Doorgaan naar hoofdcontent

Onze stadions lopen leeg: 20% minder toeschouwers in Jupiler Pro League dan voor corona

Onze stadions lopen leeg: 20% minder toeschouwers in Jupiler Pro League dan voor corona

In vergelijking met de periode vóór corona zitten er dit seizoen gemiddeld bijna 20 procent minder toeschouwers in de tribunes in de Jupiler Pro League. Dat blijkt uit officiële cijfers van de Pro League, de vereniging van profclubs. Voor Charleroi is de opdoffer het grootst, maar ook topclubs als Anderlecht, Racing Genk en AA Gent verloren een kwart van hun publiek.

Lees verder

Waarom zelfs trouwe abonnees niet meer naar het voetbal gaan: "Sinds de komst van Eleven is alles veranderd"

De fans blijven weg uit de voetbalstadions en dat merkt ook de Pro League, die zich zorgen maakt. Wij deden een rondje langs de voetbalclubs en gingen na waarom zelfs de trouwste abonnees nu toch beginnen twijfelen. "Ik ben best flexibel, maar matchen in het midden van de week? Dat is echt onhaalbaar."

Lees verder

Ongeslagen Cappellen gaat vanavond op veld van RC Mechelen op jacht naar vier op een rij

In de nationale amateur-afdelingen worden vanavond enkele inhaalwedstrijden gespeeld. In de tweede amateurklasse staat ploeg in vorm Cappellen voor de lastige verplaatsing naar Racing Mechelen.

Lees verder

VIDEO. Weer om geen hond door te jagen, maar Vingegaard en co. trotseren stortbuien in Kroatië

Jonas Vingegaard heeft de Ronde van Kroatië uitgekozen als zijn eerste koers sinds zijn Tourzege. De weersomstandigheden zijn daar enigszins anders dan afgelopen juli in Frankrijk. Tijdens de eerste etappe werden de renners gegeseld door stortbuien en krachtige wind. Jonathan Milan van Bahrain-Victorious kwam als eerste over de streep.

Lees verder

Rode Duivels reekshoofd voor kwalificaties EK 2024, maar Engeland en Frankrijk wel mogelijke tegenstanders

Op zondag 9 oktober wordt in Frankfurt geloot voor de kwalificatiecampagne voor het EK 2024 in Duitsland. De indeling van de potten gebeurde op basis van de resultaten van de Nations League. De Rode Duivels deden het daarin goed genoeg om reekshoofd te zijn.

Lees verder

VIDEO. Lionel Messi geeft handtekeningen aan veldbestormer en tegenstanders van Jamaica

Lionel Messi blijft een attractie. Na afloop van de oefenwedstrijd met Argentinië tegen Jamaica (3-0) waarin hij twee keer scoorde, kwamen leden van de staf van tegenstander Jamaica om handtekeningen en selfies vragen. Ook tijdens de wedstrijd had Messi al een handtekening op de rug van een veldbestormer gezet.

Lees verder

Antwerp Giants vanavond in halve finale kwalificaties FIBA Europe Cup tegen Petrolina AEK

Antwerp Giants neemt het vanavond (17 uur) in Kosova en in de kwalificaties van de FIBA Europe Cup op tegen het Cypriotische Petrolina AEK. Bij winst volgt vrijdag de finale tegen het Duitse Göttingen van coach Roel Moors (ex-Giants) of het Portugese Sporting CP Lissabon.

Lees verder

Patro Eisden en Stijn Stijnen ontvangen Club Brugge in Croky Cup: "Dit is het héél groot lot"

Er is geloot voor de 1/16de finales van de Beker van België. Met Club Brugge krijgt Patro Eisden een heel mooie affiche, niet in het minst voor coach Stijn Stijnen. "Dit brengt veel teweeg."

Lees verder

De 'man die niet de vriend van Poetin mag worden genoemd': oligarch en mediamagnaat Leonard Blavatnik koopt Belgisch voetbal

Een Russisch-Oekraïens-Amerikaans-Britse miljardair is de nieuwe eigenaar van de Jupiler Pro League. Len Blavatnik werd bekend als een 'oligarch 2.0' die zijn in Rusland vergaarde kapitaal in West-Europa en de VS probeert veilig te stellen. Nu wil hij de 'Netflix voor sport' oprichten.

Lees verder

Marc Wilmots gaat online raad geven aan amateurcoaches

Ex-bondscoach Marc Wilmots gaat zijn ervaring doorgeven aan amateurcoaches van de Waalse voetbalfederatie ACFF.

Lees verder

DEELNEMERSLIJST. Ronde van Lombardije 2022: al zeker geen wereldkampioen, Valverde en Nibali blikvangers in voorlopige selecties

Op zaterdag 8 oktober wordt het WorldTour-seizoen 2022 officieel afgesloten met de allerlaatste klassieker van het jaar: de Ronde van Lombardije. Op de voorlopige (en uitgebreide) deelnemerslijst zijn Alejandro Valverde en Vincenzo Nibali de grootste blikvangers: de 42-jarige Spanjaard en de 37-jarige Italiaan sluiten er immers hun indrukwekkende carrières af. Verschijnen al zeker niét aan de start: wereldkampioen Remco Evenepoel en hardrijder Filippo Ganna. De eerste stapt dit weekend in het huwelijksbootje en de tweede doet een aanval op het werelduurrecord.

Lees verder

Boetes voor Cercle Brugge en Eupen door supportersgedrag

Het Disciplinair Comité van het Profvoetbal heeft Cercle Brugge en Eupen boetes opgelegd voor wangedrag van hun supporters. Cercle moet 5.500 euro betalen voor pyrogebruik tijdens de Brugse derby, waarbij één fan brandwonden opliep. Eupen moet 1.500 euro betalen voor een gegooid flesje cola.

Lees verder

Regenboogshirt van Quick Step-Alpha Vinyl voor Remco Evenepoel is klaar

Remco Evenepoel kan voortaan in zijn regenboogtenue trainen en koersen. Tot dusver moest hij het met een exemplaar stellen van de UCI, gemaakt door Santini, maar Castelli, de kledijsponsor van Quick Step-Alpha Vinyl , heeft intussen de versie van Quick Step-Alpha Vinyl klaar. Evenepoel zal de outfit voor het eerst in koers dragen op 4 oktober tijdens Binche-Chimay-Binche.

Lees verder

Internationals Vaca en Sebaoui staan terug op trainingsveld bij Beerschot

Beerschotcoach Andreas Wieland verwelkomde vandaag zijn twee internationals Ramiro Vaca en Ilias Sebaoui opnieuw op het trainingsveld.

Lees verder

Ondertussen geniet Wout van Aert van vakantie in Australië, waar hij iets te vieren heeft

Terwijl Remco Evenepoel en co. dinsdag terugkeerden in België met de regenboogtrui bleef Wout van Aert samen met zijn vrouw Sarah De Bie en zoontje Georges achter in Australië om daar te genieten van vakantie. En het koppel had iets te vieren, want ze zijn tien jaar samen. "10 jaar liefde vieren in de Blue Mountains", schreef Sarah De Bie op Instagram.

Lees verder

PARCOURS. Ronde van Lombardije 2022 finisht opnieuw in Como, gevreesde Muro di Sormano zit er niet in

De Ronde van Lombardije, het vijfde en laatste wielermonument van het jaar, kiest dit jaar opnieuw voor Bergamo als start- en Como als finishplaats, waar dat vorig jaar nog omgekeerd was. De organisatie alterneert daarmee opnieuw tussen beide Italiaanse steden.

Lees verder

Dat zal Remco Evenepoel graag horen: Giro start met tijdrit van 18,4 kilometer

Het opbod tussen Giro en Tour om Remco Evenepoel aan de start te krijgen, is begonnen. De Giro 2023 kent op 6 mei alvast een Grande Partenza die Evenepoel zal kunnen bekoren: een tijdrit van liefst 18,4 kilometer tussen Fossacesia Marina en Ortona langs de Adriatische Kust met op het eind een klim.

Lees verder

Brazilië walst Tunesië plat, oefeninterland ontsierd door fans die onder meer banaan naar Richarlison gooien: "Zolang ze niet straffen, zal dit doorgaan

Brazilië heeft dinsdagavond in het Parc des Princes in Parijs met weinig moeite zijn vriendschappelijke confrontatie tegen Tunesië gewonnen. De Goddelijke Kanaries wonnen met 5-1, maar de Tunesische supporters eisten op schandalige wijze de hoofdrol op. Die gooiden onder meer een banaan op het veld richting spits Richarlison en schenen met lasers op de Braziliaanse spelers.

Lees verder

INEOS Grenadiers lonkt naar Remco Evenepoel. Baas Dave Brailsford stuurde Whatsapp naar Lefevere: "Wil je hem niet verkopen?"

Volgens VeloNews blijft INEOS Grenadiers alle pistes nauwlettend in het oog houden om Remco Evenepoel los te weken bij Quick Step-Alpha Vinyl , waar hij nog tot 2025 onder contract ligt. Dave Brailsford, Directeur Sport van Ineos, stuurde een Whatsappje naar Lefevere: "Als je hem ooit wil verkopen, bel me dan." Dat scenario lijkt onmogelijk, want als Evenepoel weggaat, vervallen de sponsorcontracten van de ploeg.

Lees verder

Karim Benzema keert terug op training bij Real Madrid: "Voel me heel goed"

Karim Benzema heeft zijn wederoptreden kunnen maken op de trainingsvelden bij Real Madrid. De 34-jarige aanvaller stond sinds 6 september aan de kant met een spierblessure.

Lees verder

Straffen op geweld tegen voetbalstewards worden strenger

De minimumstraffen op geweld tegen voetbalstewards worden dubbel zo streng. Dat heeft de Kamercommissie Binnenlandse Zaken beslist op voorstel van CD&V-Kamerlid Franky Demon.

Lees verder

In Afghanistan worden ze bewust omver gereden en dus houden Afghaanse vrouwen hun wielerkampioenschap in Zwitserland

Het Afghaanse wielerkampioenschap op de weg voor vrouwen zal op 23 oktober in Zwitserland gereden worden. In eigen land wordt het sinds de machtsovername door de Taliban niet getolereerd dat vrouwen op een koersfiets rijden.

Lees verder

VIDEO: Ex-ploegmakker van Dries Mertens voelt zich niet op zijn gemak tijdens fotoshoot met leeuw

De Griekse ex-speler van Napoli en Roma, Kostas Manolas, zal zich zijn eerste fotoshoot bij Sharjah FC uit de Verenigde Arabische Emiraten nog lang herinneren. Hij moest er poseren bij een leeuw, maar toen die heel even zijn bek opentrok, raakte Manolas in paniek.

Lees verder

Quick-Step met Alaphilippe en vijf Belgen naar Giro dell'Emilia

Quick-Step Alpha Vinyl trekt met de Franse tweevoudige wereldkampioen Julian Alaphilippe, de Brit James Knox, en de Belgen Tim Declercq, Dries Devenyns, Ilan Van Wilder, Mauri Vansevenant en Louis Vervaeke naar de 105e editie van de Ronde van Emilia, die op zaterdag 1 oktober gereden wordt.

Lees verder

Italiaanse topclub Inter lijdt nieuw verlies van 140 miljoen euro

Inter Milaan heeft woensdag bekendgemaakt in het seizoen 2021-2022 een verlies van 140 miljoen euro te hebben geleden. De club van Rode Duivel Romelu Lukaku, die eigendom is van de Chinese holding Suning, kende desondanks een beter jaar dan een seizoen eerder.

Lees verder

Toni Kroos ziet Brazilië als topfavoriet voor de wereldtitel: "Ik weet hoe goed ze zijn"

Voormalig Duits international Toni Kroos beschouwt vijfvoudig wereldkampioen Brazilië als de topfavoriet voor het WK voetbal, dat op 20 november in Qatar van start gaat.

Lees verder

Max Verstappen denkt nog niet aan nieuwe wereldtitel F1: "Ik heb geen haast"

Max Verstappen kan komende zondag tijdens de Grote Prijs Formule 1 van Singapore voor het tweede jaar op rij wereldkampioen worden. De 24-jarige Nederlander zei in een mededeling van Red Bull echter nog niet te veel bezig te zijn met een nieuwe wereldtitel. "Ik wil gewoon een positief weekend op het circuit in Singapore hebben. We bekijken het race per race. Ik heb geen haast", liet hij noteren.

Lees verder

Romelu Lukaku toont afgetraind lichaam in fotoshoot voor onderbroekenmerk Calvin Klein

Romelu Lukaku is meer dan een voetballer, hij is ook een merk. En dus trok hij zijn kleren uit voor een fotoshoot voor kledingproducent Calvin Klein. De Rode Duivel showde zijn gespierde lichaam in een campagne voor het nieuwe stretch ondergoed van Calvin Klein. Net zoals Tottenhamspeler Son dat de voorbije week deed .

Lees verder

Mathieu van der Poel "maakt hoofd vrij" op de mountainbike, ook Remco Evenepoel zit alweer op de fiets

Dinsdag zette Mathieu van der Poel opnieuw voet op Belgische bodem. Het WK in Australië werd een ramp voor de Nederlander, die betrokken raakte bij een incident in de nacht voor de wegrit. Maar bij de pakken blijft Van der Poel niet zitten want woensdag zat hij alweer op de fiets.

Lees verder

Ook clubs reageren op dalende toeschouwersaantallen: "Stop met zondagavondwedstrijden om 21 uur"

De Jupiler Pro League lokt dit seizoen 20% minder fans naar de stadions dan voor corona. Dat blijkt uit cijfers van de Pro League, de vereniging van profclubs. Topclubs als Anderlecht, Racing Genk en AA Gent verloren zo'n kwart van hun publiek. Niet alleen de Pro League, maar ook de clubs zelf reageren nu op de dalende toeschouwersaantallen dit seizoen.

Lees verder

Done deal: Rode Duivel Jason Denayer tekent contract bij Shabab Al Ahli in Dubai

Het is gebeurd. Jason Denayer (27) heeft een contract voor één jaar getekend bij Shabab Al Ahli in Dubai. De deal is rond.

Lees verder

Over 'Remco de berggeit en Jan muildier': Anderlecht krijgt eigen luisterboek met stemmen van Youri Tielemans, Vincent Kompany en Zwangere Guy

Op basisschool De Groene School in Anderlecht is deze middag het luisterboek 'Fromage' voorgesteld, een samenwerking tussen Het Geluidshuis en RSC Anderlecht, geschreven door Bart Cannaerts. Een hele hoop bekende namen verleenden hun stem aan het luisterverhaal: van Zwangere Guy tot Jan Mulder, van Otto-Jan Ham tot Youri Tielemans en van Filip Peeters tot Vincent Kompany.

Lees verder

Sobere Deense voetbalshirts als statement op WK in Qatar, kledingmaker legt uit: "Zwart is de kleur van rouwen"

De Deense nationale ploeg zal op het WK in Qatar te zien zijn met relatief sobere truitjes. Kledingproducent Hummel maakte volledig rode, witte en zwarte shirts, waarbij het logo van Hummel zelf en de Deense voetbalbond nauwelijks te zien is. En dat is geen toeval, zo blijkt.

Lees verder

Alexander Albon neemt zijn zitje bij F1-renstel Williams opnieuw in tijdens GP van Singapore

Alexander Albon zal dit weekend zijn zitje bij Williams opnieuw innemen voor de Grand Prix van Singapore, zeventiende manche in het wereldkampioenschap Formule 1. D

Lees verder

Memorial Fred De Bruyne: Gilles De Wilde sprint sneller dan Leroux en Theuns

Gilles De Wilde (Sport Vlaanderen-Baloise) heeft woensdag de Memorial Fred De Bruyne, een profkoers op de nationale kalender over 160,8 kilometer of 12 ronden in het Oost-Vlaamse Berlare, gewonnen. De 22-jarige haalde het in een sprint met zes van de Fransman Samuel Leroux en Edward Theuns.

Lees verder

Opnieuw ophef in de schaakwereld: commentator ontslagen voor vrouwonvriendelijke uitspraken

Na de rel over vermeend bedrog op het allerhoogste niveau staat de schaakwereld opnieuw in rep en roer. Deze keer omwille van de seksistische opmerkingen die een van de commentatoren gaf tijdens een belangrijk vrouwentornooi. "Ik denk niet dat schaken een sport voor vrouwen is."

Lees verder

Serie A stelt voor het eerst vrouwelijke scheidsrechter aan: "Het is een geweldige dag"

Voor de allereerste keer in de geschiedenis van de Serie A, de hoogste voetbalafdeling in Italië, zal een vrouwelijke scheidsrechter een wedstrijd leiden. De 31-jarige Italiaanse Maria Sole Ferrieri Caputi maakt zondag haar debuut op het hoogste toneel in de wedstrijd Sassuolo-Salernitana. Dat maakte de Italiaanse scheidsrechtersbond AIA woensdag bekend.

Lees verder

LIVESTREAM. Kijk hier live naar de match van de beloften van Antwerp: Young Reds - La Louvière

Het beloftenteam van Antwerp FC, de Young Reds, nemen het woensdagavond in de hoogste amateurafdeling op tegen RAAL La Louvière. De partij werd door het Lierse stadsbestuur -Young Reds spelen hun thuismatchen op het Lisp- als een risicomatch bestempeld en vindt plaats achter gesloten deuren. De partij is hieronder wel LIVE te bekijken.

Lees verder

Telenet Giants Antwerp klopt Larnaca en staat op één zege van Europese groepsfase

Antwerp heeft woensdagavond in het Kosovaarse Mitrovica de finale van kwalificatietoernooi A voor de FIBA Europe Cup bereikt. In de halve finale versloegen de Giants het Cypriotische AEK Larnaca met 76-60 (rust: 33-24).

Lees verder

Kim Mestdagh wint Italiaanse Super Cup met Schio

Kim Mestdagh heeft woensdag met Schio de Italiaanse Super Cup gewonnen. Landskampioen en bekerhouder Schio versloeg in de finale bekerfinalist Virtus Bologna met 86-58. Mestdagh scoorde vijf punten en plukte zes rebounds.

Lees verder

Nog maximaal elf wedstrijden voor het WK: Romelu Lukaku nog niet hersteld van spierblessure

Romelu Lukaku (29) moet nog wat langer wachten op zijn comeback na zijn spierblessure. Italiaanse media weten dat de Inter-spits niet klaar is om komend weekend in de competitiewedstrijd tegen AS Roma al in actie te komen. Zo blijven er voor Lukaku nog maximaal elf wedstrijden over om zich bij zijn club klaar te stomen voor het WK in Qatar.

Lees verder

Vincent Kompany doet onthulling over shirtwissel met Franse legende: "Ik vermoord mijn spelers als ze dit nu zouden doen"

Vincent Kompany was onlangs te gast bij de mannen achter 'Classic Football Shirts', een Twitter-account dat actieve en ex-voetballers meeneemt doorheen hun carrière via recente of ouder voetbaltruitjes. De volledige aflevering met Kompany komt pas maandag online, maar er werd nu al een opvallende passage online geplaatst.

Lees verder

Een doelpunt volstaat: Racing Mechelen houdt de drie punten thuis tegen Cappellen

Voor een leuke pot voetbal moest je woensdagavond in het Oscar Van Kesbeeckstadion zijn. Racing Mechelen en Cappellen bezorgden de neutrale kijker een leuk kijkstuk met veel kansen aan beide kanten, af en toe een verdedigende fout en bitse overtredingen. Uiteindelijk was het Racing dat met de punten ging lopen na een goal van Gregory Carrez. Opvallend: het was de eerste match waarin Laurens Symons (Cappellen) niet wist te scoren deze competitie.

Lees verder

Blamage na de bekerstunt: Dessel Sport krijgt er zes om de oren op bezoek bij RFC luik

Dessel Sport is er niet in geslaagd om opnieuw te stunten. In de Beker van België schakelden de Kempenaars profclub Virton uit maar in de reguliere competitie moesten ze nederig het hoofd buigen voor RFC Luik.

Lees verder

Thierry Henry vindt de VAR maar niks: "Het is dodelijk voor de spelvreugde"

De voormalige Franse international Thierry Henry, nu assistent-bondscoach bij de Rode Duivels, vindt dat in het voetbal te veel tijd wordt verloren met beslissingen van de VAR.

Lees verder

Mathieu van der Poel mocht het aan den lijve ondervinden: het 'relaxte' Australië heeft "absurd strenge" wetten en regels

Drie jaar Australië niet meer binnen en een boete van duizend euro. Het 'hotelincident' van Mathieu van der Poel kreeg een stevig staartje. Opvallend stevig, naar Belgische juridische normen. Hoe streng is Australië precies? Absurd streng soms, vertellen locals en kenners. Want ook over botermesjes, flessenopeners en modderschoenen zijn er regels.

Lees verder

Undav in zwaar weer, Dessers wacht op eerste goal: hoe vergaat het de smaakmakers die deze zomer de Jupiler Pro League verlieten?

Hoe Charles De Ketelaere het stelt bij AC Milan, is u vast niet ontgaan. Maar hoe vergaat het andere smaakmakers die deze zomer hun laatste Jupiler in onze Pro League lesten? Bij wie lacht het leven hen toe, boven wie pakken donkere wolken zich samen? Een overzicht.

Lees verder

Antwerp-CEO Sven Jaecques blikt terug op quasi perfecte seizoensstart: "De hand van de Nederlanders is nu al merkbaar"

Antwerp gaat komend weekend in Kortrijk op zoek naar een historische 30 op 30. In Sjotcast, een podcast van onze zusterkrant Het Nieuwsblad, kwam CEO Sven Jaecques uitgebreid vertellen over de recordstart van de Great Old. "Er is wel nog steeds dat play-offsysteem, de weg is dus nog ­gigantisch lang."

Lees verder

Rubin Seigers (Westerlo) droomt van stunt tegen 'zijn' Genk: "Beker is geen hoofddoel, zeker niet in een seizoen met drie zakkers"

Rubin Seigers (24) en Westerlo spelen begin november, in de 1/16de finales van de Beker van België, tegen Racing Genk. Het Limburgse jeugdproduct wil tegen zijn ex-club graag zijn visitekaartje afgeven, al is het belang van de competitiematch van zaterdag tegen Zulte Waregem veel groter. "Ik wil elke week tonen dat ik goed genoeg ben voor 1A."

Lees verder

Een bittere pil: Belgische profclubs moeten meer dan 20 miljoen euro tv-geld terugbetalen

Het houdt niet op voor de Belgische profclubs. Naast stijgende kosten en dalende inkomsten krijgen ze nu de rekening gepresenteerd voor het door corona geannuleerde seizoen 2019-2020. Ruim een vierde van de wedstrijden werd toen niet gespeeld, waarop de toenmalige tv-rechtenhouders Proximus, Telenet en Voo naar het Belgisch Centrum voor Arbitrage en Mediatie stapten.

Lees verder

Is een overgang van Remco Evenepoel naar INEOS Grenadiers juridisch mogelijk? In theorie wel, maar in de praktijk geen sinecure

In theorie wel, maar in de praktijk is het geen sinecure. Er mag dan geen transfersysteem bestaan in het wielrennen, juridisch is er wel wat speelruimte om onder een contract uit te muizen. Dit hangt af van de lokale wetgeving.

Lees verder

Patrick Lefevere lacht interesse van INEOS Grenadiers voor Evenepoel weg: "0,00 procent kans dat Remco vertrekt"

Een gelekt whatsappberichtje van Sir Dave Brailsford aan Patrick Lefevere bracht de bal aan het rollen. Evenepoel naar Ineos? We krijgen een hardop lachende Lefevere aan de lijn als we hem vragen naar de zin en onzin van heel de affaire. "Het is te stom voor woorden. Remco heeft me zelf aan de telefoon op het hart gedrukt dat ik er niets van moest geloven."

Lees verder

Geen Russen in nieuw wintersportseizoen en daar kunnen Loena Hendrickx en Bart Swings van profiteren

Het postolympische wintersportseizoen trekt zich op gang. Op de Olympische Winterspelen in Peking werden Russen – behalve wie geschorst was door dopingperikelen – nog toegelaten, maar nu worden alle Russen en Wit-Russen geweerd wegens de invasie in Oekraïne. Geen (winter)sportgrootmacht Rusland, dat komt enkele top-Belgen ten goede.

Lees verder

Belgian Cats gaan op WK voor tweede halve finale op rij: "Underdog? Zo hebben we het graag"

Zonder de geblesseerde Emma Meesseman willen de Belgian Cats vandaag opnieuw Belgische basketbal­geschiedenis schrijven. De selectie van bondscoach Valéry Demory wil zich voor de tweede opeenvolgende keer kwalificeren voor de halve finales van een WK. "We missen Emma en Australië is favoriet. De rol van underdog hebben we graag", zegt Demory.

Lees verder

COMMENTAAR. "De internationale kalender zit overvol. Niet de sporters zijn de 'schuldigen', wel de sportbonden"

De Belgian Cats staan vandaag voor een helse klus: voor 12.000 Aussies ­be­kampen ze thuisland Australië, voor een plaats bij de ­beste vier van de ­wereld. Op de bank zal een van de beste speelsters van de wereld noodgedwongen toekijken: Emma Meesseman, ­geveld door een spierscheur in de kuit.

Lees verder

ANALYSE GOOTS. "De twaalfde man heeft ook een kalender: goed dat dit éíndelijk eens aan de kaak wordt gesteld"

Van de Remcoorts en de Rode Duivels weer naar de Belgische competitie, want vanaf morgenavond wordt er weer gevoetbald in eerste en tweede klasse. Onze huisanalist Patrick Goots fileert de drie markantste thema's van de interlandbreak: de terugkeer van Dieumerci Mbokani naar de Belgische velden, de dalende toeschouwersaantallen en de twijfels rond de Rode Duivels: "Ik zie het minder pessimistisch in dan vele anderen. Mikken op een halve finale zou toch nog mogen."

Lees verder