Doorgaan naar hoofdcontent

Schietpartij in Deurne: “Drie mannen openden het vuur op een camionette”

HLN
Schietpartij in Deurne: "Drie mannen openden het vuur op een camionette"
In de Van Havrelei in Deurne vond maandagavond een schietpartij plaats. De politie bevestigt dit en is ter plaatse. Een buurtwoonster meent drie mannen gezien te hebben die het vuur openden op een bestelwagen. Een voertuig zou aangehouden zijn op de Singel.
Lees verder

Schietpartij in Deurne: "Drie mannen openden het vuur op een bestelwagen", aldus getuige
In de Van Havrelei in Deurne vond maandagavond rond 18 uur een schietpartij plaats. De politie bevestigt dit en is ter plaatse. Een getuige meent drie mannen gezien te hebben die het vuur openden op een witte bestelwagen: "Waarna ze in volle vaart in een personenwagen stapten en wegsnelden." Een voertuig zou onderschept zijn op de Antwerpse Binnensingel.
Lees verder

Schietpartij in Deurne: "Drie mannen openden het vuur op een bestelwagen"
In de Van Havrelei in Deurne heeft maandagavond rond 18 uur een schietpartij plaatsgevonden. De politie bevestigt en is ter plaatse. Een getuige meent drie mannen gezien te hebben die het vuur openden op een witte bestelwagen, "waarna ze in volle vaart in een personenwagen stapten en wegsnelden." Een voertuig zou onderschept zijn op de Antwerpse Binnensingel, ter hoogte van de Plantin en Moretuslei.
Lees verder

ONZE OPINIE. "CD&V wil zich niet meer laten temmen, maar kan klauwend ten onder gaan"
Het moest een groots moment met doordachte koopkrachtmaatregelen voor Vlamingen worden. We moesten geduld hebben. Vlaanderen zou na langere tijd met goed beleid komen. Dat gebeurde niét. Jan Jambon draagt straks de historische primeur van een uitgestelde Grote Vlaamse Spreekbeurt. Voor de minister-president is dit een pijnlijke blamage. Alsof er nog niet genoeg barsten zaten in zijn imago. En dat omdat N-VA en ook Open Vld zich miskeken hebben op een CD&V die zich niet meer wil laten temmen. Maar CD&V kan klauwend ten onder gaan.
Lees verder

CD&V-voorzitter Mahdi reageert op regeringscrisis: "Indexering van kinderbijslag is voor ons rode lijn"
De Vlaamse regering verkeert in crisis nadat geen akkoord kon worden bereikt over de begroting. De boosdoener voor die mislukking is volgens N-VA en Open Vld CD&V-voorzitter Sammy Mahdi. De roep naar een regering zonder CD&V, maar mét Vooruit, begint steeds luider te klinken. "Wat hebben mensen eraan als we eruit stappen", poneert Mahdi in de studio van VTM NIEUWS. Voor de CD&V-voorzitter blijft de indexering van de kinderbijslag een rode lijn.
Lees verder

Queen Consort Camilla schaft traditie af die Elizabeth na aan het hart lag: "Het einde van een tijdperk"
Camilla (75), de nieuwe Britse Queen Consort, mag dankzij haar rol als echtgenote van de koning bepaalde beslissingen nemen over de werking van het paleis. Zal zal dat niet op dezelfde manier aanpakken als Elizabeth, zo vertellen insiders aan de Mirror. "De Queen was erg gehecht aan haar hofdames, Camilla hoeft er geen."
Lees verder

Giro of Tour in 2023 voor Evenepoel? Coach wil niet op beslissing vooruitlopen, maar: "Met dit niveau kan hij ook in Tour ver komen"
Precieze details geeft hij niet prijs, de concurrentie leest mee. Maar de algemene sportief-wetenschappelijke analyse van Koen Pelgrim, teamcoach bij Quick.Step-Alpha Vinyl, over Vueltawinnaar en nieuwe wereldkampioen Remco Evenepoel zegt meer dan voldoende. "Hij is nog jong. Er blíjft dus marge voor progressie."
Lees verder

Kremlin-woordvoerder Dmitri Peskov ontkent dat Rusland grenzen wil sluiten om uittocht te stoppen
Kremlin-woordvoerder Dmitri Peskov ontkent dat Rusland zijn grenzen wil sluiten om de uittocht te stoppen van mannen die proberen te ontsnappen aan de militaire mobilisatie voor de oorlog in Oekraïne. "Ik weet daar niets over", aldus Dmitri Peskov tegen journalisten. "Op dit moment is daarover geen enkel besluit genomen."
Lees verder

RECONSTRUCTIE. Wil CD&V de Vlaamse regering verlaten omdat ze er niets meer bij te winnen heeft? Zo verliepen de 23 zenuwslopende uren in de Wetstraat
Geen Septemberverklaring en nog altijd geen Vlaamse steunmaatregelen: een crisissfeer hing vandaag over de Vlaamse regering. Eén man werd door Open Vld en N-VA aangeduid als de grote schuldige: CD&V-voorzitter Sammy Mahdi. Even verloor minister-president Jan Jambon (N-VA) zelfs zijn geduld en er klonk bij de onderhandelaars ook openlijk heimwee naar Hilde Crevits. Zo verliepen de 23 zenuwslopende uren voor de onderhandelingen uiteindelijk afsprongen.
Lees verder

RECONSTRUCTIE. Wil CD&V de Vlaamse regering verlaten omdat ze er niets meer bij te winnen heeft? Zo werd het gespind tijdens 23 zenuwslopende uren in de Wetstraat
Geen Septemberverklaring en nog altijd geen Vlaamse steunmaatregelen: een crisissfeer hing vandaag over de Vlaamse regering. Eén man werd door Open Vld en N-VA aangeduid als de grote schuldige: CD&V-voorzitter Sammy Mahdi. Even verloor minister-president Jan Jambon (N-VA) zelfs zijn geduld en er klonk bij de onderhandelaars ook openlijk heimwee naar Hilde Crevits. Zo verliepen de 23 zenuwslopende uren voor de onderhandelingen uiteindelijk afsprongen.
Lees verder

"Ik voel geen vonk": 'Blind Getrouwd'-koppel hoopt op klein wonder om huwelijk te doen slagen
De eerste sombere wolken drijven boven 'Blind Getrouwd'. Ondanks hun goede bedoelingen lijken Joren en Lien elkaar maar niet te vinden. Getuige een behoorlijk pijnlijk eerste dinertje in hun Turks luxeresort. Toch lijken Florence en Jiri, onder de radar, nóg verder af van een geslaagd huwelijk.
Lees verder

"Zijn partner was in tranen en hij was zelf ook zeer teleurgesteld": Van der Poel krijgt boete en mag drie jaar Australië niet in na dispuut in hotel
Een boete van dik 1.000 euro en drie jaar verbannen uit Australië: dat is de straf die Mathieu van der Poel (27) krijgt voor het duwen van twee tienermeisjes op de vooravond van het WK. Dieptepunt na de grootste wielerheisa van het jaar.
Lees verder

Tyson Fury blaast 'The Battle of Britain' tegen Anthony Joshua af: "Vergeet het maar, lafaard!"
Tyson Fury heeft het gevecht om de wereldtitel tegen Anthony Joshua afgeblazen. Zijn landgenoot zou het contract niet hebben ondertekend voor de gestelde deadline op maandag.
Lees verder

Witte Huis: "Regering-Biden monitort onrust op financiële markten"
De regering van de Amerikaanse president Joe Biden volgt de onrust op de wereldwijde financiële markten, waaronder de sterke waardedaling van het Britse pond ten opzichte van de dollar. Dat zei een woordvoerder van het Witte Huis. Biden had vrijdag een bijeenkomst met zijn belangrijkste economische adviseurs.
Lees verder

Een bewogen aflevering: Prem Radhakishun roept dat 'Slimste Mens' "leeftijd-discriminerend" en "helemaal corrupt" is
Wat een knuffel-brulboei, die oudste kandidaat voor 'De Allerslimste Mens ter Wereld'. Veel wind en getoeter, een tv-show an sich, maar te weinig strakke prestaties. Geubels zet vooral de toon: "Bart, Lotte en Prem, hou jullie struis en hou antwoorden kort, want ik wil op tijd naar huis."
Lees verder

Fris, creatief, met lef: U21 tonen Rode Duivels hoe het wél moet en maken indruk in oefenpot tegen Frankrijk
Vrees (nog) niet. Dat onze Rode Duivels zondag opnieuw kopje-onder gingen tegen Nederland voorspelt - wat ze zelf ook mogen beweren - niet al te veel goeds voor het WK. Onze nationale beloften, met Jérémy Doku op kop, to the rescue?
Lees verder

Italië verslaat Hongarije en staat in Final Four Nations League, Engeland en Duitsland maken er een spektakelstuk van
Italië staat in de Final Four van de Nations League. De Europese kampioen versloeg Hongarije met 0-2. Engeland en Duitsland speelden dan weer 3-3 gelijk.
Lees verder

Britse premier Truss feliciteert Italiaanse collega Meloni
De conservatieve Britse premier Liz Truss heeft haar Italiaanse collega Giorgia Meloni, de leider van de rechts-nationalistische partij Fratelli d'Italia, gefeliciteerd met het resultaat in de parlementsverkiezingen. Truss' reactie contrasteert enigszins met de gemengde gevoelens die in Frankrijk, Duitsland, Spanje en namens de Europese Unie werden geventileerd.
Lees verder

Sint-Truiden richt commissie op die lening aan Cleeren "tot op het bot" moet onderzoeken
De gemeenteraad van Sint-Truiden heeft deze avond een commissie in het leven geroepen die een onderzoek moet starten naar hoe het mogelijk was dat oud-burgemeester Jef Cleeren (CD&V) een lening van 65.000 euro kon krijgen zonder dat het stadsbestuur daarvan afwist. De verschillende fracties waren reeds vorige week overeengekomen dat zo'n commissie nodig was en dat die de rol die financieel directeur Kris Vandijck in de hele saga heeft gespeeld moet onderzoeken.
Lees verder

Ook drukverlies in gaspijpleiding Nord Stream 1
De exploitant van de onderzeese gaspijpleiding Nord Stream 1 heeft drukverlies vastgesteld in de tweevoudige pijpleiding tussen Rusland en Duitsland. Beide pijplijnen zijn getroffen, zegt een woordvoerder van exploitant Nord Stream. Een onderzoek is aan de gang.
Lees verder