Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 12 september 2022

Protest langs het parcours en geen militair uniform: prins Andrew gaat met aandacht lopen tijdens lijkstoet

HLN
Protest langs het parcours en geen militair uniform: prins Andrew gaat met aandacht lopen tijdens lijkstoet
Ongewild ging prins Andrew (62) met heel wat aandacht lopen tijdens de lijkstoet voor Queen Elizabeth in Edinburgh. De kist van de overleden koningin werd maandagnamiddag van haar residentie in de Schotse hoofdstad begeleid naar de St. Giles-kathedraal, waar een afscheidsplechtigheid plaatsvindt. De kinderen van de Queen - koning Charles, prinses Anne en prinsen Edward en Andrew - liepen tijdens de processie achter de lijkkist.
Lees verder

Stroompanne in terminal Brussels Airport: uur lang hinder op alle operaties, vluchten vertraagd
De luchthaven van Zaventem is maandag in de late namiddag getroffen door een stroompanne. De oorzaak ervan is nog niet bekend. Omstreeks 18 uur was het euvel verholpen, al werken nog niet alle systemen naar behoren.
Lees verder

Politie massaal aanwezig in Stavele: man verschanst zich in woning, maar laat zich uiteindelijk inrekenen
De politie was maandagmiddag massaal aanwezig in het centrum van Stavele, deelgemeente van Alveringem. Een man had er zich in een woning verschanst, maar liet zich intussen inrekenen.
Lees verder

Man verschanst zich in woning in Stavele, maar laat zich uiteindelijk inrekenen
De politie was maandagmiddag massaal aanwezig in het centrum van Stavele, deelgemeente van Alveringem. Een man had er zich verschanst in een OCMW-woning in de IJzerstraat, maar liet zich intussen inrekenen.
Lees verder

Football Talk. Valencia en Pacho opgeroepen voor Ecuador - Arsenal-PSV uitgesteld
Hun sterke prestaties bij Antwerp zijn ook in eigen land niet onopgemerkt voorbij gegaan. Anthony Valencia (19) en William Pacho (20) werden geselecteerd voor de nationale ploeg van Ecuador. Beide spelers mogen dus dromen van hun interlanddebuut. Ecuador voetbalt later deze maand vriendschappelijk tegen Saoedi-Arabië en Japan. Alderweireld (Rode Duivels), Janssen (Nederland), Vines (VS), Miyoshi (Japan), Frey (Zwitserland), Ekkelenkamp (Nederlandse beloften) en Vermeeren (Belgische U18) zitten in de voorselectie van hun nationale team. Eerstdaags zal blijken wie er ook daadwerkelijk wordt opgeroepen. (KDC)
Lees verder

Club Brugge heeft volgens databedrijf 28% kans om door te stoten in de Champions League, Real Madrid favoriet om zichzelf op te volgen
Club Brugge heeft 28 procent kans om de volgende ronde van de Champions League te bereiken. Dat berekende het gerenommeerde databedrijf Gracenote. Real Madrid is dan weer de topfavoriet om zichzelf op te volgen als winnaar van het kampioenenbal.
Lees verder

Belg opgepakt na dodelijke schietpartij door drugshandelaars in Boliviaanse jungle
Een Belg is samen met een Fransman, een Venezolaan en een Colombiaan gearresteerd in de jungle van het Boliviaanse nationale park Amboro. Volgens lokale media doorzocht de politie het gebied nadat een 16-jarige er donderdag was doorzeefd met zeven kogels. De tiener kwam wellicht te dicht bij iets wat hij niet mocht zien. De politie verdenkt de vier verdachten van drugshandel.
Lees verder

Pfizer-vaccin goedgekeurd dat is aangepast aan huidige omikronsubvarianten
Het Europees Geneesmiddelenagentschap EMA heeft maandag het licht op groen gezet voor het coronavaccin van Pfizer en BioNTech dat aangepast is aan de omikronsubvarianten BA.4 en BA.5. Die zijn momenteel verantwoordelijk voor het leeuwendeel van de infecties.
Lees verder

Wie is fenomeen en US Open-winnaar Carlos Alcaraz? "Hij pakte een racket op voor hij kon lopen en kreeg zijn eerste tandjes op een tennisbaan"
"Het is soms moeilijk te geloven dat hij nog maar een tiener is. Hij is één van die zeldzame talenten die af en toe opduiken in onze sport." Tegenstander Casper Ruud was, net zoals de hele wereld, onder de indruk van Carlos Alcaraz. US Open-winnaar en op zijn negentiende de jongste nummer één van de wereld ooit. Portret in zeven weetjes.
Lees verder

Franse burgemeester in hongerstaking vanwege sluiting schoolklas
De burgemeester van de Franse plaats Gap is maandag een hongerstaking begonnen uit protest tegen de sluiting van een schoolklas. Dat melden lokale media. Roger Didier stopt voor "onbepaalde tijd" met eten om te protesteren tegen de beslissing van het Franse ministerie van Onderwijs.
Lees verder

"Hij is een idioot, maar wel een nuttige": hoe Jeffrey Epstein prins Andrew voor z'n kar spande en de royal ten val kwam
"Andrew, je bent een vieze, oude man." De onruststoker wond er geen doekjes om maandagmiddag tijdens de lijkstoet van de Queen in Edinburgh. Terwijl de prins (62) somber achter de kist van zijn moeder wandelde, kreeg hij een fikse uithaal naar z'n hoofd. Niet meteen het goede moment, maar de man zei wél wat veel Britten denken. Want hoewel de favoriete zoon van koningin Elizabeth zich de laatste maanden erg rustig houdt, is het volk de beschuldigingen van verkrachting en seksueel misbruik nog lang niet vergeten. "Toen hij de Amerikaanse ambassadeur bezocht, sloot hij zich twee dagen op in zijn kamer om porno te kijken."
Lees verder

"Ik ben zo trots": originele stemactrice van Ariel uit 'De Kleine Zeemeermin' is vol lof over Halle Bailey
Jodi Benson (60), de originele stem van Ariel, is heel enthousiast over de prestaties van Halle Bailey (22) in de liveaction versie van 'De Kleine Zeemeermin'. "Gewoonweg fantastisch", klinkt het bij Benson op sociale media.
Lees verder

Christoff wenst Joren alle liefdesgeluk met 'Blind Getrouwd': "Nooit begrepen waarom hij de ware liefde nog niet gevonden had, 't is écht een teddybeer"
La grande amour. Christoff (46) hoopt oprecht dat Joren Dumont (36) ze vindt in 'Blind Getrouwd'. "Hij verdient dat, Joren is de goedheid zelve. Die vrouw gaat met haar gat in de boter vallen", zegt de artiest over zijn beste vriend. "Alleen spijtig dat ik zijn openingsdans niet kon zingen. Dus als ze getrouwd blijven, moeten ze het huwelijksfeest maar eens overdoen (knipoogt)!"
Lees verder

Britney Spears ziet af nu ze geen contact meer heeft met haar zonen: "Het voelt alsof een deel van mij is gestorven"
Britney Spears (40) heeft het erg lastig met de moeilijke relatie met haar twee zonen. Op sociale media deelde ze afgelopen weekend audio-opnames waarin ze vertelt dat ze zich verloren voelt zonder hen. "Zij waren mijn vreugde, mijn alles."
Lees verder

Belgische toeriste (30) in gezicht gestoken bij aanval in metro New York
Een Belgische toeriste (30) is door een groepje van vier of vijf criminelen aangevallen in de metro van New York. Dat meldt de 'New York Post'. Volgens de politie kreeg de vrouw vanuit het niets een messteek in het gezicht.
Lees verder

Trump wil dat rechter Justitie inzage inbeslaggenomen documenten ontzegt
De voormalige Amerikaanse president Donald Trump heeft een rechter gevraagd om het Amerikaanse ministerie van Justitie het inkijken van de inbeslaggenomen documenten te verbieden totdat een onafhankelijke arbiter de documenten heeft kunnen inkijken. Dat melden meerdere Amerikaanse media maandag.
Lees verder

Speelsters staan klaar, refs staken: hoe nieuwe profcompetitie in Spaanse vrouwenvoetbal valse start kende
Wat in Spanje een historische dag in het vrouwenvoetbal moest worden, draaide dit weekend uit op een ongemakkelijke aftocht. De speelsters verschenen wel in tenue op het terrein, maar door een staking van de refs over hun premies kwam er van voetballen niets in huis. En er lijkt ook niet meteen een oplossing in de maak...
Lees verder

OPROEP. NINA zoekt mannen die op jonge leeftijd met haarverlies kampen
Haarverlies en kaalheid blijken nog steeds een groot taboe. Toch is het een aandoening die heel wat jonge mannen treft. Om de problematiek uit de vergeethoek te halen, is NINA op zoek naar mannen tussen de twintig en de dertig jaar die willen getuigen.
Lees verder

Nederlands gerecht: Gino (9) werd ook seksueel misbruikt door moordverdachte Donny M.
De 9-jarige Gino van der Straeten is volgens het Nederlandse gerecht, nadat hij werd ontvoerd in Kerkrade, seksueel misbruikt en nog diezelfde avond vermoord door Donny M. (22).
Lees verder

Miljoen Spanjaarden tekenen in op gratis railpass
In Spanje hebben al een miljoen mensen ingetekend op een gratis railpass, zo maakte de regering maandag bekend. Met het initiatief wil men de koopkracht van de burger ondersteunen, nu die zwaar te lijden heeft onder de inflatie.
Lees verder