Doorgaan naar hoofdcontent

Onze man in Schepdaal keek mee met fans en pa Evenepoel: “Zeer goed. Maar hij is ontgoocheld, zie ik”

HLN
Onze man in Schepdaal keek mee met fans en pa Evenepoel: "Zeer goed. Maar hij is ontgoocheld, zie ik"
Aaah. Net niet. Maar geen Evenepoel-'die hard' die er deze ochtend, voor dag en dauw, in Schepdaal om treurde. Brons was voor hen, papa Patrick, mama Agna en vriendin Oumi incluis, een gouden applaus waard. Voor wie er trouwens niet genoeg van krijgt... the best is yet to come!
Lees verder

Een brutale ontvoering en problemen met de fiscus laten hun sporen na: het bewogen leven van Julio Iglesias (deel 2)
Vijftig jaar geleden scoort Julio Iglesias – die op 23 september zijn 79ste verjaardag viert – dé zomerhit van dat jaar. 'Un canto a Galicia' betekent zijn doorbraak in Europa. Maar de Spaanse zanger wil meer, veel meer. Zijn ambitie om Amerika te veroveren wordt echter getemperd als Iglesias te maken krijgt met een groot persoonlijk drama. "Er was elke dag wel een moment waarop ik me afvroeg of het het allemaal wel waard was."
Lees verder

BV 24/7. Zita Wauters viert verjaardag van haar papa, Sarah Puttemans zocht de Griekse zon
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Onrust in Russische grensstad groeit: "Ze zullen hier toch niet binnenvallen?"
Terwijl Poetins troepen worden teruggedrongen in Oekraïne, valt de oorlog onmogelijk te negeren in de Russische stad Belgorod, op enkele kilometers van de Oekraïense grens. Russische soldaten zwerven er doelloos rond, vluchtelingen zoeken een onderkomen en luchtafweergeschut is er duidelijk te horen. Ondertussen stijgt de angst dat de oorlog de grens zal oversteken: "Ze zullen toch niet binnenvallen?"
Lees verder

LIVE. Geen Jutglá bij Club, Yaremchuk start - Standard-Ultra's pakken uit met indrukwekkende tifo
• Sclessin (18u30)
Lees verder

Europees kampioen Alec Segaert doet gooi naar wereldtitel bij beloften: "Aan de voorbereiding zal het niet liggen"
Van alle WK-Belgen is de 19-jarige Alex Segaert al het langst in Australië. Op eigen initiatief en eigen kosten maakte hij al twee weken geleden de oversteek richting Down Under. De eerstejaarsbelofte uit Lendelede liet niets aan het toeval over en oogt zelfzeker. "Ik hoop op het podium."
Lees verder

Europees kampioen Alec Segaert doet vanaf 8u43 gooi naar wereldtitel bij beloften: "Aan de voorbereiding zal het niet liggen"
Van alle WK-Belgen is de 19-jarige Alex Segaert al het langst in Australië. Op eigen initiatief en eigen kosten maakte hij al twee weken geleden de oversteek richting Down Under. De eerstejaarsbelofte uit Lendelede liet niets aan het toeval over en oogt zelfzeker. "Ik hoop op het podium." Segaert start maandagochtend om 8u43 Belgische tijd aan zijn queeste naar eremetaal.
Lees verder

Recordopbrengst van ruim 2,6 miljoen euro voor Plantjesweekend van Kom op tegen Kanker
Het 28ste Plantjesweekend voor Kom op tegen Kanker heeft een recordbedrag van ruim 2,636 miljoen euro opgebracht. De vorige recordopbrengst dateert van 2019, met toen 2,37 miljoen euro. Dit weekend werden 329.560 azalea's verkocht. De opbrengst gaat naar verschillende steun- en zorginitiatieven voor kankerpatiënten.
Lees verder

Eerste cross van het seizoen wordt feestje voor Mettepenningen: Vanthourenhout wint bij mannen, Van Empel beste bij vrouwen
Michael Vanthourenhout heeft het veldritseizoen geopend met een zege in de Exact Cross in Kruibeke. De renner van Sauzen Pauwels-Bingoal zag ploegmaat Eli Iserbyt op afstand tweede worden. De zege bij de vrouwen was voor Fem van Empel, ook al een renster uit de stal van Jurgen Mettepenningen.
Lees verder

Russische popster bekritiseert oorlog in Oekraïne: "Onze jongens sterven voor illusionaire doeleinden die van ons land een paria maken"
De Russische popster Alla Poegatsjova heeft zondag korte metten gemaakt met de inval van haar land in Oekraïne. Op Instagram schreef ze dat in Oekraïne "onze jongens sterven voor illusionaire doeleinden die van ons land een paria maken".
Lees verder

Russische popster bekritiseert oorlog in Oekraïne
De Russische popdiva Alla Poegatsjova heeft de Russische oorlog tegen Oekraïne scherp bekritiseerd. Sinds het ministerie van Justitie haar man Maxim Galkin als een "buitenlandse agent" op de zwarte lijst zette, wil ze ook tot de buitenlandse agenten gerekend worden, zo schreef ze zondag op haar Instagram-account.
Lees verder

LIVE STANDARD-CLUB. Rouches met 1-0-voorsprong rust in nadat Zinckernagel met héérlijke bom kletsnat Sclessin deed ontploffen
• Sclessin (18u30)
Lees verder

LIVE. Sclessin ontploft: Zinckernagel knalt de 1-0 héérlijk voorbij kansloze Mignolet!
• Sclessin (18u30)
Lees verder

Kapitein van zinkend schip: Queen zorgde voor indrukwekkend nalatenschap, ondanks schandalen
Twee iconische huwelijken, elf koninklijke baby's en een technologische revolutie: het laatste decennium van Queen Elizabeth stond volledig in het teken van haar opvolging. Voor de koningin zelf was het een periode van afscheid nemen en loslaten. Hoewel schandalen haar platinajubileum dreigden te overschaduwden, hield Elizabeth vol. "Troonsafstand doen? Natuurlijk niet. Ze was de kapitein die samen met haar schip ten onder ging."
Lees verder

Onbekenden gooien 'vuurwerkbom' in woning: geen gewonden, onderzoek loopt
Onbekenden hebben zaterdagnacht een 'vuurwerkbom' gegooid naar een woning in de Egied De Jonghestraat in Wintam (Bornem). Het projectiel kwam in de hal terecht, niemand raakte gewond.
Lees verder

BASKET ACTUA. 3x3 Team Antwerp vast in tropische storm: Challenger in Puerto Rico stilgelegd * Oostende wint Supercup: 90-82 tegen Den Bosch
De spelers van 3x3 Team Antwerp zitten in Puerto Rico vastgeketend aan hun hotel. Het Caribische eiland wordt momenteel getroffen door een tropische storm die de kracht van een orkaan heeft. De San Juan -Challenger werd om begrijpelijke reden afgeblazen - Het nieuwe basketbalseizoen kende zaterdagavond zijn traditionele opener met de Supercup. In de BNXT League is dat een duel der kampioenen: Oostende tegen Den Bosch. De kustploeg won met 90-82.
Lees verder

Zeldzame grafgrot uit het tijdperk Ramses II gevonden in Israël
Israëlische archeologen meldden vandaag de ontdekking van een grafgrot uit de tijd van de Egyptische farao Ramses II, gevuld met tientallen aardewerkstukken en bronzen voorwerpen. De Israëlische Oudheidkundige Autoriteit (IAA) spreekt van een "extreem zeldzame" vondst.
Lees verder

LIVE (20u45). Saelemaekers en De Ketelaere starten in de basis in topper tegen Napoli
• 7de speeldag Serie A • Aftrap: 20u45 • San Siro • Beide ploegen hebben 14 punten
Lees verder

Union-doelman Anthony Moris geschokt door gedrag Eupen-fans: "Het is triest als kinderen van zeven, acht of negen jaar je beledigen"
Union-doelman Anthony Moris reageerde erg emotioneel na de late zege van Union, én haalde met gebaren zijn gram tegenover Eupenfans die hem de hele wedstrijd viseerden: "Ik ben ook maar menselijk. Mijn reactie was niet het beste, maar ik was geraakt door alles wat ze naar mijn hoofd geslingerd hebben. Ik ben geschokt dat kinderen mij beledigen."
Lees verder

LIVE STANDARD-CLUB. Zinckernagel laat Sclessin een tweede keer ontploffen, problemen voor blauw-zwart!
• Sclessin (18u30)
Lees verder