Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 15 september 2022

Oude vliegtuigbom gevonden bij werken: ook ruim 200 leerlingen vrije basisschool worden geëvacueerd

HLN
Oude vliegtuigbom gevonden bij werken: ook ruim 200 leerlingen vrije basisschool worden geëvacueerd
Vlakbij de Pottelberg in Kortrijk is donderdagvoormiddag bij werken een oude vliegtuigbom gevonden. De omgeving is afgesloten. De nabijgelegen Damiaanschool wordt geëvacueerd. DOVO ontmantelt ter plaatse de ontsteker van de bom, een exemplaar van zowat 500 pond, van Engelse makelij.
Lees verder

Oude vliegtuigbom gevonden bij werken: leerlingen vrije basisschool worden geëvacueerd
Vlakbij de Pottelberg in Kortrijk is donderdagvoormiddag bij werken een oude vliegtuigbom gevonden. De omgeving is afgesloten. De nabijgelegen Damiaanschool wordt geëvacueerd.
Lees verder

Meer faillissementen in augustus ten opzichte van vorig jaar
Het aantal faillissementen is in augustus met een vijfde gestegen in vergelijking met een jaar geleden. Dat blijkt uit cijfers van het Belgisch bureau voor statistiek Statbel.
Lees verder

Een van Europa's grootste witwassers opgepakt in Spanje
De Spaanse politie zegt "een van de grootste witwassers van Europa" te hebben opgepakt. Onder meer onder de dekmantel van een bekend wodkamerk zou de Brits-Ierse verdachte in 1,5 jaar tijd vermoedelijk mee meer dan 200 miljoen euro hebben witgewassen, aldus de Spaanse politie.
Lees verder

Bart Cannaerts vertelt over aanvaring met de politie in 'De allerslimste mens': "Dat is geen echt geweer"
Het blijkt een traditie te zijn in de populaire tv-quiz 'De allerslimste mens ter wereld'. De kandidaten klappen uit de biecht en doen heel wat gênante verhalen uit de doeken. Zo ook comedian Bart Cannaerts (42). Hij bekent onder vuur te zijn gehouden door de politie, toen ze hem opmerkten met een (nep)geweer in de hand. "Die werden gebruikt voor de opnames van 'Wat als'."
Lees verder

Armoedecijfers zijn "voorbode van diepe crisis waarin we dit jaar zitten"
De armoede is in 2021 gedaald, maar wie arm was is wel armer geworden. Dat blijkt uit de Armoedebarometer van Decenniumdoelen, een samenwerking van dertien sociale organisaties (onder meer vakbonden, ziekenfondsen en armoede-, jeugd- en minderhedennetwerken) tegen armoede. De cijfers zijn een "voorbode van de diepe crisis waarin we vandaag in 2022 zitten", zegt de organisatie, die het heeft over een "scharnierjaar".
Lees verder

Staking afgelopen: vrouwelijke refs halen hun gram en krijgen hogere vergoeding in Spanje
De staking van de referees in de hoogste klasse van het Spaanse vrouwenvoetbal is voorbij. Zij eisten een hogere vergoeding en betere werkomstandigheden en sloten daarover donderdag een akkoord met de Spaanse voetbalbond. De speelsters verschenen vorig weekend in tenue op het terrein, maar van voetballen kwam door de staking niets in huis.
Lees verder

Gasprijs blijft stijgen, bezorgdheid over bevoorrading neemt toe
De gasprijs is opnieuw de hoogte ingeschoten. De prijzen in Europa noteren weer boven de 230 euro per megawattuur. De markt vraagt zich af of de maatregelen die de Europese Unie heeft aangekondigd, zullen volstaan om tekorten en black-outs te vermijden.
Lees verder

Voormalig Maaseik-boegbeeld Mathi Raedschelders overleden
Volleybalclub Maaseik en bij uitbreiding de Belgische volleybalwereld is in rouw na het overlijden van Mathi Raedschelders (76). Hij was van 1985 tot 2020 voorzitter van de Limburgse volleybalclub. Onder zijn bewind groeide Maaseik uit tot een toonaangevende club in eigen land en Europa. Raedschelders mocht als voorzitter in eigen land 16 titels en 14 bekeroverwinningen vieren. In Europa zag hij Maaseik 6 medailles winnen.
Lees verder

Wat u niet zag op tv: losgeslagen Maccabi-fan bespringt Messi
Diegene die gisteren Maccabi-PSG volgden op televisie, zagen een fan het veld oplopen. Zoals dat dan gaat met veldbestormers, worden die uit beeld gehaald door de regie van de UEFA, maar uit beelden op sociale media is nu duidelijk geworden waar de man heen ging. Hij zocht sterspeler Lionel Messi op en besprong de Argentijn. De zevenvoudige Ballon d'Or-winnaar was er duidelijk niet mee gediend. Geef hem eens ongelijk...
Lees verder

Vlaamse Droogtecommissie heft beperkingen voor pleziervaart op, maar "droogte blijft ernstig"
De Vlaamse Droogtecommissie gaat vanaf zaterdag 17 september de beperkingen voor schepen van de pleziervaart, die in Vlaanderen enkel nog samen met schepen van de beroepsvaart door de sluizen mochten, opheffen. Door de droogte gold er vorige week gedurende enkele dagen een tijdelijke uitzondering op het schutten van de pleziervaart, zodat alle vaartuigen terug naar hun thuishaven konden varen.
Lees verder

Tom Van Dyck maakt comeback na burn-out: acteur is vanaf november te zien in de fictiereeks 'Geldwolven'
Tom Van Dyck (50) schittert binnenkort in de gloednieuwe fictiereeks 'Geldwolven'. De acteur kampte een tijdje met een burn-out en nam de tijd om te rusten. Z'n comeback is z'n eerste grote tv-rol sinds 'Over water' en 'De bende van Jan De Lichte'. Bij ons is de reeks vanaf november te zien op Streamz.
Lees verder

Royaltywatcher Mario Danneels ontmoette de Queen twee keer: "Tijdens het staatsbanket deed ze haar meesterzet"
Niet alleen de fans nemen wereldwijd afscheid van de Britse Queen Elizabeth, ook royaltywatchers willen graag hun laatste eer betuigen. Onder hen ook Mario Danneels, onze koningskenner die de koningin tijdens zijn jarenlange carrière twee keer van nabij mocht volgen. In deze column blikt hij terug op die momenten en haalt hij zijn meest memorabele herinneringen op. "Ik zal nooit het moment vergeten dat Elizabeth uit de wagen stapte met een nors gezicht. Het werd me meteen duidelijk waarom de koningin er niet veel zin in had."
Lees verder

Wat vindt de Vlaming té kinky? 35 reacties. "We hebben weinig grenzen, maar wel een safewoord"
Wanneer wordt het voor jou té kinky? Die vraag stelde vroedvrouw en auteur Uwe Porters (32) aan 27.900 Vlamingen op Instagram. Ze kreeg honderden anonieme reacties: we verzamelden de opvallendste en trekken er met Uwe een paar belangrijke lessen uit over ons seksleven. "Er bestaat niet zoiets als 'te kinky', maar je kan het wel te snel aanpakken. Opbouwen is key."
Lees verder

Mogelijk zeldzame, erg goed bewaarde én volledige 'dinosaurusmummie' ontdekt in Canada
Wetenschappers hebben in een heuvel in de Canadese provincie Alberta delen ontdekt van wat mogelijk een volledige 'dinosaurusmummie' is. Zo'n compleet skelet is heel uitzonderlijk en het al gevonden deel van de dino is bovendien erg goed bewaard gebleven, mét gefossiliseerde huid en al.
Lees verder

Beelden tonen hoe er gerekruteerd wordt in Russische strafkolonie: "Jullie hebben 5 minuten om te beslissen. Wie deserteert, krijgt de kogel"
Er zijn beelden opgedoken die laten zien hoe soldaten gerekruteerd worden in een Russische gevangenis om te gaan vechten aan het front in Oekraïne. Ze laten niets aan de verbeelding over.
Lees verder

KOERS KORT. Thymen Arensman nu ook officieel naar INEOS Grenadiers
INEOS Grenadiers heeft zijn komst nu ook officieel bevestigd. Arensman rijdt de komende twee seizoenen voor de Britse formatie. Hij komt over van Team DSM. De 22-jarige Nederlander won in de voorbije Vuelta de 15de etappe richting de Sierra Nevada. In het eindklassement strandde Arensman op plek 6 op 7'45" van Remco Evenepoel.
Lees verder

Gerben Tuerlinckx verliest 'Drop Off'-challenge en moet tattoo laten zetten
"Te Laat!": Gerben Tuerlickx (20) verliest challenge van zijn vriendin Steffi Mercie (19) en moet tattoo laten zetten. Voor de serie 'Drop Off' werden Gerben en Arno zonder geld en zonder hun bestemming op voorhand te weten, gedropt in het Bulgaarse Burgas. In tien dagen tijd moesten de twee liftend thuis zien te komen. Maar voor hun avontuur van start ging, sloot Gerben een deal met Steffi. Als hij en Arno niet op tijd (binnen de tien dagen) thuis zouden geraken, moest hij een tattoo laten zetten. En zo gezegd, zo gedaan want door Vincent Fierens van Qmusic, hield Gerben zich aan die belofte.
Lees verder

Ook Stijn (27) uit VRT-documentaire FIRE verrijkte zichzelf met piramidespel: "Je raakt er verslaafd aan omdat je blijft proberen om toch winst te maken"
Dinsdag raakte bekend hoe Wout Schrijvers (28) uit de VRT-reeks 'FIRE' betrokken is bij een Russisch piramidespel. Uit meerdere getuigenissen blijkt nu dat ook Stijn Vereecken (27) zijn fortuin bij elkaar raapte met een sluw piramidespel. "In twee jaar tijd maakte ik van 1000 euro meer dan 1 miljoen", zegt hij in de documentaire vanuit zijn villa in het Thaise Phuket. "Zijn hele verhaal is een leugen, met wat hij je leert verdien je niets. Hij is rijk geworden door een leger influencers die nieuwe leden ronselen voor zijn dure cursussen", stellen slachtoffers Dries*, Tom* en Jasper*, die door hem werden opgelicht.
Lees verder

Hond Bono (6) wordt vergiftigd tijdens wandeling en sterft: "Onze beste vriend is vermoord, heel ons gezin is er kapot van"
In Boortmeerbeek is Bono, een zesjarige flatcoated retriever, gestorven nadat hij tijdens een wandeling vergiftigd werd. Het gezin Di Taranto is in diepe rouw om hun beste vriend en waarschuwt ook andere baasjes op hun hoede te zijn omdat er de laatste maanden wel meer dieren in de buurt vergiftigd worden. "Ons 3-jarig neefje is met hem opgegroeid. Hij heeft vandaag gevraagd 'wanneer we met Bono gaan spelen'", vertelt Selina Di Taranto (22) aangeslagen.
Lees verder