Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 5 september 2022

Producer van 'Thuis’ Hans Roggen reageert furieus op beschuldigingen: “Dit zaait onrust en onzekerheid”

HLN
Producer van 'Thuis' Hans Roggen reageert furieus op beschuldigingen: "Dit zaait onrust en onzekerheid"
Ludo Hellinx (67) heeft zijn ontslag en dat van zijn collega's vorig seizoen bij 'Familie' duidelijk nog altijd niet verteerd. De acteur, die Patrick speelde, haalde in een interview in Dag Allemaal niet alleen flink uit naar zijn voormalige tv-bazen, maar voorspelde ook een soortgelijke ontslagronde bij de concullega's van 'Thuis'. "Daar gaat het ook nog drastisch worden heb ik gehoord." Moeten Simonneke, Frank en Marianne vrezen voor hun job?
Lees verder

Prinses Diana met haar kinderen, schoondochters en kleinkinderen: wat als ze nu nog zou leven?
Wat als prinses Diana anno 2022 nog onder ons zou zijn? Hoe zou ze dan haar rol als schoonmoeder en grootmoeder vervullen? Kunstenares Autumn Ying ziet het zo voor zich en schildert het plaatje. We zetten de bijzondere beelden op een rijtje.
Lees verder

"Hij vecht al heel z'n leven tegen twijfels": met Yaremchuk erbij dreigt hij weer naar de achtergrond te verdwijnen, of niet? De vechter in Kamal Sowah
Wat met Kamal Sowah (22) na de komst van Roman Yaremchuk? Vrijdag speelde hij nog negentig minuten tegen Cercle Brugge. De verwachting is echter dat hij nu snel plaats moet maken voor de nieuwe aanvalsleider. Maar de Ghanees heeft de gave om telkens terug te komen. Op zoek naar de vechter in Sowah. "Als je zegt dat hij iets niet kan, dan zou hij zijn nek breken om het tegendeel te bewijzen."
Lees verder

Terug naar school: welke smartphone is het beste startexemplaar voor je kind?
De schoolpoorten staan opnieuw wagenwijd open. Veel ouders, zeker van wie de kinderen alleen naar school fietsen, vinden het fijn dat hun zoon of dochter dan bereikbaar is. Hoe kies je een allereerste smartphone voor je scholier? Waar moet je op letten? En wat zijn de drie beste keuzes van het moment? Smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers zet je op weg.
Lees verder

Van knalpakken tot strak leder: met deze pittige powerlooks ga je zelfverzekerd weer aan het werk
De zomervakantie is officieel voorbij, wat betekent dat veel werknemers terugkeren richting kantoor. Doei funky hawaiihemden, hallo kleurrijke pakken, dassen met prints en strakke lederen jacks. Mode-expert Hilde Geudens shopte voor jou de mooiste kantoorproof combinaties bijeen.
Lees verder

Een eerste smartphone voor je kind: deze instapmodellen kosten minder dan 200 euro
De schoolpoorten staan opnieuw wagenwijd open. Veel ouders, zeker van wie de kinderen alleen naar school fietsen, vinden het fijn dat hun zoon of dochter dan bereikbaar is. Hoe kies je een allereerste smartphone voor je scholier? Waar moet je op letten? En wat zijn de drie beste keuzes van het moment? Smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers zet je op weg.
Lees verder

Mode op de werkvloer is dit najaar níét braaf. 7 trends voor durvers
Nu we met z'n allen weer uren op kantoor doorbrengen, willen we er liefst ook een beetje goed uitzien terwijl we dat doen. En laat office fashion dit najaar nu wel héél interessante trends volgen. Saaie kostuums komen in knalkleuren, leder zegeviert en een das is vanaf vandaag níét alleen voor mannen. Onze mode-expert Hilde Geudens shopt de 7 grootste trends bijeen.
Lees verder

GETEST. De Sony-smartphone voor videofreaks (en Apple-haters): "Altijd een camera bij de hand, maar je moet er wel wat voor neertellen"
De kans dat je de winkel binnenwandelt en een smartphone koopt van Sony is.. klein. De Xperia 1 IV bewijst dat dat niet terecht is. Hij is een topper voor wie (semi-)professioneel met foto en video bezig is. Maar de prijs? Die is geschift.
Lees verder

'Destroy All Humans! 2: Reprobed' was beter in 2006 gebleven
Het zestien jaar oude 'Destroy All Humans! 2' kreeg zopas een flinke remake. Maar er zitten dingen onder de opgeblonken graphics die de makers vandaag niet meer verkocht krijgen. Zoals de al wat lastiger te moderniseren gameplay en – vooral – de humor waarin de game baadt.
Lees verder

Lichaam van man (67) uit Brugse Reien gehaald
Langs de Langerei in Brugge, ter hoogte van het Sasplein, is maandagochtend een lichaam uit het water gehaald. Het gaat om een 67-jarige man.
Lees verder

Tot tien jaar celstraf voor daders van afpersing en afranseling van een minderjarige
De correctionele rechtbank van Namen heeft vandaag celstraffen van tien, acht en zeven jaar uitgesproken tegen drie jongvolwassenen van Tsjetsjeense origine. Ze staan terecht voor afpersing en slagen en verwondingen. Hun onmiddellijke aanhouding werd uitgesproken gezien het hoge aantal vonnissen, het vluchtgevaar en de verontrustende persoonlijkheid van de beklaagden.
Lees verder

Wie volgt Boris Johnson op? Britten weten zo dadelijk wie hun nieuwe premier wordt
De Britten weten zo dadelijk eindelijk wie de nieuwe leider van de Conservatieve partij wordt. Hij of zij volgt automatisch ook Boris Johnson op als premier. De peilingen geven minister van Buitenlandse Zaken Liz Truss het meeste kans. Om 13:30 uur zal de naam van de nieuwe premier worden bekendgemaakt.
Lees verder

Liz Truss volgt Boris Johnson op als nieuwe premier van Groot-Brittannië
De Britten weten eindelijk wie de nieuwe leider van de Conservatieve partij wordt: voormalig minister van Buitenlandse Zaken Liz Truss volgt Boris Johnson op als nieuwe premier van Groot-Brittannië. De peilingen gaven Truss al langer het meeste kans.
Lees verder

Russische krant Novaja Gazeta verliest vergunning
Een Russische rechtbank heeft maandag de mediavergunning ingetrokken van Novaja Gazeta. De kritische krant legde in maart tijdelijk het werk neer na de invoering van strenge regels over de oorlog in Oekraïne, die in Rusland officieel een "speciale militaire operatie" wordt genoemd. In een reactie noemen de Verenigde Naties de uitspraak een "nieuwe klap voor de onafhankelijkheid van de Russische media".
Lees verder

Opsporingsbericht: Marc Hamels (62) uit Leuven is sinds zondag vermist
De politie is op zoek naar Marc Hamels (62) uit Leuven. De man vertrok zondag 4 september 2022 omstreeks 16.15 uur met zijn plooifiets vanuit de Sint-Jansbergsesteenweg in Egenhoven richting Kessel-Lo, maar sindsdien ontbreekt elk spoor van hem.
Lees verder

Brendan Fraser maakt indruk met zijn comeback in 'The Whale': staande ovatie van acht minuten
Na meer dan tien jaar uit de schijnwerpers te zijn, is 'The Mummy'-acteur Brendan Fraser (53) terug van weggeweest. Hij kreeg de hoofdrol in 'The Whale' te pakken, waar nu al Oscars voor lonken. Tijdens de première op het filmfestival van Venetië zondag maakte Fraser in elk geval al een enorme indruk. Het publiek gunde hem een staande ovatie van zo'n tien minuten. Klinkt als een geslaagde 'Brendanaissance'.
Lees verder

Eerste slachtoffers Canadees bloedbad krijgen gezicht: moeder van twee, haar partner, buschauffeur en 77-jarige weduwnaar
Bewoners hebben enkele van de slachtoffers van de dodelijke reeks steekpartijen in de Canadese provincie Saskatchewan geïdentificeerd. Het zou gaan om moeder van twee Lana Head, haar partner, buschauffeur Earl Burns Sr. en Wes Petterson, een 77-jarige weduwnaar. Dat melden onder meer 'APTN National News' en het Canadese persagentschap 'The Canadian Press News'.
Lees verder

"Jezelf in de watten leggen is slecht voor je bankrekening, maar heilzaam voor lichaam én geest": de geldzaken van Martine Prenen (58)
Martine Prenen (58) heeft met 'Restart' een nieuw boek uit om je leven krachtig en energiek op de rails te zetten. "Geld geven aan kwaliteitsvoeding is investeren in jezelf", gelooft zij dan ook. Om er meteen aan toe te voegen: "Ik ben wel nog altijd aan het bekomen van de waterkaraf van 120 euro die ik gekocht heb." In onze rubriek Centen en percenten laat de happiness coach in haar portemonnee én haar ziel kijken.
Lees verder

Eerste beelden van onderwaterschatten op ruige zeeroute geven kijkje in 3.000 jaar historie
Werelderfgoedorganisatie Unesco is een groot onderwateronderzoek gestart in de Middellandse Zee. In het gebied Skerki Banks zijn vroeger honderden schepen gezonken waardoor er talloze archeologische vondsten op de bodem kwamen te liggen. Unesco wil ervoor zorgen dat deze vondsten goed beschermd worden.
Lees verder

LIVE. AA Gent doet bod op Sebaoui - Haalt Antwerp met Bamba Dieng nog een spits?
De ploegen uit de Jupiler Pro League krijgen nog een weekje langer om te shoppen, maar in de vijf Europese topcompetities is de zomermercato sinds deze nacht gesloten. Batshuayi die niet op tijd bij Notthingham Forest raakte, Aubameyang die naar Chelsea trok: u vindt het allemaal hieronder. Via deze pagina transfernieuws zit u ook de komende week nog op de eerste rij voor de nieuwtjes op de Belgische transfermarkt.
Lees verder