Doorgaan naar hoofdcontent

Patrick Lefevere zegt dat er van transfer Evenepoel geen sprake is: “Hij heeft me gebeld, ik heb het nooit geloofd”

HLN
Patrick Lefevere zegt dat er van transfer Evenepoel geen sprake is: "Hij heeft me gebeld, ik heb het nooit geloofd"
Leuke dagen zijn het niet voor Patrick Lefevere, met de interesse van Ineos Grenadiers in wereldkampioen Remco Evenepoel. Maar zorgen maakt de ploegbaas van Quick.Step - Alpha Vinyl zich alles behalve. "Remco belde me er gisteravond nog voor. Ik heb hem meteen gezegd dat hij zich geen zorgen hoeft te maken: ik heb dat zogezegde nieuws niet geloofd. Wel heb ik hem gezegd dat we dringend moeten afspreken om eens bij te praten - ik heb hem nog niet eens gezien na Australië. Om het te hebben over alles wat er op hem gaat afkomen." (dadelijk meer)
Lees verder

Patrick Lefevere maakt zich geen zorgen over vertrek Evenepoel: "Hij heeft me gebeld, ik heb het nooit geloofd"
Leuke dagen zijn het niet voor Patrick Lefevere, met de interesse van Ineos Grenadiers in wereldkampioen Remco Evenepoel. Maar zorgen maakt de ploegbaas van Quick.Step - Alpha Vinyl zich alles behalve. "Remco belde me er gisteravond nog voor. Ik heb hem meteen gezegd dat hij niet ongerust hoeft te zijn: ik heb dat zogezegde nieuws niet geloofd. Wel heb ik hem gezegd dat we dringend moeten afspreken om eens bij te praten - ik heb hem nog niet eens gezien na Australië. Om het te hebben over alles wat er op hem gaat afkomen." Vanavond zitten beide partijen samen.
Lees verder

Tropische storm Ian wint weer aan kracht en wordt opnieuw orkaan
Tropische storm Ian zal boven de Atlantische Oceaan opnieuw aan kracht winnen en terug een orkaan worden. Dat meldt het Amerikaanse National Hurricane Center donderdag.
Lees verder

'Grounded' toont dat een survivalgame geen doffe ellende hoeft te zijn
De nieuwe Xbox-game 'Grounded' is een speelbare hommage aan de klassieke familiefilm 'Honey, I Shrunk the Kids': je bent nog maar ter grootte van een zandkorrel, en moet dus in je eigen tuin het hoofd bieden aan reusachtige insecten.
Lees verder

Kamer zet licht op groen voor arbeidsdeal die betere balans tussen werk en privéleven beoogt
De plenaire Kamer heeft donderdag het licht op groen gezet voor de zogenaamde arbeidsdeal. De oppositie onthield zich of stemde tegen. De arbeidsdeal bevat een rist maatregelen die ervoor moeten zorgen dat werk en privéleven beter op mekaar afgestemd raken. Ze kaderen mee in de ambitie van de regering om tegen 2030 aan een tewerkstellingsgraad van 80 procent te komen.
Lees verder

Chauffeur onder invloed van alcohol en drugs crasht vlak bij schoolpoort en vlucht weg
In de buurt van het Heilig Hart&College is donderdagnamiddag een zwaar ongeval gebeurd. Een bestuurder van een wagen reed er omstreeks 15.25 uur aan hoge snelheid het Vondel in, maar raakte bij het kruisen een andere wagen. De jonge chauffeur verloor de controle over het stuur en de wagen belandde op het voetpad tegen een trap van een huis. De klap was zo hevig dat de airbags afgingen. De brandweer werd opgeroepen omdat de wagen begon te roken, maar uiteindelijk vatte het voertuig geen vuur. De bestuurder van de auto die het ongeval veroorzaakte sloeg meteen op de vlucht. Hij werd ter hoogte van de Grote Markt wel tegengehouden door omstaanders.
Lees verder

Chauffeur onder invloed van alcohol en drugs crasht vlakbij schoolpoort en vlucht weg
In de buurt van het Heilig Hart&College is donderdagnamiddag is donderdagnamiddag een zwaar ongeval gebeurd. Een bestuurder van een wagen reed er omstreeks 15.25 uur aan hoge snelheid het Vondel in maar raakte bij het kruisen een andere wagen. De jonge chauffeur verloor de controle over het stuur en de wagen belandde op het voetpad tegen een trap van een huis. De klap was zo hevig dat de airbags afgingen. De brandweer werd opgeroepen omdat de wagen begon te roken maar uiteindelijk vatte het voertuig geen vuur. De bestuurder van de auto die het ongeval veroorzaakte sloeg meteen op de vlucht. Hij werd ter hoogte van de Grote Markt wel tegengehouden door omstaanders. Nadien bleek waarom de chauffeur weggelopen was. Hij had te veel gedronken en was onder invloed van drugs en moest nadien ontnuchteren in de cel. In de andere auto raakte een vrouw lichtgewond. Zij werd meegenomen naar het ziekenhuis maar kon nadien al snel naar huis. Amper 5 minuten na het ongeval ging de schoolbel op het Heilig Hart&College. Mocht het ongeval iets later gebeurd zijn waren er wellicht meer slachtoffers gevallen.
Lees verder

Football Talk. Union gaat zee in met Bellerose - Deinze-coach Shiraishi gooit de handdoek
Union maakte vandaag een samenwerking bekend met het Belgische kledingmerk Bellerose. Bij de opening van een gloednieuwe winkel aan de Brusselse Louisalaan hoorde ook een speciale Union-collectie, met sjaals, mutsen, pullovers, kousen en draagtassen. Union vaardigde met Christian Burgess, Senne Lynen, Viktor Boone, Dante Vanzeir en Siebe Van der Heyden ook enkele spelers af, de kledinglijn viel bij hen alvast in de smaak. (BF)
Lees verder

Football Talk. Union gaat de zee in met Bellerose - Deinze-coach Shiraishi gooit de handdoek
Union maakte vandaag een samenwerking bekend met het Belgische kledingmerk Bellerose. Bij de opening van een gloednieuwe winkel aan de Brusselse Louisalaan hoorde ook een speciale Union-collectie, met sjaals, mutsen, pullovers, kousen en draagtassen. Union vaardigde met Christian Burgess, Senne Lynen, Viktor Boone, Dante Vanzeir en Siebe Van der Heyden ook enkele spelers af, de kledinglijn viel bij hen alvast in de smaak. (BF)
Lees verder

ASSISEN. Selahaddin Tankisi schuldig aan moord op Mehmet Özkaraman: "Hij had voldoende tijd om zich te bedenken, maar volhardde in zijn beslissing."
Selahaddin Tankisi is door de 12-koppige jury schuldig bevonden aan de moord op Mehmet Özkaraman. Dat was geen verrassing, aangezien Tankisi en zijn advocaten schuldig pleitten aan doodslag. De twijfel die bij meester De Béco bestond over de voorbedachtheid, bestond bij de jury blijkbaar niet. "Dat hij dus enkel naar het naaiatelier was gegaan om te vechten is dus volstrekt ongeloofwaardig."
Lees verder

ASSISEN. Selahaddin Tankisi schuldig aan moord op Mehmet Özkaraman
Selahaddin Tankisi is door de 12-koppige jury schuldig bevonden aan de moord op Mehmet Özkaraman. Dat was geen verrassing, aangezien Tankisi en zijn advocaten schuldig pleitten aan doodslag. De twijfel die bij meester De Béco bestond over de voorbedachtheid, bestond bij de jury blijkbaar niet.
Lees verder

Oude satellieten moeten sneller worden opgeruimd uit de ruimte, zegt communicatiewaakhond
Satellieten die in een baan rond de Aarde worden gebracht, moeten voortaan eerder worden opgeruimd. Als hun missie is afgerond en hun werk klaar is, mogen ze hooguit nog vijf jaar blijven vliegen. De vroegere limiet was 25 jaar. De nieuwe regel moet voorkomen dat ruimteafval zich ophoopt.
Lees verder

CD&V likt haar wonden: "Deze manier van politiek, zo hoeft het niet meer voor mij"
Na vier turbulente dagen likken de christendemocraten hun wonden. Sammy 'de Messias' Mahdi wankelt nog niet op z'n voetstuk - al maakte hij zich niet overal populair met zijn 'profileringsdrang'. Wordt Hilde Crevits nu dé onomstotelijke koningin van CD&V? "Sommigen zien haar net als de reden waarom we weer plat op de buik zijn gegaan."
Lees verder

Anderlecht en Antwerp betwisten dat er minder fans komen, ook Pro League panikeert niet: "Vergeleken met vorig seizoen is er licht herstel"
De Jupiler Pro League trekt dit seizoen minder toeschouwers. Zo zijn er 20 procent minder fans in onze stadions dan voor corona. Lorin Parys, CEO van de Pro League, relativeert de hoge verliescijfers. Anderlecht en Antwerp bestrijden de aantallen in een reactie op de website. De Pro League geeft toe een foutje te hebben gemaakt in de cijfers van paars-wit.
Lees verder

Phil Collins en Genesis verkopen muziekrechten voor 300 miljoen
De Britse popmuzikant Phil Collins en zijn bandleden van de popgroep Genesis hebben de rechten van hun muziek verkocht aan Concord Music. Volgens The Wall Street Journal is met de deal een bedrag van 300 miljoen dollar gemoeid.
Lees verder

België maakt 800.000 euro vrij ter ondersteuning van democratische ontwikkeling van Oekraïne
België heeft een speciaal budget van 800.000 euro vrijgemaakt voor een nieuw steunprogramma voor Oekraïne in zijn democratiseringsproces onder leiding van de OVSE. Dat kondigde minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib vandaag aan in een interview met Belga.
Lees verder

Peperdure hypercar van 1,1 miljoen euro drijft uit garage in Florida
Orkaan Ian teistert de westkust van de Amerikaanse staat Florida. De ravage is enorm. Ook een peperdure hypercar moet eraan geloven. Het voertuig drijft uit een garage in Naples, zo is op videobeelden te zien.
Lees verder

Erdogan wil dat Poetin Oekraïense provincies niet annexeert, maar gaat onderhandelen
De Turkse president Erdogan heeft er in een gesprek met zijn Russische ambtgenoot Poetin op aangedrongen dat de Russische leider geen gebieden in Oekraïne annexeert, "maar onderhandelingen een kans geeft". Erdogan probeert soms met succes te bemiddelen tussen Oekraïne en Rusland. Daardoor kwam er een overeenkomst tot stand voor de scheepvaart die Oekraïense voedselproducten over de Zwarte Zee naar de wereldmarkt brengt.
Lees verder

Lotto praat met Axel Merckx na vertrek John Lelangue, Marc Sergeant haalt stevig uit: "Eerst een gat maken, dan het zinkend schip verlaten"
Lotto gooit het over een andere boeg. Manager John Lelangue (51) staat volgend jaar niet meer aan het hoofd van de ploeg. De chemie is weg, de degradatie uit de WorldTour wordt wellicht het trieste eindpunt. Axel Merckx (50) is in beeld om de (sportieve) taken over te nemen. Marc Sergeant (63), die vorig jaar werd bedankt voor bewezen diensten, haalt op Twitter hard uit naar Lelangue.
Lees verder

Programmamakers maken het Bart Cannaerts aartsmoeilijk, maar maakt dat ook een verschil in 'De Allerslimste Mens'?
Hij blijft winnen. Of overleven. Al maakten de programmamakers het hem dit keer wel écht héél erg moeilijk. Een fotoronde over alle mogelijke bonensoorten en een filmpje over de Netflix-reeks 'Jeen Yuhs'. Wij wisten er niks van, u mogelijk ook niet. Geen rechtstreekse overwinning dus voor Bart Cannaerts. Maar in een onwaarschijnlijke finale redde Bart - alweer - zijn vel.
Lees verder