Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 15 september 2022

Provincie Limburg: Week van het bos: speel mee en win een georganiseerde natuurzoektocht voor je leerlingen

Week van het bos: speel mee en win een georganiseerde natuurzoektocht voor je leerlingen

Wist je dat Limburg meer dan 45.000 hectare bos telt? Die bossen gonzen van het leven.

Maar wat weten jouw leerlingen al over het bos? Kraak samen met je leerlingen ons cryptogram en ontdek het codewoord dat je toegang geeft tot onze wedstrijd.

Een gratis uitstap voor de hele klas

Voor het tweede schooljaar op rij verloten Bosgroep Limburg en het Provinciaal Natuurcentrum een georganiseerd educatief programma in de Week van het Bos. 

Dit jaar maken de leerlingen van het 5de en 6de leerjaar kans op een prijs: twee klassen maken een uitstap naar het Provinciaal Natuurcentrum. Gewapend met verrekijkers, loepjes en een kompas trekken ze het bos in voor een speelse natuurzoektocht.

Het wordt trouwens een zorgeloze uitstap, want het vervoer naar het Provinciaal Natuurcentrum is inbegrepen in de prijs. De uitstap vindt plaats op maandag 10 of donderdag 13 oktober, van 9.30 tot 13.00 uur. Deelnemen aan de wedstrijd kan tot 3 oktober.

Wij doen mee 

Download het cryptogram en los het samen met je leerlingen op.

Hebben jullie het codewoord gevonden? Vul het hier in.

Een onschuldige hand trekt de twee winnende klassen uit alle deelnemers. De winnaars krijgen een mailtje op woensdag 5 oktober.

Meer info

Deze wedstrijd is een initiatief van Bosgroep Limburg en het Provinciaal Natuurcentrum. Bekijk hier het wedstrijdreglement.

Lees verder

Hoe kunnen we ons MOS-aanbod beter afstemmen op jouw wensen?

"MOS, duurzame scholen, straffe scholen" bestaat 20 jaar. We vinden het belangrijk om onze eigen werking in vraag te blijven stellen en ons aanbod te verbeteren.

Help jij MOS mee groeien? Neem dan een 15-tal minuten de tijd om onze vragenlijst in te vullen.
We gaan met jouw input aan de slag om ons aanbod beter af te stemmen op jouw wensen.

Lees verder

Klaar om Eco-School te worden?

Zit duurzaamheid in het DNA van jouw school? Misschien komen jullie wel in aanmerking voor het internationale label 'Eco-Schools'. Tijdens een interactieve werksessie 'Op Weg naar de Groene Vlag' ontdekken we samen met jouw school of jullie voldoen aan de zeven succesfactoren van een Eco-School.

Stel je kandidaat en wie weet wappert de 'Groene Vlag' dit schooljaar aan jouw schoolpoort!

Lees verder

De Bokrijk Run is terug op 30 oktober 2022!

Op zondag 30 oktober wordt Bokrijk het loopparadijs bij uitstek tijdens de vierde editie van de Bokrijk Run.

De Bokrijk Run vindt plaats op de laatste belevingszondag van het seizoen. Als loper of wandelaar krijg je de kans om het erfgoed en alle andere troeven van Bokrijk op een ludieke manier te beleven. De Run doorkruist onder meer het Openluchtmuseum, het Arboretum en Fietsen door het Water. En je kunt meegenieten van het volledige aanbod dat Bokrijk doorheen het seizoen biedt: Living History acteurs, ateliers, demonstraties, verschillende vaklui, ... Voor of na het lopen of wandelen ben je vrij om samen met je gezin het Openluchtmuseum van wat dichterbij te beleven. De perfecte start van de herfstvakantie!

Lees meer in het persbericht. 

Meer info en inschrijven: www.bokrijkrun.be.

Lees verder

Inspiratiedag " Betaalbaar wonen in de praktijk gezet" op 7 oktober

Op vrijdag 7 oktober organiseert de Woonacademie in samenwerking met Embuild Limburg haar tweede activiteit van het najaar: "Hoe maak je betaalbare huisvesting?".

De vraag naar betaalbare huisvesting klinkt alsmaar luider. In de Woonacademie presenteerden we al heel wat cijfers, onderzoek en concrete projecten en wezen we op mogelijkheden en beperkingen van de huidige regelgeving. Tijdens dit netwerkmoment gaan we een stap verder: we inspireren en dagen alle woonactoren uit om samen na te denken over wat ieders bijdrage aan betaalbaar wonen kan zijn. Niets doen, is geen optie.

De Vlaamse bouwmeester Erik Wieƫrs zoekt vanuit zijn ambitienota naar een evenwicht tussen betaalbaar wonen en de maatschappelijke uitdagingen. Betaalbaarheid mag geen excuus zijn om de sociaal-ruimtelijke kwaliteit of de klimaatdoelstellingen los te laten. Maar hoe kunnen wij hiermee samen concreet aan de slag?

4 praktijkvoorbeelden tonen aan hoe we betaalbare huisvesting kunnen verbinden met andere maatschappelijke uitdagingen. Denk aan het wegwerken van leegstand, de klimaatdoelstellingen, wonen op gemeenschapsgrond en betaalbaar wonen voor personen met zorg.

Bekijk het volledige programma.

Schrijf je in voor 30 september.

Lees verder