Doorgaan naar hoofdcontent

REPORTAGE. Op de eerste rij tijdens de begrafenis van de eeuw: “Een vrouw knielt neer, mensen huilen, iemand valt f...

HLN
REPORTAGE. Op de eerste rij tijdens de begrafenis van de eeuw: "Een vrouw knielt neer, mensen huilen, iemand valt flauw, mensenlief wat is dit indrukwekkend"
De beelden gingen de wereld rond maar er echt tussen staan: dat was nog iets anders. Ontroering, dankbaarheid en droefenis, journaliste Sabine Vermeiren zag vanop de eerste rij het scala aan emoties bij de Britten. "Een miljoen mensen die het twee uur lang muisstil maken: dat is onwaarschijnlijk imponerend."
Lees verder

Zo ziet één middenvak voor alle auto's in beide richtingen eruit
Vanaf 1 oktober wordt een nieuw type weg in de wegcode opgenomen: de 'middenrijbaan'. Als een weg te smal is voor twee rijbanen en fietspaden in beide richtingen, dan kan de gemeente kiezen voor één rijstrook voor auto's in het midden, met fietspaden aan weerskanten. Het moet fietsers meer ruimte geven, maar experten vinden dat niet veilig.
Lees verder

"Nederlandse regering en energiebedrijven akkoord over prijsplafond"
De Nederlandse regering en de energiebedrijven zijn het eens geworden over een prijsplafond voor energie tot eind 2023. Dat melden ingewijden na berichtgeving van de openbare omroep NOS. De maatregel zal gelden vanaf 1 januari, maar in de praktijk gaat de energierekening al op 1 november omlaag.
Lees verder

Linda de Mol reageert voor het eerst op 'The Voice'-schandaal: "Ik kreeg een lawine aan haat"
Linda de Mol (58) kreeg na de onthullingen over het seksueel wangedrag van haar voormalige partner Jeroen Rietbergen bij 'The Voice of Holland' een "lawine aan keiharde meningen" over zich heen. "Van gasten en presentatoren in talkshows tot showrubrieken, anonieme beschuldigingen, oordelen, en lelijke columns", schrijft de presentatrice in de editorial van de nieuwe editie van haar magazine 'LINDA'. Een klein deel daarvan is maandag al online gezet.
Lees verder

Waarom 98 matrozen affuit met kist van Queen Elizabeth II voorttrokken
98 matrozen waren er nodig om de affuit met de kist van de Queen voort te trekken van het parlementsgebouw in Londen naar Westminster Abbey. De affuit, het onderstel van een kanon, is ruim 2.500 kilo zwaar. Aan deze bijzondere traditie tijdens Britse staatsbegrafenissen hangt een fascinerende geschiedenis.
Lees verder

Portugal krijgt vlak voor WK opvallende afmelding: Benfica-uitblinker Rafa Silva plots niet meer beschikbaar
Rafa Silva stelt zich niet langer beschikbaar voor de nationale voetbalploeg van Portugal. Dat heeft de 29-jarige buitenspeler van Benfica twee maanden voor het WK bekendgemaakt. Nog niet duidelijk is waarom Silva niet meer voor Portugal wil uitkomen.
Lees verder

Op drie weken al drie walvissen aangespoeld aan Bretoense kust
Voor de derde keer in drie weken tijd is aan de Bretoense kust een walvis aangespoeld. Er werd nog geprobeerd om het dier weer in het water te krijgen, maar dat mislukte. "Het dier is niet dood, maar wel stervende", klinkt het.
Lees verder

Conflict bij Franse voetbalploeg opgelost: Kylian Mbappé gaat dan toch op de foto
Kylian Mbappé wou niet deelnemen aan een fotoshoot met de Franse nationale ploeg. De Franse voetbalbond weigerde om de overeenkomst over de portretrechten van de spelers te wijzigen, maar deed uiteindelijk water bij de wijn.
Lees verder

"Daar komen kindjes van": nieuwe liefde ontluikt in 'Blind Getrouwd'
'Blind Getrouwd' lijkt een ideale match rijker. Kleuterleidster Jana en spoedverpleger Christiaan ontpopten zich als hét nieuwe liefdesduo tijdens het XL-trouwfeest. Joren en Lien lijken dan weer veel verder verwijderd van een amoureuze toekomst. Flirterige aanrakingen, wulpse bretellen en véél tranen: dit was de derde aflevering van 'Blind Getrouwd'.
Lees verder

Joke Emmers toont haar talenten en een ongemakkelijk momentje in de jury: dit was 'De allerslimste mens'
Of Maaike Cafmeyer ook even wilde uitweiden over het fenomeen 'verliefd worden via sociale media', vroeg medejurylid Rik Verheye. De actrice, één van de rechtstreeks betrokkenen in de affaire-De Pauw, bedankte vriendelijk. Verheye drong eerst nog even aan tot zijn spreekwoordelijke frank viel. Een moeilijk, ongemakkelijk momentje bij aanvang van de derde week van 'De allerslimste mens'.
Lees verder

Iran krijgt volgens Frankrijk geen beter nucleair akkoord dan nu op tafel
Frankrijk voert de druk op Teheran op om akkoord te gaan met het nucleaire akkoord zoals dat nu op tafel ligt. Volgens de Franse minister van Buitenlandse Zaken Catherine Colonna komt er geen beter akkoord voor Iran dan dat er nu is.
Lees verder

Nagelnieuw bondsgebouw wordt feestelijk geopend, bondsvoorzitter: "Willen graag Final Four Nations League organiseren"
Twee jaar na de eerste spadesteek is het nieuwe hoofdkwartier van de Belgische voetbalbond (KBVB) vanavond plechtig ingehuldigd. En dat in het bijzijn van heel wat prominenten.
Lees verder

Families bewoners reageren verdeeld na infomoment rusthuismoorden: "Het bestuur verstopt zich achter zwijgplicht, maar had ons op zijn minst op de hoogte moeten brengen"
Het gemeentebestuur en de directie van woonzorgcentrum Rozenberg hebben maandagavond de familieleden van hun bewoners samen gebracht om de nasleep van de rusthuismoorden met hen te bespreken. Zij zaten met veel vragen, maar er kwam volgens hen niet overal een afdoend antwoord op en dat zorgde nadien toch voor wrevel. Anderen blijven het woonzorgcentrum en het personeel dan weer onvoorwaardelijk steunen.
Lees verder

Brandweer rukt uit voor uitslaande brand in Schoten
In een leegstaande villa in Schoten is maandagavond brand uitgebroken. De brandweer moest rukte massaal uit om het vuur te doven.
Lees verder

Wall Street begint belangrijke Fed-week in het groen
De aandelenbeurzen in New York zijn maandag met winsten gesloten. Vooral aan het slot van de sessie verbeterde het sentiment. Beleggers waren in afwachting van de aanstaande beleidsvergadering van de Amerikaanse centralebankenkoepel. De Federal Reserve begint dinsdag aan zijn tweedaagse rentevergadering. Op woensdag volgt het rentebesluit en wordt de rente naar verwachting opnieuw met 0,75 procentpunt verhoogd, om de hoge inflatie te bestrijden.
Lees verder

Russische dissident: "Vorige week ontsnapt aan moordaanslag in Frankrijk"
Een bekende opposant van het Russische regime zegt in Frankrijk aan een moordaanslag ontsnapt te zijn. Volgens Vladimir Osesjkin (41), die vorige maand nog een gedeserteerde Russische soldaat naar Frankrijk hielp ontsnappen, zou in zijn woonst in Biarritz beschoten zijn door een man die banden heeft met de Russische veiligheidsdienst FSB.
Lees verder

Tot levenslang veroordeelde Amerikaan vrij in zaak 'podcastmoord'
Een Amerikaanse rechter heeft de levenslange veroordeling voor een spraakmakende moord na ruim twintig jaar ongedaan gemaakt. De 41-jarige Adnan Syed werd in 2000 veroordeeld voor de moord op zijn 18-jarige ex-vriendin, meldt The New York Times over de zaak die in de VS veel aandacht kreeg in de misdaadpodcast 'Serial'.
Lees verder

Familie Queen Elizabeth geeft nieuw herinneringsbeeld vrij van vorstin op de heide
De Britse koninklijke familie heeft maandag op sociale media een tot nu toe onbekende foto van koningin Elizabeth II op de heide geplaatst. Bij de foto staat de tekst: "May flights of Angels sing thee to thy rest - in liefdevolle herinnering aan Hare Majesteit De Koningin (1926-2022)."
Lees verder

De 5 momenten die je niet gemist mag hebben tijdens de begrafenis van de Queen
De grootste staatsbegrafenis ooit in de geschiedenis van de mensheid zit erop. Queen Elizabeth II is ten grave gedragen, een historische gebeurtenis die bijna de hele dag duurde. Wij zochten vijf hoogtepunten uit.
Lees verder

Exclusief bewaarmagazine 'Elizabeth II - een koninklijke legende' vandaag in de winkel
Ter nagedachtenis van koningin Elizabeth II brengt Het Laatste Nieuws u een exclusief bewaarmagazine met unieke foto's. Dit luxe magazine van maar liefst 140 pagina's ligt vandaag in de winkel.
Lees verder