Doorgaan naar hoofdcontent

REPORTAGE. Honderden supporters zorgen voor welkomstcomité Remco Evenepoel: “Zo jong. Ongelooflijk. Een echte kamp...

HLN
REPORTAGE. Honderden supporters zorgen voor welkomstcomité Remco Evenepoel: "Zo jong. Ongelooflijk. Een echte kampioen"
"Remco is van ons, Remco is van ons", zo schreeuwen de supporters van supporterscafé De Rustberg uit Schepdaal hun held toe bij aankomst op de luchthaven van Zaventem dinsdagmiddag. Dat de ket van Schepdaal dat nu net bewezen heeft, is intussen al meer dan duidelijk. Met enkele honderden waren ze, om hem terug in ons land te verwelkomen. Ook wij waren erbij, samen met de grootouders, (mini)superfans en de supporters van De Rustberg. "We hebben speciaal voor hem bloemen gekocht, nu hopen dat hij ons ziet", klinkt het bij één van die fans.
Lees verder

Kersvers Belgisch kampioen barbecue Tom (45) mag ons land verdedigen op WK in de Verenigde Staten: "Voortdurende zoektocht naar het perfect gegaard stuk vlees"
Amper één jaar na zijn debuut in de competitie van low & slow BBQ mag Tom Bertels uit Kruibeke zich al Belgisch kampioen noemen. Samen met zijn ploegmaat Dimitri Zetsche gaat hij onze nationale driekleur nu verdedigen op het wereldkampioenschap in de Verenigde Staten, het mekka van grill en barbecue. "We nemen het nu op tegen professionals bij wie we het voorbije jaar nog onze rubs en spices kochten."
Lees verder

Kersvers Belgisch kampioen barbecue Tom (45) mag ons land verdedigen op WK BBQ in de Verenigde Staten: "De gemiddelde Belg bakt er doorgaans weinig van"
Amper één jaar na zijn debuut in de competitie van low & slow BBQ mag Tom Bertels uit Kruibeke zich al Belgisch kampioen noemen. Samen met zijn ploegmaat Dimitri Zetsche gaat hij onze nationale driekleur nu verdedigen op het wereldkampioenschap in de Verenigde Staten, het mekka van grill en barbecue. "We nemen het nu op tegen professionals bij wie we het voorbije jaar nog onze rubs en spices kochten."
Lees verder

"Oekraïense regio's hebben voor toetreding gestemd" in omstreden annexatie-referenda, beweren Russische staatsmedia
Volgens de eerste uitslagen van de referenda in de bezette Oekraïense gebieden die bij Russische staatsmedia verschijnen, hebben de inwoners van de regio's Donetsk, Loehansk, Cherson en Zaporizja gestemd om zich bij Rusland te voegen. Het Britse ministerie van Defensie denkt dat de Russische president Vladimir Poetin mogelijk vrijdag de toetreding van de bezette gebieden tot Rusland zal aankondigen.
Lees verder

Anderlecht moet voorbij Lierse, Mbokani meteen tegen Antwerp en Club Brugge loot club uit 1ste amateur in Croky Cup
De eersteklassers weten waar ze aan toe zijn in de 1/16de finales van de Croky Cup. Zo treft Anderlecht met Lierse de leider in 1B, Club Brugge moet naar Patro Eisden Maasmechelen en Racing Genk neemt het op tegen Westerlo. Bekijk de volledige loting hieronder. De wedstrijden worden afgewerkt tussen 8 en 10 november.
Lees verder

Anderlecht moet voorbij Lierse, Mbokani meteen tegen Antwerp en Club Brugge loot amateurclub in Croky Cup
De eersteklassers weten waar ze aan toe zijn in de 1/16de finales van de Croky Cup. Zo treft Anderlecht de leider in 1B, Club Brugge moet naar Patro Eisden en Racing Genk neemt het op tegen Westerlo. Bekijk de volledige loting hieronder. De wedstrijden worden afgewerkt tussen 8 en 10 november.
Lees verder

De galante Franse dief is terug: Netflix lost eerste veelbelovende beelden van 'Lupin: part 3'
Netflix heeft een eerste trailer van het derde seizoen gelost van de populaire Franse Netflixserie 'Lupin'. De reeks draait rond Assane Diop (gespeeld door Omar Sy), een man die ontdekt dat zijn vader onschuldig in de gevangenis zat én hem wil wreken, met alle gevolgen van dien. "Ik heb wraak genomen voor mijn vader. Ik wilde in het duister blijven, maar moest terugkeren in het licht. En kijk nu hoe ik verdwijn", klinkt het alvast erg mysterieus.
Lees verder

Op luid applaus onthaald: Spaanse koningin Letizia breekt protocol en toont tedere kant
De Spaanse koningin Letizia (50) krijgt lovende woorden van de lokale pers. Tijdens een evenement van een vereniging die ouderen begeleidt die aan eenzaamheid lijden, liet ze zich van haar tederste kant zien. Toen één van de aanwezigen haar verhaal vertelde, liet de vrouw van koning Felipe het protocol varen om op te staan en de vrouw te omhelzen.
Lees verder

Russen betalen tot wel 28.000 euro voor vlucht met privéjet om aan mobilisatie te ontsnappen: "Situatie is compleet absurd"
De mobilisatie in Rusland heeft de vraag naar vliegtickets doen exploderen. Russen boeken massaal vluchten naar het buitenland, en daar hebben ze vaak grote sommen geld voor over. Zelfs een plaatsje op een privéjet is momenteel erg gegeerd, al is het allesbehalve goedkoop. Zo moeten passagiers maar liefst 22.000 tot 28.000 euro (!) ophoesten voor een ticket. "De situatie is compleet absurd", zegt Yevgeny Bikov, de directeur van een jetbedrijf in Moskou.
Lees verder

Op luid applaus onthaald: Spaanse koningin Letizia doorbreekt protocol en toont tedere kant
De Spaanse koningin Letizia (50) krijgt lovende woorden van de lokale pers. Tijdens een evenement van een vereniging die ouderen begeleidt die aan eenzaamheid lijden, liet ze zich van haar meest tedere kant zien. Toen één van de aanwezigen haar verhaal vertelde, liet de vrouw van koning Felipe het protocol varen om op te staan en de vrouw te omhelzen.
Lees verder

Bijziendheid bij jongeren met kwart gestegen op 6 jaar tijd
Door de toegenomen schermtijd (tablet/pc, smartphone, tv) is myopie of bijziendheid de afgelopen zes jaar bij jongeren met zo'n 25 procent gestegen. Tijdens de Week van het Zien, van 8 tot 15 oktober, wil de organisatie van opticiens en optometristen (APOOB) sensibiliseren rond visuele hygiëne.
Lees verder

Poetin: Rusland verwacht dit jaar recordoogst aan graan
Rusland verwacht dit jaar een recordoogst aan graan. De voorlopige raming staat volgens de Russische president Vladimir Poetin op circa 150 miljoen ton, waarvan 100 miljoen ton tarwe. "Dit zal een record zijn in de geschiedenis van Rusland", aldus Poetin tijdens een televisiebijeenkomst over landbouw.
Lees verder

Sjoemelden ambtenaren Regie der Gebouwen bij aanbesteding camerabewaking in gevangenis en asielcentrum? "Er werd gefactureerd, maar niet geleverd"
Zes ambtenaren van de Regie der Gebouwen hebben zich in de correctionele rechtbank in Leuven moeten verantwoorden voor gesjoemel bij aanbestedingen. Concreet zou het draaien om werken in de gevangenis van Leuven Centraal en bij Asielcentrum 127bis in Steenokkerzeel. De feiten gaan terug tot 2009 en daarom trekt de verdediging de kaart van verjaring.
Lees verder

Baas WTO waarschuwt voor recessie wereldeconomie
De wereldeconomie glijdt af richting een recessie. Daarvoor waarschuwt de baas van de Wereldhandelsorganisatie (WTO). Directeur-generaal Ngozi Okonjo-Iweala van de WTO wijst op een reeks indicatoren die een krimp van de economie voorspellen.
Lees verder

Komt een Belg bij de politie met een mitrailleur op zijn motorkap...
Ooit al aan gedacht om een mitrailleur op je motorkap te plaatsen? Geen goed idee. Dat mocht deze Belgische bestuurder ondervinden bij een verkeerscontrole in Frankrijk. De Franse politie laat weten dat het verboden is om een wapen, zelfs wanneer het is nagemaakt, te installeren op je auto.
Lees verder

Slecht geslapen vannacht? Dan is de kans groot dat je meer zin hebt in ongezond eten en dit is waarom
Taart. Frietjes. Pizza. Of een hamburger. Na een korte of slapeloze nacht lijkt fastfood extra aantrekkelijk. Of beelden we ons dat in? Een groep Amerikaanse onderzoekers onderzocht dat gegeven en wat blijkt: het zit niet tussen oren, maar de zin naar snelle snacks zit wél in onze neus.
Lees verder

Levensduurverlenging Duitse kerncentrales waarschijnlijker, zegt minister
Een levensduurverlenging van twee van de drie resterende kerncentrales in Duitsland is waarschijnlijker geworden door de aanhoudende energiecrisis en een mogelijkheid op stroomtekorten. Dat heeft de Duitse minister van Economie Robert Habeck te kennen gegeven.
Lees verder

Vlaamse gemeenten hebben vorig jaar meer dan 15.300 zwerfkatten gevangen
In 2021 zijn er in de Vlaamse steden en gemeenten meer dan 15.300 zwerfkatten gevangen. Dat zijn er vijf procent meer dan het jaar voordien. Dat blijkt uit cijfers die CD&V-parlementslid Brecht Warnez heeft opgevraagd bij minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA). Het aantal gevangen zwerfkatten stijgt al jaren. "Omdat zwerfkatten ziektes en overlast met zich meebrengen is het belangrijk hen te vangen, te verzorgen en te steriliseren", zegt Warnez.
Lees verder

Gaat het leven van Rihanna met glorieuze Super Bowl-comeback eindelijk weer om muziek draaien?
Ondanks zes jaar van muzikale stilte is Rihanna (34) de rijkste zangeres ter wereld, aldus zakenblad 'Forbes'. Eindelijk keert ze terug naar het podium: de popster neemt de halftimeshow van de Super Bowl 2023 voor haar rekening. Komt haar negende album er eindelijk aan? En waar was Rihanna al die tijd?
Lees verder

Gaat het leven van Rihanna met glorieuze Superbowl-comeback eindelijk weer om muziek draaien?
Ondanks zes jaar van muzikale stilte, is Rihanna (34) de rijkste zangeres ter wereld, aldus zakenblad 'Forbes'. Eindelijk keert ze terug naar het podium: de popster neemt de halftimeshow op de Super Bowl 2023 voor haar rekening. Komt haar negende album er eindelijk aan? En waar was Rihanna al die tijd?
Lees verder