Doorgaan naar hoofdcontent

Scheidsrechter (44) overlijdt in kleedkamer en wordt pas uren later gevonden: "Collins had nochtans een supergoede co...

HLN
Scheidsrechter (44) overlijdt in kleedkamer en wordt pas uren later gevonden: "Collins had nochtans een supergoede conditie"
Basketbalscheidsrechter Collins Kanjanda (44) uit Hasselt is zondagavond plots overleden in de sporthal van Herk. Hij moest er een rolstoelbasketbalwedstrijd fluiten, maar nam de telefoon niet op toen een collega hem belde. Uren later werd hij dood aangetroffen in zijn kleedkamer, waar hij is bezweken bij het omkleden. "Dit is een mokerslag voor ons allemaal", zegt collega-scheidsrechter en vriend Franky Verdurmen.
Lees verder

Russisch parlement stemt in met strengere straffen voor deserteren
Het Russische parlement heeft ingestemd met zwaardere straffen voor bepaalde misdaden tijdens "mobilisatie en gevechtssituaties". Het gaat dan bijvoorbeeld om desertie, het toebrengen van schade aan militair eigendom en het weigeren van het opvolgen van militaire bevelen.
Lees verder

Maaike Cafmeyer en Ella-June Henrard krijgen prijs voor inzet tegen grensoverschrijdend gedrag
Op het elfde Vlaams Geestelijke Gezondheidscongres hebben de actrices Maaike Cafmeyer (49) en Ella-June Henrard (29) dinsdag de Pi²-prijs ontvangen. Ze worden geëerd voor hun "geweldloze, maar dappere en krachtdadige inzet tegen het onrecht van grensoverschrijdend gedrag", klinkt het.
Lees verder

Nu ook officieel: Spa-Francorchamps op 30 juli, recordaantal races in 2023 met ook Monaco
Nu ook officieel: Spa-Francorchamps gaat in 2023 op 30 juli door - net voor de zomerbreak. De kalender werd vandaag door de FIA onthuld. De Formule 1 telt volgend jaar ook een recordaantal van 24 races. Monaco, waar veel discussie over was, blijft eveneens behouden.
Lees verder

Russische staats-tv: "We hadden kernaanval moeten uitvoeren tijdens begrafenis van Queen Elizabeth"
Op de Russische staatstelevisie blijft de dreigende taal van het scherm spatten. "We hadden tijdens de begrafenis van Queen Elizabeth een nucleaire aanval moeten uitvoeren op Groot-Brittannië. Alle belangrijke figuren waren daar toen aanwezig", merkte presentatrice Olga Skabeyeva droogjes op.
Lees verder

"William en Harry behielden hun kalmte, tot dat plots veranderde": experten lichaams­taal analyseren Britse royals
Tijdens de staatsbegrafenis van Queen Elizabeth stonden alle ogen op de Britse koninklijke familie gericht. Hun bewegingen werden minutieus gevolgd en intensief onder de loep genomen. Van de opvallende gebaren van prins William en prins Harry tot de grote verschillen tussen prinses Catherine en Meghan Markle: verschillende experten in non-verbale communicatie ontcijferen de lichaamstaal van de royals. "Bij koning Charles waren er in hoge mate negatieve gevoelens aanwezig."
Lees verder

Voetbalbond huldigt Vincent Kompany, Thomas Vermaelen en Mousa Dembélé voor duel met Wales
De Belgische voetbalbond (KBVB) zal voor de Nations League-wedstrijd tegen Wales voormalig internationals Vincent Kompany, Thomas Vermaelen en Mousa Dembélé huldigen.
Lees verder

PORTRET. Van zwemmen en ballet naar historische medaille op WK tijdrijden: het verhaal achter Febe Jooris, die broer met downsyndroom diep in het hart draagt
Ze begon met zwemmen en ballet. Maar zette haar zinnen uiteindelijk stiekem, achter de rug van vader en ex-renner Tom, op koers. En zie: nu is Febe Jooris (17) zowaar de op twee na beste tijdrijdster ter wereld bij de meisjes-junioren. Brons! Dat schreeuwt gewoon om een nieuwe socials-foto met haar oogappel en allergrootste fan... "Tiemen is álles voor haar."
Lees verder

IN GRAFIEK. Sociale tarieven voor elektriciteit en aardgas blijven in stijgende lijn
De sociale tarieven voor elektriciteit en gas gaan op 1 oktober opnieuw omhoog, zo maakte energieregulator CREG dinsdag bekend. Ook in het derde kwartaal stegen de tarieven al flink, eerder dit jaar profiteerden ze nog van de btw-verlaging.
Lees verder

België telt ondertussen 757 bevestigde gevallen van apenpokken
Er zijn in ons land intussen 757 bevestigde gevallen van apenpokken. Het gaat om 394 gevallen in Vlaanderen (52 procent), 274 gevallen in Brussel (36 procent) en 89 gevallen in Wallonië (12 procent). Dat blijkt dinsdag uit cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano. Het risico voor de algemene bevolking blijft beperkt.
Lees verder

Drie Franse agenten veroordeeld voor dood van 'Franse George Floyd'
Een Franse rechtbank heeft dinsdag drie politieagenten veroordeeld voor doodslag in verband met de dood van een zwarte man in Parijs in 2015. Ze krijgen alle drie een voorwaardelijke gevangenisstraf van 15 maanden.
Lees verder

FDJ-Groupama neemt schuld afgekeurde tijdritfiets Verbrugghe op zcih: "Wij hebben de verkeerde versnelling gemonteerd"
Jens Verbrugghe heeft wellicht te goeder trouw gehandeld op het WK tijdrijden. De fiets van de 17-jarige zoon van ex-bondscoach Rik Verbrugghe bleek onreglementair afgesteld, maar zijn (toekomstige) ploeg FDJ-Groupama bevestigt aan onze redactie dat zij daarvoor verantwoordelijk zijn. "Wij hebben de fiets zo opgebouwd. In het verleden is die configuratie meermaals goedgekeurd door de UCI." Wat meteen een nieuwe vraag oproept: waarom deze keer niet?
Lees verder

FDJ-Groupama over de afgekeurde fiets van Jens Verbrugghe: "Wij hebben de fiets zo opgebouwd, in het verleden is die configuratie meermaals goedgekeurd"
Jens Verbrugghe heeft wellicht te goeder trouw gehandeld op het WK tijdrijden. De fiets van de 17-jarige zoon van ex-bondscoach Rik Verbrugghe bleek onreglementair afgesteld, maar zijn (toekomstige) ploeg FDJ-Groupama bevestigt aan onze redactie dat zij mee verantwoordelijk zijn voor de keuzes die zijn gemaakt. "Wij hebben de fiets zo opgebouwd. In het verleden is die configuratie meermaals goedgekeurd door de UCI." Wat meteen een nieuwe vraag oproept: waarom deze keer niet?
Lees verder

Vrouw vindt acht buisjes met bloed in brievenbus: "Ik schrok me kapot, wie doet nu zoiets vies?"
Een vrouw uit de Menenstraat in Wevelgem heeft maandagmorgen een wel erg lugubere ontdekking gedaan in haar brievenbus. Ze trof er acht buisjes met bloed aan. "Ik schrok me kapot, wie steekt nu zoiets in je brievenbus?", vraagt de vrouw zich nog altijd af.
Lees verder

Bakstenen plots 20 procent duurder
Door de hoge energiekosten hebben verschillende producenten van bakstenen de voorbije weken prijsstijgingen van 20 procent aangekondigd, zo bericht De Tijd vandaag op zijn website.
Lees verder

Ook uitbater Sportpaleis ziet zich genoodzaakt tot prijsstijgingen
Ook be.at, uitbater van onder meer het Sportpaleis, Vorst Nationaal en Trixxo Arena, ziet zich naar eigen zeggen genoodzaakt om op verschillende vlakken prijsstijgingen door te voeren vanwege de torenhoge energieprijzen. Niet zozeer de verwarming, maar vooral de luchtverversing zorgt voor problemen.
Lees verder

Philip en Sven tonen hun kinky speelkamer in 'Jambers - Back to the 90's': "De hel om te kuisen"
Zwepen, halsbanden en een resem aan verschillende maskers. In een nieuwe aflevering van 'Jambers - Back to the 90's' gunnen Philip en Sven de kijkers een blik in hun kinky speelkamer. Daarnaast vertelt het tweetal ook wat meer over een nieuwe trend: puppy play.
Lees verder

Amerikaanse experts vrezen twindemie: hoe kijkt Marc Van Ranst naar het griepseizoen?
De griep loert om de hoek, in Luxemburg zijn de eerste gevallen al gemeld. Afgelopen maanden ging Australië door ze het ergste griepseizoen in vijf jaar, in combinatie met een nieuwe Covid-piek. Amerikaanse virologen vrezen een twindemie. Dreigt ook hier een dubbele virale schok? En moeten we dan weer maatregelen vrezen? Vijf vragen aan Marc Van Ranst. "Deze winter dreigen 1,1 miljoen Belgen influenza te krijgen, als daar corona bovenop komt kan dat voor risicopatiënten de griep te veel zijn".
Lees verder

'The Handmaid's Tale': pure fictie of angstaanjagend toekomstbeeld? "Die overgang van onze maatschappij is griezelig realistisch"
Een land in crisis, een minderheid neemt de macht over en schaft alles wat 'deugt' af, inclusief vrouwenrechten. Het vijfde seizoen van 'The Handmaid's Tale' - het meest confronterende tot nu toe - gaat van start. Is het pure fictie? Of begint het verhaal dat voor het eerst werd gepend in 1985 toch wel zeer veel overeenkomsten met de werkelijkheid te vertonen? "Schrijfster Margaret Atwood liet een kopie van 'The Handmaid's Tale' uitbrengen in onbrandbaar aluminium. Voor het geval het weer tot boekverbrandingen komt."
Lees verder

Woonzorgcentrum Oostrozebeke trok pas na vierde vergiftiging naar politie: "Als je iets 'verdachte moord' noemt, komt parket en hele reutemeteut erbij"
Pas vier maanden nadat de eerste bewoner met insuline werd vergiftigd, stapte de directie van woonzorgcentrum Rozenberg in Oostrozebeke naar de politie. Nochtans waren er in die tijd al viér incidenten geweest. Dat werd verteld tijdens de infoavond voor de familieleden van bewoners deze week. De onderzoekscel van 'Het Laatste Nieuws' en 'VTM Nieuws' kon de opname van die avond beluisteren. Daaruit bleek ook dat de eerste moord door de dokter van wacht als 'natuurlijk overlijden' werd beschouwd. "Inderdaad, dat mag niet. Dat zal ook ergens fout geweest zijn", zei een verantwoordelijke.
Lees verder