Doorgaan naar hoofdcontent

Roger Federer laat tranen de vrije loop na afscheidswedstrijd aan de zijde van Nadal en bedankt z’n vrouw: “Zonde...

HLN
Roger Federer laat tranen de vrije loop na afscheidswedstrijd aan de zijde van Nadal en bedankt z'n vrouw: "Zonder haar was ik al lang gestopt"
Een forehand, dat was de laatste slag van Roger Federer (41) in zijn professionele carrière. In een dubbelpartijtje met zijn eeuwige rivaal en vriend Rafael Nadal verloor hij met 6-4, 6-7, (9-11) van Jack Sock en Frances Tiafoe. De O2 Arena in Londen het decor voor deze door de Zwitser zelf georganiseerde Rod Laver Cup. Het publiek smulde van deze apotheose.
Lees verder

Roger Federer laat tranen de vrije loop na afscheidswedstrijd aan de zijde van Rafael Nadal
Roger Federer speelde - aan de zijde van Rafael Nadal - zijn laatste tennismatch. Het dubbelspel op de Laver Cup was het allerlaatste kunststukje van de Zwitser. Federer en Nadal verloren met 6-4, 6-7 en 9-11 in de super tie-break na een beklijvend duel tegen de Amerikanen Sock en Tiafoe.
Lees verder

Bäckstedt pakt wereldboogtrui bij junioren op z'n Evenepoels: "Het was nochtans niet mijn plan om vroeg aan te vallen"
Zestig van de zevenenzestig kilometer reed Zoe Bäckstedt alleen. Elke kilometer reed ze verder weg van de concurrentie. De Britse steekt er bij de junioren met kop en schouders bovenuit. Een suprematie in een jeugdcategorie op het WK die we niet meer gezien hebben sinds Remco Evenepoel op het WK in Innsbruck.
Lees verder

BIJZONDER WONEN. Barbra en Anke wonen in het begijnhof in Gent: "Dat ik dit mijn thuis mag noemen, is een privilege"
Wonen in een duizend jaar oud begijnhof, dat klinkt als een droom, maar voor Barbra en Anke is het werkelijkheid. Barbra woont al 17 jaar in het begijnhof in de Lange Violettestraat in Gent, Anke nog maar een jaar. "Tegenwoordig zijn de huizen hier peperduur, maar het is een fantastische plek om te wonen", zeggen ze. "Ondanks de vele regels waar we ons aan moeten houden."
Lees verder

Sanatorium voor 'teringlijders', vernield tijdens WO II en nu een thuis voor de meest hulpbehoevenden: de bijzondere geschiedenis van eeuweling De Mick
De Mick in het noorden van de provincie Antwerpen is een begrip: duizenden havenarbeiders werden er in het begin van de 20ste verzorgd voor tuberculose, of tering in de volksmond. Een idee van de Antwerpse socialisten om de zwaksten te helpen. Een eeuw later bestaat de Mick nog steeds, maar is het een woonzorgcentrum en een zorginstelling voor volwassenen met een niet-aangeboren hersenletsel geworden. "Het is een mirakel te noemen dat het sanatorium is kunnen evolueren tot wat het nu is."
Lees verder

Nieuwe tyfoon slaat hard toe in Japan: al 1 dode en 3 gewonden
De stortregens en aardverschuivingen die de tyfoon Talas langs de Japansa kust veroorzaakt, hebben al één mensenleven geëist. Er vielen ook al verschillende gewonden, melden openbare omroep NHK en plaatselijke media. Een week geleden nog kwamen vier mensen om door cycloon Nanmadol.
Lees verder

Vlaamse regering uiteen zonder akkoord over begroting, gesprekken gaan vandaag verder
De Vlaamse regering is gisterenavond omstreeks 22 uur uit elkaar gegaan zonder akkoord over de begroting. Vandaag komt de regering-Jambon omstreeks 14 uur opnieuw samen om verder te onderhandelen. Dat heeft onze redactie op basis van verschillende bronnen vernomen.
Lees verder

Valt U uit de boot voor volledige energiepremie? Met dit trucje is die volledige 392 euro steun toch de uwe
Help! Ik verdien (net) te veel om de volledig energiepremie van de overheid te kunnen ontvangen. Geen probleem: zet uw contract(en) voor gas en elektriciteit gewoon op naam van uw kind(eren) en die 392 euro steun is de uwe. Perfect legaal. Wij deden de test, zelfs een 4-jarige kan een energiecontract aangaan bij Engie.
Lees verder

U valt uit de boot voor volledige energiepremie? Met dit trucje is die volledige 392 euro steun toch de uwe
Help! Ik verdien (net) te veel om de volledig energiepremie van de overheid te kunnen ontvangen. Geen probleem: zet uw contract(en) voor gas en elektriciteit gewoon op naam van uw kind(eren) en die 392 euro steun is de uwe. Perfect legaal. Wij deden de test, zelfs een 4-jarige kan een energiecontract aangaan bij Engie.
Lees verder

INTERVIEW. Nacer Chadli droomt van nog één kunstje: het WK. "Na het EK heb ik overwogen om te stoppen als Rode Duivel"
Zijn laatste interland ligt nog altijd vers in ons collectief geheugen. "Het heeft me maanden gekost om die uitschakeling tegen Italië én mijn blessure te verwerken." Nacer Chadli (33) dacht aan stoppen als Rode Duivel, maar droomt intussen van nog één kunstje: het WK in Qatar.
Lees verder

Chauffeur in levensgevaar na zwaar ongeval aan Vijfhuizen in Erpe-Mere
Bij een botsing tussen twee wagens in Erpe-Mere raakten zaterdagochtend drie personen zwaar gewond. Een persoon werd in bijzonder kritieke toestand door de brandweer bevrijd en naar het ziekenhuis overgebracht.
Lees verder

Toiletpapiermakers in het nauw: prijzen stijgen, tekorten dreigen
Niet alleen de explosie van de gasprijs, maar ook het fors duurdere papier leidt tot een diepe crisis bij de producenten van toilet- en keukenpapier. Dat schrijft De Tijd zaterdag.
Lees verder

Pierce Brosnan over nieuwe James Bond: "Wie het moet doen? Kan mij niet schelen"
Het maakt Pierce Brosnan (69) helemaal niets uit wie de opvolger wordt van Daniel Craig als James Bond. Dat zegt de Ierse acteur in een interview met het Britse blad 'GQ'. "Wie het moet doen? Kan mij niet schelen", luidde zijn duidelijke antwoord.
Lees verder

"Eigenlijk wilde ik gevechtspiloot worden": VRT-weerman Bram Verbruggen combineerde middelbare school met opleiding zweefvliegen
Eén-weerman Bram Verbruggen (35) was al in zijn middelbareschooltijd gefascineerd door fysica en aardrijkskunde, maar pas tijdens zijn opleiding zweefvliegen groeide zijn interesse in meteorologie. "Als zestienjarige in een zweefvliegtuig onder een wolk hangen, magisch!", vertelde Bram aan Story.
Lees verder

Oscarwinnares Louise Fletcher (88) uit 'One Flew Over The Cuckoo's Nest' overleden
De Amerikaanse actrice Louise Fletcher is vrijdag op 88-jarige leeftijd overleden in haar huis in het Franse Montdurausse. Fletcher was vooral bekend om haar vertolking van Nurse Ratched, de tirannieke verpleegster uit de film 'One Flew Over The Cuckoo's Nest' uit 1975. Die rol leverde de actrice een Oscar op.
Lees verder

Alwéér prominente Rus overleden in mysterieuze omstandigheden: oud-rector valt van trap in Moskou
Het lijstje met omgekomen prominente Russen is weer wat langer geworden. Afgelopen woensdag overleed Anatoly Gerashchenko op 72-jarige leeftijd na de val van een trap in Moskou. Gerashchenko stond jarenlang aan het hoofd van het Moscow Aviation Institute (MAI) in Moskou. De staatsuniversiteit voor luchtvaarttechnologie heeft banden met het Russische ministerie van Defensie en heeft het overlijden bevestigd. Buitenlandse media merken op dat het gaat om het zoveelste onverwachte overlijden van een hooggeplaatste Rus sinds de Russische invasie van Oekraïne op 24 februari.
Lees verder

LIVE WK WIELRENNEN. Koers ontploft op voorlaatste Mount Pleasant: twee leiders, Kopecky in achtervolging
De ontknoping van het WK wielrennen nadert. Vandaag staat de wegrit bij de elite vrouwen op het programma met Lotte Kopecky als een van de (top)favorietes. Wie wordt de opvolgster van Elisa Balsamo? Volg de wedstrijd hier LIVE!
Lees verder

PROMOJAGERS SUPERTIP. Delhaize geeft bon Bol.com van 20 euro bij aankoop drie producten uit gamma: "Je krijgt hem al als je 7,17 euro uitgeeft"
Delhaize pakt weer uit met een Bol.com-actie. Wie bij de warenhuisketen drie producten koopt uit een gamma aan verzorgingsproducten, krijgt er een bon ter waarde van 20 euro van de webwinkel bovenop. "Je krijgt hem al als je 7,17 euro uitgeeft", aldus Gunther Devisch van Promojagers België, die er zijn wekelijkse supertip van maakt voor de lezers van HLN.
Lees verder

"Als we twaalfde worden, spring ik een meter in de lucht": bondscoach Gert Vande Broek begint vandaag met Yellow Tigers aan WK volleybal
Terwijl de Belgian Cats en renners Wout van Aert en Remco Evenepoel aan de andere kant van de wereld al aan hun WK bezig zijn, begint de nationale volleybalploeg er vandaag ook aan, maar dan dichter bij huis. In Arnhem is het dit weekend al meteen 'do or die' voor de Yellow Tigers en bondscoach Gert Vande Broek. "Wat we vooral niet moeten denken, is dat we meer zijn dan een underdog en ons druk opleggen. Dat is geen vorm van valse bescheidenheid, maar realiteitszin: we zijn wie we zijn."
Lees verder

Van een speurtocht voor kinderen tot een unieke mobiele studio: dit mag je echt niet missen in het gerestaureerde KSMKA
Na een restauratie van elf jaar zwaaien de poorten van het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten op het Antwerpse Zuid vandaag weer open. Wij geven je alvast de vijf highlights mee die je tijdens je bezoek echt niet mag missen: "Soms moet je anders kijken om meer te zien."
Lees verder