt vastberaden te zijn de inflatie terug te brengen tot de doelstelling van 2 procent.
Lees verder

Nieuw hoofdstuk voor Nick uit 'Blind getrouwd': "Grote stap met de liefde van mijn leven"
Nick Laenen, bekend van zijn deelname aan 'Blind getrouwd', had op woensdag heuglijk nieuws voor al zijn volgers. Vorige jaar raakte bekend dat Laenen een nieuwe vriend had. Ondertussen zijn Nick en zijn nieuwe partner klaar voor een nieuw hoofdstuk.
Lees verder

ANALYSE. De heksenketel in Sint Truiden: alle kandidaat-burgemeesters zijn geen onbesproken blad. Wie krijgt de sjerp?
Het zoveelste schandaal deed Veerle Heeren (CD&V) vorige vrijdag definitief de das om. Rond de Limburgse fruitstad hangt al jaren een geur van gesjoemel. De drie coalitiepartijen CD&V, N-VA en Open Vld schuiven elk hun kandidaat naar voren maar niemand is onbesproken. Wie wordt de nieuwe Truiense burgemeester?
Lees verder

Centrale verdediger of toch op de '6', waar ligt de toekomst van Witsel (bij club én land)? "Ik ben en blijf middenvelder"
Voetbalintelligentie als trigger voor zijn nieuwe positie als centrale verdediger bij Atlético Madrid. Maar u mag Axel Witsel (33) straks gewoon op het middenveld verwachten bij de Rode Duivels. "Ik ben un numéro six, een nummer zes."
Lees verder

Zoon woordvoerder Poetin tijdens neptelefoontje over mobilisatie: "Ik ga niet naar het front en zal dat wel oplossen op een andere manier"
Op Twitter worden beelden gedeeld van een Russische journalist die de zoon van Kremlinwoordvoerder Dmitri Peskov aan de lijn zou hebben en zich voordoet als een militair die de man vertelt dat hij zich moet melden voor de mobilisatie. Peskov maakt echter duidelijk dat hij dat niet van plan is, omdat hij het "wel zal oplossen op een ander niveau".
Lees verder

Lichaam gevonden in Peru dat kan toebehoren aan vermiste Natacha de Crombrugghe (28): identificatie moet duidelijkheid brengen
Er is in Peru een lichaam gevonden dat mogelijk toebehoort aan de sinds januari vermiste Belgische toeriste Natacha de Crombrugghe (28). Dat melden Peruviaanse media. Buitenlandse Zaken wil het nieuws bevestigen noch ontkennen bij de Franstalige zender RTL Info, en wacht liever de conclusies van het onderzoek af.
Lees verder

IAEA-topman: "Situatie aan kerncentrale van Zaporizja verslechtert verder"
De situatie in de Oekraïense kerncentrale van Zaporizja "verslechtert verder", waarschuwt directeur-generaal Rafael Grossi van het Internationaal Agentschap voor Atoomenergie (IAEA) woensdag. Oekraïne beschuldigt Rusland ervan de centrale opnieuw te bombarderen.
Lees verder

Dit (te hoog gegrepen) eisenpakket vroeg Lionel Messi van FC Barcelona tijdens gesprekken over verlenging, Catalanen nu op achterste poten
De Spaanse krant El Mundo heeft mailverkeer uit 2020 tussen de vader van Lionel Messi en FC Barcelona in bezit gekregen. In die periode werd onderhandeld over een nieuw contract met de Argentijnse superster, voordat de financiële situatie in Barcelona hem richting uitgang dirigeerde. De Catalaanse club is zeer ontstemd over het feit dat de gevoelige informatie is uitgelekt.
Lees verder

Acht maanden na haar coming-out: Britse zangeres Emeli Sandé is verloofd met haar vriendin
Goed nieuws voor volgers van Emeli Sandé (35). De Britse zangeres is verloofd met haar vriendin Yoana Karemova. Het nieuws komt er zo'n acht maanden nadat Sandé bekendmaakte dat ze op vrouwen valt.
Lees verder