Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 6 september 2022

Rik Verheye en Ella Leyers maken relatie ‘Insta-official’, maar zijn ze ook match made in heaven? “Ik wil een l...

HLN
Rik Verheye en Ella Leyers maken relatie 'Insta-official', maar zijn ze ook match made in heaven? "Ik wil een lief met ambitie"
Het nieuwste Vlaamse showbizzkoppel lijkt op het eerste zicht niet het meest voor de hand liggende. Toch hebben Ella Leyers (34) en Rik Verheye (35) - die hun relatie intussen 'Insta-official' hebben gemaakt - meer gelijkenissen dan u zou denken. Meer nog, 't stond quasi in de sterren geschreven dat ze ooit de liefde bij elkaar zouden vinden, merkte 'Dag Allemaal' op. "Samen alleen kunnen zijn, is wat een goede relatie voor mij is."
Lees verder

Tweede keer goeie keer? 'Blind Getrouwd'-deelnemer Jana zocht eerder al de liefde op tv
Twee koppels beten maandagavond de spits af in 'Blind Getrouwd'. Het startschot, of beter gezegd het ja-woord, werd gegeven aan het nieuwe 'Blind Getrouwd'-seizoen. De romanticussen die deze keer in het huwelijksbootje stappen met een wildvreemde zouden trouwens wel eens een belletje kunnen doen rinkelen. Zo waagt Joren Dumont (36), de ex van Kathleen Aerts, zijn kans op de ware liefde. Jana De Bosscher (29) en Brecht De Geyter (27), die schakelden VTM in het verleden al eens in om hun perfecte match te vinden.
Lees verder

"Mijn voorschot ging van 650 naar 2.700 euro en nu moet ik nog eens 3.000 euro opleggen. Dit is niet doenbaar": Thorsten (24) sluit frituur na eindafrekening gas- en elektriciteit
Een week geleden viel bij frituur Het Hoekje in Maaseik de eindafrekening voor gas en elektriciteit in de bus. Enkele dagen later besloot eigenaar Thorsten Beumer noodgedwongen de deuren te sluiten. "Een dame van 85 die tot enkele maanden geleden elke week in de frituur stond, kwam nu nog een keer per maand omdat ze anders niet rondkwam met haar pensioen."
Lees verder

Moskou beschuldigt Kiev opnieuw van beschietingen op kerncentrale
Het Russische ministerie van Defensie heeft Oekraïne er dinsdag nog eens van beschuldigd opnieuw bombardementen uit te voeren op de kerncentrale van Zaporizja. Al wekenlang beschuldigen de twee strijdende partijen elkaar ervan de centrale en de omgeving te beschieten. Later vandaag wordt het rapport verwacht van de experts van het Internationaal Atoomenergieagentschap (IAEA) over de situatie ter plaatse.
Lees verder

LIVE. Hoefkens: "Resultaat van morgen niet allesbepalend", Mignolet: "Overwintering is een uitdaging, geen verplichting"
Woensdag opent Club Brugge z'n Champions League-campagne met een thuiswedstrijd tegen het Duitse Leverkusen. Vandaag volgt in aanloop naar die wedstrijd nog een laatste training in het Belfius Basecamp, waarna Simon Mignolet de pers te woord zal staan. Volg alles in aanloop naar de Champions League-opener in deze liveblog!
Lees verder

Aantal speedpedelecs piekt: "Vooral op de tweedehandsmarkt is de stijging spectaculair"
Had je al de indruk dat er steeds meer speedpedelecs voorbijzoeven? Wel, dat klopt. In augustus werden er 1.849 nieuwe en 677 tweedehandse ingeschreven, wat het aantal inschrijvingen nu al in de buurt van het totaal van vorig jaar brengt. "Het aandeel van de door particulieren ingeschreven speedpedelecs blijft toenemen", zegt Guy Crab van de mobiliteitsfederatie TRAXIO Velo.
Lees verder

Rookbomgooier op circuit Zandvoort blijkt beveiliger: "Goedbedoelde actie, maar het ging mis"
Eén van de rookbommen die zaterdag tijdens de kwalificatie van de Formule 1 op het circuit van Zandvoort werd gegooid, blijkt afkomstig van een beveiliger. De man wilde de rookpot verwijderen van een tribune, maar volgens de organisatie ging dat per ongeluk mis.
Lees verder

Opnieuw Oekraïens graan in haven van Gent, voor het eerst sinds oorlog
De Gentse haven ontvangt morgen voor het eerst sinds de oorlog in Oekraïne opnieuw een graanschip uit Odessa. De overslag van graan uit Oekraïne komt zo opnieuw op gang, meldt havenbedrijf North Sea Port.
Lees verder

Nederlandse vrouw in levensgevaar na aanrijding met vuilniswagen in Stabroek
Een vrouw uit Nederland is dinsdagochtend levensgevaarlijk gewond geraakt na een botsing met een vuilniswagen. Dat gebeurde op de kruising van afrit 13 en het Laageind. De vrouw moest gered worden uit haar voertuig door de brandweer.
Lees verder

Carolien getuigt over hoe stijgende energieprijzen haar raken: "Zware haaruitval door stress"
Caroline Van der Vieren en haar man uit Sint-Job-in-'t-Goor werken allebei meer dan voltijds om maandelijks rond te komen. De stijgende energieprijzen, hun voorgesteld voorschotbedrag is ondertussen al maal zes gegaan, maken dat dat steeds moeilijker is. "Ik durf de brievenbus niet te openen, want dan denk je: wat zal er nu weer komen?"
Lees verder

Droombaan voor luilakken: Shoji wordt ingehuurd om niets te doen
Een drukke werkdag vol vergaderingen, mails, deadlines en dringende verzoeken? De baan van Shoji Morimoto ziet er heel anders uit. Hij is professioneel 'niets-doener'. De 38-jarige inwoner van Tokio wordt door mensen ingehuurd als metgezel voor allerlei activiteiten, bijvoorbeeld om mee te gaan naar het park of om samen thee te drinken.
Lees verder

Gespot in 'Blind Getrouwd': waarom zijn groene kostuums zó populair? "Dries Mertens zit er ook voor iets tussen"
Je kon er niet naast kijken: in de eerste aflevering van 'Blind Getrouwd' stonden Brecht én Dziubi samen in hetzelfde donkergroene pak voor het altaar. "What the actual f*ck", riep Brecht uit, maar wie de trouwtrends kent, is veel minder verbaasd. "Groene kostuums zijn een echte hype nu", zegt Lisa van Lost in Pablos, waar Brecht en Dziubi hun pak kochten. Bij Café Costume raden ze hun klanten de kleur ondertussen zelfs af. "Wil je echt origineel zijn, dan zijn er betere opties."
Lees verder

Hip in 'Blind Getrouwd' en op álle feesten deze zomer: groene kostuums. "Tja, die kleur staat iedereen goed"
Je kon er niet naast kijken: in de eerste aflevering van 'Blind Getrouwd' stonden Brecht én Dziubi samen in hetzelfde donkergroene pak voor het altaar. "What the actual f*ck", riep Brecht uit, maar wie de trouwtrends kent, is veel minder verbaasd. "Groene kostuums zijn een echte hype nu", zegt Lisa van Lost in Pablos, waar Brecht en Dziubi hun pak kochten. Bij Café Costume raden ze hun klanten de kleur ondertussen zelfs af. "Wil je echt origineel zijn, dan zijn er betere opties."
Lees verder

Bosbranden die deze zomer Europa teisterden veroorzaakten grootste uitstoot in 15 jaar tijd
De bosbranden die Europa tijdens de zomermaanden teisterden, hebben geleid tot een nieuwe piek in de koolstofemissies. Wetenschappers van de Copernicus Atmosphere Monitoring Service (CAMS) hebben de intensiteit en emissies van de branden, maar ook hun impact op de luchtkwaliteit in de gaten gehouden. Ze hebben de hoogste koolstofemissies sinds 2007 geregistreerd. Dat meldt Copernicus, dat deel uitmaakt van het ruimtevaartprogramma van de Europese Unie, dinsdag vanuit Bonn in een persbericht.
Lees verder

Staking piloten Lufthansa afgeblazen na akkoord
Directie en piloten van de Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa, het moederconcern van Brussels Airlines, hebben een akkoord bereikt over de lonen. De staking die aangekondigd werd voor morgen en donderdag is daardoor van de baan, zo hebben de maatschappij en vakbond bevestigd aan het Duitse persagentschap dpa.
Lees verder

Tyfoon Hinnamnor eist al zeker drie mensenlevens in Zuid-Korea
De passage van de tyfoon Hinnamnor in Zuid-Korea heeft al zeker drie mensenlevens geëist, berichten plaatselijke media. Dinsdagavond laat (plaatselijke tijd) waren er acht vermisten in de zwaarst getroffen delen van het land, aldus de civiele bescherming. Eerder waren al ruim 3.500 mensen in veiligheid gebracht, en nog eens 15.000 anderen in streken waar overstromingen dreigen kregen het advies hun huis te verlaten.
Lees verder

Nu 726 gevallen van apenpokken in België
Er zijn in België 726 bevestigde gevallen van apenpokken. Het gaat om 384 gevallen in Vlaanderen (53 procent), 258 gevallen in Brussel (36 procent) en 84 gevallen in Wallonië (11 procent). Dat meldt gezondheidsinstituut Sciensano dinsdag. Het risico voor de algemene bevolking is nog altijd gering.
Lees verder

LIVE VUELTA. Twee Spanjaarden op kop, Evenepoel: "Vanaf nu is elke etappe voor ons een koninginnenrit"
De derde week in de Vuelta begint met een vlakke etappe. Dus is het opnieuw uitkijken naar Tim Merlier en de sprinters. Of is dit een unieke kans voor een late aanvaller? In de finale liggen twee kleine bultjes die voor chaos kunnen zorgen. Mads Pedersen, die snel is én een bergje verteert, is vandaag de grote favoriet. Voor de ploeg van Evenepoel zou dit een relatieve rustdag moeten worden. Volg de 16de etappe op de voet in onderstaande liveblog.
Lees verder

Panini pakt uit met 20 mysterieuze 'extra' stickers die zelfs de Belgische baas nog niet gezien heeft: "Als je er eentje vindt, toon hem mij, aub"
Castagne wel, Boyata niet. Als het aan Panini ligt, zit de nieuwe verdediger van Club Brugge niet in de selectie voor het WK voetbal in Qatar. Dat bleek tijdens de officiële lancering van het stickeralbum. Daar werd ook een nieuwigheid voorgesteld: in 1 pakje op de 100 zit een mysterieuze extra sticker. Zelfs de baas van Panini België weet niet over welke spelers het gaat.
Lees verder

STREAMINGTIP. 'Get Smart With Money': Voor wie 'Het Grote Gelddebat' gemist heeft
September is voor veel mensen de duurste maand van het jaar, en niet alleen dankzij prijzige schoolboeken van de koters en hobby's die weer van start gaan. 'VTM NIEUWS' besprak gisterenavond deze thematiek al in 'Het Grote Gelddebat', vandaag spring ook Netflix op de kar. In 'Get Smart With Money' laat de streamingdienst vier financiële experten aan het woord die hun beste tips en tricks delen met enkele gelukkigen.
Lees verder