Doorgaan naar hoofdcontent

Ook grootvader Eduard Evenepoel genoot volop van Remco’s perfecte dag: “Als Remco naar een koers gaat, is het om ...

Ook grootvader Eduard Evenepoel genoot volop van Remco's perfecte dag: "Als Remco naar een koers gaat, is het om te winnen"

De hele familie van Remco Evenepoel wachtte hem op aan de meet: naast vriendin Oumaima Rayane, ook moeder Agna en vader Patrick Evenepoel. En te midden van de vlaggen van de R.EV 1703-fanclub stonden ook grootouders Eduard en Liliane Van Eeckhout.

Lees verder

Remco Evenepoel gaat vol voor eindzege in de Vuelta: "Ik kan geen verstoppertje meer spelen"

Remco Evenepoel (22) besefte gisteravond in Alicante dat hij na zijn verpletterende tijdritzege zich niet langer kan wentelen in de rol van underdog. "Ik kan geen verstoppertje meer spelen. We moeten gewoon proberen de Vuelta te winnen. Lukt dat niet, so be it."

Lees verder

US OPEN. David Goffin en Elise Mertens meteen uitgeschakeld in New York, ook titelverdedigster Raducanu al naar huis

David Goffin (ATP 62) en Elise Mertens (WTA 33) hebben zich dinsdag in New York niet voor de tweede ronde van de US Open kunnen plaatsen.

Lees verder

Belgian Cats met dertien speelsters vertrokken naar Frankrijk voor WK-voorbereiding

De Belgian Cats, in volle voorbereiding op het WK in Australië (22 september-1 oktober), zijn met dertien speelsters vertrokken naar Frankrijk. In Pau werken ze deze week twee oefenwedstrijden af.

Lees verder

Buitenlandse media (niet) onder de indruk na nieuwe glansprestatie van Remco Evenepoel in Vuelta: "Een aangekondigde triomf" en "niet van deze wereld"

Alle twijfels zijn nu echt helemaal weg: deze Remco Evenepoel kan grote rondes winnen. Dat hebben ze ook in het buitenland gretig opgemerkt. Een overzicht van de commentaren op de nieuwe glansprestatie van onze landgenoot.

Lees verder

Wie we daar hebben: Paul-José Mpoku en Mehdi Carcela onderhouden conditie bij Standard U23

In afwachting van een nieuwe club trainen Paul-José Mpoku (30) en Mehdi Carcela (33) mee met SL16 FC, de beloften van Standard.

Lees verder

Belgisch toptalent Roméo Lavia oogst lof na eerste Premier League-goal: "Het witte konijn in de WK-selectie van Roberto Martinez"

Roméo Lavia heeft zijn eerste goal in de Premier League beet. Onze 18-jarige landgenoot scoorde met een knap schot tijdens de overwinning van Southampton tegen topclub Chelsea (2-1). Zo werd hij de eerste speler geboren in 2004 die kan scoren in de Premier League. Na de wedstrijd kreeg hij lof van alle kanten.

Lees verder

Officieel: Genk laat overbodige Simen Juklerod (ex-Antwerp) en Bastien Toma vertrekken

Simen Juklerod verlaat KRC Genk en keert weer terug naar Valerenga Fotball in zijn thuisland Noorwegen, Bastien Toma wordt verhuurd aan het Portugese Paços Ferreira. Dat hebben de Limburgers bevestigd.

Lees verder

Zeven kopschoppende KV Mechelen-hooligans krijgen drie maanden stadionverbod na geweld tegen Westerlo-supporters

Zeven supporters van KV Mechelen hebben een stadionverbod van minstens drie maanden gekregen. De fans, die behoren tot supportersvereniging Ultra Ardenti, gingen na de match tegen Westerlo op de vuist met enkele andere supporters. Ze werden dinsdag opgepakt en voorgeleid bij de onderzoeksrechter.

Lees verder

Interlands met Rode Duivels opnieuw in gevaar? Pechvogel Jérémy Doku aan de kant met spierblessure

Jérémy Doku (20) zit niet in de selectie van Stade Rennes voor de wedstrijd tegen Stade Brestois woensdagavond. Onze 20-jarige landgenoot staat aan de kant met een spierblessure, zo liet zijn coach weten.

Lees verder

Beerschot bijna rond met Litouwse spits van Charleroi

Beerschot heeft één van zijn twee aangekondigde nieuwe spitsen bijna beet. De Litouwer Nauris Petkevicius wordt in principe voor een seizoen gehuurd van Sporting Charleroi.

Lees verder

Record voor de Red Flames: bijna 8.000 tickets verkocht voor cruciale WK-kwalificatiematch

De Red Flames kunnen voor de cruciale kwalificatiematch van vrijdag tegen Noorwegen in Leuven (20u30) rekenen op ruime steun van de supporters. Bijna 8.000 fans kochten al een toegangskaartje waardoor het vorige supportersrecord uit 2018 zeker sneuvelt. Dat heeft de Belgische voetbalbond (KBVB) woensdag gemeld.

Lees verder

Nóg twee afvallers: ook klassementsmannen Simon Yates en Pavel Sivakov moeten Vuelta verlaten na positieve coronatest

Ze vallen als vliegen. Ook Simon Yates en Pavel Sivakov moeten de Vuelta verlaten na een positieve coronatest. Dat hebben hun teams BikeExchange-Jayco en INEOS Grenadiers dinsdag voor aanvang van de elfde rit bekendgemaakt. Yates en Sivakov zijn al de veertiende en vijftiende die deze Vuelta moeten verlaten na een positieve test.

Lees verder

LIVE VUELTA. Renners vallen als vliegen door corona, grijpt Tim Merlier vandaag zijn kans in sprintetappe?

Vandaag staat etappe elf van de Vuelta op het programma. Een rit van 191,2 kilometer van Alhama de Murcia naar Gabo de Gata over glooiende wegen. De renners moeten 1.600 hoogtemeters trotseren, evenwel zonder een beklimming voor het bergklassement. Een massasprint staat op dit parcours dus in de sterren geschreven, maar gooit de wind en het uitvallen van een reeks sprinters roet in het eten? Volg alles hier LIVE!

Lees verder

FC Barcelona-spits Aubameyang houdt gebroken kaak over aan gewelddadige homejacking

Pierre-Emerick Aubameyang (33) heeft een gebroken kaak opgelopen bij de gewelddadige homejacking in zijn huis in Barcelona, in de nacht van zondag op maandag. Dat melden verschillende buitenlandse media.

Lees verder

STVV-middenvelder Christian Brüls komt weg met voorwaardelijke schorsing na "belachelijke ref"-uitspraak

Het Disciplinair Comité van het Profvoetbal heeft op woensdag een wedstrijd schorsing met uitstel opgelegd aan STVV-speler Christian Brüls. Die was bij een interview na de wedstrijd tegen RSC Anderlecht over de schreef gegaan en had de scheidsrechter een "belachelijke ref" genoemd.

Lees verder

Belgian Lion Maxime De Zeeuw: "Eurobasket is als Disneyland voor mij"

De Belgian Lions beginnen donderdag in de Georgische hoofdstad Tbilisi aan een vijfde opeenvolgende Eurobasket. Op de persconferentie nam kapitein Maxime De Zeeuw de honneurs waar. "Eurobasket? Dat is Disneyland voor mij. Ik ben zo gelukkig om mijn land te kunnen vertegenwoordigen," aldus de 35-jarige Brusselaar van de Belgian Lions.

Lees verder

Geen toptransfer voor Vanaken, wél nieuw contract tot 2027: "Respect tussen mij en Club is groot"

Club Brugge hield woensdag een open training op Jan Breydel, en pakte daar uit met een verrassing: Hans Vanaken (30) blijft en tekent bij tot 2027. Geen toptransfer naar de Premier League, wél nog vijf jaar bij de landskampioen. "Er is heel veel gebabbeld", aldus Vanaken.

Lees verder

Problemen voor Adnan Januzaj? Sevilla kan Rode Duivel voorlopig niet inschrijven omdat Ajax transfer Ocampos afblaast

De soap rond Lucas Ocampos (28) wordt vervolgd. De raad van commissarissen van Ajax stak woensdagochtend een stokje voor de komst van de Argentijnse buitenspeler van Sevilla. De Spaanse topclub verlaagde de vraagprijs naar 15 miljoen euro, maar ook dat is nog te veel voor de Amsterdammers. Raakt Sevilla Ocampos niet kwijt, dan kan het Rode Duivel Adnan Januzaj niet inschrijven.

Lees verder

3.000 Club Brugge-fans zien Hans Vanaken verlengd verblijf aankondigen

Hans Vanaken ging met alle aandacht lopen, maar tijdens de open training van Club Brugge viel nog ander interessant nieuws te rapen. Jack Hendry was afwezig en landde intussen in Italië, waar hij bij US Cremonese tekent, de ploeg van Okereke. Ook Vormer (ziek) was er niet. Een transfer naar Nederland is intussen uitgesloten.

Lees verder

Anderlecht-coach Felice Mazzu over de transfermarkt en tegenstander AA Gent: "Hein Vanhaezebrouck gebruikt zijn charisma tegenover de arbitrage"

Felice Mazzu beleeft tegen AA Gent zijn 300ste match als coach in de Jupiler Pro League. De coach van Anderlecht heeft er een bewogen week opzitten. Er was de 2-1 nederlaag tegen Union, de transfermarkt bij RSCA draait nog op volle toeren en er is het duel met Hein Vanhaezebrouck. "Raman nog weg? Benito weet dat ik hem apprecieer."

Lees verder

Hernán Losada woont na Amerikaans avontuur weer in Antwerpen: "Op de dag van mijn ontslag kreeg ik al de vraag om terug te keren naar Beerschot"

Ruim vier maanden na zijn ontslag bij het Amerikaanse D.C. United is Hernán Losada klaar voor een nieuwe uitdaging. De 40-jarige ex-trainer van Beerschot woont weer in Antwerpen en wil zijn trainerscarrière graag in Europa verderzetten. "Ik ga niet zomaar ergens een job aannemen om niet langer werkloos te zijn. Ik wacht geduldig op de juiste opportuniteit."

Lees verder

Jumbo-Visma is nog niet klaar om Vuelta-eindzege aan Remco Evenepoel te laten: "Roglic wordt niet naar huis gereden, dus..."

Primoz Roglic verloor dinsdag opnieuw kostbare tijd op Remco Evenepoel en kijkt in het algemene klassement van de Vuelta al tegen een achterstand van 2'41" aan. Maar de strijdbijl begraven, dat wil de Sloveen allerminst nu al doen.

Lees verder

Amerikaanse RedBird rondt miljardenovername van AC Milan af

De Italiaanse kampioen AC Milan heeft een nieuwe eigenaar. Het Amerikaanse RedBird Capital Partners neemt de club voor 1,2 miljard euro officieel over van Elliott Management, een ander investeringsfonds dat sinds 2018 de controle had over Milan. Dat heeft Milan woensdag bevestigd.

Lees verder

Dimitri Van den Bergh kiest in volle dartsdrukte voor complete ommezwaai: "Einde van een tijdperk"

Schrik niet als Dimitri Van den Bergh binnenkort met compleet andere pijlen staat te darten. 'The DreamMaker' wisselt namelijk van sponsor.

Lees verder

Alweer brute pech (en geen WK?) voor de wereldkampioen: Julian Alaphilippe valt zwaar in de Vuelta en moet opgeven

Julian Alaphilippe is tijdens de elfde etappe van de Ronde van Spanje zwaar ten val gekomen. De Franse wereldkampioen greep naar zijn schouder en werd vrijwel meteen op een brancard gelegd. Zijn Vuelta zit erop. Of zijn WK in gevaar is, is voorlopig onduidelijk.

Lees verder

Belg nummer vier op weg naar AC Milan: "Aster Vranckx legt morgen medische testen af bij de Italiaanse kampioen"

Spelen er straks vier Belgen bij AC Milan? Als we de Italiaanse berichtgeving mogen geloven alvast wel. Aster Vranckx (19) zou op weg zijn om Wolfsburg te verlaten voor een avontuur in de Serie A.

Lees verder

Beerschot heeft nieuwe technisch manager: Gyorgy Csepregi volgt Sander Van Praet op

Beerschot heeft woensdag Gyorgy Csepregi aangesteld als nieuwe technisch manager. De 46-jarige Hongaarse ex-voetballer van onder meer Cercle Brugge en Roeselare was het afgelopen seizoen hoofdscout van United World en zet nu de stap naar Beerschot, waar hij Sander Van Praet opvolgt om de sportieve lijnen mee uit te zetten.

Lees verder

Deze zal deugd doen: Mathieu van der Poel wint allerlaatste Stadsprijs van Geraardsbergen, zijn eerste zege sinds de Giro

Mathieu van der Poel (Alpecin-Deceuninck) heeft woensdag de 104e en meteen allerlaatste editie van de Stadsprijs Geraardsbergen over 162 kilometer of 12 ronden op zijn naam gebracht.

Lees verder

Noor Vidts heeft geen grote sportieve verwachtingen voor Memorial Van Damme: "In eerste plaats genieten"

Noor Vidts sluit vrijdag haar seizoen af met het verspringen op de Memorial Van Damme in Brussel. De nummer vijf van het WK en nummer vier van het EK op de zevenkamp wil zich vooral amuseren. "Ik ga in de eerste plaats genieten", zei ze woensdag.

Lees verder

Remco Evenepoel betreurt opgave van Julian Alaphilippe in de Vuelta: "Een groot verlies voor onze ploeg"

Remco Evenepoel beleefde een relatief rustige dag in de Vuelta. De leider zag de sprintersploegen de kastanjes uit het vuur halen en Kaden Groves naar ritwinst sprinten. Maar onderweg viel zijn luxeknecht Julian Alaphilippe letterlijk weg. Zonde, vindt Evenpoel.

Lees verder

Standard-aanwinst Osher Davida droomt van Spanje en Real Madrid

Standard heeft woensdag zijn meest recente aanwinst Osher Davida officieel voorgesteld aan de pers. De 21-jarige Israëliër ruilde Hapoel Tel Aviv in voor de boorden van de Maas. Davida hoopt de Jupiler Pro League te kunnen gebruiken als springplank naar Spanje en Real Madrid.

Lees verder

Lorena Wiebes wint ook tweede etappe in Simac Ladies Tour

Na de eerste heeft Lorena Wiebes (DSM) woensdag ook de tweede etappe in de 25e Simac Ladies Tour (WorldTour) gewonnen. Na 117,8 kilometer met start en aankomst in Ede (Gelderland) bleef de 23-jarige Nederlandse in de sprint van het peloton de Italiaanse Laura Tomasi en haar landgenote Lonneke Uneken voor. Julie de Wilde was met een vijftiende stek beste Belg.

Lees verder

Standard huurt Italiaanse middenvelder van zusterclub Genoa

De vierde zomertransfer van Standard is een feit. De Italiaanse middenvelder Filipo Melegoni (23) wordt gehuurd (zonder aankoopoptie) van zusterclub Genoa FC uit de Serie B.

Lees verder

VOORBESCHOUWING VUELTA 2022. RIT 12 (Salobreña - Peñas Blancas/Estepona): Opnieuw klimmen geblazen: wordt Evenepoel al op Las Peñas Blancas belaagd?

Remco Evenepoel staat vandaag voor een van het zestal resterende 'werven' in deze Ronde van Spanje. De opdracht van de nog altijd zeer autoritaire leider is simpel: in de eerste plaats Roglic en Mas volgen. Nog eens toeslaan hoeft niet zo meteen. Tenzij hij duidelijk voelt dat hij bergop beter is. Al is het wel een domper dat hij wereldkampioen Alaphilippe niet meer aan boord heeft.

Lees verder

Jan Vertonghen staat open voor Anderlecht, dat interesse toont in Rode Duivel

Jan Vertonghen (35) denkt nog aan een transfer. De Rode Duivel is uit beeld bij Benfica en staat open voor een terugkeer naar België en meer bepaald Anderlecht, dat interesse toont.

Lees verder

LIVE. Kanonstart op de Bosuil: Antwerp al op 2-0 tegen Union

Antwerp ontvangt vanavond op de Bosuil vicekampioen Union voor de inhaalmatch van de vijfde speeldag. Houdt de Great Old de perfecte seizoensstart aan met een 18 op 18? Volg het hier LIVE!

Lees verder

Kim Huybrechts kroont zich (eindelijk) tot Europees kampioen soft tip darts

Een Belgisch dartsfeest in Slovenië. Kim Huybrechts kroonde zich in Podcetrtek tot Europees kampioen soft tip. Goed voor 1.000 euro aan prijzengeld.

Lees verder

KV Mechelen duwt door voor Sebaoui (Beerschot)

Het is geen geheim dat Ilias Sebaoui al een tijdje interesse geniet van KV Mechelen. Na het vertrek van Marian Shved lijkt een transfer van de 20-jarige aanvallende middenvelder in de slotweek van de Belgische zomermercato in een stroomversnelling te komen.

Lees verder

Basisspeler Yohan Bakayoko scoort in monsterzege van PSV tegen Volendam

PSV Eindhoven heeft op de vierde speeldag van de Eredivisie in eigen huis zwaar uitgehaald tegen Volendam. De Eindhovenaars, met Johan Bakayoko in de basis, wonnen met 7-1 en vierden  hun vierde overwinning op rij.

Lees verder

Philippe Clement en Monaco gaan pijnlijk onderuit, Matz Sels baalt in Ligue 1

Philippe Clement en Monaco hebben hun vijfde wedstrijd van het nieuwe seizoen in de Ligue 1 niet weten te winnen. In eigen huis moesten de Monegasken, die een helft met zijn tienen speelden, zich met 2-4 gewonnen geven tegen Troyes.

Lees verder

Mario Balotelli tekent tweejarig contract bij Zwitserse FC Sion: "We verwelkomen een spits van wereldklasse"

Mario Balotelli voetbalt vanaf heden in Zwitserland. De 32-jarige Italiaanse aanvaller ondertekende woensdag een tweejarig contract bij FC Sion. "FC Sion verwelkomt vandaag een spits van wereldklasse", introduceerde de eersteklasser zijn nieuwste aanwinst.

Lees verder

Maryna Zanevska in tweede ronde US Open niet opgewassen tegen Veronika Kudermetova

Maryna Zanevska (WTA-97) heeft zich woensdag n New York niet voor de zestiende finales van het US Open kunnen plaatsen. De 29-jarige in Oekraïne geboren Belgische moest in 1 uur en 22 minuten met 6-2 en 6-3 het onderspit delven voor de Russische Veronika Kudermetova (WTA-18), de dubbelpartner van Elise Mertens.

Lees verder

COMMENTAAR. "'Haroun, Haroun, we worden kampioen' Na de 18 op 18 begint er op de Bosuil wat te borrelen"

Vier Antwerpgoals voor de rust. Dat hadden ze op de Bosuil sinds de terugkeer naar eerste klasse vijf jaar geleden nog niet gezien. Tegen Union dan nog wel. Diezelfde ploeg die de Great Old vorig seizoen nog wegblies in Deurne-Noord tijdens de reguliere competitie. Hier stonden we met z'n allen toch van te kijken.

Lees verder

ONS OORDEEL. Tweeklapper voor uitblinker Janssen, Bataille en Vines vol vertrouwen bij Antwerp

Antwerp trok in de eerste helft tegen Union alle registers open. Vincent Janssen was goed voor twee doelpunten in een spektakelrijke 4-2-zege. Dit zijn onze spelersbeoordelingen.

Lees verder

REACTIES. Pieter Gerkens: "We maakten deze wedstrijd makkelijk voor onszelf"

Pieter Gerkens was een van de vele uitblinkers bij Antwerp. "We hadden deze match altijd in handen", reageerde de Limburger. "Onze pressing was goed gecoördineerd, waardoor we Union onder druk konden zetten en op de juiste momenten scoorden. Jammer dat we die 2-1 nog slikten op een stilstaande fase, maar voor de rest maakten we het onszelf makkelijk door efficiënt te zijn."

Lees verder

Loïs Openda scoort derde wedstrijd op rij, Arthur Theate wint in toegevoegde tijd

Loïs Openda heeft woensdagavond op de vijfde speeldag in de Ligue 1 een vervolg gebreid aan zijn goede start van het voetbalseizoen. De 22-jarige spits scoorde bij RC Lens voor de derde wedstrijd op rij en droeg met zijn doelpunt bij aan de ruime 5-2 thuisoverwinning tegen Lorient.

Lees verder

De sterrenparade van de Memorial: deze atletiektoppers zijn te bewonderen in het Koning Boudewijnstadion

Haast 40 mannen of vrouwen die op het podium stonden op het voorbije WK, meer dan twintig olympische medaillewinnaars, Nafi Thiam en andere top-Belgen. Om maar te zeggen: in het Koning Boudewijnstadion vallen morgen weer heel wat internationale atletieksterren te bewonderen op de Memorial Van Damme.

Lees verder

Leider Remco Evenepoel roept op tot extra Covid-maatregelen: "Ze moeten iets doen, anders is de Vuelta zondag al gedaan"

Het coronavirus heeft nu ook de top tien van de Vuelta te pakken. Gisteren verlieten Simon Yates (vijfde) en Pavel Sivakov (negende) na een positieve test de Ronde van Spanje langs de achterdeur. De schrik voor Covid maakt zich weer meester van het peloton. Remco Evenepoel roept op tot extra maatregelen. "Anders is de Vuelta zondag gedaan."

Lees verder

De rush na de race van leider Remco Evenepoel

Een leiderstrui in een grote ronde neem je best zo laat mogelijk, zo luidt de wielerwijsheid. Zo ontsnapt de kopman elke dag aan een dozijn extra verplichtingen. Remco Evenepoel blinkt in de Vuelta al echter zes dagen in het rood en als alles goed gaat doet hij er straks nog tien dagen bij. Wij volgden de rush na de race van Evenepoel.

Lees verder

Belgian Lions beginnen vandaag aan EK in heksenketel van Tbilisi: "Wij hebben geen NBA-spelers maar veel passie"

De Belgian Lions beginnen vandaag in Tbilisi aan hun vijfde opeenvolgende EK. 10.000 hevige fans zullen de Lions tegen gastland Georgië een warm welkom geven. "We begrijpen alvast niet wat ze scanderen", knipoogde Dario Gjergja (47), die zijn eerste EK als bondscoach afwerkt.

Lees verder