Doorgaan naar hoofdcontent

Samuel Oum Gouet (KV Mechelen) opgeroepen voor oefeninterlands met Kameroen

Samuel Oum Gouet (KV Mechelen) opgeroepen voor oefeninterlands met Kameroen

Interlandverplichtingen voor Samuel Oum Gouet (24) met Kameroen. De middenvelder van KV Mechelen is opgeroepen voor de vriendschappelijke wedstrijden tegen Oezbekistan (23 september) en Zuid-Korea (27 september) ter voorbereiding van het WK in Qatar.

Lees verder

Beerschot eist 254.000 euro van supporter die vuurpijl in Antwerpvak gooide

Voetbalclub Beerschot eist een schadevergoeding van 254.000 euro van een lid van haar eigen harde kern. Jorn V.d.B. (28) liep vorig jaar tijdens de derby het veld op om een vuurpijl in het vak met Antwerpsupporters te gooien. Hij riskeert achttien maanden cel en zes jaar stadionverbod.

Lees verder

Dimitri Van den Bergh voelde zich een tijdje onwel op weg naar finale German Darts Open: "Ik weet niet wat er mis was"

Geen eerste zege op de European Tour voor Dimitri Van den Bergh. 'The DreamMaker' verloor zondag de finale van de German Darts Open. Maar ei zo na moest hij er eerder in het toernooi de brui aan geven.

Lees verder

Jaar na spoor van vernieling door Deurne: Marseille vreest hete avond met komst van duizenden Frankfurt-fans

In eigen land wordt met gezonde spanning uitgekeken naar het Champions League-treffen tussen Club Brugge – Porto vanavond laat. Op datzelfde moment ontvangt Olympique Marseille in groep D Eintracht Frankfurt en daar wordt bij onze zuiderburen vooral met een bang hartje naar uitgekeken. De harde supporterskernen van beide traditieclubs hebben immers een gewelddadige reputatie en de Franse politie neemt daarom uitzonderlijke preventieve maatregelen.

Lees verder

Neef Dario Kloeck supportert volop voor Remco, al zien ze elkaar te weinig: "Tijd om nog eens bij te babbelen bij een pannenkoek"

Dario Kloeck uit Aartselaar is de neef van Vuelta-winnaar Remco Evenepoel. De twee zijn boezemvrienden. Als kind hebben ze veel samen gefietst en zo voor Dario duidelijk dat Remco (toen nog voetballer) een heel speciale was. "Hij volgde me probleemloos bergop, al is hij vier jaar jonger en had hij nauwelijks het sportieve materiaal zoals ik had", zegt Dario.

Lees verder

Pro League krijgt nieuwe Raad van Bestuur, waarin voor het eerst een vrouw zal zetelen

Komende maandag, 19 september, staat de eerste Algemene Vergadering van de Pro League op het programma. Belangrijkste agendapunt: de verkiezing van de nieuwe Raad van Bestuur, waarin voor het eerst een vrouw zal zetelen.

Lees verder

Edgaras Jankauskas, Club-spits en Champions League-winnaar met Porto: "Wie weet keer ik als trainer terug naar België"

Club Brugge vs. FC Porto doet ons terugdenken aan Sterke Jan. Nee, niet Jan Ceulemans, maar Edgaras Jankauskas. De Litouwse aanvaller werd eind jaren negentig kampioen met blauw-zwart, maar schoot de hoofdvogel af met de Portugese topclub. In 2004 won hij er de Champions League. De nu 47-jarige spitsencoach blikt terug en vooruit op vanavond.

Lees verder

Hoe kan FC Porto elke zomer spelers voor zoveel geld verkopen? Ex-bestuurder Luciano D'Onofrio legt uit

FC Porto doet al jaren waar elke club buiten de grote vijf competities in Europa van droomt. Jonge talentrijke spelers goedkoop aantrekken en ze met forse winst verkopen. Luciano D'Onofrio (67), ex-directeur bij Standard en Antwerp, stond bij FC Porto in de jaren '80 mee aan de basis van het businessmodel dat sindsdien gretig wordt gekopieerd. Niet het minst door Club Brugge, de tegenstander van vanavond.

Lees verder

Nieuwe bom onder WK-deelname van Ecuador? Spilfiguur Byron Castillo in nog nauwere schoentjes door gelekte opname

Donderdag zijn alle ogen gericht op de FIFA. De Wereldvoetbalbond doet dan (opnieuw) uitspraak in de zaak rond Byron Castillo. De rechtsachter is in Colombia geboren en zou daarom niet speelgerechtigd zijn geweest voor Ecuador in de WK-kwalificatiecampagne.

Lees verder

"Alleen bij het ontbijt mag hij kiezen": wie is Karolien, de vrouw die exact bepaalt wat Remco Evenepoel eet?

De Vuelta-triomf van Remco Evenepoel kleurt ook een beetje Limburgs. De Stevoortse teamdokter Steven Bex en Zonhovense sportdiëtiste Karolien Rector (35) zijn twee belangrijke pionnen in het team rond Evenepoel. Eén van de sleutels tot het historisch succes is het aspect voeding gebleken. Karolien Rector geeft een inkijk in de voedingsstrategie bij 'The Wolfpack': "Via algoritmes geven we de renners exact wat ze nodig hebben."

Lees verder

Verloofde Thibaut Courtois spreekt openhartig in Israëlische media: "Wil volgend jaar aan kinderen beginnen"

Mishel Gerzig, binnenkort 'mevrouw Thibaut Courtois', heeft in een Israëlisch blad Menta Magazine openhartig gesproken over haar relatie met onze nationale doelman. Gerzig stapt binnenkort in het huwelijksbootje met Courtois en had het over de toekomstplannen van het paar. Ook over haar verleden in het leger, had ze wat te vertellen. "Na mijn legerdienst kwam ik wel in een zwart gat terecht", aldus de Israëlische.

Lees verder

Ze moesten hem vragen om alstublieft trager te rijden: hoe Remco Evenepoel zich liet opmerken tijdens zijn juniorenjaren

Lukt het niet als voetballer, dan maar als wielrenner. In april 2017 rijdt Remco Evenepoel zijn eerste wedstrijdje als junior. Minder dan anderhalf jaar later is hij Europees- en wereldkampioen. Daartussen: achttien maanden waarin hij bijna wekelijks de koerswereld verbaast en de grootste manager uit het wielrennen verleidt.

Lees verder

Zizou Bergs verliest eerste Davis Cup-duel tegen Australië, straks komt David Goffin in actie

Zizou Bergs (ATP 134) is er niet in geslaagd ons land op voorsprong te zetten in de groepsfase van de Davis Cup Finals tegen Australië. Onze landgenoot verloor de eerste set met 4-6 van Jason Kubler (ATP 97), maar zette die scheve situatie nadien recht. In de derde en beslissende set trok Kubler aan het langste eind: 3-6.

Lees verder

PARCOURS. Wegrit WK Wielrennen Wollongong 2022: zware en nerveuze omloop, met de Australische Berendries

De meningen over het parcours van de wegrit op het WK Wielrennen in het Australische Wollongong zijn verdeeld. "Een klimmetje van één kilometer aan een stijgingsgraad van zeven procent. Dat klinkt als iets wat we in België in de klassiekers gewend zijn en waar we goed in zijn", stelt Wout van Aert vast. "Beetje een Amstel-achtig parcours", weet Mathieu van der Poel. Zoals altijd zullen we het pas op de dag zelf zien, als we weten hoe er gekoerst wordt. Eén ding is zeker: het belooft opnieuw een zware en nerveuze wedstrijd te worden, niets voor sprinters maar eerder voor de betere eendagsrenners.

Lees verder

Balenaar Jarne Van De Paar weldra aan de slag als prof bij Lotto-Soudal: "Het gaat een pak serieuzer worden vanaf nu"

Vorige week maakte Lotto-Soudal bekend dat belofterenner Jarne Van De Paar (21) een profcontract voorgeschoteld kreeg. "Nu stap ik in de voetsporen van Tom Boonen, mijn grote voorbeeld", beseft de renner uit Balen.

Lees verder

Ploeg uit derde provinciale vindt keeper in asielcentrum: "Als international in Camp Nou gespeeld"

Hij heeft negen caps voor de nationale ploeg van Mauritanië, maar staat dit seizoen onder de lat bij… derdeprovincialer Turkse FC. Ahmed Belkheir (29) werd door de Beringse club 'ontdekt' in het asielcentrum van Leopoldsburg. "Ik heb nog in Camp Nou gespeeld, maar de kolonel gunde me geen transfer en gooide me zelfs in de cel."

Lees verder

Jan Bakelants haalt vernietigend uit naar Intermarché-Wanty-Gobert: "De reden waarom mijn contract niet wordt verlengd is compleet belachelijk"

Tijdens de Vuelta, op de tweede rustdag, gaf Jan Bakelants (36) een interview dat hij pas na de aankomst in Madrid in de krant wilde. Met 'franc parler' doet hij het verhaal over zijn aanstaande afscheid bij Wanty-Gobert.: "Mensen die vergeten waar ze vandaan komen, daar kan ik niet goed tegen."

Lees verder

LIVE. Houdt Club Brugge een gunstig resultaat over aan de lastige trip naar Porto?

Na de thuiszege tegen Bayer Leverkusen trok Club Brugge boordevol vertrouwen naar Porto. Kan blauw-zwart dinsdagavond ook oogsten op bezoek bij de Portugese landskampioen? Volg het hier LIVE!

Lees verder

SK Beveren slachtoffer van diefstal na wedstrijd tegen beloften Standard: "Betreuren dit ten zeerste"

SK Beveren won afgelopen weekend in eigen huis met 2-1 van de beloften van Standard. Toch was er achteraf, ondanks de drie punten, geen sprake van euforie. De Waaslanders werden na de wedstrijd het slachtoffer van diefstal. De dieven gingen aan de haal met heel wat spullen van de spelers.

Lees verder

VIDEO. Belgische doelman (18) schenkt Marseille de gelijkmaker in 97ste minuut van de Youth League

Keepers die scoren, het blijft een bijzonder gegeven. Dinsdag was het nog eens van dat. Een Belg zelfs. De 18-jarige Jelle Van Neck zorgde er in de 97ste minuut dat Marseille niet met lege handen achter bleef in de UEFA Youth League, de Champions League voor spelers van 19 jaar en jonger.

Lees verder

Disciplinair Comité houdt been stijf: twee wedstrijden schorsing voor Dante Rigo (Beerschot)

Beerschot verloor vrijdag in eigen huis van Lommel (0-2). Antiheld werd Dante Rigo, die halfweg de eerste helft rood kreeg van ref Quentin Pirard na een stevige tackle op Lommel-speler Martinez.

Lees verder

Yanina Wickmayer en Canadese dubbelpartner Eugenie Bouchard dubbelen voort in India

Yanina Wickmayer en de Canadese Eugenie Bouchard hebben zich dinsdag geplaatst voor de tweede ronde (kwartfinales) op het WTA 250-toernooi van Chennai in India (hard/251.750 dollar). Wickmayer en Bouchard toonde zich te sterk voor het Chinees/Pools duo Xinyun Han/Katarzyna Kawa.

Lees verder

Quick-Step Alpha Vinyl bezet volledige podium in Slovakije, Ethan Vernon wint en is de eerste leider

Quick Step-Alpha Vinyl heeft stevig uitgehaald in de proloog van de Ronde van Slovakije. In een proloog van zeven kilometer ging de winst naar de Britse neoprof Ethan Vernon, die ploegmaats Josef Cerny en Michael Morkov achter zich liet.

Lees verder

Onvrede over het gedrag van Tourwinnaar Jonas Vingegaard: "We begrijpen niet waarom hij het WK niet rijdt"

Jonas Vingegaard (25) zal op het WK in Australië niet aan de start verschijnen. De Deense Tourwinnaar verkoos om zich te concentreren op het najaar, en zag het WK niet in zijn planning passen. Tot onvrede in Denemarken, zo blijkt nu.

Lees verder

Ex-Ronde van Vlaanderen-winnaar Niki Terpstra hangt zijn fiets aan de haak: "Tijd om dit hoofdstuk af te ronden"

Niki Terpstra zet na dit seizoen een punt achter zijn carrière. De kondigde de 38-jarige Nederlander aan op sociale media. Terpstra won in zijn carrière onder meer de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. Afgelopen seizoen reed de Nederlander voor de Frans ploeg TotalEnergies.

Lees verder

CHAMPIONS LEAGUE. Lukaku-vervanger Edin Dzeko bezorgt Inter eerste driepunter, Sporting klopt Tottenham na dol slot

Inter heeft zijn eerste driepunter beet in deze Champions League. Op bezoek bij het Tsjechische Plzen won het met 0-2. Edin Dzeko, die de geblesseerde Romelu Lukaku verving, was de absolute uitblinker met een doelpunt en een assist. In Groep D ging Sporting in extremis voorbij Tottenham (2-0).

Lees verder

Geen 'God Save The King' in de Champions League: UEFA legt verzoek om volkslied te spelen naast zich neer

Er zal straks geen 'God Save The King' door de speakers bij de Britse clubs te horen zijn in de Champions League. Meerdere Britse clubs verzochten om het volkslied te mogen spelen, maar de UEFA ging daar niet op in.

Lees verder

Lewandowski loopt met Barcelona stevige kater op bij terugkeer naar Bayern München

Zelf een uitgelezen kans gemist en uiteindelijk het deksel op de neus gekregen: de terugkeer van Robert Lewandowski naar Bayern München is allesbehalve gelopen zoals de Pool gehoopt zal hebben. Op het veld van zijn ex-club ging hij met Barcelona met 2-0 onderuit.

Lees verder

REACTIES. Blauw-zwart straalt na historische zege, Kamal Sowah: "Kunnen nog geweldige dingen doen"

Club Brugge pakt voor het eerst in de geschiedenis zes op zes in de Champions League. Op bezoek bij Porto haalde het stevig uit. Na de wedstrijd waren er dan ook niets dan lachende gezichten te zien in het Brugse kamp.

Lees verder

Girmay en Van der Poel stomen zich vandaag klaar voor het WK in Grote Prijs van Wallonië

Biniam Girmay en Mathieu van der Poel staan vandaag, op ­anderhalve week van de WK-wegrit, in Blegny aan de start van de Grote Prijs van Wallonië. De ­Eritreeër kon van Canada rechtstreeks zijn doorgevlogen naar Australië, maar voor zijn werk­gever Inter­marché - Wanty - ­Gobert is dit een regelrechte thuiswedstrijd die bovendien rechtstreeks op tv wordt uit­gezonden.

Lees verder

De Roemenen haalden alle trucs boven, de smerigste eerst: toen Anderlecht-Steaua Boekarest nog een echte topaffiche was

Er was een tijd waarin Anderlecht-Steaua Boekarest een heuse topaffiche was. Het jaar is 1986 en de Brusselaars moeten enkel nog voorbij de Roemenen om de finale van Europacup I te bereiken. Enzo Scifo bezorgt paars-wit een krappe bonus, maar twee weken later, "in een land gerund door militairen", loopt het gruwelijk mis. De schuldigen? Een vinnig smeerlapje, 30.000 uitzinnige fans en ene Laszlo Bölöni.

Lees verder

Wat Erling Haaland, vanavond tegen zijn ex-club, nu net zo goed maakt: hij ziet, hij ziet wat jij niet ziet

Met scherpschutter Erling Haaland (22) lijkt Manchester City de juiste man gevonden te hebben om hen naar de eindzege van de Champions League te leiden. De beste schutter van Europa staat vanavond nadrukkelijk in de spotlights nu zijn ex-club Dortmund op bezoek komt. Maar wat maakt hem zo goed? Heel simpel: hij vindt de juiste plaats.

Lees verder

Remco Evenepoel klimt naar de derde plaats op de world ranking

Remco Evenepoel is de nieuwe nummer drie op de world ­ranking. Dankzij de eindwinst, de jongerentrui en een paar ritzeges in de Vuelta is hij twee plaatsen gestegen op de ranglijst.

Lees verder

Davis Cup welgekomen afwisseling in nomadenbestaan van Michael Geerts: "Ik behaalde een extra diploma omdat ik toch gevangen zat op een hotelkamer"

Team Belgium is gisteren in Hamburg aan de groepsfase van de Davis Cup Finals begonnen. Als underdog, zo liet het team verstaan. Antwerpenaar Michael Geerts (ATP 268) is er opnieuw bij als reservespeler. Een aangenaam tussendoortje. "Want als tennisser leef je meestal redelijk alleen."

Lees verder