Doorgaan naar hoofdcontent

Ook Noorse pers ontdekt Antonio Nusa en legt hem op de rooster: “Drie coaches op korte tijd, dat was goed voor mij”

HLN
Ook Noorse pers ontdekt Antonio Nusa en legt hem op de rooster: "Drie coaches op korte tijd, dat was goed voor mij"
In z'n thuisland wordt de parallel al voorzichtig getrokken met een ander Noors goudhaantje. Antonio Nusa (17) heeft zichzelf op de kaart gezet met die goal tegen Porto. Hij vertelt aan de Noorse pers over zijn ontwikkeling bij Club, en z'n inspiratiebron. "Als je hem bezig ziet, dan weet je dat alles mogelijk is."
Lees verder

LIVE RODE DUIVELS. Alvast geen Boyata, dit zijn de verwachte opstellingen - Kompany, Vermaelen en Dembélé gehuldigd voor aftrap
Vanavond spelen de Rode Duivels hun vijfde groepsmatch in de Nations League. Tegenstander op de Heizel is Wales. De officiële uitzwaaimatch ook voor het WK in Qatar. In onderstaande liveblog volgt u de aanloop en uiteraard de wedstrijd zelf op de voet. De match is LIVE te bekijken op VTM, de uitzending start om 20.25u.
Lees verder

Met druiven uit zijn (controversiële) wijngaard: Brad Pitt lanceert eigen beautylijn
Brad Pitt is acteur, wijnteler en beeldhouwer en sinds kort ook eigenaar van een skincarelijn. Met 'Le Domaine' lanceert hij zijn allereerste uniseks verzorgingslijn, een exclusieve collectie met drie producten voor een wel heel stevig prijskaartje. En zijn inspiratie? Ook die haalde hij uit erg onverwachte hoek.
Lees verder

"Russische invasie heeft Oekraïne al 1.000 miljard dollar gekost"
De Russische invasie heeft Oekraïne al zo'n 1.000 miljard dollar (1.012,39 miljard euro) gekost. Dat heeft Oleg Oestenko, de economische raadgever van de Oekraïense president Volodymyr Zelensky, gezegd tijdens een evenement dat georganiseerd werd door de Duitse Raad voor Buitenlandse Betrekkingen, een denktank in Berlijn.
Lees verder

Motards begeleiden urne van Kenny (28) naar uitvaart: "We willen hem een mooie, laatste rit bezorgen"
Nog zoveel plannen had hij, al heeft het niet mogen zijn. De 28-jarige Kenny Van Doren uit Zoersel is op 14 september plotsklaps thuis overleden. De diepbedroefde familie, vrienden en collega's nemen zaterdag in Westmalle afscheid van de jonge papa en graag geziene tramchauffeur. "Als je iets aan Kenny vroeg, stond hij altijd voor je klaar", treurt schoonbroer Jeroen D'hollander, die samen met andere motorrijders de urne van de fervente motard vanuit Deurne naar de plechtigheid zal voeren.
Lees verder

Smaak van boerenkool doet ongeboren baby's grimassen trekken
Zorgt de smaak van boerenkool ervoor dat u een grimas van afkeuring trekt? U bent niet alleen: onderzoekers hebben foetussen een huilende uitdrukking zien trekken wanneer zij in de baarmoeder aan de hippe groente worden blootgesteld.
Lees verder

Telenet introduceert eerste zender met alleen vrouwensport in België, ook beschikbaar bij Proximus
Telecombedrijf Telenet introduceert vrijdag de eerste zender in België die alleen maar vrouwensport uitzendt. Een dag later zal de zender ook beschikbaar zijn bij concurrent Proximus. Op het programma van de nieuwe internationale zender 'W-Sport' staat onder andere live verslaggeving van de vrouwelijke Premier League en vier andere Europese voetbalcompetities, basketbal, triatlon, paardrijden en boksen. TV-klanten van Telenet en Proximus kunnen gratis afstemmen op de zender.
Lees verder

Turkije blijft zweren bij renteverlagingen, Turkse lira gaat steeds dieper het dal in
De Turkse centrale bank heeft donderdag het belangrijkste rentetarief voor de tweede maand op rij verlaagd. Er gaat opnieuw een procentpunt af, tot 12 procent. Na de beslissing dook de Turkse munt, de lira, tot het laagste niveau ooit ten opzichte van de dollar: 18,38 lira per dollar. De inflatie piekt intussen op het hoogste niveau sinds 1998.
Lees verder

BINNENKIJKEN. Kim Kardashian koopt villa van Cindy Crawford voor net geen 71 miljoen euro
Na haar breuk met Pete Davidson lijkt Kim Kardashian nood te hebben aan een nieuwe omgeving. De 41-jarige realityster heeft namelijk de strandvilla van het supermodel Cindy Crawford (56) overgekocht. De ex-vrouw van Kanye West had er duidelijk ook veel geld voor over. In totaal telde het SKIMS-gezicht zo'n 70 miljoen dollar neer voor het niet zo bescheiden stulpje.
Lees verder

Dierenverwaarlozing in Brasschaat: politie neemt honden, katten, vissen en watersalamanders in beslag
Inspecteurs van de Lokale Politie Brasschaat hebben een vijftigtal dieren in beslag genomen na vaststellingen van zware dierenverwaarlozing. Het ging onder meer om veertig vissen en watersalamanders.
Lees verder

STREAMINGTIP. 'Thai Cave Rescue': minireeks over groot drama
Juni 2018. Na een trainingssessie verkent een jeugdvoetbalteam, samen met hun coach, een Thaise grot. Wanneer het water daar plots stijgt, zit de groep in een mum van tijd vast. Pas 18 dagen later kunnen ze bevrijd worden. Een verhaal dat wereldwijd de voorpagina's haalde, en ondertussen ook tot een Netflixserie werd getransformeerd.
Lees verder

Een knorrende maag: vervelend, maar waarom maakt je lichaam dat geluid?
Iedereen kent het wel. Je zit in een volle ruimte, het is muisstil en plots komt er uit je buik een oorverdovend, rommelend geluid dat sterk lijkt op geknor. Iets waar je jezelf op dat moment best ongemakkelijk bij kan voelen. Maar waar komt dat geluid vandaan? En kan een knorrende maag gevaarlijk zijn? Professor maag- en darmziekten Danny De Looze legt het uit.
Lees verder

Cuwan (19) nog steeds kritiek na mokerslag in uitgaansbuurt: "We kunnen nu alleen nog maar afwachten"
De toestand van Cuwan (19) is nog steeds kritiek nadat hij bijna twee weken geleden een zware vuistslag kreeg tijdens een diefstal na een avondje stappen op het Sint-Nicolaasplein in Sint-Niklaas. De 18-jarige dader G.B. uit Sint-Niklaas zit nog steeds in de cel. Hij is geen onbekende voor het gerecht.
Lees verder

Zeven op de tien Belgen willen kunnen kiezen wie ze toegang geven tot medische gegevens
Zeven op de tien Belgen (68 procent) willen kunnen kiezen wie ze toegang geven tot hun medische gegevens. Dat blijkt donderdag uit een enquête van artsenvereniging BVAS, uitgevoerd door Ipsos bij 1.477 deelnemers.
Lees verder

Ook Britse centrale bank verhoogt de rente, tot hoogste peil sinds eind 2008
De Bank of England heeft net als verschillende andere centrale banken donderdag de rente verhoogd, daags na de forse renteverhoging (75 basispunten) van de Amerikaanse Federal Reserve (Fed). De Britse centrale bank doet er net als vorige maand een half procentpunt bij, tot 2,25 procent, het hoogste peil sinds november 2008. Bovendien verwacht de centrale bank een recessie in het lopende kwartaal.
Lees verder

Grondwettelijk Hof slaat en zalft in aanpak coronapandemie
De wet uit 2007 waarop minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) zich bij de start van de coronapandemie heeft gebaseerd om ingrijpende maatregelen te nemen tegen de verspreiding van het coronavirus, heeft de toets bij het Grondwettelijk Hof grotendeels doorstaan. Maar dat rechters bij overtredingen op die wet geen rekening kunnen houden met verzachtende omstandigheden, is volgens het Hof wel in strijd met de Grondwet.
Lees verder

3 kotstudenten tonen hun kamer: "Zet een afstotelijke lamp op een designtafeltje en je krijgt een wauweffect"
Wie zegt dat een studentenkot niet stijlvol kan zijn? Fleur (20), Arnelle (22) en Maarten (22) tonen trots de kamer waar ze dit schooljaar zullen vertoeven, telkens slim ingericht met een minibudget en veel creativiteit, zonder lege drankflessen of sigarettenpeuken als decoratie. "Samen met mijn papa heb ik een hele week gerenoveerd."
Lees verder

Oekraïne biedt investeerders tal van voordelen en richt zich met campagne ook op ons land: wat heeft het land precies te bieden? Is het een slimme investering? En wat zijn de risico's?
"De grootste opportuniteit sinds de Tweede Wereldoorlog". Met die slogan gaat de Oekraïense president Volodymyr Zelensky in een grootschalige campagne op zoek naar investeringen in z'n land. En daarvoor komt hij ook bij ons aankloppen. Maar is Oekraïne een slimme investering? Is het wel verstandig te investeren in een land in oorlog? En welk rendement wordt voorgehouden?
Lees verder

Hackers aan de haal met gegevens van tienduizenden klanten van smartphonebank Revolut
Revolut is getroffen geweest door een cyberaanval, zo blijkt uit een mededeling van de Britse smartphonebank aan de toezichthouder in Litouwen. Een woordvoerder zei aan technologiewebsite TechCrunch dat een onbevoegde derde partij korte tijd toegang had tot klantgegevens. Het gaat om zowat 50.000 klanten en mensen die klant aan het worden zijn, werd verduidelijkt aan AFP.
Lees verder

"Ik sloeg enkel met de botte kant": man haalde veertien keer met hakmes uit naar drugskompaan
Een wietplantage, een pizzadoos en een hakmes. Dat zijn de drie hoofdingrediënten van een gewelddadig verhaal dat zich donderdag ontvouwde voor de rechtbank. Vier mannen hebben zich moeten verantwoorden voor een poging tot moord in de Meirestraat in Vinderhoute (Lievegem). De gewelddadige feiten kwamen er na onvrede over een drugsdeal. Slachtoffer P.L. werd aangevallen met een hakmes en belandde op de intensieve zorgen van het UZ Gent. "Het scheelde maar een haartje of hij kon dit niet meer navertellen", klonk het vandaag na het groezelige relaas van de feiten.
Lees verder