Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 5 september 2022

Remco Evenepoel geniet van ‘cheat meal’, predikt kalmte en heeft goed nieuws: “Pijn is vandaag volledig verdwen...

HLN
Remco Evenepoel geniet van 'cheat meal', predikt kalmte en heeft goed nieuws: "Pijn is vandaag volledig verdwenen"
Het goede nieuws op de laatste rustdag in de Vuelta: Remco Evenepoel voelt niet de minste pijn meer na zijn valpartij donderdag. Want zowel zondag als zeker zaterdag speelde die in de heup en spieren op, zo vertelde Belgiës grote rondehoop op een persconferentie deze namiddag. En zo kan Evenepoel met vertrouwen richting laatste week van de Vuelta toe, nadat hij gisteravond nog beloond werd met een 'cheat meal'. Op het menu: burgers met ovenfrieten en een ijsje. Herbeleef in onderstaande blog wat Evenepoel vertelde.
Lees verder

Bestuurder (73) vergist zich van versnelling en knalt door vitrine van bakkerij Ann: "Gelukkig was de winkel al dicht, anders hadden hier doden kunnen vallen"
Een bestuurder (73) is zondagavond met zijn wagen door de vitrine van een bakkerij in de Driegaaienstraat in Sint-Niklaas geknald. De winkel was op dat moment gesloten en gelukkig maar, want de ravage is enorm. Niet alleen sneuvelde de etalage, maar binnen werd ook de koeltoog meer dan een meter verplaatst door de klap. De zaak moet noodgedwongen tijdelijk de deuren sluiten.
Lees verder

Nieuwe types iPhone en Apple Watch, maar ook AirPods Pro 2: alle geruchten over Apple Event op een rijtje
Woensdag is het zover. Apple stelt dan 's avonds nieuwe iPhones en Apple Watches voor. Ook een nieuwe versie van de AirPods Pro zou de revue kunnen passeren. Er gaan heel wat geruchten de ronde. In dit artikel sommen we de belangrijkste op. Maar de grootste vraag op dit moment: wat zal Apple doen met de prijszetting van haar nieuwe smartphones?
Lees verder

De laatste nieuwe modetrend? Die koop je bij Coolblue, Fnac, Media Markt of Krëfel
Er is een nieuwe, opvallende hype gespot in het immer veranderende modelandschap. Een technologisch accessoire is een onverwachtse hit bij fashionista's. Al doen aanhangers eigenlijk een stapje terug: de trend bewijst opnieuw hoe hard we verlangen naar nostalgie. Het prijskaartje van het item is niet mals, maar gelukkig zijn er tal van merken met betaalbare alternatieven.
Lees verder

Nieuw regenboogzebrapad beklad met zwarte verf en schandelijke opschriften: "Een directe aanval op onze waarden van openheid en respect"
Enkele buurtbewoners ontdekten zondag dat het nieuwe regenboogzebrapad op de Itterbeekselaan in Anderlecht was beklad met zwarte verf en het opschrift 'non lgbt'. De gemeente stelde meteen alles in het werk om de "onaanvaardbare beledigingen" te verwijderen.
Lees verder

Angèle (89) getuigt bont en blauw over schokkende overval in Cannes: "Ik ben niet al te kwaad"
De 89-jarige vrouw die vorige week bewusteloos werd geslagen en overvallen door drie minderjarigen in Cannes heeft voor het eerst getuigd op de Franstalige televisie. "Ik ben niet al te kwaad", zegt Angèle over de daders. "Ze zijn jong, 15 jaar. Ik heb kleinkinderen van die leeftijd."
Lees verder

Angèle (89) doet haar verhaal, één week na schokkende overval in Cannes: "Ik ben niet al te kwaad"
De 89-jarige vrouw die vorige week bewusteloos werd geslagen en overvallen door drie minderjarigen in Cannes heeft voor het eerst getuigd op de Franstalige televisie. "Ik ben niet al te kwaad", zegt Angèle over de daders. "Ze zijn jong, 15 jaar. Ik heb kleinkinderen van die leeftijd."
Lees verder

Mechelse Johanna (58) werd gruwelijk vermoord in haar appartement, dader kan nu eindelijk worden uitgeleverd: "Maar hij mag niet worden opgesloten in de gevangenis"
Eind oktober 2018 werd de Mechelse Johanna Jostameling (58) dood aangetroffen in haar appartement. Makaveli Lindén (23), de Noorse verdachte van de moord, kan eindelijk worden uitgeleverd aan ons land. Dat berichten de Noorse media en wordt bevestigd door het Antwerpse parket. De Noorse overheid heeft alvast enkele voorwaarden opgelegd.
Lees verder

Van gasprijsplafond tot heffing op overwinsten: EU wil vrijdag einde maken aan stijgende energieprijzen
De EU wil vrijdag sterk ingrijpen op de energiemarkt en zo de hoge prijzen doen dalen. Dit zou een heffing kunnen inhouden op overwinsten en eventueel gasprijslimieten. Dat schrijft vakblad Politico nadat ze een vertrouwelijk document konden inkijken.
Lees verder

Ondertekening EU-programma voor 500 miljoen euro steun voor Oekraïne
De Europese Commissie heeft maandag een nieuw pakket van 500 miljoen euro aan begrotingssteun voor Oekraïne ondertekend. De steun maakt deel uit van de toezeggingen die de EU heeft gedaan voor Oekraïne in april en mei.
Lees verder

Les Engagés willen elektroshock, DéFI de dringende bijeenroeping commissie Energie
De Franstalige federale oppositiepartijen Les Engagés en DéFI willen dringende actie in de strijd tegen de hoge energieprijzen. Les Engagés pleiten voor een plafonnering van de gasprijs, de vermindering van het energieverbruik met een kwart, een boost voor hernieuwbare energie en de bouw van nieuwe kerncentrales. DéFI wil dan weer de dringende bijeenroeping van de kamercommissie Energie en Economie.
Lees verder

Op kindermaat: deze acht bureaus zijn speciaal ontworpen voor de jongste schoolgangers
Deze week wordt het schooljaar pas echt op gang getrapt. Hoogtijd om de kinderkamer op punt te stellen en om een goede leeromgeving te creëren. Een bureau op kindermaat mag daarbij niet ontbreken. Deze acht exemplaren zijn er voor de jongste schoolgangers, zodat ze een vliegende start kunnen nemen.
Lees verder

Overbevolking in Belgische gevangenissen "brengt naleving van fundamentele rechten in gevaar"
De overbevolking in de Belgische gevangenissen wordt steeds zorgwekkender, schrijft de Centrale Toezichtsraad voor het Gevangeniswezen (CTRG) in zijn jaarverslag voor 2021. De overbevolking brengt de "naleving van de fundamentele rechten in gevaar", stelt Marc Nève, voorzitter van de Toezichtsraad. Net als in 2020, drukte de coronapandemie ook in 2021 zijn stempel op het leven in de Belgische gevangenissen.
Lees verder

Laatste kernreactor van nucleaire site in Zaporizja na brand van net gekoppeld
De laatste reactor van de kerncentrale van Zaporizja in Oekraïne, de grootste kerncentrale van Europa die sinds enkele maanden in handen is van de Russische troepen, werd vandaag afgekoppeld van het elektriciteitsnet. Dat laat operator Energoatom weten.
Lees verder

Berre ontvangt gouden plaat voor 'Say My Name': "Beste zomer van mijn leven"
Berre (21) krijgt een gouden plaat voor zijn nummer 'Say My Name'. Die prijs mag hij in ontvangst nemen na zijn memorabele show voor een overvolle clubtent op Crammerock. En dat uit handen van Guy Garvey (48) van Elbow.
Lees verder

"Dit is onaanvaardbaar": Vanhaezebrouck woest na domme rode kaart voor Okumu, die vier speeldagen schorsing voorgesteld krijgt
Het Bondsparket vordert vier speeldagen schorsing, waarvan drie effectief, voor Joseph Okumu. Zijn domme rode kaart op slag van rust brak AA Gent zuur op tegen Charleroi. Coach Hein Vanhaezebrouck was zondagavond dan ook woest: "Dit is onaanvaardbaar", klonk het.
Lees verder

Britse oppositie bekritiseert nieuwe premier Truss
Vooraanstaande politici van de Britse oppositie hebben kritiek geuit op de kersverse premier Liz Truss. Zo zei Hoofd van de Labour Party, Keir Starmer, dat Truss het meer heeft over een verlaging van de vennootschapsbelasting en niet over steunmaatregelen aan Britse gezinnen. "Het toont niet alleen aan dat ze afstandelijk is, maar ook dat ze niet aan de kant van de werkende mensen staat."
Lees verder

Week van de Geletterdheid focust op geletterdheid op weg naar werk
De Week van de Geletterdheid staat deze week in teken van geletterdheid op weg naar werk. In Vlaanderen kampt 15 procent van de mensen met grote geletterdheidsproblemen, wat het moeilijk maakt om een job te vinden, klinkt het.
Lees verder

23-jarige vrouw zit mogelijk mee achter mislukte aanslag vicepresident Argentinië
De man die een mislukte moordaanslag pleegde op de vicepresident van Argentinië heeft mogelijk hulp gehad. De politie heeft een 23-jarige vrouw opgepakt die zijn handlanger zou zijn geweest. Ook volgens lokale media werkte hij "niet alleen".
Lees verder

Rusland zet 25 Amerikanen, onder wie Sean Penn en Ben Stiller, op zwarte lijst
Rusland heeft maandag aangekondigd dat het 25 Amerikanen de toegang tot zijn grondgebied ontzegt, onder wie regisseur Sean Penn en acteur Ben Stiller. Het gaat om een reactie op de Amerikaanse sancties tegen Moskou.
Lees verder