Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 12 september 2022

Opvallende oproep voor rouwende mensen: “Er zijn genoeg Paddington-beertjes en boterhammen met marmelade”

HLN
Opvallende oproep voor rouwende mensen: "Er zijn genoeg Paddington-beertjes en boterhammen met marmelade"
Al enkele dagen komen rouwende Britten samen in Green Park, waar ze een eerbetoon brengen aan hun overleden Queen Elizabeth II. De beheerders van de parken bij Buckingham Palace hebben vanmorgen een opvallende oproep gedaan op BBC. "Het is heel fijn als er bloemen worden gebracht, maar van Paddington-beertjes en boterhammen met marmelade zijn er nu wel genoeg", klinkt het. Sinds Queen Elizabeth voor de viering van haar 70ste jaar op de troon een video opnam met het wereldberoemde knuffelbeertje, lijkt ze er voor eeuwig mee verbonden.
Lees verder

Wereldwijd 11 miljoen sterfgevallen per jaar door bloedvergiftiging, maar Belgische cijfers ontbreken
Jaarlijks sterven er wereldwijd 11 miljoen mensen aan sepsis of bloedvergiftiging, maar cijfers voor België zijn er niet. Daarom wordt er naar aanleiding van de Wereld Sepsis Dag op 13 september aangedrongen op een betere opvolging en registratie van de aandoening en op de uitvoering van eerdere aanbevelingen.
Lees verder

'Undercover'-regisseur Cecilia Verheyden maakt nieuwe dramafilm 'Skiff'
Regisseur Cecilia Verheyden (36) heeft meerdere afleveringen van 'Undercover' en de bijhorende prequel 'Ferry' op haar palmares staan. Maar ze laat nu op Instagram weten dat ze aan een nieuwe langspeelfilm, 'Skiff', werkt.
Lees verder

ASSISEN. "Toen ik hoorde dat ik tien keer gestoken had, was ik zélf enorm geschrokken": Jarrit H. bekent in tranen dat hij de man doodde die hem onderdak bood
Lange tijd bleef Jarrit H. (24) ontkennen dat hij Johannes 'Han' Van Wordragen met een mes neerstak, nadat die hem had gevraagd om zijn pand in Hasselt te verlaten. Maar tijdens zijn verhoor in het Tongerse assisenhof bekende hij in tranen dat hij de vijftiger, die hem onderdak bood, samen met zijn kompaan Stefano C. (30) wel degelijk een lesje wilde leren. "Ik heb het mes genomen en gestoken. Stefano heeft Han in een wurgreep gehouden", snikte hij. Maar die versie volgde zijn medebeschuldigde niet.
Lees verder

ASSISEN."Toen ik hoorde dat ik tien keer met het mes gestoken had, was ik zelf enorm geschrokken": Jarrit H. bekent in tranen dat hij man die hem onderdak bood om het leven bracht
Lange tijd bleef Jarrit H. (24) ontkennen dat hij Johannes 'Han' Van Wordragen met een mes neerstak nadat die hem had gevraagd om zijn pand in Hasselt te verlaten. Tijdens zijn verhoor voor het Tongerse assisenhof bekende hij in tranen dat hij de vijftiger die hem onderdak bood samen met zijn kompaan Stefano C. (30) wel degelijk een lesje wilde leren. "Ik heb het mes genomen en gestoken. Stefano heeft Han in een wurgreep gehouden," snikte hij. Maar die versie volgde zijn medebeschuldigde niet.
Lees verder

'Extreme Makeover Vlaanderen' krijgt eerste trailer: "Ik wil een knuffel"
Eind mei raakte al bekend dat James Cooke 'Extreme Makeover Vlaanderen' zou gaan presenteren, intussen is er ook al een eerste preview beschikbaar. In de eerste trailer van het spraakmakende bouwprogramma lopen de emoties meteen hoog op. "Ik wil een knuffel."
Lees verder

"Na de dood van prins Philip droeg ze bewust een felrood pak." 3 experts over de iconische stijl van de Queen
Met het overlijden van koningin Elizabeth II neemt de wereld afscheid van een grootse vorstin. Maar naast haar toewijding aan haar functie zullen ook haar iconische outfits ons bijblijven. Drie koningshuisexperts over de onnavolgbare stijl van de Queen, en hoe ze die door de decennia heen perfectioneerde. "Toen Trump op staatsbezoek kwam, droeg ze een broche die ze van Obama had gekregen. Dat deed ze zeker niet uit beleefdheid."
Lees verder

Inwendige defibrillator voorkomt tot twee keer toe dat Nabil (28) hartstilstand op voetbalveld krijgt: "Ik verzweeg ingreep voor mijn ploegmaats, maar besef nu dat het absoluut niets is om je voor te schamen"
Een dag nadat de 28-jarige Nabil Toufik uit Anderlecht ineenzakte tijdens de voetbalwedstrijd tussen HO Veltem en KSC Grimbergen bekomt hij nog in het ziekenhuis. Uit onderzoek blijkt dat zijn hartdefibrillator tot twee keer toe voorkwam dat hij een hartaanval kreeg. "Of ik bang ben om opnieuw op het veld te staan? Neen, want de defibrillator heeft net zijn nut bewezen", klinkt het strijdvaardig.
Lees verder

Trucker vraagt vrijspraak voor dodelijk ongeval Kato (12), nabestaanden vol onbegrip: "Waarom geeft hij niet toe dat het onvoorzichtig was daar in te halen?"
De 56-jarige vrachtwagenchauffeur die op 18 september 2020 in Zwevegem betrokken was bij het dodelijke ongeval waarbij fietsster Kato Vandenbogaerde (12) het leven liet, blijft erbij dat hij Kato en haar vriendinnetje die naast haar fietste, veilig kon inhalen. Maandag vroeg hij de Kortrijkse politierechter dan ook vrijgesproken te worden. Voor de nabestaanden van Kato onbegrijpelijk.
Lees verder

Margriet Hermans geeft bijzondere tip in 'De allerslimste mens ter wereld': "Daar ruik ik graag aan bij mijn man"
Dat Margriet Hermans (68) geen blad voor de mond neemt, is al langer geweten. Maar wanneer ze zetelt als jurylid in 'De allerslimste mens ter wereld' klapt ze ook uit de biecht over haar liefdesleven. "Ik steek mijn neus geregeld in de schaamstreek van mijn man. Echt heerlijk. Moet je ook eens proberen, Erik", bekent ze.
Lees verder

Heeft koning Charles hartproblemen? Bezorgdheid over gezwollen vingers
Kampt koning Charles III met gezondheidsproblemen? De vraag rijst nu de kersverse vorst - intussen 73 - de afgelopen dagen meermaals gefotografeerd werd met erg gezwollen handen en vingers. Aan wat kan dat liggen? En hoe ernstig is dat? Reumatoloog Stijn Michiels deelt enkele mogelijke diagnoses.
Lees verder

Hoge energieprijzen doen ook saunacomplexen zweten: "Maandelijks voorschot van 5.800 euro dwingt ons deuren tijdelijk te sluiten"
Wie dezer dagen wil genieten van een privésauna, zal wat dieper in de geldbeugel moeten tasten. Verschillende uitbaters hebben hun prijzen noodgedwongen verhoogd omdat de energiekosten de pan uit swingen. Bij privésaunacomplex Rust'ik in Nossegem overwegen uitbaters Leila El Garani en Robby Debecker zelfs de deuren tijdelijk te sluiten. "Want ondanks de prijsverhoging komen we er niet", treuren ze.
Lees verder

Lichaam gevonden aan Droogdokkenpark in Antwerpen
Aan het fietspad langs de Schelde, net voorbij het Droogdokkenpark en de Kattendijkbrug, is maandagmiddag een lichaam gevonden. Dat bevestigt de Antwerpse politie. Volgens de eerste informatie zou er een bebloed persoon in de struiken hebben gelegen.
Lees verder

Lichaam gevonden aan Kattendijkbrug in Antwerpen
Aan de Kattendijkbrug, vlakbij het Eilandje in Antwerpen, is maandagmiddag een lichaam gevonden. Dat bevestigt de politie.
Lees verder

Opnieuw lange rijen op Schiphol, luchthaven vraagt om vluchten te annuleren
Op de luchthaven van Schiphol in Nederland staan er maandag opnieuw lange wachtrijen, voor de zoveelste keer deze zomer. Aanleiding is de krappe bezetting bij de security. Volgens de krant de 'Telegraaf' hebben opnieuw honderden mensen hun vlucht gemist. De luchthaven vroeg maandagmiddag aan enkele luchtvaartmaatschappijen om tussen 16 en 23 uur vluchten te annuleren wegens de drukte.
Lees verder

Schiphol vraagt luchtvaartmaatschappijen vluchten te annuleren door drukte
Luchthaven Schiphol bij Amsterdam heeft een aantal luchtvaartmaatschappijen gevraagd om vluchten te annuleren die vertrekken via Vertrekhal 3. Het gaat om vluchten die maandag vertrekken tussen 16 en 23 uur. Door een tekort aan beveiligingspersoneel neemt het aantal wachtende reizigers in die vertrekhal toe.
Lees verder

600 euro per kilo: zo smaakt het duurste zout ter wereld
Dat je voor een coupe champagne wel wat geld moet neertellen, weet je al. Hetzelfde geldt voor een 'coupe' champagnezout. Voor één kilo moet je maar liefst 600 euro over hebben. Een stevig prijskaartje voor een smaakmaker. Smaakt deze versie dan hetzelfde als het klassieke tafelzout? Of proef je écht een champagnesmaakje die het prijskaartje wat kan verantwoorden? Onze HLN-journalist zocht het uit.
Lees verder

600 euro voor een kilo van het duurste zout ter wereld: zo smaakt het
Dat je voor een coupe champagne wel wat geld moet neertellen, weet je al. Hetzelfde geldt voor een 'coupe' champagnezout. Voor één kilo moet je maar liefst 600 euro over hebben. Een stevig prijskaartje voor een smaakmaker. Smaakt deze versie dan hetzelfde als het klassieke tafelzout? Of proef je écht een champagnesmaakje die het prijskaartje wat kan verantwoorden? Onze HLN-journalist zocht het uit.
Lees verder

Hoge Gezondsheidsraad wil extra vaccinatie tegen pneumokokken voor 65-plussers
De Hoge Gezondheidsraad (HGR) raadt aan om bepaalde doelgroepen om de vijf jaar te vaccineren tegen pneumokokken. Die bacterie is na de meningokok de belangrijkste oorzaak van hersenvliesontsteking en kan ook longontsteking en bloedvergiftiging veroorzaken. "70 procent van alle infecties komt voor bij personen ouder dan 50 jaar", klinkt het.
Lees verder

Studie vergroening bedrijfswagens: meer elektrische wagens, minder C02, meer inkomsten
De vergroening van het bedrijfswagenpark die de Vivaldi-regering doorvoerde, heeft een positieve impact op de verkoop van elektrische wagens en de uitstoot van CO2, én ze levert een mooie duit op voor de schatkist. Dat blijkt uit een onderzoek door het Planbureau, waarvan een tevreden minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) de resultaten heeft voorgesteld tijdens een bedrijfsstage bij autoproducent Volvo Car in Gent.
Lees verder