Doorgaan naar hoofdcontent

Russische dienstweigeraars van harte welkom in Verenigde Staten

HLN
Russische dienstweigeraars van harte welkom in Verenigde Staten
Russen die naar het buitenland willen om de mobilisatie te ontlopen, zijn van harte welkom in de Verenigde Staten. Het Witte Huis zei dat alle Russische dienstweigeraars asiel kunnen aanvragen in het land.
Lees verder

IN BEELD. Ex-missen stralen in Antwerpen
Glitter, glamour, en a touch of America. De Antwerpse Kinepolisvestiging kleurde dinsdagavond red, white and blue voor de première van 'Clint Goes Vegas'. Het eerste wapenfeit van de gratis streamingsite Clint.TV kon alvast op heel wat belangstelling rekenen van Bekend Vlaanderen.
Lees verder

Belgische onderofficier geschorst wegens banden met extreemrechts
Een Belgische onderofficier is tijdelijk uit zijn functie gezet nadat de militaire inlichtingendienst zijn extreemrechtse contacten in kaart bracht. Dat melden 'Knack' en 'Le Soir'.
Lees verder

"Jij mag niet drie uur lang f*cking op mijn deur kloppen": filmpjes brengen nieuwe details naar boven over horrornacht van Van der Poel
En toen bleken er beelden te zijn. Drie video's. De ene kort en onduidelijk, de andere langer en veelzeggend. Ze verduidelijken veel van wat er gebeurde met Mathieu van der Poel (27), afgelopen zaterdagavond op de gang van het Novotel vlak voor het WK wielrennen. Onze Nederlandse collega's van 'Algemeen Dagbad' hadden contact met het oudste van de drie tienermeisjes en bekeken de door hen gemaakte beelden. Een getergde Van der Poel werd gisteren veroordeeld voor de hotelruzie, nadat hij het tijdens de wegrit al snel voor bekeken hield.
Lees verder

Warre Borgmans, Barbara Sarafian en Ianthe Tavernier in toneelstuk 'Moord op de Orient Express'
In het stoomtreinmuseum van Maldegem kwam het publiek vandaag te weten dat Warre Borgmans detective Poirot zal vertolken in het nieuwe toneelstuk 'Moord op de Orient Express'. Onder andere Barbara Sarafian, Ianthe Tavernier, Martijn Claes, Lennart Lemmens, Sid Van Oerle, Marilou Mermans, Jan Schepens, Vicky Florus en Pascal De Witte vervolledigen de cast.
Lees verder

Fluxys analyseert of ook in ons land verscherpte waakzaamheid nodig is
Na de lekken in de aardgaspijpleidingen Nord Stream, die Rusland met Duitsland verbinden, volgt ook de gasnetbeheerder Fluxys de situatie van dichtbij op. Dat schrijft De Tijd en bevestigt de woordvoerder van Fluxys. "We maken een analyse om na te gaan of verscherpte waakzaamheid nodig is", zegt Laurent Remy. De gasnetbeheerder heeft nog geen onrustwekkende meldingen gekregen over zijn gasleidingen.
Lees verder

Overleg achter de schermen, maar nog geen ministers aan tafel: morgen erop of eronder voor regering-Jambon
De Vlaamse regering blijft vanavond achter de schermen voortwerken aan een akkoord over de begroting en een compromis over het groeipakket. Een doorbraak of akkoord lijkt niet voor meteen. Er is druk overleg geweest in werkgroepen en er waren volop telefonische contacten, maar de ministers hebben nog niet opnieuw samen aan tafel gezeten. Het ziet ernaar uit dat het morgen erop of eronder wordt voor de regering-Jambon.
Lees verder

Belgische staat moet Nizar Trabelsi 100.000 euro schadevergoeding betalen en VS vragen om repatriëring
De Belgische staat moet Nizar Trabelsi een schadevergoeding van bijna 100.000 euro betalen omdat de man, ondanks een duidelijk verbod van het Europees Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM), aan de Verenigde Staten werd uitgeleverd. Dat melden verschillende media en het nieuws wordt bevestigd door de advocaten van Trabelsi. België moet ook aan de VS vragen om Trabelsi naar België te repatriëren, en dat op straffe van een dwangsom van 10.000 euro per dag.
Lees verder

Nieuwe CEO voor Argenta
Peter Devlies wordt de nieuwe topman van Argenta. Hij zal begin volgend jaar Marc Lauwers opvolgen aan het hoofd van de bank-verzekeraar. De raden van bestuur van de Argenta Bank- en Verzekeringsgroep hebben unaniem Devlies aangeduid als volgende CEO, maar de toezichthouders moeten wel nog instemmen met de benoeming.
Lees verder

Spice Girls brengen nieuwe versie tweede album uit, inclusief bonustracks
De Spice Girls hebben aangekondigd dat er begin november een nieuwe versie van hun album 'Spiceworld' uitkomt, inclusief bonustracks, B-kantjes en live-opnames. Deze nieuwe versie verschijnt ter ere van de vijfentwintigste verjaardag van hun tweede album, dat in 1997 uitkwam.
Lees verder

Deense premier: "Schade Nord Stream-gaspijpleidingen gevolg van opzet"
De schade aan de Nord Stream-pijpleidingen in de Oostzee is veroorzaakt door opzettelijk handelen. Dat zei de Deense premier Mette Fredriksen. Volgens haar kan er geen sprake zijn van een ongeluk. Wie er achter de schade zit, is volgens de Deense nog niet bekend.
Lees verder

Saudische kroonprins Bin Salman nu ook premier
De Saudische kroonprins Mohammed bin Salman is nu ook premier van het land, een post die gewoonlijk bezet wordt door de koning. Het Saudische staatspersbureau publiceerde dinsdag een koninklijk besluit met wijzigingen in het kabinet.
Lees verder

Vader van tienermeisjes doet zijn verhaal over incident met Van der Poel: "De meisjes zijn in shock"
De hotelverhalen van Mathieu van der Poel voor het WK wielrennen doen ook in Australië uiteraard de ronde. Emad, de vader van de meisjes in kwestie, doet nu zijn verhaal in Australische media. "Hij had het recht om boos te zijn, maar wat hij gedaan heeft kan niet."
Lees verder

Ook prins William bespaart: geen uitgebreide inwijdingsceremonie in Wales
De officiële rouwperiode van de Britse royals zit erop, en prins William en zijn echtgenote Kate gaan meteen weer aan het werk. Vandaag brachten ze een bezoek aan Anglesey in Wales, waar ze enkele jaren woonden als pasgetrouwd koppel. William maakte ook bekend dat hij geen inwijdingsceremonie wil nu hij de nieuwe prins van Wales is.
Lees verder

GEZIEN? 'Uncle Martin': "Mannen die openlijk hun emoties op tv tonen, ik benijd ze"
Tot z'n grote verbazing ontdekte Martin Heylen (66) onlangs een onbekende familietak in Amerika. Hoog tijd om die verre bloedverwanten een bezoekje te brengen, dacht de reportagemaker, en hij besloot prompt om aan die zoektocht een achtdelige docureeks te breien. In de eerste aflevering van 'Uncle Martin' - te bekijken op Eén - ging de Oost-Vlaming onder meer langs bij een achternicht, en een schietgrage achterneef. Al die bezoekjes raakten Martin duidelijk, maar konden ze ook ons bekoren? "Martin vergeef je veel, al is het maar omdat hij gewoon zichzelf is op tv."
Lees verder

Franse tv komt met 'weerbericht' voor energieverbruik: bij code rood valt stroom uit
De Franse televisie komt met een soort 'weerbericht' voor het stroomverbruik in het land. Dat moet mensen ertoe aanzetten minder elektriciteit te gebruiken op momenten dat de energieconsumptie piekt.
Lees verder

Turkse banken stoppen met Russisch betaalsysteem Mir na druk VS
Turkse banken zijn gestopt met het ondersteunen van het Russische betaalsysteem Mir. Dat is gebeurd onder druk van de Verenigde Staten, die banken waarschuwden om geen nieuwe overeenkomsten aan te gaan of nieuwe contracten te sluiten met Mir. Een tweetal Turkse banken had eerder al aangegeven met Mir te stoppen. Nu komen daar ook staatsbanken Halkbank, TC Ziraat Bankasi en Vakiflar Bankasi bij.
Lees verder

Plots wel heel erg moeilijke vragen én een off-dag bij de kandidaten van 'De Allerslimste Mens ter Wereld'
"Moeizaam. Een moeilijke aflevering. Heel veel geluk gehad." Bart Cannaerts was, na zijn zesde overwinning op acht deelnames, kritisch voor zijn eigen prestatie. Het zegt veel over nieuwkomer Julie Colpaert en over Lotte Vanwezemael die geen van beiden Bart ook maar één seconde echt konden bedreigen.
Lees verder

Football Talk. Spanje op de valreep naar Final Four ten koste van Portugal - Amuzu verlengt bij Anderlecht
De Final Four van de Nations League zijn bekend. Nederland, Kroatië, Italië en Spanje strijden in juni voor de eindzege. De Spanjaarden bemachtigden het laatste stekje door op de slotspeeldag grote rivaal en buurland Portugal op de valreep over de knie te leggen.
Lees verder

Russische "schijnreferenda" geen uitdrukking van wil van het volk, aldus VN
De Verenigde Naties hebben nog eens laten weten dat de "schijnreferenda" in de door Rusland bezette delen van Oekraïne geen legitimiteit hebben. De VN ondersteunen de "territoriale integriteit" van Oekraïne binnen de "erkende grenzen" van het land, zo liet Rosemary DiCarlo, de adjunct-secretaris voor Politieke Aangelegenheden, optekenen bij het begin van een zitting van de VN-Veiligheidsraad. De Oekraïense president Volodymyr Zelensky zal het gremium later toespreken via een videoverbinding.
Lees verder