Doorgaan naar hoofdcontent

Russische supermarkt Mere in Opwijk sluit al na drie maanden de deuren

Russische supermarkt Mere in Opwijk sluit al na drie maanden de deuren

Het filiaal in Opwijk van de Russische supermarkt Mere sluit half oktober de deuren. Dat heeft Mere Belgium zelf meegedeeld op Facebook. De opening van het eerste Belgische filiaal van de prijsbreker was omstreden.

Lees verder

Remco Evenepoel voelt na historische Vuelta-zege 'enorme druk van zijn schouders vallen'

Remco Evenepoel heeft de eindzege in de Ronde van Spanje zo goed als beet. Nadat zaterdagavond aan de finish bovenop de Puerto de Navacerrada de tranen waren opgedroogd, maakte de 22-jarige uitgebreid de tijd om terug- en vooruit te blikken op zijn historische Vuelta en de volgende doelen.

Lees verder

Van 'ongenaakbaar' tot 'en nu wacht de Tour de France': dit zegt de internationale pers over Remco Evenepoel

In België worden de prestaties van Remco Evenepoel op de voet gevolgd, maar ook in het buitenland kijken ze mee. 'Remco Evenepoel wordt groot': een greep uit de reacties op zaterdagavond.

Lees verder

Live | Kist van Queen gaat in rouwstoet naar Edinburgh

De kist van koningin Elizabeth II wordt zondag in een rouwstoet van Balmoral naar de Schotse hoofdstad Edinburgh gebracht. Volg de tocht hier. 

Lees verder

Griekse kustwacht lost waarschuwingsschoten naar Turks schip

De Griekse kustwacht heeft bevestigd dat ze waarschuwingsschoten afgevuurd heeft richting een schip dat zich 'verdacht' gedroeg in de territoriale wateren nabij het eiland Lesbos. Eerder had Turkije het buurland en de historische rivaal beschuldigd van 'intimiderende schoten'.

Lees verder

William, Kate, Harry en Meghan bezoeken samen Windsor Castle

De twee zonen van koning Charles III en hun echtgenotes bezochten zaterdag samen Windsor Castle. Daar groetten ze de rouwende menigte. Beide koppels groeiden een tweetal jaar geleden uit elkaar, maar lijken zich nu te verzoenen. Bekijk het hierboven. 

Lees verder

Minister Van der Straeten: 'Uitbreiding sociaal tarief kost 1 miljard euro'

De uitbreiding van het sociaal tarief voor energie zal zowat 1 miljard euro kosten. Dat heeft minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen) zondag gezegd tijdens een debat in 'De Zevende Dag'.

Lees verder

In beeld | Duizenden mensen groeten kist Queen tijdens rouwstoet in Schotland

Duizenden mensen hebben zich aan de kant van de weg verzameld op het traject van Balmoral richting Edinburgh. Ze groeten het konvooi met de doodskist van koningin Elizabeth II. De eindbestemming is de koninklijke residentie in Schotland, Holyroodhouse.

Lees verder

Westerlo stuurt Anderlecht huiswaarts met 1 op 12

KVC Westerlo heeft in eigen huis de drie punten kunnen thuishouden tegen Anderlecht. De promovendus leek nochtans lang op weg naar een puntendeling, maar nieuwkomer Halil Akbunar bezorgde de Kemphanen alsnog de zege. Felice Mazzu en co. blijven achter met één op twaalf in de competitie.

Lees verder

Thierry Neuville wint Rally van Griekenland: 'Opgelucht na domper in Ieper'

Thierry Neuville en zijn copiloot Martijn Wydaeghe (Hyundai i20 N Rally1) hebben de rally van Griekenland gewonnen, dat is de tiende van in totaal dertien wedstrijden die meetellen voor het WRC 2022. Voor Neuville is het zijn zestiende zege in zijn carrière, zijn eerste van het seizoen. Ploeggenoten Ott Tänak en Dani Sordo vergezelden Neuville op het podium.

Lees verder

Anderlecht gaat de boot in bij Westerlo en blijft op 1 op 12 steken

Gelukkig zijn er nog de Europese resultaten, want in de competitie is Anderlecht volledig de weg kwijt. Zondagmiddag ging het de boot in bij Westerlo met 2-1. Vooral de eerste helft, waarin alle duels verloren werden, was zonder meer dramatisch. Paars-wit telt nu 1 op 12 en komt in een behoorlijk diep dal terecht.

Lees verder

Kan mijn energieleverancier eenzijdig de voorschotten verhogen? En moet ik die zomaar betalen?

De energiecrisis stuwt de voorschotfacturen naar recordhoogten. U kunt uw energieleverancier altijd om een lager voorschot vragen, maar dan heeft u beter goede argumenten in huis.

Lees verder

Balsamo wint slotrit in Vuelta, Van Vleuten scoort unieke hattrick

Annemiek van Vleuten heeft na de Giro en de Tour ook de eindzege in de Vuelta gegrepen. In de slotrit, net zoals bij de mannen vanavond een criterium in de hoofdstad, kwam haar eindzege niet meer in gevaar. In de sprint schoot Lotte Kopecky duidelijk te kort tegen Elisa Balsamo.

Lees verder

Verstappen stap dichter bij wereldtitel na zege in Monza

Max Verstappen heeft voor het eerst in zijn carrière de Grote Prijs van Italië gewonnen. De Nederlander boekte op het circuit van Monza zijn vijfde zege op rij en tevens zijn elfde van het seizoen, en dat nadat hij vanop plek zeven gestart was. Charles Leclerc werd tweede, George Russell mocht als derde man mee het podium op. Verstappen staat nu zo ver voor in het klassement dat hij bij de volgende race in Singapore al het WK kan winnen.

Lees verder

Beste competitiestart ooit voor Antwerp: achtste zege op rij tegen Cercle Brugge

Antwerp vliegt door de eerste weken van de hoogste voetbalklasse. Op het veld van Cercle Brugge kwam de leider nooit in de problemen. Vincent Janssen scoorde voor de rust, Toby Alderweireld na de pauze. Stamnummer 1 startte in zijn rijke geschiedenis nooit beter aan de competitie dan dit jaar. Het behoudt zijn voorsprong van vijf punten op eerste achtervolger Club Brugge.

Lees verder

Geen vrije dag voor leerlingen in Dilbeek

De Vlaams-Brabantse gemeente Dilbeek maakt zich op voor een volksfeest voor de eindzege van Remco Evenepoel in de Vuelta. Als alles goed gaat, wordt de 22-jarige uit deelgemeente Schepdaal in Madrid gekroond tot de eerste Belgische winnaar van een grote ronde in 44 jaar.

Lees verder

Kritiek op legerleiding en Poetin neemt toe in Rusland

Oorlogszuchtige Russische commentatoren zijn boos op Vladimir Poetin en zijn regering. Ze vinden dat de invasie slecht wordt geleid. 'We hebben al verloren. De rest is slechts een kwestie van tijd.'

Lees verder

Een wonderboy van 22 voor wie niets nog onmogelijk lijkt

Klassiekers en korte etappekoersen had hij al op zak, als Vueltawinnaar is Remco Evenepoel (22) nu ook definitief een renner voor het grote rondewerk. Het voedt de hoop dat rood op een dag ook geel kan zijn.

Lees verder

Samatta kopt Genk in slotminuten voorbij Union

Racing Genk heeft op bezoek bij Union de zege gepakt. De Limburgers kwamen na een kwartier op voorsprong na een doelpunt van Paintsil, maar zagen Lapoussin op schitterende wijze gelijkmaken. Samatta bezorgde de Limburgers in het absolute slot alsnog de drie punten.

Lees verder

De Vuelta-zege in 8 momenten

Remco Evenepoel heeft zijn eindzege in de Ronde van Spanje allesbehalve gestolen. Een terugblik in acht momenten, van de start in Utrecht tot de finish in Madrid.

Lees verder

Durven

Toen de Kleine van Mere de Tour won, zat ik bij zuster Prudentia in de kleuterschool, dus gek veel herinneringen heb ik niet aan dat historische wielerfeit. Wel veilig opgeborgen in mijn geheugen zit de bollentrui waarmee Lucien in 1981, het jaar van mijn koersontwaken, door Frankrijk tot in Parijs reed. Ik was op slag verliefd. Niet op Lucien, maar op de Tour en bij uitbreiding op alle grote rondes.

Lees verder

Het verlangen houdt nooit op

Hotel Romantiek is verhuisd van Play4 naar Eén, en bij die verhuizing is het de puntjes op de 'römantiek' verloren. Een goeie zaak is dat, want niet alleen was die woordspeling wat vermoeid en vergezocht, ze was in het geval van de 65-plussers die aan de eerdere jaargangen deelnamen ook gewoon niet waar. Ook de 28 vrijgezellen die nu een nieuwe levensgezel hopen te vinden, zijn niet reumatisch en verre van antiek. Ze zijn sportief, houden van wijn, kweken kiwi's of een schare huisdieren, willen daar nog wel andere interesses aan toevoegen, en die bij voorkeur delen met iemand.

Lees verder

De man die van spionnen hield

Javier Marías, jarenlang de meest getipte Spaanse auteur om de Nobelprijs te winnen, overleed gisterenop 70-jarige leeftijd aan een longinfectie, ten gevolge van covid.

Lees verder

Links blok stevent af op winst in Zweedse nek-aan-nekrace

De sociaaldemocraten van premier Andersson worden de grootste partij. Of ze zichzelf opvolgt is nog onzeker. Uiterst rechts haalt een monsterscore.

Lees verder

AA Gent doet uitstekende zaak en klimt naar vijfde plek na zege tegen Zulte Waregem

Hugo Cuypers, toch weer hij, zette AA Gent op weg naar een oververdiende 2-0-zege tegen een zwak Zulte Waregem. De Buffalo's rukken op naar de vijfde plaats. Eerlijk is eerlijk, de eerste helft was er meer tijd voor een kruiswoordraadsel.

Lees verder

Carlos Alcaraz wint op US Open zijn eerste Grand Slam en is nieuwe nummer een

Carlos Alcaraz (ATP-4) heeft zondag het US open gewonnen. In de finale op het hardcourt in New York nam de 19-jarige Spanjaard met 6-4, 2-6, 7-6 (7/1) en 6-3 de maat van de 23-jarige Noor Casper Ruud (ATP-7).

Lees verder

En toen werd onze gerechtsjournalist zelf jurylid in een assisenproces

Vandaag starten de eerste echte voorbereidingen voor het grote assisenproces over de terreuraanslagen van 22/3. Wie assisen zegt, zegt volksjury: uit liefst 600 kandidaten zullen dé twaalf gekozen worden. Wat is (nog) het voordeel van een volksjury? Onze collega, die het zélf meemaakte, fileert assisen als journalist én ex-jurylid.

Lees verder

En toen werd de gerechtsjournalist zelf jurylid in een assisenproces

Vandaag starten de eerste echte voorbereidingen voor het grote assisenproces over de terreuraanslagen van 22/3. Wie assisen zegt, zegt volksjury: uit liefst 600 kandidaten zullen dé twaalf gekozen worden. Wat is (nog) het voordeel van een volksjury? Onze man, die het zélf meemaakte, fileert assisen als journalist én ex-jurylid.

Lees verder

Een zonnig en warm begin van een regenachtige week

Maandag kent op sommige plekken een nevelig begin, maar daarna wordt het overal zonnig en vrij warm. De maxima schommelen tussen 19 graden op de Ardense hoogten en 24 tot 25 graden elders.

Lees verder

Idris Elba wil de rol van James Bond niet spelen: 'Zou me niet bevredigen'

Zijn naam werd vaak genoemd als opvolger van Daniel Craig, maar Idris Elba is niet van plan de nieuwe James Bond te worden.

Lees verder

Prins Andrew ontfermt zich over corgi's van koningin Elizabeth

Twee van de vier honden van de donderdag overleden koningin Elizabeth gaan naar prins Andrew. Dat heeft een woordvoerder van de hertog van York laten weten. Prins Andrew neemt de corgi's Muick en Sandy in huis.

Lees verder

Italië is wereldkampioen volleybal

Italië heeft in Katowice het wereldkampioenschap volleybal voor mannenteams gewonnen. In de finale versloeg het gastland Polen met 3-1. De setstanden waren 22-25, 25-21, 25-18 en 25-20.

Lees verder

'The handmaid's tale' krijgt laatste seizoen én spin-off

Over enkele dagen verschijnt het vijfde seizoen van de populaire Amerikaanse serie The handmaid's tale, maar zopas is bevestigd dat er ook al een zesde jaargang komt. Dat gaat wel de grote finale worden, want daarna valt het doek. Al ­hoeven trouwe kijkers niet te wanhopen: er wordt al gewerkt aan het vervolg.

Lees verder