Doorgaan naar hoofdcontent

Rihanna eerste optreden in vijf jaar zal plaatsvinden op Superbowl

Rihanna eerste optreden in vijf jaar zal plaatsvinden op Superbowl

Rihanna gaat de halftimeshow van de Superbowl 2023 voor haar rekening nemen. Het zal haar eerste optreden in vijf jaar zijn.

Lees verder

Zes doden bij schietpartij in Russische school

Bij een schietpartij in een school in Izjevsk, een stad zo'n 1200 kilometer ten oosten van Moskou, zijn zes doden en twintig gewonden gevallen bij een schietpartij. Dat zegt een minister. Een onbekende persoon had het schoolgebouw binnengedrongen.

Lees verder

Belgische identieke tweelingzussen samen op de catwalk voor Gucci

Ellen de Weer is al jaren een veelgevraagd model, haar identieke tweelingzus Marit verkoos tot nu paardenweides en hondenhokken boven catwalks en modemagazines. Maar voor een defilé van modehuis Gucci met alleen eeneiige broers en zussen maakte ze graag een uitzondering.

Lees verder

Mogelijke spoorstaking op 5 oktober

Het gemeenschappelijk vakbondsfront bij de spoorwegen heeft zijn stakingsaanzegging vervroegd van 18 naar 5 oktober.

Lees verder

Italië krijgt meest radicaal-rechtse bewind sinds Mussolini

In Italië heeft het rechtse blok overtuigend de stembusgang van zondag gewonnen. Maar de gedoodverfde premierskandidaat, de radicaal-rechtse Giorgia Meloni (45), wacht een loodzwaar karwei. Ze heeft geen bestuurservaring en haar bondgenoten zijn tegelijk rivalen.

Lees verder

Ruimtekogel van Nasa botst vannacht op asteroïde

Dinsdagnacht zal de Dart-sonde van Nasa met volle snelheid op een asteroïde botsen. De bedoeling is om een soort planetair ruimteafweersysteem te testen waarmee de aarde zich kan verdedigen tegen gevaarlijke asteroïden.

Lees verder

WK basketbal voorbij voor geblesseerde Emma Meesseman

De kwalificatie voor de kwartfinale op het WK basketbal kreeg voor de Belgian Cats een zwart randje. Sterkhouder en kapitein Emma Meesseman kan door een kuitblessure niet meer aantreden.

Lees verder

In beeld | Iraans protest verspreidt zich over rest van de wereld

Van Australië over Chili tot het Verenigd Koninkrijk: overal ter wereld vonden het voorbije weekend protesten plaats uit solidariteit met betogers in Iran. Iraanse demonstranten protesteren al sinds vorige week tegen de dood van de 22-jarige Mahsa Amini, die opgepakt werd door de zedenpolitie en om het leven kwam.

Lees verder

Jan Jambon beleeft afgang met zijn regering

Dit uitstel van de septemberverklaring verdient het predicaat historisch en blijft een afgang voor de Vlaamse regering en haar leider Jan Jambon (N-VA). De mislukking stond in de sterren geschreven.

Lees verder

Ook buiten de koers leeft Mathieu van der Poel in eigen wereld

Mathieu van der Poel haalde het nieuws dankzij een keuze die verkeerd uitpakte. De wegen van het wielertalent zijn vaker onnavolgbaar.

Lees verder

Live | Jambon legt verklaring af in Vlaams Parlement

Akkoord of geen akkoord: om 14 uur start vandaag het nieuwe zittingsjaar in het Vlaams Parlement. U kunt de zitting hierboven live volgen.  

Lees verder

Waarom de regering-Jambon niet kan vallen

Ook al verkeert de Vlaamse regering momenteel in crisis, het is onwaarschijnlijk dat ze valt. De regering-Jambon, bestaande uit N-VA, Open VLD en CD&V, zijn tot elkaar veroordeeld tot de algemene verkiezingen in 2024.

Lees verder

Volkswagen rekent voor elektrische toekomst op Umicore

De Belgische materialenproducent Umicore zal een cruciale rol spelen in de uitbouw van de elektrische wagenproductie in Europa van het Duitse autoconcern Volkswagen. De twee investeren samen 3 miljard euro in de productie van batterijmaterialen.

Lees verder

'Als de slagbomen vanzelf openen als je de parking verlaat, klopt er iets niet'

Een wagen traceren met behulp van parkeerapps is volgens ethisch hacker Inti De Ceukelaire een makkie. Zo kunnen mensen met slechte bedoelingen je bewegingen volgen. 'Burgers moeten hiertegen beschermd worden.'

Lees verder

Iedereen opzij voor koning dollar: pond crasht, euro op laagste niveau in twintig jaar

De dollar wint razendsnel aan waarde tegenover bijna alle belangrijke munten. De euro staat op het laagste niveau in twintig jaar en ook het Britse pond zakt nu naar een dieptepunt. Hoe komt dat en wat zijn de gevolgen?

Lees verder

Man schiet verantwoordelijke van Russisch mobilisatiecentrum neer

In het Siberische Oest-Ilimsk opende een man het vuur in een centrum waar reservisten moeten verzamelen om richting het front in Oekraïne te trekken. Daarbij trof hij de verantwoordelijke van het bureau.

Lees verder

Zo zal Remco Evenepoel zijn huldiging als wereldkampioen vieren

Zondag staat huidig wereldkampioen wielrennen Remco Evenepoel volop in de schijnwerpers in Brussel. De Stad Brussel en de gemeente Dilbeek brengen hulde aan Evenepoel in een 'tweeledig evenement'.

Lees verder

Organic dating, wat is dat dan?

Kunnen we het even hebben over Organic dating? Want wat is dat nu voor een eigenaardig woord? Organic cookies, ja, daar kan ik mee leven. Of organic jam, ook ja, maar organic dating?

Lees verder

Martinez moet knopen doorhakken: moeten Hazard, Mertens en Meunier vrezen voor WK-selectie?

De tijd van uitproberen is voorbij, bondscoach Roberto Martinez moet knopen doorhakken. Welke Rode Duivels zijn zeker van het WK in Qatar? Wie moet vrezen voor zijn plaats?

Lees verder

Fictiereeks over kannibalistische seriemoordenaar verdeelt publiek en recensenten

Superproducer Ryan Murphy heeft stilletjes een nieuwe fictieserie gedropt, die het publiek meteen heeft gevonden. Dahmer — Monster: the Jeffrey Dahmer story, de huidige nummer één op Netflix, vertelt het verhaal van seriemoordenaar Jeffrey Dahmer in al zijn gore details.

Lees verder

Zlatan Ibrahimovic deelt beelden van acteerdebuut in nieuwe 'Asterix'-film

De Zweedse voetballer Zlatan Ibrahimovic zal te zien zijn in de nieuwe Asterix-film. Dat blijkt uit de eerste beelden van Asterix & Obelix: the middle kingdom. De film wordt volgend jaar in februari in de zalen verwacht.

Lees verder

Na heisa zet VRT geschrapte 'ongepaste en achterhaalde' tv-programma's weer online

VRT zet alle afleveringen van FC De Kampioenen weer online. Na de heisa over geschrapte afleveringen deze zomer past de openbare omroep zijn publicatiebeleid aan. Publicatiestops komen er enkel nog in zeer uitzonderlijke gevallen.

Lees verder

Vier verdachten van ontvoering Van Quickenborne willen niet overgeleverd worden aan ons land

De vier Nederlandse verdachten in het onderzoek naar de mogelijke ontvoeringsplannen van minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open VLD) blijven in de cel. Dat heeft de officier van justitie in Amsterdam maandag beslist, zo meldt het Nederlandse Openbaar Ministerie in een persbericht. Ze verzetten zich tegen hun gevraagde uitlevering.

Lees verder

Halvering gasprijs biedt toch wat ademruimte

Brengt de energiemarkt redding nu olie en gas goedkoper worden? Want peperduur gas en olie zijn de hoofdoorzaak van de economische ellende waarin we nu zitten. De torenhoge inflatie, stijgende rentes, dalende beurzen … noem maar op: ­telkens zijn de hoge prijzen voor gas en olie rechtstreeks of ­onrechtstreeks de hoofdschuldige.

Lees verder

CD&V: Van compromispartij naar hardliner

Het politieke landschap kijkt verbijsterd naar de onbuigzame CD&V. Maar de harde lijn komt niet uit de lucht gevallen: 'We zitten in overlevingsmodus.'

Lees verder

Dieumerci Mbokani nu ook officieel speler van SK Beveren

Dieumerci Mbokani (36) keert terug naar België: hij tekent bij SK Beveren, in 1B, voor één seizoen, met de opties op een extra jaar. De Congolese spits was transfervrij na zijn vertrek bij Kuwait en moet Beveren opnieuw naar 1A loodsen. Toch rijzen er enkele vragen. Waarom Beveren? Hoe fit is de aanvaller? En raakte hij in de woestijn niet uitgeblust?

Lees verder

Man in Polen aangehouden in onderzoek naar moord op Peter R. de Vries

Een man in Polen is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de moord op misdaadjournalist Peter R. de Vries. Dat liet het Nederlandse Openbaar Ministerie maandag weten. Het is de derde Pool die in het onderzoek werd aangehouden.

Lees verder

Hoe de ontvoering van minister Van Quickenborne mogelijk op het nippertje werd vermeden

Dat de ontvoering van minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open VLD) mislukte, is mogelijk te danken aan enkele Kortrijkse agenten. Al lijkt het er ook op dat ze slecht werden gebrieft na een crisisvergadering.

Lees verder

De laatste vier seizoenen van Caroline Pauwels: zo veel kranigheid, maar ook zo veel menselijkheid

In de zomer van 2021 stapt Caroline Pauwels nog elke ochtend haar Noordzee in. Op klompen en in badjas wandelt ze over de Oostendse dijk en het strand naar de branding, en vandaar het water en de dag in. De zomer van 2021 was wispelturig, de Noordzee ook. In de openingsbeelden van de Canvas-documentaire zien we een frêle lichaam de vrolijke speelbal worden van donkere, hoge golven. Ze zwemt met het hoofd boven water, zoals redders. Alles, ­iedereen, blijft gezien. In haar buurt zal ­niemand verdrinken.

Lees verder

Jambon moet verder met gebroken regeringsploeg

Na het historische uitstel van de septemberverklaring sleept de Vlaamse regering zich de komende dagen noodgedwongen verder richting akkoord. Maar de wonden zijn diep en CD&V houdt voet bij stuk.

Lees verder

Cuba kiest voor homohuwelijk en draagmoederschap

Op Cuba is maandag het homohuwelijk gelegaliseerd. De wetswijziging is een formaliteit, nadat de bevolking zich in een historisch referendum uitsprak voor openstelling van het huwelijk voor personen van hetzelfde geslacht.

Lees verder

Ruimtesonde Nasa slaat volgens plan in op asteroïde, maar is het meer dan een speldenprik?

Dit had Dimorphos, een asteroïde ongeveer zo groot als het Colosseum, niet zien aankomen. Afgelopen nacht knalde een ruimtetuig van de Nasa er frontaal op. De komende dagen zal blijken of de ruimterots uit koers is geslagen.

Lees verder

Ongeziene afgang voor regering-Jambon, wat nu?

Het is crisis op het Martelaarsplein, en geen klein beetje. Vlaams minister-president Jan Jambon werd gisteren om 14 uur verwacht in het halfrond voor zijn langverwachte septemberverklaring, maar kon enkel een kort statement geven. Hoe groot is de schade?

Lees verder

Wereldkampioen Carlsen beschuldigd schaker Niemann openlijk van valsspelen

Wereldkampioen Magnus Carlsen heeft schaker Hans Niemann maandag in een verklaring openlijk beschuldigd van valsspelen. De schaakwereld is al wekenlang in de ban van een rel tussen de Noorse grootmeester en de Amerikaanse tiener.

Lees verder

Bewolkt met buien en soms een donderslag

Het wordt dinsdag gedeeltelijk tot zwaarbewolkt met verspreide buien. Deze kunnen soms vergezeld zijn van enkele donderslagen en plaatselijk vrij intens zijn.

Lees verder

Nieuw op 1 oktober: sociaal tarief gaat verder omhoog, wegcode wordt aangepast

Een nieuwe maand, nieuwe maatregelen. Dit verandert er allemaal op 1 oktober.

Lees verder

Eerste bankbiljetten met beeltenis Charles III vanaf midden 2024 in omloop

De eerste bankbiljetten met de beeltenis van koning Charles III zullen vanaf midden 2024 in omloop in het Verenigd Koninkrijk. Maar het portret zal pas eind dit jaar onthuld worden, zegt de Bank van Engeland.

Lees verder

Belgische basketvrouwen verliezen op WK tegen China

De Belgische basketbalploeg bij de vrouwen heeft op het WK in Australië verloren tegen China met 81-55.

Lees verder

Bekijk hoe Nasa's 'ruimtekogel' op een asteroïde inslaat

Nasa heeft maandagnacht haar ruimtesonde Dart afgevuurd op een asteroïde ter grootte van het Colosseum in Rome. Dart knalde frontaal op de rots Dimorphos. Door de botsing verwachten wetenschappers dat Dimorphos uit zijn koers zal worden geslagen. Of de missie van de 'ruimtekogel' geslaagd is, moet de volgende dagen blijken. Het moment van de impact was alvast succesvol: kijk hierboven mee naar het gejuich van de astronauten.

Lees verder