Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 3 september 2022

PROMOJAGERS SUPERTIP. Hier heb je voor 1,59 euro twee (!) grote broden: “Diepvriesje gevuld”

HLN
PROMOJAGERS SUPERTIP. Hier heb je voor 1,59 euro twee (!) grote broden: "Diepvriesje gevuld"
De kost van voeding swingt de pan uit door de stijgende inflatie. De leden van Promojagers België - die de strafste aanbiedingen met elkaar delen - doen er dan ook alles aan om overal zo voordelig mogelijk hun winkelkar te vullen. Voor hun wekelijks supertip sturen ze de lezers van HLN deze keer naar supermarktketen Jumbo, waar je nu heel goedkoop brood kan kopen.
Lees verder

Candice uit 'Blind Getrouwd' reageert voor het eerst op scheiding: "We gaan even door heel moeilijk moment"
Candice en en Marijn uit 'Blind Getrouwd' zetten een punt achter hun huwelijk, zo maakten ze eerder deze week bekend. De twee leerden elkaar in 2020 kennen tijdens het VTM-programma, maar na bijna twee jaar als getrouwd koppel gaan ze voortaan "als vrienden" verder. Via de sociale media wil Candice nu iedereen bedanken voor de vele steunberichten die ze heeft ontvangen.
Lees verder

Emotionele Serena Williams neemt na nederlaag in derde ronde US Open afscheid van het tennis: "Dit zijn tranen van geluk, denk ik"
De tenniswereld moet het vanaf vandaag doen zonder Serena Williams (40). De Amerikaanse superster verloor na een meeslepend gevecht van de Australische Ajla Tomljanovic in de derde ronde van de US Open en zwaait na een magnifieke carrière van ruim 25 jaar trots af. "Iedereen die ooit 'Go Serena' heeft geroepen, bedankt."
Lees verder

"Russische officieren proberen daklozen te rekruteren wegens tekort aan militaire vrijwilligers"
Officieren in de Russische stad Sint-Petersburg proberen dakloze Russen te overtuigen om in Oekraïne te gaan vechten. Rusland zou steeds meer militairen verliezen en kampt bovendien met een tekort aan vrijwilligers in het leger, zo schrijft de Britse krant 'The Telegraph'. Een woordvoerder van de Russische liefdadigheidsorganisatie voor daklozen 'Nochlezhka' beweert dat officieren al verschillende opvangcentra bezochten om mensen te rekruteren.
Lees verder

LIVE VUELTA. Evenepoel staat voor cruciaal weekend: "Straks koerst hij op eenzame hoogte, op onbekend terrein"
Cruciaal weekend voor Remco Evenepoel in de Vuelta. Met een aankomst bovenop de onbekende Sierra de la Pandera moet hij vandaag zijn rode aspiraties opnieuw kracht bij zetten. Doorstaat hij de lakmoesproef? U volgt het allemaal live op deze pagina.
Lees verder

50 jaar geleden vond bloedbad van München plaats: 11 leden Israëlische delegatie Olympische Spelen gegijzeld en vermoord
5 september 1972 is een gitzwarte dag voor de Olympische Spelen. Palestijnse terroristen gijzelen in het olympisch dorp in München elf leden van de Israëlische delegatie en zullen hen uiteindelijk allemaal vermoorden. Volgens een documentaire van KRO-NCRV zijn er vijftig jaar later nog altijd twee van de acht gijzelnemers - en niet slechts één - op vrije voeten.
Lees verder

Steeds meer mensen maken een zorgvolmacht op: "Beter om je voorzorgen te nemen, en de registratiekost is beperkt"
In de eerste helft van dit jaar werden opvallend meer zorgvolmachten geregistreerd. In totaal hebben nu meer dan 260.000 Belgen zo'n document waarmee je iemand een volmacht geeft om je zaken te regelen wanneer je dat zelf niet meer kan. Onze geldexpert Pascal Paepen legt uit wat een zorgvolmacht precies inhoudt en somt de voor- en nadelen op. "Je kan een volmacht altijd nog herzien, dus het is nooit te vroeg om die op te stellen."
Lees verder

'Puppet Master' Robert Hendy-Freegard na klopjacht van 8 dagen gearresteerd op E40
De Britse man die vorige week in Frankrijk twee agenten heeft aangereden, is gisteren opgepakt in Groot-Bijgaarden. Dat meldt Gilles Blondeau van het parket Halle-Vilvoorde zaterdag. De man staat bij de Britse politie bekend als serieoplichter Robert Hendy-Freegard, waar de Netflix-documentaire 'The Puppet Master - Hunting the Ultimate Conman' op gebaseerd is.
Lees verder

LIVE. De Ketelaere als enige Belg aan de aftrap verwacht in Milanese derby - San Siro uitverkocht
• AC Milan telt 8 op 12, Inter heeft puntje meer • Inter zonder geblesseerde Lukaku • Krijgen De Ketelaere, Saelemaekers, Origi of Vranckx kans? • Scheidsrechter: Daniele Chiffi
Lees verder

LIVE. De Ketelaere als enige Belg aan de aftrap verwacht in Milanese derby
• AC Milan telt 8 op 12, Inter heeft puntje meer • Inter zonder geblesseerde Lukaku • Krijgen De Ketelaere, Saelemaekers, Origi of Vranckx kans? • Scheidsrechter: Daniele Chiffi
Lees verder

INTERVIEW. VRT-ster Fien Germijns koestert haar plotse succes: "Mijn liefde is te groot om énkel met mijn lief te delen"
Het gaat hard voor Fien Germijns (27). Met het quizprogramma 'Switch' zette de radiostem zichzelf op de kaart als tv-presentatrice en nieuwe leading lady. Maar achter haar smakelijke persoonlijkheid schuilt een bescheiden en emotionele vrouw, zegt ze zelf, die overloopt van liefde. En die kant zal ze nooit verliezen. Gelukkig heeft ze thuis de 'perfecte partner' zitten. "Ik denk nog elke dag: godverdomme, ik zie er niet zus of zo uit."
Lees verder

Britse oplichter die twee Franse agenten aanreed aangehouden in ons land
De Britse man die vorige week in Frankrijk twee agenten heeft aangereden, is gisteren opgepakt in Groot-Bijgaarden. Dat meldt Gilles Blondeau van het parket Halle-Vilvoorde zaterdag. De man staat bij de Britse politie bekend als serieoplichter. Naar verluidt zou de Netflix-documentaire 'The puppet master', waarin wordt beschreven hoe oplichters hun slachtoffers manipuleren, op hem gebaseerd zijn.
Lees verder

INTERVIEW. Zwangere Lora Klinc volgt haar Primoz Roglic overal met de camper, ook in de Vuelta: "Ik ben aan dit leven verslaafd geraakt"
Remco Evenepoel draagt rood, maar in z'n zog fietst een man die zijn droom op een vierde eindzege in deze Vuelta nog niet heeft opgeborgen. Zijn echtgenote Lora - Roglic - Klinc (31) volgt 'm met de camper en kijkt vol bewondering toe. "Ik hoop dat onze zoon de mooie dingen van deze sport mee krijgt. De fairplay van Primoz, zijn doorzettingsvermogen. Of van mij: je geliefde steunen, er altijd zijn voor mekaar"
Lees verder

Vooruit-voorzitter Conner Rousseau over Bart De Wever (N-VA): "Hij houdt de boel samen en geeft de ruimte om ons ding te doen"
In een interview met 'De Morgen' heeft Vooruit-voorzitter Conner Rousseau de deur op een kier gezet voor een samenwerking met N-VA. "Men hoort dat misschien niet graag op links, maar hij (De Wever, red.) houdt zijn woord, maakt compromissen. En als dat echt zou moeten, dan ziet het er naar uit dat een samenwerking met N-VA mogelijk is", aldus Rousseau.
Lees verder

Zonder kinderen en geen familiebezoek: prins Harry en Meghan Markle arriveren in Verenigd Koninkrijk
Prins Harry (37) en Meghan Markle (41) zijn in het Verenigd Koninkrijk aangekomen voor hun eerste bezoek, sinds ze in juni het jubileum van de Queen bijwoonden. Volgens de Britse pers arriveerde het koppel met een commerciële vlucht, nadat Harry en Meghan eerder kritiek kregen op het veelvuldig gebruik hun privéjet. Volgens de media zijn hun kinderen Archie en Lilibet niet mee tijdens het bezoek.
Lees verder

Wat heeft een mens nodig om gelukkig te zijn? Psychotherapeute lijst 12 verlangens op: "Verbinding is net zo essentieel voor ons als eten"
Charlotte Fox Weber is hoofd Psychotherapie bij 'The School of Life' in Londen. Jarenlang werkte ze met duizenden mensen uit alle lagen van de bevolking. "Zij brachten me allemaal iets bij over wat het betekent om te leven en om mens te zijn." Vanuit haar ervaringen heeft de psychotherapeute nu onze twaalf diepste verlangens gecatalogeerd. Van liefhebben en erbij horen, tot winnen. "Door die te doorgronden, krijgen we onszelf terug."
Lees verder

Maarten Vandevoordt: Truiense lefgozer in Genks doel (en vanaf 2024 bij RB Leipzig): "Een penalty? Zou ik wel durven nemen, ja"
20 pas, en toch al 81 wedstrijden voor Racing Genk. Maarten Vandevoordt zijn toekomst ligt al vast: over twee jaar speelt hij in de top van de Bundesliga. Eerst wil hij nog vlammen in eigen land. Te beginnen met de Limburgse derby tegen STVV, de ploeg waar zijn vader vroeger een abonnement had. "Dit zijn de matchen waar je het voor doet."
Lees verder

Marie Vinck leerde duiken hoofdrol in 'Ritueel': "Urenlang onder water blijven, dat doet iets met je geest"
She's back. Vijf jaar nadat ze met 'Sprakeloos' voor het laatst op het witte doek te zien was, staat Marie Vinck (39) er weer. En hoe. Als forensisch duikster Kiki - haar tweede hoofdrol - gaat ze in 'Ritueel' de strijd aan met de demonen uit haar verleden. En ook zelf moest ze een aantal obstakels overwinnende. "Voor deze rol ben ik echt uit mijn comfortzone moeten stappen."
Lees verder

Kandidaten 'De Allerslimste Mens ter Wereld' doen geheimzinnig over voorbereiding: zijn ze er klaar voor?
Volgende week start de twintigste editie van 'De Slimste Mens ter Wereld', voor de gelegenheid omgedoopt tot 'De Allerslimste Mens ter Wereld'. De beste kandidaten uit de vorige seizoenen nemen het daarin tegen elkaar op. Showbits strikte drie deelnemers om eens te peilen naar hun voorbereiding en speltactiek. Bereiden ze zich grondig voor of vertrouwen ze op hun parate kennis? Senne vraagt het aan Merol, Jelle Cleymans en Gert Verhulst.
Lees verder

LIVE US OPEN. Medvedev treft Kyrgios in achtste finales
David Goffin en Elise Mertens zijn al in de eerste ronde uitgeschakeld op de US Open. Ze verloren van respectievelijk Lorenzo Musetti en Irina-Camelia Begu. Een serieuze aderlating. Maryna Zanevska en Alison Van Uytvanck gingen eruit in de tweede ronde. Mis niets van de actie in Amerika via onderstaande liveblog.
Lees verder