Doorgaan naar hoofdcontent

Rafael Nadal uitgeschakeld in achtste finales US Open

Rafael Nadal uitgeschakeld in achtste finales US Open

De Spanjaard Rafael Nadal (ATP 3) is in de nacht van maandag op dinsdag in de achtste finales op de US Open uitgeschakeld door de Amerikaan Frances Tiafoe (ATP 26). Na 3 uur en 34 minuten werd het 6-4, 4-6, 6-4 en 6-3.

Lees verder

Kirsten Flipkens naar halve finale gemengd dubbelspel US Open

Kirsten Flipkens heeft zich dinsdag geplaatst voor de halve finales van het gemengd dubbelspel op de US Open, het vierde en laatste grandslamtoernooi van het seizoen.

Lees verder

Paul Pogba is al "met succes" geopereerd aan zijn knie (al lijkt Frankrijk hem te moeten missen op WK)

De Franse international Paul Pogba is reeds maandagavond met succes geopereerd aan zijn rechterknie, zo bevestigde zijn club Juventus in een korte persmededeling. Het ging om een kijkoperatie waarbij een deel van de gekwetste meniscus werd weggehaald.

Lees verder

Courtois en De Bruyne, maar ook Januzaj en Van der Brempt: deze 24 Belgen komen vanaf vandaag in actie in de Champions League

Met 24 zijn ze, onze landgenoten die vanaf vandaag in actie zullen komen - of de bank zullen verwarmen - in de groepsfase van de Champions League. Bijna de helft van die spelers komt uit voor Club Brugge. Een overzicht.

Lees verder

Carlos Alcaraz schakelt ex-winnaar Marin Cilic uit op US Open

De Spanjaard Carlos Alcaraz (ATP 4) heeft zich op de US Open in New York geplaatst voor de kwartfinales. Hij versloeg in de vierde ronde de Kroaat Marin Cilic (ATP 17) in vijf sets.

Lees verder

Jannik Sinner stoot door naar kwartfinales op US Open

Lees verder

Aryna Sabalenka en Karolina Pliskova strijden om plaats in halve finales US Open

Op de US Open in New York hebben de Wit-Russische Aryna Sabalenka (WTA 6) en de Tsjechische Karolina Pliskova (WTA 22) zich maandagavond (lokale tijd) geplaatst voor de kwartfinales. Ze spelen daarin tegen elkaar.

Lees verder

Sofia Costoulas en Gilles-Arnaud Bailly bereiken achtste finales juniorentoernooi US Open

Sofia Costoulas (17) en Gilles-Arnaud Bailly (16) hebben zich op de US Open geplaatst voor de achtste finales van het juniorentoernooi.

Lees verder

VOORBESCHOUWING VUELTA 2022. RIT 16 (SANLÚCAR DE BARRAMEDA – TOMARES): Wie houdt Mads Pedersen van een nieuwe ritzege in de voorstad van Sevilla?

Dit is de kroniek van de aangekondigde machtsprint. Wie er vandaag naast grijpt, moet wachten tot de afsluitende rit in Madrid. Dé vraag is of iedereen zich zomaar naar de slachtbank zal laten leiden. Om niet kansloos te zijn in Tomares moeten sprinters als Tim Merlier en misschien ook Kaden Groves iets anders verzinnen.

Lees verder

Odilon Kossounou kijkt woensdag ex-ploeg Club Brugge in de ogen: "Ik heb veel te danken aan Clement"

Het wordt morgen een speciaal weerzien met Jan Breydel voor Leverkusen-verdediger Odilon Kossounou (21). De Ivoriaan is dan ook een oude bekende bij Club Brugge. Hij verkaste vorige zomer voor een recordbedrag van liefst 30 miljoen euro (bonussen incluis) naar de Bundesliga.

Lees verder

Romelu Lukaku revalideert in Antwerpen en maakt ook even tijd voor fans

Als je je dezer dagen in de buurt van het MAS begeeft, loop je misschien wel Rode Duivel Romelu Lukaku tegen het lijf. De Antwerpse spits van de Italiaanse topclub Inter is tijdelijk in België om te revalideren van een heupblessure bij kinesist Lieven Maesschalk.

Lees verder

Clinton Mata ontbreekt op laatste training van Club Brugge voor Champions League-opener tegen Leverkusen, Boyata als vervanger?

Club Brugge begon vanochtend stipt om 10u45 onder een stralend zonnetje aan zijn laatste training voor de eerste match van de Champions League-groepsfase tegen Leverkusen. Noa Lang, Mats Rits en Tajon Buchanan ontbraken wegens blessure. Ook Clinton Mata was er niet bij. De rechtsachter viel vorige vrijdag in de Brugse derby uit en haalt wellicht de aftrap niet.

Lees verder

Olympiakos-winger Philip Zinckernagel in beeld bij Standard

Op de laatste dag van de transferzomer hoopt Standard nog twee keer toe te slaan. De Rouches zoeken nog naar een winger en zijn voor die positie uitgekomen bij Philip Zinckernagel van Olympiakos. De 27-jarige Deen maakte deze zomer de overstap van Watford naar de Griekse topclub maar zou dit seizoen worden uitgeleend aan Standard.

Lees verder

Eupen neemt Teddy Alloh en "één van de grootste talenten van Europa" Djeidi Gassama over van PSG

Op de laatste dag van de transferperiode in België heeft KAS Eupen zich versterkt met Teddy Alloh en Djeidi Gassama. Dat bevestigt de club dinsdag.

Lees verder

LIVE VUELTA. Laatste week gaat in: massaspurt in de maak in rit 16

In rit 16 van de Ronde van Spanje geen hoge bergen meer, zoals voor de rustdag gisteren. Een massasprint kondigt zich hoogstwaarschijnlijk aan. Volg het hier LIVE!

Lees verder

Remco Evenepoel voor de start van de laatste Vuelta-week: "Of dit de belangrijkste ritten uit mijn carrière zijn? Zeker"

Remco Evenepoel heeft voor de start van de zestiende rit in de Vuelta kort nog even de pers te woord gestaan. De leider in het algemene klassement wil in de laatste week van de Ronde van Spanje absoluut zijn rode trui behouden. "Voor ons is elke dag nu een koninginnenrit."

Lees verder

Quick-Step Alpha Vinyl sluit partnership met opleidingsploeg waar Remco Evenepoel en Tom Boonen de kneepjes leerden

Quick-Step Alpha Vinyl gaat een formele samenwerking aan met Balen BC, een opleidingsploeg waar onder meer Remco Evenepoel en Tom Boonen als youngsters de eerste knepen van het vak leerden.

Lees verder

PSG-ster Mbappé barst in lachen uit na vraag over reizen met TGV in plaats van privéjet, zijn trainer doet er nog schepje bovenop

Een fragment uit een persconferentie van de Franse voetbalclub Paris Saint-Germain gaat over de tongen. Wanneer een journalist aan trainer Christophe Galtier en spits Kylian Mbappé vraagt of ze nadenken over duurzaam reizen met de trein, in plaats te vliegen met privéjets, kan de Franse superster zich niet houden.

Lees verder

Braziliaanse voetballer ontslagen nadat hij de bal opzettelijk in eigen doel trapt

Edirley Julio Batista Campos (32) gaat momenteel vlot over de tongen in het Braziliaanse voetbal, al gaat het hier niet over de nieuwe Neymar. De defensieve middenvelder van Atletico Amazonense AM trapte in de laatste minuut van de competitiewedstrijd tegen Sul América AM bij een 1-3-achterstand de bal gewoon in zijn eigen doel.

Lees verder

"Back to work": Wout van Aert sluit stage met quality time in Sardinië af en keert terug in koers in Canada

Wout van Aert vliegt vandaag naar Canada, waar hij vrijdag de Grote Prijs van Quebec en zondag die van Montréal zal rijden.

Lees verder

Paars-wit wordt zwart-goud in Europa: Anderlecht met nieuwe truitjes in Conference League

Anderlecht zal zijn comeback in de Europese groepsfase niet in het traditionele paars-wit spelen, maar wel in een zwart-gouden uitrusting. Het nieuwe truitje is het resultaat van een samenwerking tussen de Belgische recordkampioen en de Brusselse rapper DAMSO. Donderdag zal Anderlecht er voor het eerst mee spelen in de openingsmatch van de Conference League tegen het Deense Silkeborg (18u45).

Lees verder

KRC Genk haalt Amerikaans jeugdinternational Evan Rotundo binnen als versterking voor beloftenploeg

KRC Genk heeft Evan Rotundo, een 18-jarige aanvallende middenvelder, aangeworven. Hij komt over van de min 19 van het Duitse Schalke 04.

Lees verder

"Back to work": Wout van Aert sluit stage met quality time in Sardinië af en keert terug in koers in Canada

Wout van Aert vliegt vandaag naar Canada, waar hij vrijdag de Grote Prijs van Quebec en zondag die van Montréal zal rijden.

Lees verder

België telt met De Sloover en Boon twee genomineerden voor prijs van Speler van het Jaar van internationale hockeyfederatie FIH

De internationale hockeyfederatie FIH heeft dinsdag de genomineerden bekendgemaakt voor de trofeeën van beste spelers en coaches van het jaar. België heeft met Arthur De Sloover en Tom Boon twee kanshebbers bij de prijs voor Speler van het Jaar. Ze nemen het op tegen uittredend winnaar Harmanpreet Singh uit India, de Duitser Niklas Wellen en de Nederlander Thierry Brinkman.

Lees verder

RWDM haalt met aanvaller Vinicius versterking uit Braziliaanse eerste klasse

RWDM heeft op de slotspeeldag van de transferperiode de Braziliaanse aanvaller Vinicius aangetrokken. Hij wordt voor een seizoen geleend van Botafogo FR, zo bevestigt het team uit de Challenger Pro League dinsdag.

Lees verder

Beerschot heeft zijn spits beet: IJslandse topschutter Thorisson tekent voor drie jaar en is "meteen inzetbaar"

Beerschot heeft de gewenste spits eindelijk vastgelegd. De Kielse Ratten plukken de Nökkvi Thorisson weg bij het IJslandse KA Akureyri. De 23-jarige aanvaller ondertekende een driejarig contract op het Kiel.

Lees verder

Junior Pius laat contract ontbinden bij Antwerp

Junior Pius (26) is geen speler meer van Antwerp. De Nigeriaanse verdediger, in 2019 overgekomen maar ook al anderhalf jaar verhuurd aan STVV, zag zijn contract in onderling overleg beëindigd.

Lees verder

IJslandse aanvaller moet Beerschot aan doelpunten helpen: "Een van de snelste spelers die ik ooit tegenkwam"

Beerschot heeft op de slotdag van de mercato nog versterking gevonden voor het offensieve compartiment. Nökkvi Thórisson, een 23-jarige IJslander, komt over van KA Akureyri. De aalvlugge aanvaller moet bij de Beren doen wat hij de voorbije maanden met de ogen dicht deed in zijn thuisland: scoren. Antwerpenaar Bryan Van Den Bogaert speelde de voorbije maanden met Thórisson samen en kent hem dan ook erg goed. "Hij gaat een mooie carrière tegemoet."

Lees verder

Simon Mignolet kijkt uit naar Champions League, maar waarschuwt: "We moeten beter verdedigen dan de vorige jaren"

Simon Mignolet (34) heeft al vijftig Europese duels op de teller staan. Maar z'n honger is nog altijd even groot. "Het innerlijke vuur is aanwezig", aldus de doelman de dag voor de wedstrijd. Wel is hij op zijn hoede voor Leverkusen.

Lees verder

Het plakken kan opnieuw beginnen: Panini stelt nieuw stickeralbum WK 2022 voor

Panini heeft dinsdag in het gebouw van de Belgische voetbalbond in Tubeke het stickeralbum voor het WK 2022 in Qatar voorgesteld.

Lees verder

Belgian Lions ondergaan de wet van de sterkste tegen Turkije op het EK basketbal

Geen derde zege op het EK van de Belgian Lions. In poule A werd verloren tegen het fysiek sterke Turkije (63-78). Woensdag volgt de slotspeeldag en neemt de selectie van bondscoach Dario Gjergja het op tegen Bulgarije . Winst is best aan de orde om zich te kwalificeren voor de 1/8ste finales . Van de vier groepen van zes stoten de eerste vier door naar de Final 16 in de Duitse hoofdstad Berlijn.

Lees verder

Vluchter Kamiel Bonneu blijft aanstormend peloton voor in Tour of Britain en boekt tweede profzege

Kamiel Bonneu (23) heeft de derde etappe in de Tour of Britain gewonnen. De Belg van Sport Vlaanderen-Baloise versloeg in een verregende rit zijn medevluchters Benjamin Perry, Alexander Richardson en Mathijs Paasschens in de sprint. Corbin Strong blijft leider, weliswaar in dezelfde tijd als Perry.

Lees verder

Boekt Thierry Neuville in rally van Griekenland eerste zege dit seizoen? "Overleven en vechten"

Thierry Neuville en Martijn Wydaeghe (Hyundai i20 N Rally1) komen donderdag aan de start van de Acropolis Rally. Na hun slipper in de Ypres Rally kunnen ze definitief hun WK-ambities opbergen. Het duo wacht ook nog altijd op een eerste zege dit seizoen. Griekenland is een van de meest veeleisende wedstrijden van het jaar. In eerste instantie mikken Neuville en Wydaeghe op het podium.

Lees verder

Birger Verstraete op een zucht van KV Mechelen

Birger Verstraete (28) krijgt zijn zin. De middenvelder van Antwerp, die weg mocht, hoopte tijdelijk onderdak te vinden bij KV Mechelen en dat zit er nu aan te komen.

Lees verder

Nacer Chadli, van veelzijdige stylist tot de chouchou van Roberto Martinez: de stunttransfer van Westerlo in vijf gezichten

Westerlo heeft zijn (ex-)Rode Duivel beet. Nacer Chadli zette in het Kuipje zijn handtekening onder een uitleenbeurt voor één seizoen. Met de 33-jarige Luikenaar haalt Westerlo een van de meest elegante Rode Duivels van het voorbije decennium in huis. De stunttransfer van Westerlo in vijf gezichten.

Lees verder

Remco Evenepoel komt met de schrik vrij na bizarre ontknoping en vraagt naar bebloede Roglic: "Ik hoop dat hij verder kan"

"Ik hoop dat Roglic verder kan", stelde een wat geschrokken Remco Evenepoel toen hij hoorde dat zijn tegenstander voor het eindklassement gevallen was in de laatste honderd meter van de zestiende etappe in de Vuelta.

Lees verder

Het relaas van een tumultueuze finale in de Vuelta, met een zware val van de nummer twee in de stand: "Roglic reed tegen mij"

Mads Pedersen pakte zijn tweede rit in deze Vuelta, maar had dat vooral te danken aan Primoz Roglic. Die wilde een tik uitdelen aan Remco Evenepoel door te demarreren in de slotfase, maar hij viel net voor de aankomst. Hij boekte acht seconden tijdswinst, maar kwam zwaar gehavend over de finish.

Lees verder

Nog een inkomende transfer bij Westerlo, dat 26-jarige middenvelder huurt van Braga

Westerlo houdt het niet bij die ene inkomende transfer van Nacer Chadli op transfer deadline day. De Kemphanen verwelkomen ook Lucas Mineiro. De 26-jarige middenvelder wordt, net zoals Chadli, voor één seizoen gehuurd.

Lees verder

Het verdict van een turbulente dag in de Vuelta: Evenepoel verliest acht seconden, dit is de nieuwe stand

Primoz Roglic die aanvalt terwijl Remco Evenepoel lek rijdt. Maar finaal ten val komt net voor de meet. Wat is er nu veranderd aan de stand na de hectische finale van rit 16 in de Ronde van Spanje?

Lees verder

Slecht nieuws voor Rode Duivels: na Romelu Lukaku nu ook Thorgan Hazard out voor Nations League?

Thorgan Hazard mocht bij Borussia Dortmund nog eens aan de aftrap komen in het Champions League-duel tegen FC Kopenhagen. De Rode Duivel moest echter na 23 minuten geblesseerd het veld verlaten.

Lees verder

Beerschot houdt Gent en KV Mechelen af: Ilias Sebaoui blijft op het Kiel

Dan toch geen transfer op deadline day voor Ilias Sebaoui. KV Mechelen en AA Gent hadden een concreet bod op tafel gelegd, maar Beerschot hield het been stijf voor de (enige) smaakmaker van vorig seizoen.

Lees verder

Red Flames mogen naar de WK-barrages na ruime winst tegen zwak zusje Armenië

De Red Flames hebben hun laatste WK-kwalificatiematch met 0-7 gewonnen in Armenië. Door die winst leggen ze beslag op de tweede plaats in groep F, die recht geeft op deelname aan de barrages in oktober. Vrijdag wist Noorwegen zich dankzij een 0-1-zege in Leuven als groepswinnaar rechtstreeks te plaatsen voor het WK 2023 in Nieuw-Zeeland.

Lees verder

Voorlopige F1-kalender 2023 uitgelekt, GP van België in juli

Het eerste ontwerp voor de kalender van het F1-seizoen 2023 is klaar en 'F1-insider' kon er een blik op werpen. De GP van België staat voorlopig gepland op 23 juli.

Lees verder

Overgang van Alexis De Sart (Antwerp) naar RWDM is bijna rond

De transfer van Alexis De Sart (25) naar tweedeklasser RWDM zit in een afrondende fase. Het gaat om een huur met aankoopoptie.

Lees verder

Slechte start in Champions League voor Chelsea: winnaar van 2021 verliest bij Dinamo Zagreb

Chelsea liet op de eerste speeldag in de groepsfase van de Champions League meteen een steek vallen: het verloor met 1-0 van Dinamo Zagreb.

Lees verder

Jumbo-Visma beslist woensdagmorgen of Primoz Roglic Vuelta zal verlaten: "We moeten hopen dat de schade meevalt"

Primoz Roglic pakte in de zestiende rit van de Vuelta acht seconden terug op Remco Evenepoel, maar kwam zwaar ten val net voor de finish. "We moeten hopen dat de schade meevalt en dat hij zijn strijd kan vervolgen", zegt Addy Engels, ploegleider van Jumbo-Visma.

Lees verder

Fabio Jakobsen wint N8 van Brasschaat: "Volle bak koersen is altijd genieten"

Fabio Jakobsen heeft vanavond de N8 van Brasschaat gewonnen. Hij behaalde in het omnium de meeste punten in de drie categorieën. "Als je er toch bent, kan je maar beter gemotiveerd zijn. Ik vind criteriums altijd leuk en het is een goeie training. Zo een keertje volle bak koersen, dat is toch altijd genieten", aldus de Europees kampioen.

Lees verder

Ex-Kakker Marian Shved scoort meteen twee keer in Champions League tijdens Shakhtar-debuut

Zestien minuten. Langer moest Marian Shved niet wachten om zijn rekening voor Shakhtar Donetsk te openen. En dan nog in de Champions League. Al stak Leipzig-doelman Gulacsi de van KV Mechelen overgekomen aanvaller wel een handje toe. Shved maakte zijn droomdebuut compleet met een tweede goal.

Lees verder

PSG start als een TGV aan Champions League, al kwam een staaltje egoïsme hen nog bijna duur te staan

De klimaatcrisis gaat hij niet oplossen, Paris Saint-Germain over een paar maanden aan de Champions League helpen mogelijk wel. Twee keer scoorde Kylian Mbappé dinsdagavond tegen Juventus (2-1). PSG begon zo aan de Champions League als een hogesnelheidstrein. Al was er onderweg ook gesputter.

Lees verder

Eden Hazard schittert eindelijk nog eens in de Champions League: goal én assist als invaller

Rode Duivel Eden Hazard (31) heeft eindelijk nog eens een hoofdrol gekregen op het podium waar een voetballer met zijn kwaliteiten thuishoort: de Champions League. Er was een blessure van Karim Benzama voor nodig, maar na een jaar op je honger zitten, maal je daar niet om. Een gretige Hazard greep de kans met beide handen en liet zich op Celtic in een nieuwe rol (0-3) opmerken met een assist en een doelpunt.

Lees verder

Op de valreep nog vier (!) aanwinsten voor Zulte Waregem: productieve Transfer Deadline Day

Zulte Waregem heeft op de avond van Transfer Deadline Day nog een broodnodige aanvallende versterking binnen gehengeld. Essevee vond namelijk een akkoord met het Noorse FK Haugesund over de transfer van aanvaller Alioune 'Badou' Ndour (24). Daarnaast heeft Zulte Waregem op de slotdag van de mercato ook nog een tweede transfer afgerond. Het haalt namelijk Kevor Palumets (19) van het Estse Paide Linnameeskond naar de Gaverbeek.

Lees verder

Paul Pogba post video voor zijn fans: "Ik ben mentaal in orde, ondanks blessure en andere problemen"

Paul Pogba heeft dinsdag in een video op Instagram voor het eerst van zich laten horen na de succesvolle operatie aan zijn knie, die maandagavond plaatsvond. De Franse middenvelder gaf aan "zich mentaal in orde te voelen, ondanks de blessure en alle andere problemen".

Lees verder

Wat nu, Rafa? De tennistoekomst van Rafael Nadal lijkt onzeker

En plots lijkt de tennistoekomst van Rafael Nadal (ATP 3) in onzekerheid te baden. Na zijn nederlaag maandagnacht tegen Frances Tiafoe (ATP 26) in de vierde ronde van de US Open meldde de 36-jarige Spanjaard dat hij belangrijkere dingen aan zijn hoofd had – zijn vrouw Maria is zwanger van hun eerste kind – en dat hij niet wist wanneer hij opnieuw zou spelen.

Lees verder

Bart Verhaeghe begint ambitieus én realistisch aan Champions League-campagne: "Het beste Club moet nog komen"

De stilte doorbroken. Na bijna een jaar zonder diepgaand interview zet Bart Verhaeghe (57) zich nog eens op praatstoel. De voorzitter begint met zijn Club Brugge aan zijn zesde Champions League-campagne in zeven jaar. De ambitie is groot, het realisme ook. Aan de vooravond van een nieuwe poging tot overwintering overschouwt Verhaeghe de drukke transferzomer, de komende Champions League-campagne en de strijd om de Belgische titel. Met grote ambities en dito realisme. Of hadden we dat al gezegd?

Lees verder

RAFC-legende Hans-Peter Lehnhoff met Leverkusen tegen Club: "Brugge heeft een goeie ploeg, maar ik vind Antwerp sterker"

Nog meer dan Odilon Kossounou is Hans-Peter Lehnhoff (59) voor ons Belgen een 'oude bekende'. De Duitse oud-middenvelder maakte furore bij Antwerp en is nu teammanager bij Leverkusen. Hij is op zijn hoede voor Club Brugge. "Het wordt fiftyfifty."

Lees verder

Wonderlijk Wilrijk B klopt Maccabi na waanzinnige remontada van 1-4 naar 5-4 in slotkwartier: "Het had ook 2-8 kunnen zijn"

De meest spectaculaire partij van het voorbije weekend in de lagere reeksen? Dat was zonder twijfel VC Wilrijk B - Maccabi in vierde provinciale B. Met nog een kwartier op de klok leek Maccabi af te stevenen op een glansrijke 1-4-overwinning. Maar daar stak Wilrijk nog een stokje voor. Met niet minder dan vier doelpunten in het laatste kwartier, waaronder een hattrick van Naoufel Chebaa Amimou, werd de scheve situatie op spectaculaire wijze rechtgezet.

Lees verder

Jeugdproducten Laurit Krasniqi en Zeno Van Den Bosch verlengen contract bij Antwerp

Geen inkomende transfers meer bij Antwerp gisteren, maar wel nog positief nieuws voor jeugdproducten Laurit Krasniqi (21) en Zeno Van Den Bosch (19). De ­Kosovaars-Belgische linksback en de Belgische centrale verdediger verlengden hun contract tot 2025 plus optie.

Lees verder

Roglic viel aan, maar crashte zwaar: "Tijdwinst zijn de verwondingen aan zijn lichaam niet waard"

Primoz Roglic (32) leek gisteren een onverwacht zaakje in het klassement te gaan doen, maar de belangrijkste uitdager van Evenepoel maakte in de laatste rechte lijn nog een lelijke val. De vraag is of hij zichzelf nu vlak voor de apotheose van de Vuelta heeft uitgeteld.

Lees verder

Remco Evenepoel over zijn lekke band: "Gefaket? Ik ben geen persoon die gaat faken"

Een arm in de lucht op 2,2 kilometer van de meet. Remco Evenepoel staat lek achteraan, meteen na een aanval van Primoz Roglic. Waarom het één toch niks te maken had met het ander.

Lees verder

Fred (69), de eerste trainer van Remco Evenepoel: "Een goeie student kon ik niet van hem maken, een goeie coureur wel"

Voor het eerst in 44 jaar lijken we nog eens een Belgische winnaar van een grote ronde te krijgen. Remco Evenepoel (22) stevent af op eindwinst in de Vuelta, en elke dag stijgt in Vlaanderen het aantal believers. Maar Fred Vandervennet (69), zijn eerste coach, was al overtuigd vanaf de eerste meters. "Hij kan dit. Natuurlijk. Zelfs de Tour de France behoort tot de mogelijkheden."

Lees verder