Doorgaan naar hoofdcontent

Postuum album van Arno komt eind deze week uit

HLN
Postuum album van Arno komt eind deze week uit
Zanger Arno is niet meer, maar hij laat na zijn dood toch nog een laatste keer zijn oerklanken en zijn blues weerklinken. Vanaf donderdag 29 september is zijn nieuwe single Take me back te horen en op vrijdag 30 september komt zijn postume plaat Opex uit.
Lees verder

Opvallende bekentenis in 'De allerslimste mens': Erik Van Looy is niet langer samen met topmodel Ingrid Parewijck
"We zijn niet meer samen." Meer dan die vijf woorden kon of wilde Erik Van Looy (60) niet kwijt over de breuk met zijn vriendin Ingrid Parewijck in 'De allerslimste mens'. Bijna een jaar geleden, op 18 oktober, gaf de quizmaster in 'De slimste mens' toe dat hij (opnieuw) samen was met het inmiddels 43-jarige topmodel. De (nieuwe) breuk was hét verrassende showbizznieuws in zowat de allerstrafste aflevering van dit seizoen. Bart Cannaerts was zoals de Mannschaft in het voetbal. Scoren in de laatste seconden en vervolgens winnen. Alweer.
Lees verder

"Waar is Jackie?": alweer flater van Biden, president vraagt naar Congreslid dat al twee maanden overleden is
Opnieuw een gênant momentje voor Joe Biden (79). De Amerikaanse president vroeg tijdens een conferentie waar Congreslid Jackie Walorski (58) was. "Jackie ben je hier? Waar is Jackie?", aldus Biden. Wat hij echter even was vergeten, is dat Walorski bijna twee maanden geleden om het leven kwam bij een auto-ongeluk.
Lees verder

Iraanse president: "Onaanvaardbare chaos" door protesten, deelnemers "moeten hard worden aangepakt"
De Iraanse president Ebrahim Raisi heeft de "relschoppers" in het land veroordeeld en sprak van een "onaanvaardbare chaos" na de protesten die zijn losgebarsten sinds de dood van de 22-jarige Mahsa Amini. "Wie aan de rellen heeft deelgenomen, moet stevig worden aangepakt. De vijand heeft de nationale eenheid op het oog en wil de mensen tegen elkaar opzetten", zei hij in een interview op de staatstelevisie. Raissi beschuldigde de Verenigde Staten er bovendien van het protest aan te wakkeren.
Lees verder

Erdogan wil onderhoud met Poetin over referenda in bezette Oekraïense gebieden
De Turkse president Recep Tayyip Erdogan wil een onderhoud met zijn Russische collega Vladimir Poetin over de schijnreferenda in de bezette Oekraïense gebieden. Moskou beweert dat de bewoners van de provincies Cherson, Zaporizja, Loehansk en Donetsk in deze volksraadplegingen met overweldigende meerderheid hebben gekozen voor aansluiting bij Rusland. Erdogan en Poetin spreken elkaar vrijdag.
Lees verder

Lichte botsing tussen twee vliegtuigen op Britse luchthaven Heathrow
Twee vliegtuigen zijn woensdagavond op de Londense luchthaven Heathrow op elkaar gebotst. Bij het incident vielen geen gewonden, melden Britse media en de luchthaven. Het gaat om een lichte botsing tussen vliegtuigen van de maatschappijen Icelandair en Korean Air, aldus lokale media.
Lees verder

Witte Huis: "Amerikaanse economie veerkrachtig ondanks wereldwijde onrust"
De Amerikaanse economie blijft "veerkrachtig ondanks de mondiale uitdagingen". Dat stelt het Witte Huis woensdag na een bijeenkomst van verschillende ministers en adviseurs met president Joe Biden.
Lees verder

Gouverneur Florida verwacht in de hele staat schade van "historische orkaan" Ian: al meer dan 1,5 miljoen mensen zonder stroom
De "historische" en als extreem gevaarlijk bestempelde orkaan Ian (categorie 4) is woensdagavond Belgische tijd aan land gegaan in de zuidoostelijke Amerikaanse staat Florida. De storm liet eerder al Cuba volledig in het donker achter, nadat daar het elektriciteitsnet uitviel. Ook in Florida zitten inmiddels al meer dan 1,5 miljoen mensen zonder stroom. Gouverneur Ron DeSantis verwacht dat de orkaan in de hele staat voor schade zorgt.
Lees verder

Stormvloed tot 3,6 meter hoog in Florida door orkaan Ian, al bijna twee miljoen mensen zonder stroom
In Florida zitten al bijna twee miljoen mensen zonder stroom, nadat de als extreem gevaarlijk bestempelde orkaan Ian (categorie 4) er woensdagavond Belgische tijd aan land is gegaan. Sommige kustplaatsen zijn volgens gouverneur Ron DeSantis getroffen door een stormvloed van 3,6 meter hoog met grote overstromingen als gevolg. DeSantis verwacht dat de orkaan in de hele staat voor schade zorgt, nadat de storm eerder al Cuba volledig in het donker achterliet.
Lees verder

Stormvloed tot 3,6 meter hoog in Florida door orkaan Ian, al meer dan twee miljoen mensen zonder stroom
In Florida zitten al meer dan twee miljoen mensen zonder stroom, nadat de als extreem gevaarlijk bestempelde orkaan Ian (categorie 4) er woensdagavond Belgische tijd aan land is gegaan. Sommige kustplaatsen zijn volgens gouverneur Ron DeSantis getroffen door een stormvloed van 3,6 meter hoog met grote overstromingen als gevolg. DeSantis verwacht dat de orkaan in de hele staat voor schade zorgt, nadat de storm eerder al Cuba volledig in het donker achterliet. Zodra het donderdagochtend (lokale tijd) licht wordt, beginnen hulpverleners met een massale reddingsoperatie om getroffen burgers in overstroomde gebieden te helpen.
Lees verder

Gouverneur Florida verwacht in de hele staat schade van "historische orkaan" Ian: al meer dan 1,8 miljoen mensen zonder stroom
De "historische" en als extreem gevaarlijk bestempelde orkaan Ian (categorie 4) is woensdagavond Belgische tijd aan land gegaan in de zuidoostelijke Amerikaanse staat Florida. De storm liet eerder al Cuba volledig in het donker achter, nadat daar het elektriciteitsnet uitviel. Ook in Florida zitten inmiddels al meer dan 1,8 miljoen mensen zonder stroom. Gouverneur Ron DeSantis verwacht dat de orkaan in de hele staat voor schade zorgt.
Lees verder

Nicaragua zet EU-ambassadeur het land uit
De Nicaraguaanse minister van Buitenlandse Zaken Denis Moncada heeft de ambassadeur van de Europese Unie in Managua, Bettina Muscheidt, laten weten dat ze het land wordt uitgezet. Dat melden diplomatieke bronnen.
Lees verder

Brits-Iraanse Nazanin Zaghari-Ratcliffe knipt haar af uit protest tegen dood Mahsa Amini
De Brits-Iraanse Nazanin Zaghari-Ratcliffe, die na zes jaar gevangenschap in Iran het land dit voorjaar mocht verlaten, heeft haar haren afgeknipt uit protest tegen de dood van de 22-jarige Iraans-Koerdische Mahsa Amini. Een video daarvan verscheen woensdag bij de BBC.
Lees verder

Brits-Iraanse Nazanin Zaghari-Ratcliffe knipt haar af uit protest
De Brits-Iraanse Nazanin Zaghari-Ratcliffe, die na zes jaar gevangenschap in Iran het land dit voorjaar mocht verlaten, heeft haar haren afgeknipt uit protest tegen de dood van de 22-jarige Iraans-Koerdische Mahsa Amini. Een video daarvan verscheen woensdag bij de BBC.
Lees verder

Rapper Coolio op 59-jarige leeftijd overleden
De Amerikaanse rapper Coolio is woensdag in de Amerikaanse stad Los Angeles op 59-jarige leeftijd overleden, bevestigt zijn manager aan CNN. In de jaren negentig werd Coolio, wiens echte naam Artis Leon Ivey Jr. is, bekend met nummers als Gangsta's Paradise en Fantastic Voyage.
Lees verder

ASSISEN. Campingmoord. Duo dat lijk hielp verbergen houdt zich van den domme
Geen makkelijke dag voor wie vandaag op de getuigenstoel passeerde op het proces over de camping-moord. Het duo dat mee het lijk van Mihael Parrent hielp verbergen werd de mantel uitgeveegd. De vrouw van de derde beschuldigde Romuald Verburgh die het op haar manier kwam opnemen voor haar "man met een gouden hart" beleefde evenmin haar makkelijkste uur.
Lees verder

Belgische Rus getuigt hoe hij te voet mobilisatie ontvlucht: "2.266 euro betaald om 800 meter verder als clochard vast te zitten aan grens"
Bijna 36 uur zonder slaap, 24 uur met de auto, 10 kilometer te voet en de laatste 800 meter welgeteld 2.266 euro moeten betalen om een grenspost te mogen oversteken. De Belgisch Russische Timour Khadashev (36) getuigt hoe hij dagen vastzat aan de Russisch-Georgische grens nadat hij de mobilisatie van Poetin ontvluchtte. "Een clochard, een wild dier, zo voel ik me", getuigt de manager die in Moskou voor het Italiaanse luxemerk Moncler werkte.
Lees verder

Nieuwe verkeerswet biedt geen kant-en-klare oplossing voor 'laadpaalkleven'
Wie op een laadparking parkeert, moet vanaf 1 oktober zijn voertuig aansluiten op een laadpaal. Daarmee wil de overheid 'creatief gratis parkeren' sanctioneren. Maar moet je ook een GAS-boete van 58 euro betalen wanneer je auto volgeladen op het laadpunt blijft staan? We zochten uit hoe 'laadpaalkleven' nu precies wordt aangepakt.
Lees verder

RECONSTRUCTIE. Hoe Sammy Mahdi uiteindelijk toch moest plooien onder druk van Hilde Crevits: "Anders was het game over"
"Liever plooien dan een regeringscrisis." De Vlaamse regering heeft dan toch een akkoord bereikt over haar begroting én de kinderbijslag. CD&V-voorzitter Sammy Mahdi speelde de afgelopen dagen hoog spel, maar moest onder druk van zijn fractie en ministers toch inbinden - al probeerde Jo Brouns de meubelen nog enigszins te redden.
Lees verder

Geen nieuw proces voor Bill Cosby voor misbruikzaak uit 1975
Bill Cosby krijgt geen nieuw proces na zijn veroordeling wegens seksueel misbruik van een destijds 16-jarig meisje in 1975. De Amerikaanse komiek was in juni in beroep gegaan tegen de veroordeling, maar zijn verzoek werd door een rechter afgewezen, melden diverse Amerikaanse media.
Lees verder